Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2736 . 2737 . 2738 . 2739 . 2740 . 2741 . 2742 . 2743 . 2744 . 2745 . 2746 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 20:39
- Nahlásit

PetraK
pak teprve vypne a je ochotná spát
Si rikam, jak to zvladala v utulku? Asi na ni nikdo nemel zadny naroky a prezivala, ted se ji musi chvilema zavarovat mozkovy zavity.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 20:39
- Nahlásit

PetraK
ešče by asi Adámkovi byla cestka k nám trambajou dlouhá, viď?
nevím, zítra asi pojedem tramvaj zas potrénovat, páč jsem vyprovokovala Katku Lerlovou, ať vypíše nějaký termíny, ona vypsala na leden jen tuhle neděli, tak jsem nás přihlásila a pak se dozvěděla, že bude mamka s autím pryč, takže pojedem MHD od nás až na Džbán
kdybychom ještě příští víkend nejeli k ségře budovat a byli v Prahé, tak mě napadla procourka tady u nás v loukopolích??? ... ale ne kurnik, to je blbost, to bychom stejnak šli kus asi už potmě to je pro vás blbost
to jsem moc nepobrala, jestli budete o víkendu v Prahé, tak můžem o víkendu a nemusíme po tmě ne? Ale my snesem třá i tu tmu, stejně bude chlapec na vodítku nebo stopce

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 20:46
- Nahlásit

vlk
nechce přemejšlet, nechce nic podnikat,
hm, tohle je podle mě - nebo ne podle mě, podle toho co jsem četla od zkušených - trochu špatně, z toho psa je závislách - stejný jako člověk na drogách. Ten pes jede v takovém případku pořád na adrenalinový vlně - prý. Zkusila bych to zrušit. Právě proto, aby tomu čoklovi naskočil mozek. říkají, že ta adrenalinová vlna je pak slušnej záhul pro toho psa. Četla jsem o tom zajímavej článek, příšlo mi to, že to má hlavu i patu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 20:48
- Nahlásit

vlk
místo mozku má velikej chlupatej tenisák a nic jinýho se jí tam nevejde....nechce přemejšlet, nechce nic podnikat, chce ven a honit tenisák...
To je presne ala to trpaslo josefcikovity, co tu obcas hlidam - a vono to ale jde, jim tam nacpat i neco jinyho, kor kdyz maj takovouhle motivaci, co by za to mnozi sportaci dali! A v nejhorsim ji postavte velestroj aportovaci

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 20:52
- Nahlásit

Fifi
Si rikam, jak to zvladala v utulku? Asi na ni nikdo nemel zadny naroky a prezivala, ted se ji musi chvilema zavarovat mozkovy zavity.

V jednom tam měli hlubokou pravdu - ona je pes, který prostě bere věci, tak jak jdou -d obrý i špatný, z ničeho se nehroutí, "nelituje se" prostě to vezme. Možná ani dřív, než přišla do útulku třeba nebyla zvyklá. Oni v útulku přece říkali, že má ráda svůj klid - háháháhahahaha, tomu říkám hektofór. Když jí na pelíšek neodešlu, bude tajtrdlíkovat. Myslím, že odkoukala hned od počátku od Ešusa, že se dá užít super zábava. Když si vezmu, naše první ranní procházky navolno - pamatuju si, jak moc chtěla taky něco dělat a neuměla, moc a moc chtěla. Bylo mi jí líto, jak tam stála. Za chvilinku uměla otočku, fakt hned. A byla ščastná, že něco může taky dělat, že jen nestojí a nekouká. . Od prvního momentu se ve všem učí neuvěřitelně rychle. Hrozně je oba bavilo, jak se střídali ve cvičení doma. jeden čekal na pelíšku - druhý šel do pokoje, tam si trochu "zacvičil" byl odměněn a ten první dostal odměnu za to, že byl mezitím na pelíšku, pak se prohodili. Ona prostě hrozně rozkvetla. Žije ne na 100,a le na100000000000000000000000 % , jak když chce spoustu věcí dohonit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 20:54
- Nahlásit

birma
to jsem moc nepobrala, jestli budete o víkendu v Prahé, tak můžem o víkendu a nemusíme po tmě ne? Ale my snesem třá i tu tmu, stejně bude chlapec na vodítku nebo stopce

no páč jsem nedopsala jednu věc, že na ten víkend, jako druhou variantu domluvil Brtnik výlet s jedněma známejma. ale - třebas by se dalo něco v neděli? nevím jak to kucí domluvili.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 20:57
- Nahlásit

PetraK
třebas by se dalo něco v neděli? nevím jak to kucí domluvili.
jestli myslíš příští a ne tuhle neděli, tak u mě dobrý

vlk
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 20:58
- Nahlásit

PetraK
Zkusila bych to zrušit.
no tak zítra vysbírám zahradu od tenisáků a zkusíme vymyslet něco jinýho....ale asi bude mít nejspíš nějakou dobu tenisákovej absťák, ne ?????

Fifi
žádnej stroj, vod zítřka jsou tenisáky do odvolání tabu....

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 20:59
- Nahlásit

PetraK
Ona prostě hrozně rozkvetla. Žije ne na 100,a le na100000000000000000000000 % , jak když chce spoustu věcí dohonit.
Nepochybuju, ni v nejmensim.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 21:02
- Nahlásit

Fifi
Nepochybuju, ni v nejmensim.

jako vždy u útulkáče - je to po čase úplně jinej pejsek jen nás všechny udivuje ten neuvěřitelný entuziazmus, ta chuť do nových věcí, zkoumat, poznávat. Je neuvěřitelná. Já jí obdivuju, chtěla bych mít polovinu jejích vlastností. Fakt. Teď v souvislosti s tím, co mě v práci potkalo, bych chtěla umět polovinu toho, co ona. . Je to silnen jedinec. Ve všech směrech.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 21:03
- Nahlásit

birma
myslíš příští a ne tuhle neděli, tak u mě dobrý

jo. ale ještě nic právě n evím, poslední dobou se u nás všechno vaří za pochodu a na poslední chvíli. Tak bychom to domluvily v průběhu?

birma
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 21:05
- Nahlásit

PetraK
Tak bychom to domluvily v průběhu?
jasný

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 21:08
- Nahlásit

birma

dobroš, uvidím co příští týden přinese.

eh. sedím tu a piju neuvěřitelně dobrý víno - Brtnik dostal nějakou spešl edici Rula\ndského šedého - vy-ni-ka-jí-cí!! Tahle firma má vždycky skvělý vína. Doufám, že jim spolupráce vydrží

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 21:08
- Nahlásit

vlk
ale asi bude mít nejspíš nějakou dobu tenisákovej absťák, ne ?????
Asi jak kdyz bys panu Monkovi najednou zavrela jeho pradelnu a musel by si kosile nechavat prat a zehlit jinde, jak kdyby Sheldonovi nekdo zasednul jeho spot.
Ja bych nesbirala uplne a nesnazila se to nejak striktne ze dne na den omezit, zmenit, spis tomu zavest jejimu silenstvi dat nejaky rad. Chces micudku? tak si ji necim musis zaslouzit, aby sis ji zaslouzila, tak si musis treba sednout. Pripadne najit na stope, atp., ukazat ji i pretahovani se o neco zajimavyho, aby s tebou vic spolupracovala a tys nebyla jen ten hazeci nastroj. I pamlsky ruzny mnamozni zacit uplatnovat treba.
Kdyby s tou svou naruzivosti mela najednou utrum, umim si predstavit celkem ten jeji stres nahlej, co si pocit, co s tim - chce to postupne tlumit, u podobnych magoru.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 21:19
- Nahlásit

Fifi
Asi jak kdyz bys panu Monkovi najednou zavrela jeho pradelnu a musel by si kosile nechavat prat a zehlit jinde, jak kdyby Sheldonovi nekdo zasednul jeho spot.

dost přesný.

Ja bych nesbirala uplne a nesnazila se to nejak striktne ze dne na den omezit, zmenit, spis tomu zavest jejimu silenstvi dat nejaky rad. Chces micudku

tohle úplně nevím, člověče - když teda vycházím z toho, co tam psali. Nevím, jestli to budu umět dobře vysvětlit - je to v podstatě fakt drogová závislost, to jednak. Druhak je to v podstatě jakoby lov malé kořisti. Při něm se vyplavuje vždy velké množství - tuším adrenalinu právě,?? - které po úspěšném lovu vždy klesá. No.. a jádro pudla je v tom, pokud se nepletu, že po úspěšném lovu je vždy mezera... a to ne jen na chvíli, ale na delší dobu. Jenže -pes který dokola loví ten tenisák, jede na tý adrenalinový vlně furt..... a to prý není dobrý. Těžko říct. Vím, že jak to takhle píšu, určitě to nezní tak, jak to bylo v tom článku, kde mi to dávalo dost velkej smysl - pro psychickou pohodu toho psa. eh, zkusím se zeptat kolegyně, od které psí časáky mám, jestli si vzpomene na přesný název článku, aby se to dalo dohledat a přečíst si fungované info a ne to co tu plkám já.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 21:21
- Nahlásit

Fifi

kuva - nemůžu editovat příspěvky s tím naším krámem...

dyby s tou svou naruzivosti mela najednou utrum, umim si predstavit celkem ten jeji stres nahlej, co si pocit, co s tim - chce to postupne tlumit, u podobnych magoru.

přemýšlím, že tohle má taky určitou váhu..... a smysl. V tom článku psali - ukončit hned. tak nevím. Bráno podle sebe a odvykání kouření - postupný odbourávání by smysl nemělo. Muselo se střihnout hned

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 21:30
- Nahlásit

PetraK
Jenže -pes který dokola loví ten tenisák, jede na tý adrenalinový vlně furt..... a to prý není dobrý.
Ja ti rozumim, vim, jak to myslis. Jen prave jsem par takhle siblejch aporteru mela, a stacilo s tim jen pracovat jinak, vyuzit toho a ne automaticky hazet tenisak. Proste jen presmerovat, psa zklidnit, vnimat cloveka, ucit se novym vecem... pritom se ale naucil zit i jinak, nez tenisak-tenisak-tenisak-tenisak...
Nesrovnavala bych odnauceni koureni = tve rozhodnuti vnitrni a osobni versus nahle odebrani hracek aportovacimu maniakovi, ktery ma ted v hlave misto mozku tenisak.

Vero
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 21:35
- Nahlásit

Mne k tomu tenisakovani teda tady napada to klasicky Waldovo... naucit psa taky odpocivat a uvolnit se. I mam pocit, ze to tady nekde i vysvetloval a ne spatne, jak odbourat to nutkani furt pracovat...'aspon myslim, ze tady..)... jen uz nevim jak takze jsem nepomohla teda vubec
Nejsem kynekolog a vim prt, ciste laicky bych to ale zaraz neodbouravala, neni to cek s cigou, kterej si to dovede vysvetlit a zvladnout taky vuli... postupny odbouravani smysl ma a funguje, akorat ze to nejde cloveku, kterej si drogu mezi tim muze obstarat sam, to ten pes nemuze, takze ta nutnost ustrizeni tady podle me neni.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 21:46
- Nahlásit

Fifi

. Jen prave jsem par takhle siblejch aporteru mela, a stacilo s tim jen pracovat jinak
jo jo, taky chápu. Když potíž je v tom, že ty víš. jenže obyč lidi využíjí toho, že psa aport baví a udělají z něj totál magora a závisláka, jak feťák na kokainu. A nevím, jestli takový pes-feťák pak dokáže tu svoji závislost zpracovat tak, jak píše ty? To nevím, neumím posoudit. Teď nemluvím o tom, jak to budeme vnímat my-lidi, ale jak to v tom psovi - ta závislost - doopravdy bude pracovat. Víš co myslím?

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 21:48
- Nahlásit

Vero
vysvetloval a ne spatne, jak odbourat to nutkani furt pracovat...'aspon myslim, ze tady..)... jen uz nevim jak

já jsem - myslím- nejsem si jistá- bohužel právě na jeho návod tady nikdy nenarazila, jen na obecné věci.

to ale zaraz neodbouravala, neni to cek s cigou, kterej si to dovede vysvetlit a zvladnout taky vuli
nevím, tam psali, že jo, prostě odetnout a odpojit psa od tý věčný adrenalinový vlny. Nevím,no.

akorat ze to nejde cloveku, kterej si drogu mezi tim muze obstarat sam, to ten pes nemuze, takze ta nutnost ustrizeni tady podle me neni.
ááha - hm. takhle to zní logicky.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 22:05 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Vero
Mne k tomu tenisakovani teda tady napada to klasicky Waldovo... naucit psa taky odpocivat a uvolnit se.
Jop, taky mam pocit, ze to dobre nekde vysvetloval - nebo aspon ja to tak chapala.
PetraK
jenže obyč lidi využíjí toho, že psa aport baví a udělají z něj totál magora a závisláka, jak feťák na kokainu.
Vlk neni obyc clovek, ta ma asobifteka, ta si s tim poradi, nejak selskym rozumem.
A nevím, jestli takový pes-feťák pak dokáže tu svoji závislost zpracovat tak, jak píše ty? To nevím, neumím posoudit. Teď nemluvím o tom, jak to budeme vnímat my-lidi, ale jak to v tom psovi - ta závislost - doopravdy bude pracovat. Víš co myslím?
Pravdu rict, tak nevim. Se nejak ztracim, v tom jak to prilis rozebiras. Ja to vidim jednoduse - pes svihlej aporter = aporter do ty miry, co mu panickove umozni. A vo tom to asi cely je, zase o lidech? Mit rozenyho aportera, tak z myho pohledu je to pozehnani a haleluja se s nim pracuje, da se toho vyuzit pri xy aktivitach, pokud to clovek spravne kontroluje a tak. Pokud nekdo haze tenisaky jen proto, ze si to pes vynucuje a neumi se pes jinak zabavit, je to spatne - ale ne kvuli psovi, ale kvuli clovekovi. Asi nejsem schopna vic psychologickych rozboru ala adrenalin z aportu u psu, ja to beru tak nak jinak.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 22:15
- Nahlásit

chacháá- venčení gerontůch aneb, před chvílí jsme potkaly s Blanďou maníka/mimochodem -celkem sympatickej tvor, hmmm/, kterejžto venčil zlaťáka ve věku - 14!!!!! let!!!!!!!! V dnešní době, kdy jsou retrívříci zmršený až do alelujá, je to pro mě-retrievro-laika, super věk teda. Blbě chodil, to ano, ale ta radost, že potkal báááábůůůůů!! dal jí facku!! vona ho "kousla" a byli spokojený , každej si odhopíkal na svou stanu . Roztomilý.

Fifi
Vlk neni obyc clovek,

ne-éééééééé. ne. nemyslela jsem, že vlk jest obyč člověk. Ale ten kdo mě russlici původně byl. A udělal z ní to co je.

Pokud nekdo haze tenisaky jen proto, ze si to pes vynucuje a neumi se pes jinak zabavit, je to spatne -

no! a já právě myslím, že ten pes už je pak posunutej úplně do jinam?? Tak jestli pak opravdu není lepší- jak psali - to odebrat hned a zprvní. Aspoň po nějakou dobu . A nechat "vyhasnout" a pak začít s tím co píšeš ty, kdy je to pod kontrolou?

Nevím, nemůžu posoudit. Jen přemýšlím. U nás je pes, kterj bez balonku nevyjde z bytu, furt jen házej, házej, házej....to je přeci magořina už.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 22:16
- Nahlásit

Fifi
zas nemůžu editovat:

ala adrenalin z aportu u psu, ja to beru tak nak jinak.

tak to ani nebyl psychologickej rozbor,co tam psali -říkám, neumím to přetlumočit. Bylo to tuším v PPČ?? hezky napsaný, dávalo to hlavu a patu.

Vero
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 22:18
- Nahlásit

PetraK

Heled, i u skutecne drogy funguje a dost dobre postupny snizovani davky. Ta potiz je ciste jen v tom, ze clovek nevydrzi a jde si koupit davku, a ze to trva dyl (a setrneji), ne ze by vysledek byl jinej. A ne vsecko, co se nekde napise, jak vsici dobre vime, je taky vzdy idealni reseni.

Fifi

Petra asi chce rict, ze tento pes je uz jednou "pokazenej", naucenej na drogu, coz je jina situace, nez kdyz budes mit svyho psa se sklonem se umagorit na micku... ze je preskocenej a mozna to chce jiny osetreni situace.
Ja nevim, ale i kdyby, asi bych nebyla pro nasilny odpojeni, to zpusobi velkej stres a myslim ze zbytecne, radsi bych s tim pracovala nejak...

Mam pocit, ze jsem to od toho Waldy tehda chapala..... ale uz si za nic nevzpomenu, kde to treba bylo, takze nic.

Vero
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 22:21
- Nahlásit

teoreticky, rekla bych, chce to postupne omezovat a to omezene nahrazovat - jinou cinnosti a taky tou relaxaci - jen se to snadno povi, vlku mozna obtizneji provede, ale taky verim ve vlkovu intuici

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 22:25
- Nahlásit

Vero
Heled, i u skutecne drogy funguje a dost dobre postupny snizovani davky. Ta potiz je ciste jen v tom, ze clovek nevydrzi a jde si koupit davku, a ze to trva dyl (a setrneji), ne ze by vysledek byl jinej.

ááha. jasný - pokud máš tedy opravě v rukou, jako je to u psa. U člověka je to teda o ničem jiným /ale... bráno podle sebe, se vším všudy - vždycky musím utnout hned a z první, tvrdě na sebe musím, a ostatně okolo sebe neznám nikoho, kdo by si u nějaký drogy pomohl postupným snižováním - ať to byl otec a kouření, nebo známý a kouření /pití... vždy to muselo přijít hned a najednou.

A ne vsecko, co se nekde napise, jak vsici dobre vime, je taky vzdy idealni reseni

tohle nepsala jen tak úplně nýmand. Si právě nemůžu vzpomenout na jméno té paní, je to známý jméno, severský ta paní , jak dělá ty masáže, kurnik - měla jsem tu od ní staženou tu knížku, jsem úplně už z práce vymatlaná, ani tu knížku v počítači nenajdu = tudíž nenapíšu její správný jméno.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 22:28
- Nahlásit

Vero
Petra asi chce rict, ze tento pes je uz jednou "pokazenej", naucenej na drogu, coz je jina situace, nez kdyz budes mit svyho psa se sklonem se umagorit na micku... ze je preskocenej a mozna to chce jiny osetreni situace.
Ja cist umi, nemusis mi tlumocit, co Petra asi myslela, treba to jen beru zase ze svyho subjektivna a psanyho slova, navic sem to furt vztahovala a vztahuju k ty Vlkovic nalezenkyni, tak nejak.
Btw, ty sibly aporteri taky nebyli moji, jen prave stacilo panickum ukazat, jak z tech preskoku psa udelat vicemene vyhodu a jak to kontrolovat.
PetraK
To nehledej ani, teda jestli pro vlka to nebude mit vetsihoo vyznamu. Bo si myslim, ze kdyz zvladne siby a asoka, tak i tohle pako, jak pise Vero, na zaklade svy intuice.

Číííííf
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 22:30
- Nahlásit

PetraK
For this and other Crazy Girls!

Nechválit, panebože nechválit, jak to pochválíš, tak se to naparuje jak krocan a tak...

Vono samo vo sobě to plemeno to - no šak víte...

I'm ready for OFF (Číííífová má dálkáč).

Bye Girls - see you later...

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 22:30
- Nahlásit

PetraK
Si právě nemůžu vzpomenout na jméno té paní, je to známý jméno, severský
Tuurid Rugaas? Ale ta jde obcas do extremu..

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2014 22:33
- Nahlásit

Číííííf
Zdravime krocana!! Well done!

<< 1 ... 2736 . 2737 . 2738 . 2739 . 2740 . 2741 . 2742 . 2743 . 2744 . 2745 . 2746 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání