| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 09:37 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Mayabirma
tak to chce asi kdyžtak změnit druh, když člověku ten první nesedne...
když ono je to asi dost těžký když má při tom člověk ještě nějak fungovat
jj, jednak tak... a druhak ty AD neřeší problém, jen mění chemii, aby člověk líp snášel a veselej prožívat to dosavadní, co ho do deprese dovedlo... asi jako když si vememe prášky na bolest, ale tím neléčíme ten zubní kaz. (což psychiatři už vesměs neříkají.)
může to dobře vyjít, pokud člověk má typ problému, co sám vyšumí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 09:48 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
Jediny moje stesti je, ze su mistr pretvarky a umim proste delat, ze se nic nedeje
jenže- to není moc dobře
a koukám, že Vero to napsala taky.
Poslechni co Ti radí, myslím, že to je gůt cesta, zkusíš to?
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 09:48
- Nahlásit
PetraK
měla černě nalakovaný nehýtkyyyy a hned máš lepší den - co? To mrně muselo být suprový ve srovnání s usedlou mamkou a sestřičkou
Vloni jsem vařila něco domácího proti klíšťatům. Byly tam samý přírodní věci, jen to trochu směrdělo po octu, který se tam taky dával. Klíště jsme nechytli, ale zase jsme nebyli tak vystavený nebezpečí tak jako mrně, který se šmrdolí po trávě. Ale 100% by to hafíkovi neublížilo.
borderek a navíc - grimmh!!!! jí má starší pán důchodce. Aktivista. Já chci být důchodce-aktivista, ale ne starý pán ani paní:-D Chci být mladá důchodkyně a co nejvíc, chci stačit vižle. Pořád mnou zmítají pochybnosti, ale když ne vižla, tak nic!!! Připravila bych se o několika letý sen.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 09:50
- Nahlásit
grimmh
když tenhle pán a je fakt staršího data, zvládne borderu a práci, tak když jsi aktivní člověk, a víš na co se připravit a chceš se tomu věnovat, tak tu vižlu dáš taky.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 09:51
- Nahlásit
PetraK
Blanííí je skvělááá
a co se týče teho černo černýho kindervejce, nemají dnes ve školce třá čarodějnice?
Kámoška fčéra taky lepila dcerce na nehty černý kočky a netopýry
a co se týče hlívy, je pořád komu rozdávat
birma
ty klíšťata jsou fakt svinstvo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 09:59
- Nahlásit
Vero
jj dam vedet
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 10:01
- Nahlásit
PetraK
Snažím se udržovat v kondici, abych vižle mohla poskytnout co potřebuje.
To pořízení směrovné až do předčasného důchodu je z důvodu korigování Elišky a hafice.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 10:30
- Nahlásit
PetraK
jenže třeba v práci, nebo v rodině a tak, tam nikdo nestojí o člověka v prdeli, musíš být 100% výkonná jednotka. A mě když nebylo dobře, mamka mi nadvála, že se mi zhoršil prospěch ve škole vedlo k zákazům všeho a víc řevu že se neučím, člověk se naučil dělat že nic a navenek jet v tom režimu, co se čekal, aby unikl jen daleko větším problémům, když to nešlo...
denyk
jako cely zivy kocky? na kazdy ruce 5 kocek?
grimmh
si hlavne musis urdrzet mladou mysl a s telem to snad pujde, kdyz clovek bude prochazkovat a teba neco zdravotniho ala joga, tak to snad bude dobry i po tehle strance
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 10:38 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
cernej caj
ebo v rodině a tak, tam nikdo nestojí o člověka v prdeli, musíš být 100% výkonná
v práci jasně. i když i tam jsou ty vztahy různě a nepřetvařování se ještě neznamená všem ztěžovat den nářky....jsou různý limity. ale v rodině to je vyložený zvěrstvo (promiň) na straně oněch členů rodiny. a že o tom taky něco vim
pokud někoho zajímají víc svoje představy, než jak se druhý člen rodiny cítí a proč, je to děs. dítě z toho nemůže uniknout, musí jen předstírat, ale dospělej už jen předstírat nemusí.... (ono se to snadno poví, já vim.)
edit- funguje to pak tak, že člověk přijde k psychologovi a všecko v něm ho donutí se k němu chovat trochu jak má naučený k rodičům, v tom základním postoji, někdo vyhýbavě, někdo důvěřivě atd., no u tebe to asi taky funguje, ty se snažíš mít ten ochrannej obal v té podobě, že seš v pohodě. klíč aby se něco pohnulo je trochu tohle naučený nastavení překonat. dobrý je o tom s tím dotyčným promluvit. a jo, je to různě těžký podle míry problému.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 10:41
- Nahlásit
cernej caj
enže třeba v práci, nebo v rodině a tak, tam nikdo nestojí o člověka v prdeli, musíš být 100% výkonná jednotka. A mě když nebylo dobře, mamka mi nadvála, že se mi zhoršil prospěch ve škole vedlo k zákazům všeho a víc řevu že se neučím, člověk se naučil dělat že nic a navenek jet v tom režimu, co se čekal, aby unikl jen daleko větším problémům, když to nešlo...
já ti rozumím, ale teď už máš svou rodinu, svoje zázemí a tam je i zapotřebí aby partner věděl, že je něco špatně - pokud má vztah fungovat, víš? A rodiče a tak, by taky měli vědět, že něco není O.ká, už jen z toho titulu, aby brali taky kapek ohledy.
v práci to je jiný, to chápu.
heh a koukám, že se zse s Vero shodneme. Věř nám čajdo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 10:43
- Nahlásit
Vero
já vím. Ale když se něco člověk těžko učí a pak to roky provozuje, když se to konečně naučí, tak už to používá automaticky, bez přemýšlení. Jako reflex že musíš blikat když odbočuješ. Je to taková rutina, že si často ani nepamatuješ, že bys fakt blikala i když je jasný, že jo. A v autoškole přitom na to zapoeneš v 50% případů, že to vždycky z nějaký strany přijde ta chyba
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 10:46
- Nahlásit
cernej caj
když se to konečně naučí, tak už to používá automaticky, bez přemýšlení.
já vím, moc dobře vím.... znám
potíž je, že co sloužilo v děstství doma jako účinná (jediná možná) ochrana, to se v pozdějším životě mění v brnění, který je těžko nést, je zbytečný a jen brání ve svobodným žití.
když už se něco pototo v minulosti, stojí za to se pokusit to v současnosti změnit (pokud se člověk cítí v přítomnosti s tím ne dobře, tak to úsilí stojí za to.)
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 10:47 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
cernej caj
ono je to i někdy tak, že si to uvědomíš (že zas děláš tu naučenou reakci), ale podvědomě tě to jinak "nepustí". to pak je ještě větší práce..... ale někdy je nutná, aby se člověk cítil normálně. s tím vším by ti mohl ten psycholog pomoct. ne ze dne na den, trochu běh na delší tra´t to může být.... záleží, jak až hluboko tvoje potíže jsou, to má každý jinak....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 10:57
- Nahlásit
Vero
smekám, hezky napsaný. Snad si to čajda přežvejká.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 10:58
- Nahlásit
Vero
jj. mas recht.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 11:14
- Nahlásit
cernej caj
jj. mas recht.
to je dobře, zkusíš to?? Držím palce. Dokázalas už mnohem víc, tohle dáš taky, víš to?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 11:45
- Nahlásit
tak pul den volno z prace a pristi tyden dovca schvalena
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 11:54
- Nahlásit
cernej caj
ak pul den volno z prace a pristi tyden dovca schvalena
no supééér tak si odpočneš
a šumavu ti těěěěěžce závidím, slinty slint... i když ve vašem provedení by mě to zabilo asi
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 11:59
- Nahlásit
cernej caj
Přeju hezké odpoledne a veselejší myšlenky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 13:06
- Nahlásit
Vero
a druhak ty AD neřeší problém, jen mění chemii, aby člověk líp snášel a veselej prožívat to dosavadní, co ho do deprese dovedlo... asi jako když si vememe prášky na bolest, ale tím neléčíme ten zubní kaz
tak to určitě, ale zas bych okem laika řekla, že pokud je prožívání problému utlumeno AD, tak se člověk třeba snáz otevře a spíš se s tím dá pracovat. Asi jako když dáš psovi s panikou z bouřky bachovky - problém to neřeší, ale ty máš větší šanci se s ním domluvit...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 13:09
- Nahlásit
Vero, Maya
navíc teda při opravdu silnejch depresích už ani do tý práce moc člověk nezvládne chodit.
Mně bohatě stačí ty moje občasný lehký stavy, kdy jakákoliv činnost je jako hora kamení a nedokážu vůbec nic a to to mám fakt snadno zahnatelný slabejma práškama bez předpisu na přírodní bázi. Co musí zažívat člověk zralej na AD si neumim ani představit...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 13:42
- Nahlásit
birma
to mám fakt snadno zahnatelný slabejma práškama bez předpisu na přírodní bázi
jakejma???
teda při opravdu silnejch depresích už ani do tý práce moc člověk nezvládne chodit
jo, já vím, to už jsou ty patalogický deprese, mám spíš něco jako ty
ale znám pár lidí, kteří v pohodě dostali AD i na to co mívám já, prostě takový ty běžný dlouhodobý depyk, i když mě to pořijde jak s kanonem na brabce, takže ono taky člověk zralej na AD je dost širokej pojem, čímž samo nechci znevažovat problémy čaje, protože si myslím, že ona není z těch, co by to do sebe cpali jen tak z plezíru, ale znám lidi, co si dojdou pro nějakej ten lexaurin i jen když maj promluvit na poradě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 13:43
- Nahlásit
A k tématu teda http://www.novinky.cz/krimi/334872-zemrela-zpevack a-iveta-bartosova-skocila-pod-vlak.html
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 13:49
- Nahlásit
Pamatuji, jak pracovitá a milá osoba to před lety byla. Ten propad za poslední léta je neuvěřitelný a konec smutný.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 13:55
- Nahlásit
grimmh
nezvládla si myslím tu porevoluční situaci, ale i tak...
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 14:15
- Nahlásit
Někde v minulosti začal problém, neměla tu správnou oporu a pak už to šlo od 10 k 5. Nikdy nenarazila na člověka pevného, který by jí dokázal pomoci. A sama to nezvládla. Bulvár jí taky hodně "pomohl".
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 14:17
- Nahlásit
je to smutny, no
birma
mam kratky leginy na vandr, koupila sem papani pro lihac a mam nabijecku usb na 4x dobijecky. tak si je dobij a vem s sebou na vandr s touu usb nabijeckou. doma to otestuju.
vero sumava adi nebude, je nahradni plan. ta slapka me boli a bojim se, kdyby to bylo horsi, ze na sumave nemame moznost zkraceni a myslim, ze to by chtelo 100% zdravotni stav
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 14:23
- Nahlásit
Maya
jakejma???
timhle, případně kdysi jsem zkoušela tohle a taky dobrý. Samože nemůžu zaručit, že to u mě není jen placebo
cernej caj
mam kratky leginy na vandr, koupila sem papani pro lihac a mam nabijecku usb na 4x dobijecky
jsi nejlepší!
já zatim akorát vstala a krátce vyvenčila
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 14:28 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
birma
že pokud je prožívání problému utlumeno AD, tak se člověk třeba snáz otevře a spíš se s tím dá pracovat.
je to jedna z možností, ta dobrá, určitě, já jsem jen chtěla napsat, že problém vidím v tom, že osoba píšící prášek je zřídkakdy zároveň psychoterapeut a zdaleka ne vždy člověka směřuje ze své ordinace i někam řešit duši.....zřídka mu vysvětlí, že by měl i něco otevřít a řešit... nikoli že je nemocnej na hlavu a má čekat, až to samo nějak přejde. bohužel to je hodně častý no a funguje dobře jen tam, kde problém přejde sám, protože byl vnější......no a pak hrozí, že si sám člověk řekne, že mu přece teda nic není (a nic neřeší, jen recidivuje po vysazení) anebo že vlastně neví moc, co otevřít, nemá ty správný signály, kde to bolí. je to složitý toto všecko, já na to nemám vyhraněnej názor, ani -nebo právě- po vlastní zkušenosti, nejsem vůbec odpůrce ani extra propagátor, jen vidím, že se v dnešní době píšou AD jak na běžícím pásu a mnohdy k užitku, mnohdy kontraproduktivně.
samozřejmě že v dnešní době si každej nemůže dovolit projít cestou otevření duše, pokud ho to vyřazuje z provozu, a potřebuje podporu... to musí už každej sám vědět, až jak zle mu je.....
kamarád doktor hodně moc třeba psával AD třeba lidem v LDN nebo vůbec seniorům... léčil tak velkou část jejich fyzických bolestí včetně zad. (tím nechci říct, že to je dobrý jen pro starý uvízlý v neměnnosti... ale holt s opatrností... antibiotikA jsou taky úžasná věc, ale kam spěje jejich nadměrný užívání.
pak zas mám kamarádku, kterou bych málem prosila, ať souhlasí s lékama, protože jí depka a úzkost úplně zatemňuje reálný vidění svých souvislostí.....a nechce, no, nechce nebýt sama sebou.... je to složitý.......
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 14:29
- Nahlásit
cernej caj
sumava adi nebude
a jéžiš, no to mě mrzí, ale tak jinde taky bude bezva
|