Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 3222 . 3223 . 3224 . 3225 . 3226 . 3227 . 3228 . 3229 . 3230 . 3231 . 3232 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2014 21:55
- Nahlásit

PetraK
to ani ne, ale mohlo bejt vo Fajfku míň tipuju
aaaano, pravda

vožerem ho!

! jediná to moje podmínka !
aha, tak to nevyjde

no to můžetééé ale nesmíte ho pak nechat řídit!

nebyli jsme tam loni cestou na tu vyhlídku tamtu?
ne ne ne tuto je jinde..u Smržofky

grimmh
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 06:50
- Nahlásit

Zdravíčko všem
PetraK
Díky za odkaz na článek o čertíkovi Bertíkovi. Ten tvůj už jsem četla dřívějc (jak jinak, než že byl přeposlán druhé půlce mého já)
Xeroxová - moc pěkně sepsaná dokumentace a krásně se hodí pro srovnání s každým dalím dogoušem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 07:32
- Nahlásit

Maya
kod zirafa, prijem

Xerxová
tak co vybuch atomove energie vecir? prezili nebo neprezili?

Fajka PetraK
chtela sem najit nejakej hustej vtip kde je o fajfku min a nasla sem neco mimo misu, ale

grimmh
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 07:58
- Nahlásit

cernej caj
nasla sem neco mimo misu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 08:20
- Nahlásit

zajimavy video ceska neplodnost

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 08:35
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!

Gůten mórgen majne líbe Kindrrr!

Tak jsem si včera meldovala, jak to bude, až se Štajně potká s Nejtkem............ ááááá už to trošánek i víííím, malinkatě to víííím! Potkali jsme v podvečíř ooobrovskýho dožáka. Taky černoprdelník - původně teda, tetkon již značně prošedivělý. Osmiletý. To mu ovšem nijak neubíralo na entuziasmu . Hovado jménem Diego, zvaný Digi se rozjel jak Pendolíno a byl naprosto unešen. Kdo nebyl unešen byla Bubitka, protože prej s koněm si na mámu a tátu hrát nebude, dala tedy koňovi do držky a koňovi to bylo zcela jedno, páč jako vůbec vo ničem nevěděl. To Bubitku rozezlilo velice a přidala na intenzitě. Kůň naznal, že co s ní jako a jal se věnovat tomu mravenci co mu proudil dole u kotnikůch Mravenec byl na jednu stranu naprosto excitován a lítal kolem jako takovej ten čmelák na provázku. Když se ovšem kůň k mravenci sklonil, mravenec hodil okamžitě záda a raději se i počůral, preventivně . Což doposaváde ten spratek neudělal, neb je to pan Nebojsa. Diego je vůl, co má hlavu jako krabici a slinty jako vopratě. To že se mu někdo věnoval a nebál se ho mu zvedlo náladu natolik, že ještě v dálce si hopikal nadšením a i chtěl za námi vzít kramle. Až hromový hlas páníkův mu to rozmluvil. Ftipné setkání to bylo. Jsem ráda, že jsme potkali takovýhodle maxipsa a hlavně vlídnýho maxipsa.

Fajka

ale nesmíte ho pak nechat řídit!

dovedem ho dom!

ne ne ne tuto je jinde..u Smržofky

áá to je dobře, můžem pak zajít dole do Smržofky třebas na dlábes, je tam - nebo byla tam - hospůdka, kde dobře vařili, kdyby nebylo nic cestou, nebo tak.

cernej caj

sem neco mimo misu, ale

zajímavý, že nelavuju Mekdonalda, ale vypadám stejně

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 08:36
- Nahlásit

PetraK
zajímavý, že nelavuju Mekdonalda, ale vypadám stejně
to je zajimavy, ze me to taky napadlo a paradoxne muzem mit rady fajfku a proc nevypadame jako ta vlevo?

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 08:42
- Nahlásit

cernej caj
a proc nevypadame jako ta vlevo?

protože sme prasata a moc žerem

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 08:45
- Nahlásit

černej čaj

řádil hodně. Štve mě - protože je hodný, hodný... a pak výbuch atomovky. Jeho klouby a rostoucí kostičky by potřebovaly jiné zacházení... Ale na straně druhé, jaký si to udělá, takový to má. Nikdo ho řádit nenutí. A zakazovat mu pohyb nebudu. Když jdeme v podvečer ven, tak řádí venku a pak si stejně tu svoji lítačku zahradněbytovou neodpustí. Takže to odstranit "normálním" způsobem nejde. Energie má na rozdávání - vydrží opravdu hodně.

Ešuska

Osmiletý černý Diego by mohl být tento: http://www.nemecka-doga.cz/index.phtml?page=pes&pe s=5532
Dogáčci jsou většinou pohodáři - třeba Xerxes štěňata vysloveně miloval - opatrně je otočil na záda a oblízal jim bříško a umyl hubu... Staral se příkladně.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 08:51
- Nahlásit

Xerxová
no treba to bude lepsi, az se ochladi, ze bude vic radit i behem dne a lip si to rozlozi tak, aby mel mensi ale prubeznou zatez. No holt stenitko

ja mam rada liny psy, jeste, ze ti moji sou liny

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:16
- Nahlásit

Fajka
tou hezkou vyhlídkou myslíš tu nad Smržovkou, kolem které je to nově vykácené a ona najednou "vykoukla z lesů" ?? Už dvakrát jsme na ten skalní blok koukali ze silnice, že se tam budeme muset někdy zastavit a pokochat se...

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:28
- Nahlásit

PetraK
ne ne tuto je jinde..u Smržofky

áá to je dobře, můžem pak zajít dole do Smržofky třebas na dlábes, je tam - nebo byla tam - hospůdka, kde dobře vařili, kdyby nebylo nic cestou, nebo tak

jasně pani

proc nevypadame jako ta vlevo?

protože sme prasata a moc žerem

máš pravdu přecedo!!

Xerxová

vyhlídkou myslíš tu nad Smržovkou, kolem které je to nově vykácené a ona najednou "vykoukla z lesů" ?? Už dvakrát jsme na ten skalní blok koukali ze silnice, že se tam budeme muset někdy zastavit a pokochat se
jo jo to je ono Finksteinova vyhlídka je to kousek od náměstí, tak maximálně 2 kiláky do vršku a je to nádhera! Krásně je vidět na Smržovku, na Černou studnici, na Krkonoše, na viadukt na Smržovce, já tam byl když zrovna zapadalo sluníčko, úúžasný!
Jen pozor nahoře na tý skále jsou takový jezírka vodní, já myslela že je sucho a budou prázdný, a prdlačky byla tam voda..no co voda...mogul smrdělo to jak bolavá noha a ten kretýno jak mu byl hic to toho stihl vlíst než sem se probrala... smrděl teda neskutečně zpátky jsme to musel vzít přes potok a tam sem ho drhla

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Xerxová

Diego by mohl být tento:

nojo, možná jo! Je hrozně fajn, střevo obrovský - vzpomněla jsem si na Kosatku, jak tam řádil. A až teď mi dochází, že byl i v tom řádění dost opatrnej teda! (Jako Bubici to bylo jedno, vopatrnej nevopatrnej, koňa si nevezme, to vořech vodnaproti je lepčí! a dala mu přes tu držku. Jí se teda nelíbil. Nám se Spratkem jo. Je v dobrý kondici. Máme tam ještě jednoho, tomu je deset. Taky původně černoprdelník. Je hroozně hubenej /lepší než klustej/ ale fungá dobře, na prochajdy chodí, zajímá se o okolí a je taky milej. Ešus měl svou oblíbenou dogovou - taky černá /mi teď napadá, že vlastně všechny dogy v našem okolí jsou černprdky / a tu teda miloval hrozně. Viděla jsi tehdy co dělal ve Ferdinandě s Nastěnkou? No tak to bylo pokaždý, když jsme jí potkal. Byl do ní prostě bláááásen.

opatrně je otočil na záda a oblízal jim bříško a umyl hubu... Staral se příkladně.

tak zde netřeba obraceti, obrátí se samo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:31
- Nahlásit

PetraK
co znamena puvodne cernoprdelnik?

yl do ní prostě bláááásen.
opatrně je otočil na záda a oblízal jim bříško a umyl hubu... Staral se příkladně.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:33
- Nahlásit

Xerxová

vydrží opravdu hodně.

hrozný co?

Fajka

máš pravdu přecedo!!
přišla mrcha kolegyně a dovezla z germánska hořkou čokoládu, aby mi udělala radost! Místo toho mi udělala špeky, protože sem jí kráva pitomá sežrala. Čokošku, ne kolegyni, tu sežeru přiště, až sem zase s něči napochoduje

Finksteinova

Franknštajnova vyhlídka?? tam se nám bude líbit!

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:39
- Nahlásit

heh a dneska ráno byly doma koňský dostihy a řeckořímskej zápas. Nejdřív ten kretén honil Bubitku a vona nevěděla nic lepšího než utíkat bytem - v půl sedmý ráno!! Když jí dostihnul naboural jí na skříň. Rána jako kráva. Vlítla jsem tam na ně, že budu dělat pořádkový posily. Nebylo nutno. Bubice ho čapla za kůži na zádech a smýkala ho po koberci.

Fajka
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:41
- Nahlásit

PetraK
přišla mrcha kolegyně a dovezla z germánska hořkou čokoládu
když musíš tak musíš nooo

Franknštajnova vyhlídka?? tam se nám bude líbit!
no kdyby né tak vás smočim v tom jezírku to je jasný

jsem tam na ně, že budu dělat pořádkový posily. Nebylo nutno. Bubice ho čapla za kůži na zádech a smýkala ho po koberci.

ještě maják na záda a je z ní pomáhat a chránit

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 09:57
- Nahlásit

Fajka
když musíš tak musíš nooo

ty vole, ale ta byla!

v tom jezírku to je jasný

a budeme si zpívat parodii na Mládka : Deset tisíc litrů Mogulu mám!

je z ní pomáhat a chránit

vona jo?? vona? Ta mi pomůže tak akorát do hroba!

Ale musím jí pochválit, má nejlepčí vodvolání vod psůch teda. Byli jsme uprostřed louky, na kraji byl nějakej voříšek, Bubí se rozeběhla. Nechala jsem jí dojít až skoro k ním a zapískala. Ty vole. votočila to na pětniku a valila zpátky. Je dost dobrá, Bubitka, tak jsem jí pak honem propustila, ať to nepropásne.

grimmh
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 10:18
- Nahlásit

PetraK
Hrátky s dogouškem - to se krásně četlo
Jak poznáš, že můžeš...pustit B+Š k takovém obru, že to bude bez následků? Já bych byla podělaná strachy a bojím se, že budu podělaná furt, což by samozřejmě bylo ke škodě radůstek z blbnutí a socializace. To bych nerada.
Chtěla bych umět poznat tu míru rizika, proto jsem se tu nedávno ptala na nějakou literaturu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 10:57
- Nahlásit

grimmh
Jak poznáš, že můžeš...pustit B+Š

prvně jsem se zeptala,jestli je můžu nechat a jestli hafanovi nevadí štěnda, protože některý pes je nerad. Digi je miluje zněla odpověď. tak jsem šla první a koukala co bude, když jsem viděla hravé chování mastodonta, bylo to jasný. Ale pochopitelně koukám pořád, protože některý pes ve hře umí být drsný a to není dobře, to pak ruším seanci. Bubice mu to vysvětlila jasně, u ní se nebojím vůbec, ta se o sebe fakt umí postarat, ale kdybych viděla, že i přes to je dotěrněj, vlezla bych do toho, nenechala bych ho. Stejně jako jsem nenechávala na druhou stranu Ešusa, když to přeháněl.

grimmh
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 11:16
- Nahlásit

PetraK
Jj, díky. Já bych sebe nastrčila taky jako první , když tak ať sežere mě

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 11:19
- Nahlásit

Rozumný páník si hlídá reakce obou stran, když jsou rozumní oba páníci - je to ideální. Takže u Bety jsem hlídala, aby se moc nerozjela - pak začala být neopatrná a mohla by nechtíc ublížit. Takže klidnit, případně ukončit a poděkovat za milé setkání.
Ale hlídávala jsem i cizího štěníka - když už viditelně měl dost a jeho páník to neviděl (měl radost, že se štěník vyblbne a on nemusí dlouze procházkovat), tak jsem taky ukončila hru a šla jiným směrem...
Teď hlídám hodně Najta - aby malým psiskům neublížil (zatím je opatrný a od starších se nechá "rovnat" jak oni potřebují) a aby velcí neubližovali jemu - na těle ani na duši. Prostě je normální, když ho psisko ze srandy vraždí, ale není normální "hra", kdy mu druhý pes nedovolí opustit podřízenou pozici v leže na zádech... jinak na něj vyjíždí.
Chci aby byl normální pes - uměl si krásně po psím hrát. Na straně druhé, nechci aby hra se psy byla jediná radost, co zná. Mamut to má těžší, než psiska standardních rozměrů. I když bývá opatrný, socializovaný, kamarádský, poslušný.... tak pro řadu pejskařů (a i psů) je to nebezpečná obluda a je třeba na to hystericky ječet... Na to musí být zvyklý a nereagovat...

grimmh
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 11:30
- Nahlásit

Xerxová
Jj, doga budí respekt nejen u pejsků, ale i u páníků
Je fajn mít stálé parťáky, kde se znají pejsci i majitelé. Přijdou si na své všichni. Páníčci jsou blažení, že vidí spokojené hafíky a pejsci šťastní, že se můžou vyblbnout.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 11:37
- Nahlásit

Xerxová

Rozumný páník si hlídá reakce obou stran, když jsou rozumní oba páníci - je to ideální

přesně tak předsedkyně

Mamut to má těžší, než psiska standardních rozměrů. I když bývá opatrný, socializovaný, kamarádský, poslušný....

to je fakt. No nám velký normální psi nevaděj, družit se jdeme.
Byl ftipnej, jak kroužil jak satelit kolem kotníkůch, užovku si mohl umlátit, jak s ní točil a pak s sebou švihnul na záda a poscal si pupek

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 11:39
- Nahlásit

Xerxová
no ona nebezpecna obluda, na kterou je treba hystericky jecet je nekdy i moje ferinka, jednou sla pani s malym jezevcikem a kdyz uvidela moji patnactikilovku, pejsek sel hned do naruce. to sem si fakt tukala na celo

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 11:42
- Nahlásit

grimmh
Je fajn mít stálé parťáky, kde se znají pejsci i majitelé. Přijdou si na své všichni. Páníčci jsou blažení, že vidí spokojené hafíky a pejsci šťastní, že se můžou vyblbnout.

no i proto chodím do tý školky. jsou tam psi, o kterých vím. Štěndo se dostane do společnosti taky jiný, než potkáváme venku, a přitom do stabilní společnosti. Nikdo tam neječí - a přes to, že je tam kavalírek nebo jork. Bulík se krotí, aby se trochu ovládal, což je pro něj pravda fuška,ale je jen rozjetej jak lokomotiva, neměl se jak naučit si správně hrát.Plus pak na konci hodiny štěňat jsou tam dospělí - taky normální psi. takže pro mě dobrý, já si tam buduju postupně poslušnost v bandě psů. On si hraje se stejně starými, stejně tak jako s odrostlými, tak jako kdyby byl ve smečce. I když je tohle jiné, než vlastní stabilní smečka. Ale učí se fungovat prostě. Plus si tuží tělo , učí se různý povrchy a to, že se mnou je to prostě zábava. Mrzí mě, že Brtnik se toho nechce zúčastnit, protože on se mu takhle hodně vzdaluje a váže se o to víc na mě. Ešus tohle neměl, bylo to vyrovnané.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 11:44
- Nahlásit

cernej caj

to sem si fakt tukala na celo

a........... byl někdo doma?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 11:46
- Nahlásit

PetraK
evidentne nebyl

jojo, v tvym popisu ty skolky to zni jako dokonalost sama. Ja si jednou dovolila napsat starostovi, ze kdyz zakazuji pohyb psu bez voditek a nahubku, jestli by neudelali nejakej psi vybeh a ani se neobtezoval mi odpovedet

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 11:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

cernej caj
evidentne nebyl

a že sem si to myslela!

ty skolky to zni jako dokonalost sama
je to fajn. Nikam se nespěchá, prostě se tak v pohodě učíme - já si upevňuju věci, který jsou pro mě důležitý , takže když si s malým nehraju, tak občas volnou chvilku využiju k procvičení toho co umíme. Plus se učíme takový ty agi věcí- jako je třeba obíhání, což je ftipný. já jsem si to učila jinak - obojí na jednu ruku, jen jinej povel pro směr (buď okolo- to bylo po směru hod. ručiček a nebo proti, což byl protisměr. fungovalo to. Leč - a i to chápu, protože řeč těla je pro ně max. srozumitelná - agiliťáci to učí na každou ruku zvlášť a má to jeden povel. (páč mi to dává smysl, chci to tak učit) a zde narážíme na problém. nejsem nějak schopná srozumitelně ovládat své tělo to vím už dávno, když jsme si s Ešátorem dělali to naše pseudohopiky, byla jsem si toho vědomá, ale tetkon se to nějak ukazuje v celé své nahotě

edit - tohle mi přijde fakt hrozný /stejná situace v Bohumíně/ město zakáže volný pohyb psů ale nevyhradí ani pár metrů pro to, aby ti psi měli možnost volnosti. Pak se ti psi pochopitelně nenaučí fungovat.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2014 11:56
- Nahlásit

PetraK
zde narážíme na problém. nejsem nějak schopná srozumitelně ovládat své tělo dokud ovladas sverace, tak je to v poho

<< 1 ... 3222 . 3223 . 3224 . 3225 . 3226 . 3227 . 3228 . 3229 . 3230 . 3231 . 3232 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání