| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:35
- Nahlásit
Petra
Martina
Koukám, že váhově patříme spíše do skupiny Saraxat
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:35
- Nahlásit
Terri
No, mi jí začali kvůli kojení v noci..a naštěstí ok.
Takže teď kojíte v noci kolikrát, když jste nasadily tu kaši?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:37
- Nahlásit
Terri
do skupiny Saraxat
teda
a já mám pocit jak už je Vikinka veeeliká
a kolik toho nakecá
a už se začla i předvádět takže je s ní ještě větší sranda
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:38
- Nahlásit
Martina
jasně mě se to kecá viď, ale taky se těším až si budu moct dát třeba čočkovou polévku nebo zelí no to žrádlo mi chybí. Asi taky začnu co nejdřív. 6měsíc to jistí
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:40
- Nahlásit
sarax
už se začla i předvádět takže je s ní ještě větší sranda
to jo, úplně vidím jak jste z ní poprdínkovaný.
Dneska jsem zrovna říkala chlapovi, jak to neskutečně letí. Viktorka bude mít za chvilku rok, Michalce a Dorince už je půl a není to tak dlouho, kdy jsme tady řešili, kdo kdy má termín a v jakém pořadí budeme rodit, to tak letí to je síííla. Ale my nestárneme, nám jen hrozně rostou děti, že jo?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:41 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
sarax
a já mám pocit jak už je Vikinka veeeliká
já taky a taky to o Miš všichni říkají ale ona je hodně dlouhá...
kolik toho nakecá
a už se začla i předvádět
se na to těším...
Martina
Takže teď kojíte v noci kolikrát, když jste nasadily tu kaši?
Takže kaše + kojení v 6 večer (plus mínus hodina)
22-23 hod - kojení
2-3 hod - kojení
5-7 - kojení
Ale asi jí to fakt brzo utnu, protože houby pije - to možná tak v ty tři, jináč žužly žužly...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:45
- Nahlásit
kdo kdy má termín a v jakém pořadí budeme rodit, to tak letí to je síííla. Ale my nestárneme, nám jen hrozně rostou děti, že jo?
hrozně to letí...
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:45
- Nahlásit
Petra
zelí no to žrádlo mi chybí.
tak to mě ani ne. Dorotka už si zvykla na všechno, už jím i čerstvé pečivo, chleba teda druhý den, a jinak kromě luštěnin a fakt toho zelí skoro všechno, takže to je mi zase nějak fuk. Ale stejně když začnu s příkrmama, tak to neznamená, že končím s kojením. Třeba se mi líbilo u švagrový, malej přešel od prsa rovnou po hrneček s tou hubkou, ten vůbec nevěděl co je to flaška. No uvidíme jak to půjde. Mě to kojení vadí, že nemůžu začít jíst ty saláty z čínskýho zelí a tak jak jsem si dělala, když jsem byla na dietě. Neb chci začít hubnout, ale zatím jen přibírám. Ale ono to půjde, před otěhotněním jsem shodila 16 kg, takže už vím jak na to, tak se do toho zase pak pustím, zatím to moc neřeším.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:46
- Nahlásit
Martina
Ale my nestárneme, nám jen hrozně rostou děti, že jo?
jistě...jinak to ani necejtím
Terri
Viki je taky dlouhá
¨jako je fakt že mi kojení chybí..Vikča se dotedka po prsou sápe,ale zas vím co vypije
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:49
- Nahlásit
Já se taky strašně těším na luštěniny - tedy moje oblíbené fazole s kukuřicí... Dneska jsem si ale poprvé dala trošku čočky.
Jinak s příkrmy nám ale skončilo období 14 denních čistých plen. Kadí chudáček až 3 krát denně a bříško ji teda bublá...ale snáší to statečně
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:49
- Nahlásit
Terri
Takže kaše + kojení v 6 večer (plus mínus hodina)
22-23 hod - kojení
2-3 hod - kojení
5-7 - kojení
Takhle často pije i po kaši jo? No tak to je maso.
U nás to vypadá takhle:
v 7až 8 večer koupání pak kojení
na 20 minut usne a je čilá cca do 22 hodin,
pak další kojení, usíná ve 23 někdy 24
pak další kojení ve 3 někdy ve 4 pak hned usne
a spíme tak do 7 někdy do 8,
takže bych řekla, že jsme na tom tak nějak přibližně s kaší i bez.
No uvidíme jak to půjde dál .
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:51
- Nahlásit
Martina
takže už vím jak na to, tak se do toho zase pak pustím, zatím to moc neřeším.
nějaký tipy??
já teda si užívám děsně...od dubna 2006 mám poprvé tooo
a nic moc...zlatý kojení
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:54
- Nahlásit
Martina
takže bych řekla, že jsme na tom tak nějak přibližně s kaší i bez.
fakt že jo. Jenže náš režim před byl kojení co hodinu a půl a fakt z hladu
sarax
od dubna 2006 mám poprvé tooo
jak dlouho po kojení TO přišlo?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:55
- Nahlásit
Třeba se mi líbilo u švagrový, malej přešel od prsa rovnou po hrneček s tou hubkou
Na to se taky chystám, pokud z toho bude umět pít, tak bych flašku vynechala.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:56
- Nahlásit
Terri
mno později než mělo neb sem dobrala Cerazete...takže bez pauzy ještě 2 měsíce..pokud bereš HA tak budeš vědět kdy..ale je to fakt děsný
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:01
- Nahlásit
sarax
pokud bereš HA
neberu
Ale vůůbec se netěším, jsem si taky odvykla.
Jsem zvědavá, jak si zvyknou prsa na kojení 2 krát denně, jestli k tomu dojdu.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:06
- Nahlásit
Terri
Třeba se mi líbilo u švagrový, malej přešel od prsa rovnou po hrneček s tou hubkou
Na to se taky chystám, pokud z toho bude umět pít, tak bych flašku vynechala.
Na čaj máme jen hubičku s tím problém není,ale mlíko jedině z dudlíku!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:07
- Nahlásit
jablunka
ale mlíko jedině z dudlíku!
a mě dudlík nevadí...Vikča nechce nic z hrnku ale hraje si s ním pěkně
se naučej..než půjdou do školky určo..a dudlíky se maj odebrat odevšad ve 2 letech..máš čas
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:10 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
ale mlíko jedině z dudlíku
no nedivím se jim, je to logické
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:14
- Nahlásit
jablunka
Na čaj máme jen hubičku s tím problém není,ale mlíko jedině z dudlíku
to je jasnačka, taky jsem to tak dělala, i kaši jsem frkla do flašky, větší dírku a bylo to. Ale švagryňa fakt jen kojila, ty jiný mlíčko neměli. Tak to potom jde jen s tím hrnkem.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:16 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Malá objevila, že má uši a pěkně si je drtí a škrábe. Dělaly - dělají vám to mimča taky?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:17
- Nahlásit
Terri
jak dlouho po kojení TO přišlo?
tak já TO mám opět i při kojení. Jak tu psala Neessi, že jsou dva typy ženských, že některé to mají a některé ne, tak já jsem ten jak popisovala: tmavé takové macatější, že to mají hned, tak to jsem prostě celá já. Ale rozhodně to bylo bez toho fajn.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:18
- Nahlásit
Terri
Malá objevila, že má uši a pěkně si je drtí a škrábe. Dělaly - dělají vám to mimča taky?
Nejvíc u kojení, to nevydrží s ručičkou v klidu, tahá si za ucho, hladí si hlavu a přinejhorším mě štípe do kozy.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:25
- Nahlásit
sarax
Terri
mě dudlík nevadí.
nedivím se jim, je to logické
Mě to taky nevadí,jen kdyby ty dudlíky nelikvidoval kosmickou rychlostí,ty Avent nejsou nejlevnější!
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:27
- Nahlásit
Martina
tak já TO mám opět i při kojení. Jak tu psala Neessi, že jsou dva typy ženských, že některé to mají a některé ne, tak já jsem ten jak popisovala: tmavé takové macatější, že to mají hned, tak to jsem prostě celá já
Na mě to taky sedí perfektně!
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:31
- Nahlásit
sarax
takže už vím jak na to, tak se do toho zase pak pustím, zatím to moc neřeším.
nějaký tipy??
to je na dlouhé povídání, ale zkusím to ve zkratce. Známá chodila na kurzy snižování nadváhy, "hubnutí se STOBem" a já od ní sosala informace, né že bych nechtěla vypláznout za nějaké to kilo dolů dva tisíce, ale ono se tam chodilo cvičit a to by mě fakt nikdo nedonutil jít mezi ty 60ti kilové slečny co si myslí, že už je to jako ta nadváha, ba dokonce tloušťka a skákat tam s nima v jedné tělocvičně, to fakt ne, to je horší jak ten nejhroznější horor, kterej jsem kdy viděla.
až budeš mít chvilku koukni na tyhle stránky: http://www.stob.cz/
http://www.istob.cz/
základem je snídat. Do půl hodiny co vylezeš z postele se musíš nasnídat, ( např. celozrný chléb, nízkot sýr,např. cottage, rajče, okurka nebo list čínského zelí) já to celá léta dělala tak, že jsem ráno mezi koupelnou a kuchyní vyzunkla na stojáka kafe a první jídlo měla v práci oběd v půl jedenácté. To je prostě špatně. Ráno se musí organismus nastartovat pro spalování. Ke svačině třeba půl jablka a bílý jogurt. Je to lepší než třeba jenom jablko. Musíš mít v každém jídle bílkovinu, proto ten jogurt. Důležitý je tady přísun bílkovin, tudíž samé nízkot. jogurty, sýry (jak říká máma takový ty průhledný fujtajbly), kuřecí prsa, hodně hodně a ještě hodně zeleniny, něco málo příloh a ovoce. Snažila jsem se vejít do 4000 kJ denně, což je hodně málo a málokdy se mi to povedlo ale i 5000 kJ je dobrý.
Když jsem si třeba dala porci na talíř těstovin, kterou jsem měla na oběd mít (to bylo fakt asi 10 mašlí) a představila jsem si jakou porci jsem si dávala dřív a ještě si šla přidat, tak jsem šla do kolen. Je to prostě jednoduchý, všeho míň, hodně ty nízkotučný věci, ale i mezi těma jsou fakt dobrý potraviny, hodně zeleniny. A hlavně hodně pít, aspoň 2,5 l denně, to je u diety základ, prolévat se vodou. To byl můj problém číslo 2, krom té snídaně, hrozně málo piju. A pak hlavně pohyb. Já moc nesportuju, takže pro mě bylo nejlepší řešení rychlá chůze a fakt to bylo znát, když jdeš rychlou chůzí 4km/h, tak hodinku a půl, tak se spaluje už dost. Naše miničubinka byla z těch procházek víc vyřízená než já.
No to by asi ze začátku stačilo, kdyžtak budu pokračovat.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:32
- Nahlásit
Martina
Nejvíc u kojení, to nevydrží s ručičkou v klidu, tahá si za ucho, hladí si hlavu a přinejhorším mě štípe do kozy
žejo přesně tak... a nebo v noci když je ospalá, tak si to ucho mačká a škrábe si oči
jablunka
ty Avent nejsou nejlevnější
no to teda, taky je máme. Teď dostala ještě jakýsi NUK, takový tvarovaný
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:43
- Nahlásit
sarax
ještě jedna vychytávka: já jsem totiž hrozně na sladký, za mléčnou čokoládu Orion bych dejchala. Takže tam jim říkala lektorka, že můžeš čokoládu, ale jen hořkou, čím větší obsah kakaa, tím líp. To jsou takový tý 70 % kakaa apod. jenže to už s mojí mléčnou Orionkou nemá nic společnýho, už to není tááák dobrý. A říkala rozdělit tabulku hořký čokolády na kousky, třeba po dvou čtverečkách, zabalit do alobalu a dát do mrazáku. Když dostaneš chuť na čokoládu, tak si tu zmrzlou dát do pusy a cumlat a než se rozpustí, takže máš tu chuť na sladký zažehnanou. A je to fakt, tolik jí nesníš. U mě totiž není problém na posezení tabulka a to tam je ještě kolikrát 15 % grátis.
A sladký všeobecně nahrazovat tím musli a tak, i když v malé míře, protože to má taky dost kalorií.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 16:15
- Nahlásit
jablunka
ty Avent nejsou nejlevnější!
to né
Terri
jo na to vzpomínám..tedka objevila že máme voči a drtí je taky fest
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 16:16 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
sarax
jo na to vzpomínám..tedka objevila že máme voči a drtí je taky fest
to jsou teda potfory (jsem ráda že i vy, bo jsem měla trochu strach jestli ji třeba nebolí)
|