| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 12:32
- Nahlásit
brut
aky se tak rychle vytrácí
taky by mohla bejt ešče teda éter. Ten je taky tagle těkavej
hele a Alu je pěkný pastevecký vemeno, dyš furt chudáka Brutíka tahá za nohy až kulhá, chůdě malej. Má jí jednu fláknout a bylo by.
mishi
To jsem měla v mejlu, ale už jsem to smázla..
škodááááááááááááááá
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 12:36
- Nahlásit
brut
Něco, na co nepotřebuju moc surovin. Mám tu všechny mouky, máslo, olej, vajíčka, med, marmeládu, kakao, třešně... Tvaroh nemám.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 12:37
- Nahlásit
PetraK
taky by mohla bejt ešče teda éter. Ten je taky tagle těkavej
paní ste blpka, už vám to někdo řek? Sem se tu málem udusila čajíkem
hele a Alu je pěkný pastevecký vemeno, dyš furt chudáka Brutíka tahá za nohy až kulhá, chůdě malej. Má jí jednu fláknout a bylo by.
ona ho za běhu otočí o 360° ..... pak chudák pajdá. Zmasí jí, kolikrát přes ní přeběhne a ona mu to udělá zase ... dneska se mi "jemně" prali v obýváku, tak jsem musela honem zachraňovat prádlo, boudičky, jídlo na stole, mužskýho notbůk atd. Ona ho vyprovokuje, on se naštve, sroluje jí pod sebe, malá ochabne a ve chvíli, kdy jí pustí, tak se vymrští jak péro z gauče a už jí má někde zahlodlou nebo stojí na něm, popř. přes něj skáče.... fakt šílený ( a ten kravál, co nadělaj ..)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 12:39
- Nahlásit
mishi
tak zkus udělat tu piškotovou s ovocem a pudinkovou želatinou ( jestli máš obyč pudink)
Vydrž najdu receptík a dám ho sem
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 12:44
- Nahlásit
Koláčky z Apetita:
30dkg polohrubé mouky, 1 Hera ( já dávám máslo), 2 obdélníčky sýru Apetito bez příchutě
Uplácáme těsto, uděláme menší kuličky, které prstem zplácneme na koláček a plníme náplní ( povidla všeho druhu, tvarohovou, makovou, ořechovou)
Ještě jsem zapomněla připsat, že je dělám minimálně ze 6 obdélníčků
Prezidentské šátečky:
250g másla, 250g polohrubé mouky, 250g tvarohu
Z toho uhněteme těsto, necháme 1/4 hod odpočinout, vyválíme, nakrájíme na čtverce cca 5x5cm, každý naplníme hustou zavařeninou ..... , přehneme na šáteček,spojíme okraje, potřeme žloutkem s trochou mléka, pečeme v předehřáté troubě na 200°C - horkovzdušné 180°C cca 15 min, pak hned sypeme moučkovým cukrem
Jsou vynikající teplé
Sypaná buchta
1 hrnek cukru krupice, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva ....... vše promíchat a rozdělit na 2 části
Tvaroh: 3 kostky měkkého tvarohu, 3 vejce, 1/2 l mléka ........ vše spolu promíchat ( lze přidat rozinky, kandované ovoce, oříšky....)
Na plech ( já dávám pečící papír, jinak klasicky vymazaný a vysypaný) vysypu 1 vrstvu sypké směsi, na to naleju tvarohovou směs a posypu 2 sypkou směsí. Nahoru nastrouhat máslo. Peču při 170°C do zezlátnutí
Buchta s želé:
3 žloutky utřeme s 250g moučkového cukru a vanilk. cukrem, půl skleničky oleje dolijeme studenou vodou, přilijeme k utřenému cukru, pak přidáme 250g polohrubé mouky a 1/2 pr. do peč., nakonec vmícháme sníh ze 3 bílků
To vše nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme při 170°C
Mezitím si přecedíme kompot ( podle chuti ...... lze použít i čerstvé nebo mražené ovoce), ovoce necháme okapat. Pak ho poskládáme na buchtu ( větší kousky překrojíme), šťávu z kompotu dolijeme do 1/2 l vodou ( já přilévám ještě trochu šťávy na dochucení nebo obarvení)...nepřekročit 1/2 l, přidáme pudink a uvaříme želé, které nalijeme na buchtu s ovocem.
Necháme ztuhnout
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 12:50
- Nahlásit
brut+
paní ste blpka, už vám to někdo řek?
tak to slýchám velmi často, třeba taťka Davídkojc mi láskyplně ani jinak neřekne
Ona ho vyprovokuje, on se naštve, sroluje jí pod sebe, malá ochabne a ve chvíli, kdy jí pustí, tak se vymrští jak péro z gauče a už jí má někde zahlodlou nebo stojí na něm, popř. přes něj skáče
to je kráááááááááváááááááááá vesmírnáááááá.CHudák Brutik.
mishi
Něco, na co nepotřebuju moc surovin. Mám tu všechny mouky, máslo, olej, vajíčka, med, marmeládu, kakao, třešně... Tvaroh nemám
hele jak teď hledám ty rady pro ty nevěsty, tak někde mezi stranou 210 a 250 jsem dávala recept na jednoduchý pečení - právě i s mamrdláďkou, je to takový moc dobrý, je to moc jednoduchý a moc to připomíná vánoční pečivo. kurnik já mám na to chůůůŤ
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 12:51
- Nahlásit
Koláč se zakysanou smetanou:
Těsto: 4žloutky, 200g cukru moučka, 200g polohrubé mouky, 1dcl vody, 1dcl oleje, 1 prášek do pečiva, ze 4 bílků sníh
žloutky a cukr ušleháme, přilijeme olej a vodu, pak mouku s práškem do pečiva. Dáme na stranu
Pudink: ze 2 pudinkových prášků, cukru a 1 l mléka ( dávám o trošku míň) uvaříme pudink dle návodu.
Když je pudink hotový, tak z bílků ušleháme sníh, vmícháme do těsta a to nalijeme na vymazaný a vysypaný plech ( s vyšším okrajem). Na toto těsto nalijeme přes lžíci horký pudink....doporučuji opravdu opatrně nalít po celé ploše. Dáme do trouby a pečeme při 170°C.
Než se těsto upeče, tak si připravíme 3 kysané smetany, do kterých přidáme cukr dle chuti ( já dávám tak 1,5 lžičky na kelímek).
Po upečení necháme chvíli zchladnout a potřeme umíchanou kysanou smetanou. Posypeme kakaem, strouhanou čokoládou
nebo pocákáme rozpuštěnou čokoládou
Dáme do ledničky nebo do chladu ztuhnout, pak krájíme řezy .... je to výborné a dost rychlé
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 12:53
- Nahlásit
PetraK
to je kráááááááááváááááááááá vesmírnáááááá.CHudák Brutik.
jj, to teda je ... hlavně jsem přišla na to, že každý péf, který se s ní párkrát proběhl, tak si hlídá pak zadní nohy a dělá docela zajímavý prostocviky, aby na něj nemohla
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 13:22
- Nahlásit
Dámy, povídalo se mi s vámi dobře, ale vysvitlo sluníčko, tak jdu venčit a pak huráá se vzdělávat ohledně šperků. Pokud nepřijdu moc vykoukaná a unavená, tak se tu ještě večír objevím, jinak zdar zítra
PetraK
mamičky hošíčka je mi líto ... zase na druhou stranu se vám povedl husarský kousek a o nějaký čas jste jí s Ešuskem prodloužili život, což je krásné
Hlavně, že hned budou mít dalšího pošuka a ono to truchlení bude o něco jednodušší ....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 13:53
- Nahlásit
brut
Dámy, povídalo se mi s vámi dobře, ale vysvitlo sluníčko, tak jdu venčit
závidím, závidím, já doufám, že vydrží nepršet a budeme moci jít dělat večer hopiky hop.
o nějaký čas jste jí s Ešuskem prodloužili život, což je krásné
jo to si říkám, že alespoň něco no. Já vím, je to divný, když to nebyl můj pes, že nad tím člověk tak melduje, ale znala jsem jí, byla moc fajn, tak snad jim nový prďus rychle zacelí díru v duši.
užij si procházky
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 15:30
- Nahlásit
Tak jsem nakonec udělala nějakou pudinkovou buchtu. Voní hezky, půlku těsta jsem snědla za syrova a teď mi je šoufl. Udělala jsem kalendář pro paní uchlizečku a teď se pokusim vytáhnout Gastoňáka ven, dyž už nesněží. Dneska to tu byl fakt masakr. Pánové zedníci už taky odešli, tak jim to du zkontrolovat.
brut
Dej vědět, jakej byl ten kurz.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 19:29
- Nahlásit
Vidim,ze jste se celkem chytly,babizny. Jsem hotova z prace,muzete mi kuva rict,proc tam za ty prachy smrdim 11 hodin denne?
Jo a pro me je nejdulezitejsi sex,chlast a zradlo. Nic jinyho naprosto nepotrebuju.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2009 20:33
- Nahlásit
PetraK
pani ty rady novomanželkám, vim co myslíte, hledám, ale tohle je taky dost huuustýýý
tu klikněte to taky pošlete
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 08:05
- Nahlásit
PetraK
příjdu zítra,dnes nemohu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 08:48
- Nahlásit
FUJTAJBL VE SPOLEK DÁMY - ačkoliv stejně tu zas nikdo neni, tak bych mohla pozdrav změnit na
DOBRÉ RÁNO PETRUŠKO!
brezen2008
O.Ká, tak to necháme na zítra na 12:00 ju? Nějak to zaonačím.
Janiii
je taky dost huuustýýý
nejni to úpa vono, ale je to taky gůtofka. Díkec, myslím, že o zábavu bude postaráno
včera jsme byli hodinu a půl hopikat. Můžu zodpovědně říct, že domů jsem nejela já, ale prasca obecné. Celá od bahna - i na xichtě. I ten čokl byl čistější než já . Všechno letělo rovnou do pračky. Se dost divím, že si někdo nerozbil hubu.
Nikdá nebudem agiprofíci, páč já sem moc pomalá na toho psa
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 11:11
- Nahlásit
Dobré ránko dámy
Tady je tak krásně, že už máme za sebou ranní venčeníčko ( samozřejmě jsme oooobr bahňáci )
PetraK
užij si procházky
procházka byla super, jen kratší, páč zase začalo pršet. Večír jsem měla oba v kuchyni a společně se Sviňou byl pořádný rachot
mishi
Tak jsem nakonec udělala nějakou pudinkovou buchtu.
Dej vědět, jakej byl ten kurz.
kurz byl super .... nejen že jsem se naučila drobné vychytávky, pochytila nápady, ale ještě jsem získala spoustu informací nejen o korálkách, ale i o dalších k tomu potřebných věcech.
Další kurz "šperky z Fima" je v prosinci a tam jdu, no a v lednu ještě jeden a to bude "plesové šperky".
Do toho jsem se rozhodla, že opět po letech vyzkouším paličkování ( taky musím alespoň na základní kurz, protože si skoro nic nepamatuju) a pletení sítěk. Jestli budu mít příští rok nějakou přebytečnou kačku, tak půjdu na patchwork, který mně už několik let láká ( mám několik nápadů, které potřebuji zrealizovat a doufám, že než budeme mít ložnici, tak se mi podaří vytvořit přehoz přes postel ...) ... zkrátka chuť by byla, jen aby záda vydržela a byla jsem schopná vše zrealizovat...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 11:21
- Nahlásit
kuk
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 11:55
- Nahlásit
Eimy
a jéje, už zase kukáš, to bude mít Ešuska radost
Co prcek?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 12:30
- Nahlásit
brut
hihi, prcek dobrý v noci spal 8 hodin v kuse, jen teď chce zase jíst po dvou hodinách, ale co s ním nadělám a zejtra jdem na kontrolu s kyčlema, tak snad to bude mít pořád v pořádku
jinak tady je pár fotek zase:
a víc tady: http://www.modrykonik.cz/album/album.php?vAlbumID= 462794
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 12:42
- Nahlásit
brut
jen kratší, páč zase začalo pršet.
my měli večír stěstí pršet přestalo, takže se mohlo jít hopíkat, ale bylo mokro, takže to fakt bylo o hubu
Večír jsem měla oba v kuchyni a společně se Sviňou byl pořádný rachot
áá večerní siestička
ty jo hásky toho stíháš, šperky, paličky..... kdy začneš vylupovat banky?
Eimy
kuk
zas jí to bere už!! Jen co porodila, už zas kuká!!
Co prďola? Už čepuje pívo?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 12:48
- Nahlásit
PetraK
malej chrní, tak můžu kukat prďola je v pohodě, jen by mohl trochu míň pít jestli začne pej pivo, tak to abychom si pořídili vlastní pivovar
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:13
- Nahlásit
Eimy
jééééé pipinkáááááá malinkááááá
jen by mohl trochu míň pít
nemůže za to že se narodil jako alkahůlik
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:14
- Nahlásit
Hele tady:
tady je nasratej přesně jako Růfusek od Ebony : D
to musíme hodit k DAvídkojc, aby Ebony viděla, že má Růfus konkurenc
Hodíš to tam?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:27
- Nahlásit
Eimy
musím říct, že je čím dál hezčí , jestli vydrží chrnět 8 hodin, tak máte zázračný dítě a naprosto hodňoučký
S tím baštěním to bude až do dospělosti problém.... hlad bude mít furt a porce čím dál větší
Na Koníka chodím jukat a obdivovat ... některý výrazy má naprosto suprový
PetraK
áá večerní siestička
to byla ... blbouni si udělali překážkovou dráhu přes prádlo
ty jo hásky toho stíháš, šperky, paličky..... kdy začneš vylupovat banky?
stejnou otázku mi položil chlap včéra večír ... ale jinak mně to baví a alespoň se nenudím, jen ten materiál by měl být levnější
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:49
- Nahlásit
all
ještě žiju!
brut
téééda, konkurence!
... ale jinak mně to baví a alespoň se nenudím, jen ten materiál by měl být levnější
tsss, z většiny korálkářek jsou nakonec hlavně sběratelky korálků...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:50
- Nahlásit
Eimy
ahoj kukačko,
mrně už začíná vypadat jak malej človíček, šmarjá, ty děti rostou rychlejc jak štěňata...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:55
- Nahlásit
wami
ještě žiju!
hurááááá, práce tě neudolala
téééda, konkurence
jen malá, protože jsem děsně spořivá a mám málo korálků ( za to spoustu dalších zbytečností, takže se mi to nevejde do šuplíku a musím vymyslet jiné místo na skladování)
tsss, z většiny korálkářek jsou nakonec hlavně sběratelky korálků...
už od jara se chystám do Práglu do velikánské korálkárny... jenže se děsím toho množství, které bych přitáhla domů a tak to stále odkládám ... jenže teď potřebuju vrtačku na korálky, takže budu muset překonat sama sebe a jít alespoň na kukandu s prázdnou peněženkou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 13:57
- Nahlásit
wami
šmarjá, ty děti rostou rychlejc jak štěňata
a hůř se naklikávaj
čůs bábo! jak se daříš
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 14:06
- Nahlásit
PetraK
Hodíš to tam?
To tam hoďte vy paní Ať se tam zbytečně nevtírám
brut
Já docela koukala, že tak dlouho vydržel , snad se mu to bude dařit už častěji jinak díky, jsem zvědavá, na koho bude nakonec víc podobnej jestli na mě nebo na manžu
wami
No roste hrozně rychle, až se mi tomu nechce věřit... Ale už se těším, až bude ťapkat sám a nebudu se s ním muset tahat, ale to bude ještě dlouho trvat
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 19:46
- Nahlásit
PetraK
tak já zítra jdu do práce,pak jedu na tu 12 za tebou a pak zas se vracím do práce
nebudu zítra celej den na pc,takže kdyby něco,piš sms
|