| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 18:53
- Nahlásit
kachna_
- není drzá
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 18:53
- Nahlásit
birma
já se nedivím (a nezlobím se), když někdo svého psa (z různých důvodů) na hraní dozímu dorostenci "nepůjčí". Jen je prostě smůla, když z 16 psů (a možná jsem si na všechny nevzpomněla) není žádný běhací...
Jedna paní byla děsně nešťastná, že si nemůže alespoň ona pomuchlat Nighta (na rozdíl od některých jiných viděla tu touhu a radost z každého setkání) - neb měla na vodítku velmi komisní kříženku akity původem z útulku. A ta by prý sežrala nejdřív Najtíka a pak se obořila na ní, že se s nikým jiným bavit nebude
Přitom jak Beta tak Night jsou sice divocí a temperamentní, ale i s "granulkama" si dovedou hrát
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 18:55
- Nahlásit
pobavil mě Adamita na nákupech ve zveráči. Mají na pultu takovou tu odkládací poličku na tašky, tak tam vždycky leze a kontroluje, co maj vyloženýho na pultě. Dneska si ho dokonce nějaká zákaznice fotila No a pak, představte si to, jeden kelímek s mlsánim, co má rád (ale já mu ho nekupuju, páč mi přijdou 4 kačky dost na to, že to vdechne bez kousání) normálně seskočil na tu poličku a ještě vdechnul Adamovi tlamu násilim ("mamipřísahám, jásetohoaninedotknulonotoúplněsamonamětakhlezaútoč iloapřinutilomětojedenkouseksežrat")
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 18:58
- Nahlásit
Xerxová
já bych ráda půjčila, ale nedopalo by to dobře, protože vystrašenej Adam = útočící Adam dneska k nám naběhla fenka anglickýho buldoka - zezadu se mu děsně líbila, ještě když doběhla, tak dobrý, pak se jí podíval do obličeje, leknul se a bylo jasný, že přátelský očuchání nebude
ale naprosto chápu, že to tebe i Najtíka mrzí. Tak leda rychle pořídit dalšího dozího dorostence?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 19:10
- Nahlásit
birma
hustej adamek
Xerxová
ty ses fakt studnice fotek, to je neuveritelny
a tady teda fotky z vikendu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 19:32
- Nahlásit
birma
šikovný Adamita - když panička nechce koupit, obslouží se sám (a nenápadně)
čaj černý
krásné fotky máš. A fotogenické počasí jste měli...
U nás je každý týden vywebeno spousty fotek - neb bez psa chodíme málokdy (a chodíme mocmoc) a páník bez foťáku taky z domu nevychází. Takže mám kde brát Jen za dnešek ve foťáku spinká nějaká ta desítka dnešních lesních...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 19:39
- Nahlásit
Xerxová
tak to je supr, ze muzete takhle hodne a hodne chodit a panik jeste fakt foti kazdej krok
nojo, pocasi teda krome toho deste vyslo pocitove dokonale
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 20:06
- Nahlásit
birma
jednou našetřím, tak už si zajedem do Finska, ať je to nepříbuzný
nepříbuzný na co? sám na sebe vhledem k tomu, že tu bude jedinej?
cenu za takhle málopočetný plemeno nevím, ale taková obvyklá průměrná cena za psa týhle velikosti ve Finsku je 1000 euro.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 20:07
- Nahlásit
Maya
Nepříbuznej na ty v Rakousku a třeba tu jedinej nebude, třeba v tý době bude už druhej nebo dokonce třetí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 20:09
- Nahlásit
Xerxová
Adámek vteřinu předtim schroustal "rybičku" v "kuřeti", kterou naprosto nutně potřeboval
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 20:10
- Nahlásit
kachna_
koukám mamča má ty špice dobře přečtený
tak si alespoň užije tu vtěrkovou povahu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 20:12 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
birma
Nepříbuznej na ty v Rakousku
jo tak, no nevim, tyhle jsem teda až tak do detailu nesledovala, ale třeba islanďani jsou taky málopočetný plemeno a jsou příbuzný všichni se všema, něco jako velký špic
nevim jak teď, ale před pár lety když jsem to ještě sledovala, tak psali, že jezděj i krýt ještě do Laponska těma pracovníma psama bez PP
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 20:34
- Nahlásit
Maya
třeba islanďani jsou taky málopočetný plemeno a jsou příbuzný všichni se všema, něco jako velký špic
tak jasný, ale pokud bych pořizovala psa, kterej bude v republice jedinej, nebo jich tu bude, co bys na prstech jedný ruky spočítala, tak považuju za lepší, když bude mít s nejbližšíma psama stejnýho plemene společnejch pár prababiček, než když bude přímým potomkem jednoho z nich... Nevím jak je to u špiců, ale třeba choďáci maj program, kde zadáš rodiče plánovanýho vrhu a ono ti to vyflusne nějakej koeficient příbuznosti. To mi přijde hodně šiškovný
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 20:43
- Nahlásit
u málopočetných plemen chápu, že se někdy nepodaří sestavit nepříbuzný pár. Ale u dog??? Kterých je relativně dost (i když se musí dodržovat pravidlo nemíchání barevných rázů, což pochopitelně zužuje chovnou základnu)... A přesto se tu docela často používá blízká příbuzenecká plemenitba. A nevěřím, že tomu všichni tito chovatelé tak moc rozumí, aby opravdu "upevňovali" jen samá pozitiva... I to byl jeden z důvodů, proč mám štěníka až tak z daleka...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 20:46
- Nahlásit
fotka z víkendu od čajdy, co ona nezveřejnila a mně se přitom strašně líbí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 22:50
- Nahlásit
birma
to je chatrč
špicové tady maj jen databázi, tyhle fiktivní rodokmeny to neumí
ale Finové maj super komplet databázi všech plemen, tam dohledáš všechno
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 06:37
- Nahlásit
Zdravíčko všem
cernej caj
Krásný fotky čajíčku, krásný.
Xerxová
Najtíka je mi fakt líto. Jak už psaly holky - pořídit ještě jednoho dogouška, ať si má s kým hrát
birma
Jsem se zasmála - do 7 let si ho pořídím.........to mi něco připomíná ....jenže já už v tuhle chvíli to mám za 3 roky. ale 6 let od rozhodnutí už mám za sebou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 06:57
- Nahlásit
birma
fakt teda nechapu, co se ti zrovna na tehle fotce tak desne libi
Maya
chatrc to je, byla skvela, volne pristupna, s posezenim venku a neprselo na nas tak sme usetrili staveni pristresku a foukani z boku navic ta zem byla relativne sucha proti tomu jak byla vsude trava mokra...
grimmh
jak by se tobe libila rada mit dve vizly?
ja se rozhodla, ze do roka si poridim, coz neklaplo, z roku bylo rok a pul, ale taky mi to celkem vyslo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 08:14
- Nahlásit
já se rozhodla, že si pořídím hned, akorát to málem neklaplo, že nebyly štěňátkááá
jo tenkrát, aby vlčího špice člověk ještě pohledal, ne jako dneska
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 08:22
- Nahlásit
cernej caj
jak by se tobe libila rada mit dve vizly
upřímně?...mě by se to líbilo
ale asi by mi to neprošlo
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 08:24
- Nahlásit
Maya
ne jako dneska
já mám pocit, že dnes je fakt hodně psů všech možných plemen. Hodně přispívají množitelé, kteří si udělali z psů byznys
a feny by ztrhali.......
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 08:25
- Nahlásit
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/349151-zdrava-do poruceni-ktera-nadelaji-vic-skody-nez-uzitku.html
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 08:28
- Nahlásit
grimmh
no tak jasně, že dneska víc prachy vládnou světem než dřív a na psech se dá vydělat fakt dost, tak je jasný, že toho lidi využívají
už jsem myslela, že letos nepřijde vlna poprázdninových koťat a vono jo, včera mi mamka říkala, že s nima bylo na hřišti černobílý kotě a dneska jsem odháněla na zastávce černý kotě, asi sourozenci chudáci, ale fakt si nemůžu vzít každý kotě, který tam ti měštští hajzlové po prázdninách nechaj
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 08:40
- Nahlásit
Maya
ja bych si ho taky poridila hned ale v byte sem ho mit nesmela kde sem bydlela predtim takze ono to nejakou dobu trvalo, no
to je zas clanek...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 09:08
- Nahlásit
boooze me se nechce vubec nic delat, kopr jako svina a jeste furt nikdo nedorazil
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 10:07
- Nahlásit
cernej caj
jako že do práce nikdo nedorazil? to tam máte bordel
mě se taky nic nechce, ale bohužel musím
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 10:14
- Nahlásit
Maya
tak uz nas tu je vic
ja taky musim a jeste bude vtipna vsuvka. Ze dostanem tricka s logem firmy, objednali sme si barvy a velikosti a pak za mesic ze znova ze problemy tak sme objednali novy barvy a stejny velikosti pac zas jinej vyrobce a no a prisli v zari kyzeny tricka...
objednala sem muzi XL, vetsinou by Lko oblik ale uz to ma napasovany pres pupek, XL ma volnejsi a s rezervou, tak sem vzala XL. Prisla plachta na sumistu co tu sou stihly kluci, co si objednavali Mka tak jim prislo neco velikosti na muze a muz by to mohl klidne povesit na stezen
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 10:18
- Nahlásit
cernej caj
můžete si z jednoho trička udělat dvě
a nám nikdo žádný tričko nedá, buď ráda, že máte alespoň nějaký
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 10:36
- Nahlásit
Maya
proste nejaky americky velikosti
jo a muz se krmi bramborovejma knedlikama s logikou, ze bramborovy = z brambor a tak tam neni lepek. Asi bude muset probehnout vzdelani v ramci toho, kam se vsude dava mouka
moje dovolenkove cteni vyjimecne nepojedu s trema detektivkama, ale se samejma chytrejma knihama pac kdyz bude nuda, budu muset cist co bude. a navic - diky telefonu s gps se tesim, ze se trochu potoulam kolem bez toho, abych mela strach ze zabloudim
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 11:35 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!
ZAPLAŤ NADBŮCH, ŽE JE PÁTEK, neb fčerejšek byl zas v práci výživnej!! Sem se dost potkávala a i tak nestíhala. A v pondělí to bude nähmlich to stejný, br.
No ale!! Tomu neuvěříte!! Bubi!! Bubi fčéra zuřiláááá. lalalááá. Na procházku jsme si je rozdělili, Brtnik vzal Štajnidlo do polí a já Bubi do civilizace, ať má taky holka kapek kuldůrního vyžití. Cestou od mámy, kde jsme se stavily jí pozdravit, jsme potkaly máminou sousedku, paní znám dlouho, měla černýho obřího psa z útulku, Beníka. Beník teda žral fšécko co vypadalo jako péf , ale paní ho měla pořád na vodítku a s košem. Když mi umřel Štófínek, říkala mi tehdy, že si to neumí vůbec představit, že to musí být hrozný. Je to asi dva měsíce, kdy se mi sesula do náručí, protože krátce před tím jí Ben nečekaně odešel (teda nečekaně, já si to myslela, podle toho co říkala, jak se chová, že tam je někdě průser , ale nechtěla jsem jí to tehdy říkat, páč nejsem děda vševěda, jen mě to tak přišlo, a měla jsem bohužel pravdu), byla úplně na hadry, říkala, že už ví, jak to je hrozný, že si na to 100x vzpomněla.No.... a ... včera vyjdu od tý mámy a!! Koukám že má na vodítku černýho velkýho psa. Téda fenku!! měla jsem hroznou radost!! Paní ji nechtěla s Bubicí seznamovat (no teda podle mě je ona ten hlavní důvod, proč Beník byl jakej byl, bojím, se, že tady půjde stejnou cestou) Nicméně dala na mě, říkala jsem jí, že Bubi moc dobře ví co dělá, a hlavně, že Kessy rozhodně není ve vražedný náladě, že je bojácná to jo, ale ten kontakt chce a to s veselou. A tak si holky hrály. Bubi byla nadšená, protože KEss hárá, Bubi má ráda kámošky co háraj .Tak jsem měla radost, ale fakt velkou. Paní jsem "vynadala", páč říkala, že má výčitky kvůli Benovi . tak snad se budeme potkávat. Nakonec na mě Kess skočila s pozdravením, což jsem byla ráda, protože ona prý se lidí bojí a chňape /bodejď by ne, když byla uvázaná na drátu za krk a má jizvy po hlavě/. No ale, to jsem utiknula od tématu, proč Bubitka zuřilááá, lalalááá. Víte proč? Páč jsem jí ze sámošky přinesla pešíčka!! Novýho krásnýho pešíška a vona ho zabila, vona ho zakousla a rvaly jsme se spolu!! Mooooc a moc zuřiláááááááááááá. Štajník chtěl taky, ale měl tentokrát smůlu, páč jsem chtěla, aby měla taky něco svýho, bylo to děsně prima. Voči jí žhnuly jako baskervílovi a měla veeeliký žuby! Tetkon už jí to nezajímá, ale to nevadí, nevadí, hlavní je, že měla chvilku takovoudle pěknou. Von ho stejnak už Štajn zničil - urval mu poutko a rozpáral mu bříško. Pak si Bubitka ukradla vořechy a udělala s nima bordel. A když jí bylo znemožněno krást vořechy, kradla aspoň sušený trnky a prej moooc dobrý, moc dobrý. Štajník následně roznosil jak virus po bytě složený ponožky.Některé dokonce roznosil i po balkóně, když se mnou věšel prádlo. a taky pěkně klikroval a aportoval. a taky bohužel - sežral hadr na nádobí doufám, že to nevyrobí nějakou paseku. Tolik výčet z našich luhů a hájů.
mimochodem - velmi dobrá odměna jsou piškoty položené na talíři po šprotech , jaký to dif
cernej caj
jééé!
Xerxová
PROSÍM VÁS PANI,NEMÁTE TEDA NĚKDY CESTU SEM K NÁM?? myslím, že oba hošíčci by byli unešeni s možnosti se navzájem pozabíjet
birma
obavil mě Adamita na nákupech ve zveráči.
ááá panáček dělal filutu!!
kachna_
- není drzá
|