| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 08:10
- Nahlásit
cernej caj
nechci trochu do caje
šak by ses neotrávila
denyk
super že ste zdraví, s tím paralyzérem bych se asi bála, že sejmu i vlastního psa nebo sebe nebo tak něco tak snad ho nebudete potřebovat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 08:22
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!
obávám se, že brzo už to nebude ani takhle:
ale spíš takhle:
slezou mi z ní vlasy úplně . Doma je za pískací konvici a venku za stihačku
denyk
hééééééééééééj denyky!! ahoj, díky moc za přání- neodpověděla jsem, páč služebníček telefoníček nesmí. Co bylo, že píšeš, že už to dál nešlo a že už jste zdraví? oba.
A taky chlapec trochu přibral.
japa se to povidlo?
přednášce o vlcích, moc zajímavé to bylo...a trochu jsem před lidma ehm spařila pana starostu
hezkýý! Povídej!
cernej caj
vcera sem mela sraz s tou kamoskou. Ukazovala mi, jak se ta jeji fenka sama olizuje mliko a nabizela, zda nechci trochu do caje
začínám se bát ale!
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 08:24
- Nahlásit
grimmh
po přednášce byl prostor k diskuzi, no co ti budu povídat,
fotopast tu v okolí asi 2x zachytila vlka a lidi si představujou,
jak nás vlci obklíčí a sežerou
Pan starosta měl pár otázek, pak se na mě hluboce zadíval a ptal se přednášejícího: Jak se tak dívám, jsou tady taky pejskaři, tak jsem se chtěl zeptat, jestli může být vlk pro psa nebezpečný" Přednášející (znám ho je to správce NP byl s náma lovit s orlicema) už předtím párkrát jasně říkal, že vlk je velmi plaché zvíře a ikdyž má vlčata, noru nebrání, ale raději uteče.
Tak mu odpověděl, že to by musel pes utéct hodně daleko do lesa a nějak se třeba zranit, aby ho vlk napadl, že to víceméně nepřipadá v úvahu. Tak jsem to už nevydržela a nahlas jsem řekla, že dřív než by mi ho sežral vlk, tak mi ho zastřelí myslivci.... celý sál se začal tlemit a mně pak ehm došlo, že starosta je taky myslivec
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 08:34 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Maya
že sejmu i vlastního psa
to já se zas nebojím, je to hlavně proto, že doufám, že s paralyzérem v kapse nebudu tak na nervy, což se samo odráží na Bukísovi.
PetraK
je za pískací konvici
tak Bukís zase píská když hárají feny, tákže koukám že ani
fenka není zas tak výhra
A kdyby ses chtěla vzdělávat v dojčlandině, tak tady něco o vlcích, tak tadyk http://www.wolfsregion-lausitz.de/index.php?Itemid =0 , pro ostatní je to i v anglině
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 08:35
- Nahlásit
denyk
celý sál se začal tlemit a mně pak ehm došlo, že starosta je taky myslivec
ale skvělý, že takový přednášky jednak jsou a druhak, že tam lidi jdou, to jsem překvapená teda.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 08:35
- Nahlásit
denyk
prednaska musela byt skvela, byla u vas?
tak uvidis, no.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 08:53
- Nahlásit
cernej caj
jo přímo u nás, koukala jsem, že byla asi před měsícem v Krásné Lípě a já si jí tak přála vidět, tak se přání splnilo...
PetraK
že tam lidi jdou
lidi tam jdou, oni totiž mají strach a to přitom do lesa chodím snad jen já a pár jedinců na podzim na houby.
njn starosta je myslivec a má fenku westíka, potkávám ho občas v lese, občas jí bere do náručí, když nás vidí. Njn ten můj killer by jí určo rozsápal, blondýnu
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 08:56
- Nahlásit
Tohle jsem psala kámoškám, co jsem si pamatovala z přednášky:
Za loňský rok na německé straně u Hohvaldu
přejela auta asi 40 vlků. Nerozmnožují se rychle a migrují. Jejich teritorium je asi 200km
čtverečních a jednotlivé smečky si hájí svoje území, bojují o ně a tím taky můžou přijít o život,
pak můžou chytnout prašivinu, aujezskyho chorobu - z divočáka, to je taky docela problém,
na to umírají i lovečtí psi, kteří sežerou třeba kus syrového masa z divočáka, nebo třeba
trus, říká se jí pseudovzteklina a umírají na ní ve velkých bolestech do 5ti dnů, prasatům nevadí,
ani lidem, ale psům a vlkům ano. Vlk je přísně chráněný, jen Slováci mají nějakou výjimku v unii,
že je můžou střílet cca.6týdnů v roce. Ale taky jej nestřílí v lese a u hranic s jinými státy ale spíš
"uprostřed" republiky.
Byl tam pán, který seděl mezi náma a říkal, že lidi se opravdu nemusí bát, že jeho sen je potkat
se s vlkem ve volné přírodě a jezdí už několik let do Beskyd, na Slovač, do Polska, Německa,
že našel stopy, ví, jak je vystopovat, ale že nezahlédl nikdy ani jednoho. V německu se dokonce
tam kde žijí ani nedostaneš úplně na ta místa, je tam zákaz, aby měla zvířátka klid
On je opravdu plaché zvíře a ikdyž má vlčata v brlohu a blíží se nebezpečí, tak je nebrání, ale uteče.
A co se týče potravy, největší % je srnčí, jelení, černá zvěř, danci, králíci a jen 1-2% hospodářská zvířata.
Ale když už vlítnou do ohrady s hospodářskými zvířaty, tak nadělají paseku.
Je třeba odvézt zvířata do kafilerie a napsat na nějaký úřad, zdokumentovat vše fotkama a oni jim pak tu zvěř proplatí,
dokonce i kdyby poškodil ovčáckého psa. V Beskydech a na slovači se to ovčáckými psy řeší, že hlídají stáda, většinou
prý ale jeden nestačí, je potřeba dvou či tří, ale zase ti vlci (Karpatští) jsou tam větší, třeba kolem 50kg, u nás
mají 35-40kg.
V německu to řeší jinak, v oblastech, kde se vlci vyskytují, dávají dotace na oplocení-50% z celkové částky,
u nás to řeší až když se něco stane-navíc říkali, že je hrozně těžké odlišit to, jestli to byla smečka psů, nebo opravdu vlci.
Testy DNA atd...
Vlci tu zatím v našem okolí ještě nežijí, nezakládají smečky, jen prostě chodí , byli spatřeni fotopastma.
Ono taky když je fotka mázlá, není zas úplně poznat, jestli to není třeba ČSvéčko.
Tak toť moje přednáška, jestli jste dočetly až do konce, děkujeme za trpělivost
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 08:59
- Nahlásit
denyk
Tak jsem to už nevydržela a nahlas jsem řekla, že dřív než by mi ho sežral vlk, tak mi ho zastřelí myslivci.... celý sál se začal tlemit a mně pak ehm došlo, že starosta je taky myslivec
takže ten paralyzééer máš vlastně na myslifce
PetraK
slezou mi z ní vlasy úplně . Doma je za pískací konvici a venku za stihačku
musím se smát když si vzpomenu jak si kolikrát lidi stěžujou že jim pes doma chodí píská jak je na zabití krz hárafky ajak jsou ti co maj ty hárafky doma v pohodě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 09:02
- Nahlásit
denyk
celý sál se začal tlemit a mně pak ehm došlo, že starosta je taky myslivec
ale je to fakt skvělý, že se přání splnilo
hele, hlemýždí sbírka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 09:05
- Nahlásit
denyk
supr, to jsou perfektní informace. By to chtělo pak třeba natočit na foták nebo diktafon. V beskydech se hodně dělají vlčí hlídky, co vím. I ten dokument krátkej,co sem vám posílala tady to trochu nakousl. Vlci sou úžasný zvířata, fakt škoda, že maj takovou děsnou pověst a lidi fakt věří tomu, že je někde v lese zakousne
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 09:09
- Nahlásit
cernej caj
hele, hlemýždí sbírka
co ti lidi nevymyslej
tlemím se tu nad větou: Poznat hlemýždě není vůbec těžké"
o mi připomnělo, že když jsem kámošce říkala, že tu bude přednáška o vlcích a že jsou rozvěšeny plakáty, tak mi řekla, nó já je viděla a na obrázku je liška, viď?
Já šla do mdlob
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 09:11
- Nahlásit
denyk
to musela být zajímavá přednáška, byly i fotky a tak?
cernej caj
hlemejždí sbírka mi nejde otevřít
maj takovou děsnou pověst a lidi fakt věří tomu, že je někde v lese zakousne
tak to víš, karkulku zná každej, že jo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 09:16
- Nahlásit
denyk
na obrázku je liška, viď?
Maya
to by mel bejt normalni odkaz https://www.natur.cuni.cz/biologie/ekologie/aktual ity/poslete_sneka
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 09:33
- Nahlásit
Maya
jo bylo plátýnko, mapy atd.
Učil nás jak poznat vlčí chrup, stopu, ukazoval mapu kde se vyskytují http://vybezek.eu/aktuality/zpr%C3%A1vy/item/2466- vlci-kancelar-sasko.html
...
Pár fotek je tady mají tady němci
http://www.wolfsregion-lausitz.de/index.php/galeri e#!prettyPhoto
a přednášejíci Marek je sympaťák
http://www.ceskesvycarsko.cz/cs/tiskove-zpravy/zij eme-se-selmami-aneb-navrat-vlka-a-rysa-do-ceskosas keho-svycarska
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 09:50
- Nahlásit
denyk
vlci kanelar je skvela. Vubec asi skoda, ze u nas nic takovyho neni
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 09:51
- Nahlásit
cernej caj
by mel bejt normalni odkaz
mě to hází nějakou chybu, holt IE no
denyk
to vypadá fakt zajímavě, no u nás se vlků asi hned tak nedočkáme, tak ani přednášek
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 10:07
- Nahlásit
Tak jsem to nevydržela a po 3 probdělých nocích se záchvaty kašle a už i s ranními záchvaty chrchlání takového že jsem pomalu objímala mísu jsem skončila u Mudry. Lehce chycené průdušky a antibiotika
Musím být do týdne v cajku!!!
Fajkýšová jen co máš den volno tak už prý vyzvídáš v čem že to letos budeš moct vyhrát?? straaaašně se netěšim ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 10:08
- Nahlásit
Janiii
brzo se uzdrav!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 10:26
- Nahlásit
Janiii
ty jo, tak to je blbý, volný dny a ještě takový hezky a ty marodíš
když má něco aku baterii která se nedobíjí, nemáte někdo představu jak to funguje? jako prostě nějakou dobu a pak ta baterie odejde?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 10:28
- Nahlásit
No ... Jsem v praci takže hezkých dní se nevzdávám
|
grimmh
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 10:33
- Nahlásit
denyk
Ta přednáška musela bejt skvělá.
Je skvělý, že tam bylo hodně lidí. Osvěta je hodně důležitá. Snad lidi procitnou a začnou vnímat přírodu jinak - zodpovědnějc. Proč to s ochranou flory a fauny nemůže u nás fungovat tak jako to funguje jinde.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 10:41
- Nahlásit
Maya
jak to myslis? baterka muze casem odejit tak, ze nejde ani nabijet - treba stary dobijecky, u telefonu... nebo nedrzi kapacitu a tak.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 10:42
- Nahlásit
Janiii
Fajkýšová jen co máš den volno tak už prý vyzvídáš v čem že to letos budeš moct vyhrát??
noo to víííš čék muší bejt vždy připraven !
jsem to nevydržela a po 3 probdělých nocích se záchvaty kašle a už i s ranními záchvaty chrchlání takového že jsem pomalu objímala mísu jsem skončila u Mudry. Lehce chycené průdušky a antibiotika
Musím být do týdne v cajku!!!
lity lity!
To musíš teda !!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 10:50
- Nahlásit
Fajka
V pořádku! Taky tě chválím! soutěž mame vymyšlenou úplně super a ani Vašek o ní neví
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 10:52
- Nahlásit
Janiii
soutěž mame vymyšlenou úplně super a ani Vašek o ní neví
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 11:04
- Nahlásit
Janiii
soutěž mame vymyšlenou úplně super a ani Vašek o ní neví
prej se mě (nám) bé hodit helma na hlavu, tož to zas bude volajaký adrenalíííín
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 11:06
- Nahlásit
cernej caj
jak to myslis? baterka muze casem odejit tak, ze nejde ani nabijet - treba stary dobijecky, u telefonu... nebo nedrzi kapacitu a tak.
no mám na mysli konkrétně toto zařízení http://www.mall.cz/zavlazovani/alko-aquatrolley-a- 300
ale už jsem to našla, má to nabíječku
akorát nikde není, jak dlouho to vydrží pracovat na jedno nabití, dost důležitá informace a nikde nic
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 11:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
cernej caj
hele, hlemýždí sbírka - to víš že jo Sesbírám jim naše šneky a co tady pak budu mít...sama mám málo
Nepochopila jsem, proč vlastně chtějí šneků víc. Jako víc z každé lokality?
Včera jsem Worku po tahání Toma na in-linech pustila chvilku tady v té rekreoblasti, že ať si dojde do potoka a poňurká...Otočím se a pes nikde Tak tam hulákám jak blbka a v dály (tak 200m se mi i uzdálo, že mezi stromy u toho potoka něco bílé je...a asi to i byl on Běžel podél potoka pod velým svahem a až tam skončila cesta, přeběhnul přes potok a po silničce se vracel zpátky k nám. On prostě nepočichá kousek kolem, on letí jak šílenec bůhví kam
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 11:15
- Nahlásit
Janiii
Tak jsem to nevydržela a po 3 probdělých nocích se záchvaty kašle a už i s ranními záchvaty chrchlání takového že jsem pomalu objímala mísu jsem skončila u Mudry - to jsi měla Já jsem vydržela jo, jo, nechtěj vidět, co jsem vychrchlávala ale už skoro dobré..
|