Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 477 . 478 . 479 . 480 . 481 . 482 . 483 . 484 . 485 . 486 . 487 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 11:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Gerda

klikáme cca 4 dny, to už by mohla chápnout, ne

no nemusí, každej je jinej. někomu to trvá dýl. Klikej na něco echtgold dobrýho, co jí jindy prostě nedáš a nedáš. Jednak to v ní vzbudí zájem a druhak pak bude na cvičení s klikrem o to víc natěšená. Klikej na různých místech a v různých pozicích (nemyšlono ani pozici mlíka, ani pozici 37 z kámášůtry, myšleno, že klikáš když sedíš na zemi, když stojíš, když sedíš na židli, aby si péf nespojil klikání s místem a tím co děláš) a začni v momentě, kdy je Marůška u Tebe a věnuje Ti pozornost. Začni třeba tak, že si k ní sedneš na zem.
až jí naklikáš doma, převeď to ven , když budete jen spolu a pak do rušivejch élementůch.

jo a klikej třeba sérii 10x-15x klik, pak pauza a za hoďku dvě další zérii. Tak třeba 3x denně nebo tak nějak,

brut
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 11:53
- Nahlásit

PetraK
člověka pohřeje u srdce, když zjistí, že v tom nejede sám
přesně tááák

zejta ale nejdu nikam ve dvouch čepicích a kapuce
si myslíte, že bych mrzla někde u vás okolo paneláku a čekala, až béte chtít vycházet ven? Tak to rovnou hlásím, že néééééé, sem totiž normální, tak si na zítra půjčím dva maličký pséky a budu jich mít doma mnóóho ... rovnou celý čtyři

Musím mužskýho pomalu zvykat na vyšší počet psů v baráku

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 11:53
- Nahlásit

brut

sem totiž normální

Musím mužskýho pomalu zvykat

mohla bys zvykat dva mužský.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 11:55
- Nahlásit

PetraK
co Vás zarazilo na větě sem totiž normální ?

mohla bys zvykat dva mužský
a půjčíš mi Brtníka domů? By tu mohl zatím pomáhat s podlahou v ložnici ... by si zvykl nejen na dva až čtyři chlupatce psí, ale i na kočku

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

brut

co Vás zarazilo na větě sem totiž normální

aby pravdu řekla tak ne detail nějakej ale rovnou celá věta

a půjčíš mi Brtníka domů?

když dáš záruku, že se vrátí s myšlenkou že nutně potřebujem ešče jednoho ohaře, tak jo. Pučim.

a proč klikáš, když je pod postelí?

klikala pod postelí, páč zkoušela, jestli už to funguje, jestli Marůška naskočí, když uslyší zvuk klikru. Brzo ešče.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:10
- Nahlásit

PetraK
aby pravdu řekla tak ne detail nějakej ale rovnou celá věta
ste nějaká detailistka

když dáš záruku, že se vrátí s myšlenkou že nutně potřebujem ešče jednoho ohaře, tak jo. Pučim.
třá bude chtít domů plesniváčky ... to taky půjčíš?

klikala pod postelí, páč zkoušela, jestli už to funguje, jestli Marůška naskočí, když uslyší zvuk klikru. Brzo ešče.
mno, já neklikám, když Brut leží nebo je zalezlej .... nějak ctím to, že chce mít klid. Ovšem když vyleze, tak klikám ráda

mishi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:15
- Nahlásit

Jako dočetla jsem jen stránku 485 a už jsem pokydaná kopračkou, jak jsem u toho vyprskla. Na tom fijalovym svetru to svítí jak nevim co. Krásnej den přeju!

brut
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:19
- Nahlásit

mishi
už jsem pokydaná kopračkou, jak jsem u toho vyprskla. Na tom fijalovym svetru to svítí jak nevim co.
a proč to děláš?

Krásnej den přeju!
taktéž

Gerda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:24
- Nahlásit

PetraK
brut
no já fakt jen zkoušela, jestli už má ten zvuk napojenej na pamlsek. Ona je pod postelí často, lebedí si tam, stačí zašustit pytlíkem, a hnedle vyleze, to nebylo odpočívání )) Rozhodně nic napojenýho nemá. Mám teď z vetamiksu dovezený mix kostiček masa, tak asi poklikám na maso, no.

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:28
- Nahlásit

brut
ste nějaká detailistka
pořádek musí bejt

třá bude chtít domů plesniváčky .

to jsem v klidu, to nebude. Jeho srdce patří taky lovkám, jen se hádáme. Já jsem čistě vižlí už, a vižlí jako holoprtky. On tam má ještě místo pro vižlí dráteníky a český fousky. Já teda ne že by ne, ale to pouze v případě, že by byli psi dva a více. Základ musí bejt vižlík pižlík, pak toho dráteníka, pak foustka mydlifoustka a třeba němce ještě . takhle vidím ideální smečku

mno, já neklikám, když Brut leží nebo je zalezlej

no není to ideální, ale jak píšu, myslím, že tím chtěla zkusit to, zda to Marůška pochopila a jestli už je na klikr nažhavená. jel lepší to pochopitelně zkusit, když je pes někde u mne a momentálně na mě nemá upnutou pozornost, ale myslím, že záměrem bylo tohle.

já jsem si teď vzpomněla jak loni- nebo předloni?? to už nevim - na chalupě v momentě, kdy se něco dělalo a nebylo na Ešusa zrovinka moc času, tak v pátek po příjezdu na chalupu, kdy je nadupanej na to vypustit energii a něco podnikat, tak aby mě jako zapojil či co, když jsem si ho nevšímala, tož šel do tašky, za šňůrku, která koukala z kapsy vytáhnul klikr a dovalil se mi vítězoslavně za zadel . Tvářil se - no kdyby to byl člověk, tak řeknu, že nadmíru šibalsky - čekala jsem, že začne spiklenecky pomrkávat , máchal vocasem tak, že mu lítal zadek ze strany na stranu a čekal co já na to.

mishi
už jsem pokydaná kopračkou

a neni to škoda trochu?? Kopračku miluju, místo toho aby ses s ní polejvala ses mohla podělit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Gerda
Ona je pod postelí často, lebedí si tam, stačí zašustit pytlíkem, a hnedle vyleze, to nebylo odpočívání

já vím, že tam je často a ráda, myslela jsem si, že to tak je.

tak asi poklikám na maso,

je to sušený to maso?? Nebo myslíš jako na maso, kterým krmíš?? Jestli to je maso ke krmení, tak nee-nee-ne-e-e.

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:31
- Nahlásit

brut

a proč to děláš?

protože je sobec, no! Místo aby se dělila, dělá si z toho zábaly na dekolt.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:32
- Nahlásit

Gerda
no já fakt jen zkoušela, jestli už má ten zvuk napojenej na pamlsek
tak nemá...ale to nevadí, zkrátka budete trénovat dál s nějakou velkou dobrůtkou
Brut sice naklikáno má, ale odmítá něco dělat..... hypnotizuje mi ruku s klikrem a buď sedí nebo stojí

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:38
- Nahlásit

brut
. hypnotizuje mi ruku s klikrem a buď sedí nebo sto

Jde o to, jestli pochopil, jak ten princip funguje. Zkusila jsi mu kliknout teda třeba za něco jinýho co udělá? Např. já nevim - mimovolně zvedne tlapku (a pojmeš to tak, že z toho vyjdete směrem k povelu pac), někdy se musí prostě pomoct. Přes to zvedání tlapek to jde dobře, páč voni hodně psi, když nevědí co , tak mají tendence po tobě tou tlapou hrábnout.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:38
- Nahlásit

PetraK
pořádek musí bejt
asi budete taktéž normální

to jsem v klidu, to nebude
když mi ho půjčíš domů, tak pak třeba joooo

Ale chápu,že má své oblíbené...taky bych neměnila ( jen bych do smečky ráda doplnila jednoho Bajkonůra...ovšem ten by tu byl chudák, takže je to jen a jen sen...)

to vypustit energii a něco podnikat, tak aby mě jako zapojil či co, když jsem si ho nevšímala, tož šel do tašky, za šňůrku, která koukala z kapsy vytáhnul klikr a dovalil se mi vítězoslavně za zadel
šikulkáááááááá, to říkám furt

no není to ideální, ale jak píšu, myslím, že tím chtěla zkusit to, zda to Marůška pochopila a jestli už je na klikr nažhavená.
jj, už jsem pochopila

protože je sobec, no! Místo aby se dělila, dělá si z toho zábaly na dekolt.
taky dneska dělám koprofku

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:46
- Nahlásit

brut

taky dneska dělám koprofku

neposílám Brtnika, přijedu sama!!

šikulkáááááááá, to říkám furt

mě to tehdy hrozně překvapilo. A abych pravdu řekla i potěšilo, neb to svědčí o trošce toho psího uvažování a toho, že prostě čokli nejsou blbí, jen když se jim dá prostor pro samostatný "uvažování"

když mi ho půjčíš domů, tak pak třeba joooo

vsadím vlastní hlavu, že ne. .

jen bych do smečky ráda doplnila jednoho Bajkonůra

je to zvláštní, jak to má fakt každý jiný, nebo ne zvláštní, ale víš co myslím. Mě třeba zas prostě nikdy nevemou ovčáčtí nebo pastevečtí psi. Tam to srdce nezabuchá, ale mít možnost dva a víc ohařů (zvláštní- setry už tak nemusím), tak to mi tu pumpu rozbuchá naprosto spolehlivě. Je to můj obří /neuskutečnitelnej/ sen. Lovky miluju pro jejich povahu, styl "uvažování", samostatnost v rozhodování (což je teda někdy na mrtvici, to je pravda ). Mám ráda velký psi, ale kdyby mi dal někdo na vybranou mezi některým z ovčáků a třeba józefpšíkem, půjdu do jozefce, i když mi z něj slezou kožní deriváty

brut
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:47
- Nahlásit

PetraK
Jde o to, jestli pochopil, jak ten princip funguje.
pochopil? Netuším... On je v tomhle směru lehce pozadu

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:50
- Nahlásit

brut
pochopil? Netuším... On je v tomhle směru lehce pozadu

tak mu musíš na něčem jednoduchým pomoci. Třeba tu tlapku, nebo si namatlej na ruku trochu sádla, dej mu ji kus před čumák a klikni mu za to, že se tím čumcem tý dlaně dotkne. To je situace, kterou budeš moci kdykoliv díky tomu sádlu navodit znovu a on na tom pochopí o co kráčí. Pak sádlo vynecháš. a pak už to půjde. No jo, je to kluk, s velkým tělem, velkou hlavou. A dutou hlavou. To máme doma taky. Mluvim vo Ešusovi, aby nebyla mýlka

brut
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:58
- Nahlásit

PetraK
neposílám Brtnika, přijedu sama!!
tak to sebou hoď, páč nezbyde

mě to tehdy hrozně překvapilo. A abych pravdu řekla i potěšilo, neb to svědčí o trošce toho psího uvažování a toho, že prostě čokli nejsou blbí, jen když se jim dá prostor pro samostatný "uvažování"
já furt říkám, že psi nejsou pitomci a samostatně uvažujou... jen se musí trochu popostrčit správným směrem

vsadím vlastní hlavu, že ne.

je to zvláštní, jak to má fakt každý jiný, nebo ne zvláštní, ale víš co myslím.
to víš, že vím ...... já mám asi ty lovky nějak propojený s těma, co mám ve svém okolí a to není zrovna moc potěšující sorta. Navíc tím, že máme v rodině setry, tak jsem až znechucená ( teda přímo jima). Ovšem vižličky atd. se mi líběj...domů bych je nechtěla.. stejně jako ty pastevce a to Denča byla dobrej mix ( jezefčík s knírem)
Já z těch pastvců a ovčáků mám taky tak nějak udělanej výběr ....a nejsem ochotná ho měnit

brut
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 12:59
- Nahlásit

PetraK
tak mu musíš na něčem jednoduchým pomoci
pomáhám seč můžu, ale on je zkrátka v tomhle směru trošičku pozadu.... chlap, noooo
Piraňa je daleko vepředu, i když to taky není nějakej ideál..... přece jen to máme jen jako doplněk, takže to nebereme tak moc poctivě, denně

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:02
- Nahlásit

PetraK
Pak sádlo vynecháš. a pak už to půjde.
Co mi tady vynechavas Sadlo? A vedle mi nadavas, to je osoba todlencto! si jeste vyridime!

brut
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:06
- Nahlásit

Fifi
Co mi tady vynechavas Sadlo?
ona nemyslela slečnu Sádlo, ale sádlo s malým essssss

Jak se má slečna Sádýlková? Doufám, že už je v plné kondici a nejen že se chová příkladně, ale i venku řádí jak černá ruka

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:08
- Nahlásit

brut

pomáhám seč můžu, ale on je zkrátka v tomhle směru trošičku pozadu.... chlap, noooo

no jo, ach ti hošíčci

tak to zkus s tím sádlem. ale.... nesmíš ho teda pak vychávat, jinak se Fifijová načuří zas
Fifi

Co mi tady vynechavas Sadlo?

tak já nevim, esli by se ti líbílo, dyby ti do Sádla ustavičně Brůtovec strkal rypákem

A vedle mi nadavas,

každej, kvůli kterýmu se znečistim je kretén!

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:10
- Nahlásit

brut

nejen že se chová příkladně

Sádlo příkladně, jo??? jehehéééé, jestli myslíš jako příkladně, jako když si brání prázdnej kemílek vod jórduktu, tak nevim teda

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:10
- Nahlásit

brut
ale sádlo s malým essssss
jen aby, u ni clovek nikdy nevi!

Slecna Sadlo se ma velmi dobre venku se spokojene kutali a skotaci.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:20
- Nahlásit

PetraK
no jo, ach ti hošíčci

tak to zkus s tím sádlem. ale.... nesmíš ho teda pak vychávat, jinak se Fifijová načuří zas

Sádlo příkladně, jo??? jehehéééé, jestli myslíš jako příkladně, jako když si brání prázdnej kemílek vod jórduktu, tak nevim teda
počkej, až si to přečte Fifijová

Fifi
Slecna Sadlo se ma velmi dobre venku se spokojene kutali a skotaci.
to je skvělýýýý

Jdu venčit, papááááá

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:21
- Nahlásit

brut

tak to sebou hoď, páč nezbyde

fšeho nechám, hned tam spěchám.

já furt říkám, že psi nejsou pitomci a samostatně uvažujou... jen se musí trochu popostrčit správným směrem

no mi právě tohle baví hrozně víc, než klasický cvičení. Dívat se, co všechno ta makovice vyšpekuluje, je úžasný.

já mám asi ty lovky nějak propojený s těma, co mám ve svém okolí

jojo, asi vím o čem mluvíš, pár jich tady máme taky ale hlavně foxe. Ohařiska u nás, než jsem pořídila Ešusa nebyli. Když nepočítám jednoho starýho setra, páč to ohař je.

Já z těch pastvců a ovčáků mám taky tak nějak udělanej výběr ....a nejsem ochotná ho měni

jo. Prostě každej má tu svou srdcovku,něco čím ho chytí to plemeno.

Víš co jsem si kolikrát říkala?? ale to je tím, že neznám žádnýho doopravdickýho chovatele či majitele bíglů. Myslím tím někoho, kdo tomu plemeni rozumí, doopravdy rozumí. Ne ty lidi, co si pořídí bígla, aniž by věděli do čeho jdou a pak se tomu psovi přizpůsobí. Ale mě by zajímalo, ani ne tak čím bígl chytí za srdce, protože povahu má až na ten jeden nedostatek suprovou. ale jestli to, že přes veškerý úsilí věnovaný výchově a výcviku je velká pravděpodobnost, že ten bíglí základ toho bígla přepere, tak jestli to, že se o něj pak musím bát, že nevím, kde je, že na něj musím někde čekat a s hrůzou, jestli se vrátí, jestli tohle dokáže přebít zbytek tý povahy - která jak říkám, je opravdu úžasná. Mně se bígl líbí, myslím, že jinak to je fajn parťák, ale tohle bych nevydejchávala asi.

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:23
- Nahlásit

brut

počkej, až si to přečte Fifijová

třeba neumí číst??? . Mohu jen doufat

Jdu venčit,

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:27
- Nahlásit

PetraK
Sádlo příkladně, jo??? jehehéééé, jestli myslíš jako příkladně, jako když si brání prázdnej kemílek vod jórduktu
Pchchch, tve impertinentni invektivy jsou jen bzucenim hmyzu kolem mych usi. Slepa zavist, ze zrzavohubec hlidacku neovlada a este se boji kravicek.

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:33 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Fifi

a este se boji kravicek

čistá podpásofka todleto . dyby ti kráva nakopala do zadku eletrickým vohradníkem, taky bys je neměla ráda

zrzavohubec hlidacku neovlada

vemu klikr a máme jí natošup , jen nejdřív musíme dodělat toho zajíce. Zatim sme stál ve fázi vožralýho zajíce.

<< 1 ... 477 . 478 . 479 . 480 . 481 . 482 . 483 . 484 . 485 . 486 . 487 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání