Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2853 . 2854 . 2855 . 2856 . 2857 . 2858 . 2859 . 2860 . 2861 . 2862 . 2863 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:36
- Nahlásit

Maya
kravský mlíko já bych teda nedávala určitě
Tak ono sehnat poctivy kravsky mliko je dneska uz docela kumst, kdysi jsem mela zdroj od kamaradky. A jak si feny mlaskaly, zadnej problem - ale to je furt o tom, ze jsou na to zvykly.
dneska máš granule pro fšecko, od slepic a králíků po koně
Tak slepice, kralik i kun mi prijde vicemene coby bylozravec (ale jak pipinam chutna syrovy maso, panecku! a i ty kysany mlecny vyrobky) - fretka je ale selmicka, ne? Tu mam zarazenou proste podvedome pod masozravcem.

grimmh
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:37
- Nahlásit

Fifi
Díky za ten odkaz, uložím si ho.
Ale nějak si nedovedu představit, když pojedeme na dovolenou jak bych to dělala s potravou pro hafici.

birma
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:39
- Nahlásit

grimmh
Jsem podělaná strachy abych dávala vyváženou stravu a na skladbu jídla bych si asi netroufla
To jsem říkala před x lety taky a můj pes měl neustálej průjem a vypadal jak radiátor, dokud jsem ho nepřevedla na maso Dneska Adam dostává menší sračku když dostane granule místo masa a taky po nich výrazně víc smrdí. Došla jsem tak daleko, že příští týden budu sušit maso, abych na čundr nemusela granule tahat...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:39
- Nahlásit

granule pro fretky sou bezna vec..

supr, ze ag je pri chuti na kefir a rozmogly grancle, at ji je brzo lip a neboli ji to, cumacka

grimmh
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:40
- Nahlásit

Fretka je šelma a je to masožravec. Občas dostane trochu kuřecích prsíček a trochu zadního hovězího. Ale to jsou fakt malé kousky. U fretek je nevýhoda, že si žrádlo rády syslí a jedí průběžně podle chuti během dne. To není jako u pejsků, kdy se má nažrat a pak dostane další dávku až v určenou dobu.
No a nedovedu si představit schované maso za válendou

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:44
- Nahlásit

grimmh
Máme granule vyráběné přímo pro fretky
Muzes hodit link?

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:45
- Nahlásit

grimmh
tak i někteří psi jsou schovávací, můj předchozí pes si schovával pečivo do záhonů, zahrabaný hluboko, takže okopávání záhonků bylo občas na poblití když to člověk vyhrabal
maso by se třeba spíš rozložilo ale pravda v bytě asi nic moc

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:47
- Nahlásit

Fifi
tak kočky jsou třeba taky masožravci, a to ještě větší než psi, moje můžou mít myší co si ulověj a stejně choděj domů na granule a to ani nemluvím o tom, že veterinární dietu Hills pro kocoura, kde fakt to maso není ani omylem, před ostatníma musím bránit vlastním tělem, fakt by mě zajímalo, co do toho dávaj, aby to těm kočkám takhle chutnalo, protože samosebou to nebude, že po tom tak jedou všecky kočky

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:47
- Nahlásit

grimmh
Ale nějak si nedovedu představit, když pojedeme na dovolenou jak bych to dělala s potravou pro hafici.
Tak pro tuhle prilezitost sebou vozim samoze granule. Ale vetsinou nejsme v divocine, tak se dostanu k reznikovi a masu, nebo jak rika birma, nasusit maso doma.
U fretek je nevýhoda, že si žrádlo rády syslí a jedí průběžně podle chuti během dne.
Ja fretku nikdy nemela, tak me to zajima, neber my dotazy jak nejaky spatne mineny.
Tak ona kapri hlava zahrabana psem na zahrade a ctvrt roce hrde prinesena dmu taky stoji za to.

grimmh
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:49
- Nahlásit

Maya
maso by se třeba spíš rozložilo ale pravda v bytě asi nic moc
Fifi
Muzes hodit link?
večer hodím, musím rychle něco dodělat a pádit na vlak.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:49
- Nahlásit

Maya
fakt by mě zajímalo, co do toho dávaj, aby to těm kočkám takhle chutnalo, protože samosebou to nebude, že po tom tak jedou všecky kočky
Naky dochucovadla, aromata, panoramata?
A ja granule nezatracuju, snad to tak nevyzniva. Jen u ty fretky me to prekvapilo.

birma
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:51
- Nahlásit

Maya
Hills pro kocoura, kde fakt to maso není ani omylem, před ostatníma musím bránit vlastním tělem
naprosto souhlasim, Hill's kočky neskutečně milujou. Akorát jaterní dieta teda nebyla zpočátku úplně oblíbená.
Jinak teda moje kočky maj grancle ad libitum a večer se psem maso a je vidět, že granule žerou jen když neni zbytí nebo užíraj během dne, ale na maso se vrhnou a během pár vteřin neni....

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 14:59
- Nahlásit

birma
Hill's kočky neskutečně milujou
u nás fakt jen tu veterinární dietu, samo jsem se snažila ostatní kočky oblbnout normálním hillsem a nedaly se ani omylem
ale na maso se vrhnou a během pár vteřin neni
to se máš, moje kočky jsou tak zpovykaný a nebo přežraný myší, nevím, že kolikrát nežerou ani to maso
Fifi
Naky dochucovadla, aromata, panoramata?
určitě, škoda, že se nedá zjistit co a hlavně proč to teda nedávaj třeba do prášků na odčervení, který musím do kočky lámat s nasazezním života???? takhle by to sežraly samy a žádný stresy na obou stranách by nebyly

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 16:09 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Jeste docitam..
cernej caj
asi by me osobne aninenapadlo po narkoze oddelit, kdyby na to doslo, ale kdyz si vemu, tak my nikdy s nasima psama nikdy nic pod narkozou nemeli, nemam s tim teda zadnou zkusenost...
Tak ja bohuzel mam s psima narkozama zkusenosti hodne - a vzdycky oddeluju. Pes oblblej muze i vyjet po partakovi - psim ci lidskym, takze treba nad fenou probirajici se z narkozy nikdy nesklanim hlavu. Kdysi jsem dostala takhle pecku cenichovku po mirnym uspani psa jen pro rtg - jen nahle zved hlavu, hodne rychle, kdyz se probiral.
to musis schovat pod polstar pro vilu zubenku
Tak pod polstarem tohle fakt nebude, to bych se uz nevyspala. Navic tahle jemericka novota plati jen pro prvni zuby, ne? Jehee, jsem si ted vybavila, jak mi bracha vytrhal zub uvazanej niti na kliku.

Jooo a preju vsem krasnej vikend!

birma
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 16:12
- Nahlásit

Maya
kolikrát nežerou ani to maso
u nás kočky žerou i to maso, co nechce pes

grimmh
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 17:52
- Nahlásit

Fifi
Muzes hodit link?

http://www.happypet.cz/pro-fretky/krmivo/2118-ferr et-nature-750g/

grimmh
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 17:55
- Nahlásit

Granule kupuju u nás ve zverimexu.

Jako pochouta u nás ještě kromě sušené¨ho masíčka fungují pastičky pro kočky - s multivitamínem a bezopet proti bezoárům.

No a vyloudí vždy kousek salátové okurky a červené nebo žluté papriky. Taky jí chutnají melouny, hrušky,..... Ale s tím skrblíme.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 19:10
- Nahlásit

Fifi
chudinka malinká, už je jí líp? hlavně ať už nebrečí, tlamička...

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 19:13
- Nahlásit

Maya
určitě, škoda, že se nedá zjistit co a hlavně proč to teda nedávaj třeba do prášků na odčervení, který musím do kočky lámat s nasazezním života???? takhle by to sežraly samy a žádný stresy na obou
no nechápu, proč to nedělají s příchutí, jestli to nejde?

ale u nás to takovej boj zas není, zabalím do masa a přidržím druhýho kocoura, kterej se po tom masu sápe, tudíž ten první, co má být odčerven, to honem rychle celý vdechne... a naopak a je to.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 21:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!

IŠ BIN CURÝÝÝK MAJNE LÍBE KINDR!!!!

Dofča byla bombastická, užili jsme si Fajfkofce, plesnifce i pruhatce. Plesnifci se kamaráďovali a pruhatci, pruhatci, ty mě dneska regulérně pokousali a zabili Byla celá radostná Fajfka moje milůvaná, když nás viděla, asi stokrát mi ukousla ruku a a skákala mi na doslova na hlavu, takže co nezahnojili čoklidi v útulku Dášenka, dohnojila Madam Pruhatá. Úplně roztomilé pipi to bylo, hopikaly jsme spolu, byla jako ščenátko. Blanimůrka má nový přídomek. Jest to od této dovolená Blanimůra Nezničitelná Nezdolná a Neuvěřitelná. Neboli - Blanimůrka 3xN. Ušlapala celých minimálně 52 km. Fordila si prostorem, čichala, lítala a... ehm.... taky se kráááápítek koupala, když se pod Hraběticema chtěla napít a omylem tam hodila šíbru . Po hlavě a úplně celá. Brtnik,který stál u ní, ji obratem ihned statečně vytáhl a získal tak další bod do Deníčku Blanimůřího. Další bod si připsali Fajfkovi, kteří , když dorazili na Prezidentskou, jí poskytli deku. Blaninka zjistila velmi rychle, kdeže ty tatranky a rohlíčky dostane nejlépe a posléze pokaždý hodlala přepadnout jakoukoliv budovu, která měla vývěsní štít či nápis . Jest to svině velmi vychytralá, obmotala si zase každýho, kde jsme pobyli déle než pět vteřin. Včera v Kapličce nad Hraběticema zcela okouzlila pana majitele obžerstvení a slušně mu to tam vyplenila (navíc on si nás pamatoval, jak jsme tam byli s Ešusem). Když tam pak přišel olbřímí rýžbejk a chtěl se družit, dala mu nejdříve slušně najevo, že jednak nemá zájem se družit a druhak, že TADY JE TO JAKO JEJÍ. Když to družba nepochopil dostal regulérně na držku až nadzdvihnul stůl a na čele se mu vytvořily Skalistý hory . Ve středu dokázala v pohodě a ve velmi svižném tempu ujít dvacet kiláčků a celou tu dobu mašírovala před námi. Včera mi udělala výcvikovou radost, neb se před námi rozeběhly na velmi kontaktní vzdálenost dvě srnky, který navíc zůstaly stát a čumět na nás. Blanína krásně poslechla a taky zvostala stát. Cestou domů, jsme to vzali přes útulek, abychom ošetřovatelům ukázali, jak má milá Blanimůrka ráda ten svůj klid a hlavně, že je v pořádku. Nebrala jsem jí dovnitř, to jsem nechtěla a myslím, že jsem dobře udělala. Když přišel ošetřovatel, jeden z těch oblíbených ke kufru, tak mu nejprve dala držkovou /ale takovou zvlášní, nebylo to ani jako strach, ani jako radostný vítání, spíš jako - Z TOHO KUFRU NEPUDU!! /a klepala se. Pohladit se nechala, pomudlat taky, ale nebyla v tom žádná vášeň, jako v létě, kdy po něm lezla jako zběsilá. Když pak od kufru odstoupil, po chvíli i vyskočila, očůrala jim to tam, pak přišla ke mně, narvala se mi mezi kolena a když jsem jí pomudlala a sdělila jí, že jí tam rozhodně nehodlám nechat, narvala se honem zpátky do kufru. Ošetřovatel mě radost, že jí vidí, že je v pohodě a užívá si. Ač se mi tam nechtělo-kvůli Blance, jsem ráda, protože tak mají aspoň zpětnou vazbu, že ta práce má smysl. No jsme prostě ušlí a ------- vůbec se nám nechce zpátky do normálního života. A jdu kouknout, jestli dočtu, co jste načáraly.

Edit - ešče sem zapomněla říct, jak hrozně ta dovolen Blanimůrku zasejc posunula. Hned když jsme přijeli a šli se projít, byl to úplně jinej péf. Zas o kus radostnější, od první minuty si to celý užívala, když jsme vyrazili do lesa, byla úplně nejnadšenější /aby ne, když všude stopy srnčího a divočáků/ a od toho momentu prostě jak když nakopne nějaký další motory. Dostala od Fajfkatých přetahovadlo a vymysleli s Brtnikem prima hru, kdy on jí zlobil tím, že mrskal přetahovadlo přes opěradlo gauče a ona hopsala ze strany na stranu, skončilo to neuvěřitelným přetahováním. A pak jsme hrály spolu fočus s kelímkem, různě jsme blbly.... NO KRÁÁSA. Tak jsem se ještě musela podělit

grimmh
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 21:54
- Nahlásit

PetraK
]i]IŠ BIN CURÝÝÝK MAJNE LÍBE KINDR!!!! [/i]
Vítej zpátky médchen!
To je fajn, že jste si to tak pěkně užili. Určitě je dobře, že jsi Blanku nebrala přímo do útulku. A taky je milý, jak dala panu ošetřovateli najevo, jak vás miluje a že zpátky tedy ani náhodou
Doufám, že se dočkáme fotek z dofči a dalšího povídání.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 21:59
- Nahlásit

PetraK

krásný zprávy!

grimmh
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 22:00
- Nahlásit

Hlídám mimino fr.buldočka. Nikdy nebyl ještě sám. Je mi ho líto, protože kňučí a jemně poštěkává. Zkušenosti nemám žádný, takže to zkouším tak, že tam přijdu, nějak se na něj nevrhám, jen tak tam chvilku chytám lelky, občas ho pošimrám, dám pochoutku. Za chvíli odejdu, on zase kňučí. Když chvíli nekňučí a slyším jak tam ťape, tak vlezu do bytu podrbu, dám pochoutku a dělám, že ho nelituju a snažím se chovat normálně. Ale přiznám se, že srdíčko mi krvácí. Teď už je tam asi 20 min docela klid (nesmím to zakřiknout) snad usnul.
Na tohle hlídání ještě nejsem vzdělaná a zaskočilo mě to, nevím jak se mám správně chovat. Počítala jsem, že mám ještě spoustu času to nastudovat než si pořídíme (snad) vlastní.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 22:06
- Nahlásit

Fifi
Aneb, nikdy nepodcenuj prtavy plemeno.

: ty vole Fifino, jak mám dočítat, když se dívám na tohle a tlemím se jak pitomá?? nicméně Mr. Murphy je třída
jdu číst dál

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 22:11
- Nahlásit

grimmh
To je fajn, že jste si to tak pěkně užili.

bylo to fakt supr. Měli jsme krásný počasí, každej den, mohli jsme courat po kopcích, pohodička a ona je neuvěřitelná čubina, děsně si to užívala, všechno . Když jsme vyrazili na ten nejdelší výlet kolem Jizerky, měla jsem strach, furt jsem jí pozorovala. Nechtěla jsem , aby se přetáhla, ona dělá věci kvůli mně, nechtěla jsem, aby šla, jen proto, že jdeme my. A tak jsem zpočátku šla pomalu, spíš jako za ní a furt monitorovala jak reaguje. No a přišlo mi, že jako jde jako pomalu, ešivá vona už nejni unavená, řikala sem Brtnikoj. A von tak cynicky povídá :Ty vole, Koláči, vona se vleče, proto, že SE VLEČEŠ TY! ehm, no měl pravdu, no. Zkusila jsem přidat a čokl vyrazil, jak zátka vod šampáňa Ulevilo se mi. A nejlepší to bylo na konci trasy, kdy já jsem se fakt už vlekla a ona byla tak stopadesát metrů před námi furt a tu si čuchala, tam si pobíhala.... a jedinej, kdo byl polomrtef, jsem byla já

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 22:12
- Nahlásit

grimmh

Hlídám mimino fr.buldočka.

no měla bys tam jít spíš v tom momentu, kdy je klid, kdy je zticha. Aby si nezvykl - fňukám = někdo přijde.

Mathea
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 22:22 - Změnil/a: Mathea
- Nahlásit

PetraK

Hip hip hip huraaa, Esusovic se vratili zdravi a vyblazeni z dovcii Vitej, tesime se na vas!!! Dneska se u nas dodelala elektrika, takze byt je temer kompletne hotof.. a mne skoncila nemocenska, KDY pujdem vencit??? Co takhle jakoze nedelicka odpol??

Edit: Jen mam ted "krapatek" rozstrelenyho Balouse, bo jako vencil panicek ted castejs, ja byla tejden nemocna a predtim sem furt jezdila z prace nebo pred praci na byt a jaksi jako veskera poslusnost venku sla do haje. A ja do nej nechci hartusit nic po zlym, takze to ted mame trochu veselejsi.

grimmh
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 22:27
- Nahlásit

PetraK
no měla bys tam jít spíš v tom momentu, kdy je klid, kdy je zticha. Aby si nezvykl - fňukám = někdo přijde.

Tos mě uklidnila, takže tohle dělám správně. Je to jako s dětma - aby si kňouráním něco nevynucovaly
Ale jak se k němu chovat když přijdu dovnitř? Pochválit jak je hodný a dát pochoutku nebo tak jak to dělám - že jako nic se neděje a jen tak mimochodem poňuchat a dát pochoutku?

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 22:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Vero
ze pan doktor se malem omlouval, ze neco nauctovat musi

jéé! Vlídnost ještě nevymřela?? To je háský!! A je supr, že dobře srůstáte! Pokračujte!
Maya
narozeninová oslava

Héíéééj! Taky?? tak dodatečně gratuluju, já jsem o den pozdějš!!

Fifi
A jeste malej darecek, kdyz

FIFIJOVÁ, TY SEŠ FAKT JÉMEN

díky za dáreček

huž si obilý? Já si špuntla na dodatečnou oslavu žampuňský ešče, co mi tu nechala ségra. A kozikozi sýry k tomu a olivy k tomu a co mi chybí? No tetkon niiic!

A VŠEM DÍKUJU ZA PŘÁNÍ

A Maya!! ta fotka:

je suprová!!
Přemýšlím tetkon furt nad štěndem a nebo tím čoklidem ve Frýdku Pístku, kdyby to nebylo tak daleko, aby se to dalo vyzkoušet víckrát, tak už jsem tam.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2014 22:33
- Nahlásit

Mathea

čůůůs bábo! |Jsi zas byla nemocná, chudero? Že já tě naženu pod nátlakem k panu Hrabákovi, co?

Venčení na neděli zatím neslibuju, zítra jednak jedem na chalupu a obávám se, že skončíme opět na policii a druhak tu je ségra, přijela dneska večír k mámě nevím jakej je program, tak se můžu případně ozvat operativně?

<< 1 ... 2853 . 2854 . 2855 . 2856 . 2857 . 2858 . 2859 . 2860 . 2861 . 2862 . 2863 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání