Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / saraxátko***
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Martina
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 21:25
- Nahlásit

takže miniseriál:
příprava nejmladšího člena rodiny zabrala nejvíce času.

tady všechny tři prdelky

takhle vysmátá byla Dorinka u štědrovečerní večeře, seděla v sedačce do auta, ještě nemáme židličku

stromeček

a na závěr: NEJHEZČÍ DÁREČEK

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 21:27 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

seděla v sedačce do auta, ještě nemáme židličku
Kdy se vlastně kupuje židlička?

Teda s fotkama mně silně zahanbujete

Martina
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 21:32
- Nahlásit

Terri
Kdy se vlastně kupuje židlička?
no podle mne, až to dítě trochu sedí. Dorotka nesedí a hlavně ještě není potřeba, aby seděla za stolem, když nemáme ani příkrmy. A hlavně plánuju zatím krmit těma kašičkama a šťávičkama v tom lehátku, takže židličku zatím neplánujeme.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 21:35
- Nahlásit

Martina
no podle mne, až to dítě trochu sedí.
co je to trochu?
A hlavně plánuju zatím krmit těma kašičkama a šťávičkama v tom lehátku
já krmím tak, že ji mám na klíně opřenou o levou ruku, ale právě mně zajímá kdy se dá dát do židličky, jestli až bude sedět bez opory nebo se může dřív.

Martina
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 21:40
- Nahlásit

Terri
co je to trochu?
no podle mě je trochu to, že můžeš vzít lžičku a na první pokus se trefit do pusy a ne se trefovat, když se dítě bimcá a ještě se neudrží v sedě, takže podle mě tak 8. měsíc, jak u kterého dítka, to poznáš. Holky jsem vždycky krmila v lehátku nebo na gauči, podložené polštáři apod. Teda když ještě neseděly.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 22:00
- Nahlásit

Martina
no podle mě je trochu to, že můžeš vzít lžičku a na první pokus se trefit do pusy a ne se trefovat, když se dítě bimcá a ještě se neudrží v sedě, takže podle mě tak 8. měsíc, jak u kterého dítka, to poznáš. Holky jsem vždycky krmila v lehátku nebo na gauči, podložené polštáři apod. Teda když ještě neseděly.
tak to je ono co jsem chtěla slyšet, dík

Jinak dneska Malá dostala špenát s bramborami a lahvinka zmizla jak nic Ovšem i po tomhle i po kaši ještě chce plnou dávku mlíka..

jablunka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 22:41
- Nahlásit

Terri
konečně jsi mi osvětlila Tvé rodinné poměry (kdo ví, koho za koho jsem si zaměňovala )

Z toho si nic nedělej,sama f tom mám vopčas hokej!
Martina
U nás je to vždycky keců, že se fotit nebudou.
Gde žiješ,myslíš že u nás to bylo bez nich???A to mám kliku,že se mi nervou čokli,páč jinak bych někoho tím foťákem přizabila!
Holkám to moc sluší,ale Dorinka je rokošná!

A všem moc děkuju za pochvalu!

AOZ
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2007 06:39
- Nahlásit

ahoj všem mamčám a jejich mimčům

včera jsme byli na návštěvě u kamarádky, jejíž holčičku sleduju od narození, tak jsem s ní probírala ty vaše příkrmy. A chci se zeptat kupuje ty kaše a mlíka sušené v rosmannu,dělané pro rosmann za cca 34 kč a kaše třeba hami 89, nutrilon skoro 100. a já si nejsem úplně jistá, že ta z drogerie je stejně dobrá jako ty ostatní. Je mi jasné že je všechno o penězích, ale..

sarax
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2007 10:42
- Nahlásit

AOZ
já bych malýmu mimču asi kaši Rosmann nedala...prostě si myslím že aspon malinko slušná kvalita se musí zaplatit...
většímu dítěti bych to možná dala..ale fakt nevím...kupuju od Hami,Nutrilon a Sunarky...a jesště mám nějaký Nestlé ale ty sem ještě nedala

jablunka
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2007 10:48
- Nahlásit

AOZ
sarax
Hele,já k dlouhodobýmu kojení neřešila jaký mlíko a koupila sem prostě Nutrilon.Ani se ho nedotkl,taktéž dopadl Sunar a jiné!!!Psi se měli v té době velmi dobře.Nakonec jsme zkončili na Bebě a to je opravdu z nejlevnějších,ale to jediné Štěpovi chutnalo.Teď už jsme na plnotučným mlíku a občas ochucujem Frapkem. A z kaší mi chtěl jen Hami.

sarax
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2007 11:21
- Nahlásit

jablunka
no hele Beba teda nejlevnější není..se někam koukni
a já se obávám že tohle mlíko budu dávat do těch 3 let.)

jablunka
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2007 11:50
- Nahlásit

sarax
no hele Beba teda nejlevnější není
Nejlevnější ne,ale je z těch levnějších!
já se obávám že tohle mlíko budu dávat do těch 3 let
Ale jo,proč ne,když bude Vikinka chtít,je to nejlepší!

Mrkni k Davídkový,sem měla fčera zase výstup s tím kriplem od vedle!

Petra
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2007 19:45
- Nahlásit

Ahoj holky,
já jsem Martínkovi kupovala Nutrilon abyl spokojený, dostával ho skoro do čtyř let a pak už měl kravský (kupovaný) a tak jsme měli i kozí ale po něm moc přibýral tak jsme ho radši přestali brát (kamarádka má farmu a dávala nám to mléko pasterizovaný-aspoň myslím že se to tak píše) docela dlouho jsem i vydržela mu vařit zvlášť neslaně nemastně a i ty lahvičky od Hami jsem mu dlouho dávala

Jinak vám Všem přeji do nového roku hodně pohody, šťastné náhody, žádné nehody, významné dohody, legrační příhody a další životní výhody
Petra Péťa Martin a Martínek

brut
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 01:11
- Nahlásit

Krásné fotky máte

Vcelka
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 15:34
- Nahlásit

jablunka
teda vy jste pořádně početná rodinka, ještě by jste si měli pořídit jednoho psa a bylo by to jedno dítě na jednoho psa. Moc hezký

Ostatní máte taky moc hezký fotky a hlavně teda ty děti.
Petra
bratránkova žena ta pije kozí mlíko a dělá z něj doma všechno, protože její rodiče maji kozu a když kojí tak ty její holky taky hrozně rychle přibíraji, teď má druhou holku a je to to samý jako u první, si řikám jestli to je vůbec dobrý takhle rychle přibírat, ty mimina jsou pak takový docela tlustý.

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 15:47
- Nahlásit

Vcelka
ještě by jste si měli pořídit jednoho psa a bylo by to jedno dítě na jednoho psa. Moc hezký
mno nějak do minulýho tejdne to tak měli...byla ještě jedna buldočí holka...ona jablunka doplní stav...
já teda musím taky..na 3 děti 1 pes..to je málo

jablunka
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 16:03
- Nahlásit

Vcelka
teda vy jste pořádně početná rodinka, ještě by jste si měli pořídit jednoho psa a bylo by to jedno dítě na jednoho psa.
Ještě 18.12. to tak bylo.Ale už jsem začala prolejzat tvoje stránky Boxerů v nouzi,tak je to otázka času,kdy to zase bude stejné!
sarax
já teda musím taky..na 3 děti 1 pes..to je málo
No to teda,chudák Trinča,když jsou na ní v převaze!

Petra
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 16:13
- Nahlásit

Vcelka
já ho Martínkovi dávla až když byl velký a taky moc přibýral ale moc mu to chutnalo mě teda né fuj tak divně to smrdělo, vždycky říkal že je to od kozy Žilkový-(sousedka)

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 18:10
- Nahlásit

Já ten pitný režim stejně furt nějak nechápu Má dostávat mlíko, čaj i šťávy?
Jakmile přestanu kojit?

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 18:14
- Nahlásit

Terri
no šťávy nejsou asi nutnost...ale mlíko a čaj by měla...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 18:21
- Nahlásit

sarax
ale mlíko a čaj by měla...
Ale až definitivo přestanu kojit ne? (myslím to mlíko).
Jinak po "obědě" i po večerní kaši je normál plné kojení. Netuším jestli z žízně a pomohl by čaj a nebo je to ještě hlad... ??

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 19:49 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Terri
no to neodhadnu..já kojila kolem 7 měsíce míň..resp.chtěla častěji a tak jsem to doplňovala mlíkem z láhve třeba dvakrát denně a mezitím kojila...po obědě máme normálka flašku..po večerní kaši jí měla taky dokud byla kaše hustá...pitný režim asi??od doby co je kaše v láhvi mlíko pak netřeba...
jop a malý je půl roku nějak???takže stejně bys jí měla zatím dát minimálně 750 ml mléka..takže čaj po jídle fakt ne..mlíko..prostě musí mít to aspon minimum...

Petra
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 21:26
- Nahlásit

Terri
no já nevím ale vždycky jsem si myslela že když se začne přikrmovat tak s tím je i potřeba čaje (pití) ale asi by bylo dobré se zeptat dětské Dr

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 21:32
- Nahlásit

Petra
když se začne přikrmovat tak s tím je i potřeba čaje (pití)
mno v okamžiku kdy přikrmuješ mají i mlíko na pití...jsou děti který čaj fakt nechtěj...důležitější je aby měly dostatek mlíka..čaj bych nechala až jako bonus navrch

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 21:39 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

sarax
no zatím to je tak, že Malá ma v poledne tu zeleninu a večer kaši, ale normálně ji po každém jídle nakojím. Mimoto ještě kojím ráno a dopoledne a odpoledne a v noci. Takže tu dávku mlíka má. Ale doktorka mi říkala, že má mít tu zeleninu a kaši a nekojit - že to má místo kojení. A o čaji se nezmiňovala.

Jo Miška má přesně dnes půl roku (Příkrmy jsem začala dávat 22.12. - kvůli co hodinu a půl kojení v noci).

Takže podle Tebe je mlíko (to pokračovací) spíš kvůli výživy a pokryje i pitný režim, nežto čaj jen pitný, takže netřeba...

Jí asi fakt zavolám...

A ještě dotaz, maminy zkušené, jaké množství by měla sníst coby "plnou" dávku? Když to vezmu tedy na kupované, tak je to jedna lahvička (120 g) nebo víc?
Díky

sarax
Člen
# Zasláno: 1 Led 2008 22:43
- Nahlásit

Terri
hele já dávám půlku velkýho příkrmu a 240 mlíka,teda celej den je:
ráno:260 mlíka
svačina:jogurt,suchárek,bo kousíček chleba a sýr
poledneříkrm a pak za půl až hodinku 240 mlíka
odpoledne řesnídávka,suchárky,semtam dětská sůša
večer:kaše do láhve
to že má místo kojení-jídla příkr to ano..ale ty se napiješ tedka mlíka,pokud ho piješ,na hlad???nebo je to tekutina?celkem logicky beru že to zapíjí něčím zdravým a prospěšným
mám vyzkoušeno že by jí v poledne po příkrmu stačil i čaj..ale pak zas nedá už tu láhev mlíka a já beru za prioritu pokrejt denní dávku mlíka...čaj mám když se třeba vzbudí někdy v noci,tak pak..prostě čajem sem jí odnaučila"jíst" v noci a tedka se na něj někdy vzbudí a někdy ne

Petra
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 09:06
- Nahlásit

sarax
jasně já o tom vým prd, Martínka jsem nekojila, měl jen Nutrilon ale k němu měl i čaj, po doporučení Dr. A sem ráda že to tu probíráte taky nás to potká
Podle mě když už začnou papat chlebíček a tak prostě příkrmi tak trávení běží trošičku jinak tak proto bych dala i čaj. Ale určo bych se zeptala Dr a né jen jednoho určo více.
Nebo bych pátrala po internetu

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 09:50
- Nahlásit

Petra
tak prostě příkrmi tak trávení běží trošičku jinak tak proto bych dala i čaj.
ale já neříkám že ne..to opakuju asi potřetí
jen prostě ne každý dítě takhle malý vypije denně 1 litr..a u Vikinky pokud si mám vybrat mezi čajem a mlíkem tak čaj nechám na noc nebo pokud chce odpoledne...jinak dám raději mlíko...rozhodně z "umělýchlík je víc vitamínů a živin jako takovejch než třeba z čaje...

Terri
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 10:01 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

sarax
dík za denní rozpis Na internetu jsem hledala, ale je tam spoustu protichůdných info, v podstatě se o pití a mlíku/čaji nepíše, jen o tekutinách (kam zahrnují i vodu!).

Zatím vlastně plně kojím, tak nemám strach, ale pořád nad tím vším přemýšlím, abych ji neošidila. Malá na oběd sní tu lahvinku celou, pokud je to velká, tak nechá něco na dně. (Pokud máme na mysli obě klasickou přesnídávkovou skleničku) A s kaší večer jsme se už také dostali na dávku pro půlroční dítě (dle návodu), nechá také trochu - ona ta kašička ke konci dost řídne.

Vidím, že Vikča už papá pěkně - myslím třeba ty chlebíky atak Jí ještě ale nebyl rok ne? (Na chytrém netu totiž doporučujou jogurty a sýry až od roku...)

Tak já se teda doktorky cíleně zeptám na mlíko. (Jinak zrovna moje Dr. doporučuje nejvíc Bebu - jsem si všimla).

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 10:08
- Nahlásit

Terri
- myslím třeba ty chlebíky atak Jí ještě ale nebyl rok ne? (Na chytrém netu totiž doporučujou jogurty a sýry až od roku...)
no jogurty od roku to nevím...Baby yoggo se dělá od 6 měsíců...a sýr teda jen Kidi boo je fakt bez chuti...Vikče je 11 měsíců a myslím že moje doktorka je fakt dobrá takže jí plně věřím..viz ty ryby ty mi vymluvila hnedkaVikinka má tyhle dětský jogurty tak od 8 měsíce tuším...jsou malý a já myslím že pestrost je nutná co se týče velkejch přesnídávkovejch skleniček tak těch sníme půlkuat s příkrmem nebo ovocem

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 407 . 408 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání