Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou :-)
<< 1 ... 2727 . 2728 . 2729 . 2730 . 2731 . 2732 . 2733 . 2734 . 2735 . 2736 . 2737 ... 3430 . 3431 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 11:36
- Nahlásit

Maya
to je teda ale dost časově náročná příprava rýže, to snad musíš dělat hodinu??? - néé, to se ti zdá, nejvíc snad zabere to propláchnutí, pak to tam nahážeš a jen pohlídáš to vyvaření vody. Začnu to chystat chvíli před tím, než se mi dopeče kuře, pak to jen vyměním v troubě a když je takto rozehřátá stačí i 20minut. Tam už nic nekontroluješ a než si nachystám stůl k obědu, nějaký kompot k tomu přinést ze sklepa, třikrát volat Toma od compu....tak to je

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 11:37
- Nahlásit

worick
závidím těm, co říkají, že sladké nemusí
pod to se podepisuju, to má moje teta a má to i nejstarší synovec, závidííím jim fakt hoodně
cernej caj
hele, teda nechci bejt škarohlíd, ale když píšeš že muž je furt ospalej a unavenej a přibírá, tak bych ho před honěním s dietou radši poslala k doktorce na krev na vyšetření štítnice, protože to má fakt všechny příznaky

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 11:40
- Nahlásit

Maya
nóó vidíš a s tou studií jsem si vzpoměla, že jsem včera někde četla článek od dietologa, že: sladké k snídani je dobré, naopak večer ho fakt nejíst(tak se teda pokusím ) Naopak večer nevadí třeba kachna, protože po tucích večer(narozdíl od cukrů)tělo nepřibírá. To je skvělá zpráva

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 11:43
- Nahlásit

cernej caj
..radši poslala k doktorce na krev na vyšetření štítnice, protože to má fakt všechny příznaky - no fakt, že jo Maya to vyhodnotila správně (možná líp, než by ta doktorka )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 11:44
- Nahlásit

Vero
akorát že od jistého množství nadváhy už se hýbá docela blbě
tak jiste, ale to sem taky psala vys, ze to uz mas klouby, srdce, vsechno...

worick
tak to zni dost dobre ja su ve stadiu zatim varene pouze.

se zimni bundou to myslim tak, ze i s tou bundou mas porad vyrazne mensi objem tela nez nektere mladsi zeny v tilku

závidím těm, co říkají, že sladké nemusí
jojo, to je moje kamoska... se sladkyho nedotkne co je rok dlouhej, pres vanoce navic docela zhubla pac cukrovi nemusi

s cukrovkou to neni o tom, zejis sladke. s cukrovkou je to o tom, ze jis i hodne tucne a vsecko naraz a organismus nemuze travit vsecko. tudiz paradoxne asi clovek, co celej zivot jede na sladkym ma mensi riziko, nez lidi, co jedou na sladkym a tucnym zaraz (bucek zajis sladkym)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 11:52
- Nahlásit

Maya
ja ale nechci, aby mel dietu. Ja jen nechci, aby zral kazdej den smazenej syr s hranolkama k obedu a prokladal to bagetama s tatarkou k snidani a zajidal bramburkama s cokoladou k veceri.
Nevim, proc si kazdej mysli, ze kdyz k snidani nemas 3 syrovy croisanty ale zitnej chleba s kvalitni sunkou a kouskem zeleniny, hned ses chudak na diete... podle me je chudak ten, co si neuvedomuje, ze to co ji ho zabiji. A proste to neni dieta, kdyz clovek "vi co ji". Dieta je neco, co te omezuje v tom, co bys chtel jist, ale nemuzes (treba ano, mela sem jednou v zivote dietu a bylo to docela desivy. Vyhoda, ze jako 13ti lety dite ses proste odkazanej na to, co ti rodic da a arodic vetsinou ma dost rozumu, aby ti nedal to zakazany).

Vem si, ze za posledniho pul roku mel kazdej mesic cca 220 pracovnich hodin... vem si, jak je normalni clovek na tom kdyz je v praci 160hodin a ktomu si vem dalsich 60h prescasu, k tomu teda nestihas spat a navic musis jist a kdyz je automat nejbliz... a k tomu jeste dost zvuceni a zkousek.

nepribira pronic zanic. kdyz mas problem se stitnici, priberes treba 2kg. ne 15. to je proste mytus... nehlede na to, ze k dr. on stejne nepude...

worick
vecer je dobre nejist sladke, at si telo nevytvori inzulinovou rezistenci a v noci, kdyz clovek spi, tak telo vyuziva prave tuky k necemu pro telo prospesneho, ted nevim ceho... no takze vlastne se na noc napit treba mlika je rozhodne lepsi nez si dat jabko.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 11:53
- Nahlásit

worick
néé, to se ti zdá
aha, to už zní líp, já teda skoro nevařím, ale tak jednou za čas by se to dalo
naopak večer ho fakt nejíst
tak to je vono, já to žeru večer, přes den obvykle ani ťuk a když už mám na něco chuť, tak si dám tiktaky a ty jsou snad skoro bez cukru, ale večer po večeři mám ty nejhorší chutě
cernej caj
jj, taky jsem četla něco že sladký a cukrovka předem nesouvisí, to až potom, když už jí máš a musíš držet dietu, tak se sladký nesmí nebo tak nějak, ale u nás v rodině jí nikdo nemám, tak praktický zkušenosti nemám

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:00
- Nahlásit

cernej caj
Ja jen nechci, aby zral kazdej den smazenej syr s hranolkama k obedu
to až tak fakt? tak jestli teď změní práci a domu to nebudeš kupovat, tak to výrazně omezí i tak?
Dieta je neco, co te omezuje v tom, co bys chtel jist, ale nemuzes
no jistě, ale já jen nevidím rozdíl v tom, jeslti nemůžeš kvůli zdraví a nebo nemůžeš, protože chceš zhubnout, i když pravda je to nedobrovolně/dobrovolně, ale pořád je to o tom, že nejíš to co chceš
kdyz mas problem se stitnici, priberes treba 2kg. ne 15
to je právě mylná chyba, moje kamarádka by ti mohla vyprávět, za rok měla nahoře 20 kg a po práškách jí to šlo stejně rychle dolů, samo to únavu měla taky a akorát si rok nadávala než se nechala dokopat k doktorce
ale pravda je, že chlapi na tu štítnici až tak netrpěj

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:05
- Nahlásit

cernej caj
Maya
s cukrovkou to neni o tom, zejis sladke - jo, já vím, já myslela jak to píše Maya, že ani nepůjdu si to nechat zjistit, protože to bych sladké musela sakra omezit...a to si teda vůbec nedovedu představit
Panebože, ale už valím něco dělat

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:10
- Nahlásit

Maya
ale pravda je, že chlapi na tu štítnici až tak netrpěj - ále, sim tě, už trpí na kde co mám dojem že už jsou úplně nějací pokazení
Když už jim rostou i kozy jak vozy Pro Toma byl taky jeden z impulzů, že už viděl, že má na fotkách v tričku, prsa skoro jako já

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:16
- Nahlásit

Maya
jenze ja chci, aby se naucil jist spravne a zdrave. Primarne nechci, aby drzel dietu, aby zhubl. Ale kdyz zacne spravne jist, tak k tomu neco zhubne jako vedlejsi efekt. A ja chci, aby chapal, ze bude jist zdraveji a prijal to jako fakt do konce svyho zivota. Ne aby ted mel "dietu" a pak zas najel na prasarny...

On v praci mel obedy a tam meli furt podobny mlsky a v novy firme bude mit podobny mlsky, vozi to tam z hospody od nas a u nas sme tam jednou byli a vepro knedlo zelo - knedlo standart, zelo na tune speku, plave v oleji, fuuuuuj a vepro je neco, kde je tak 5% masa a 95% speku. Mnam.

ale já jen nevidím rozdíl v tom, jeslti nemůžeš kvůli zdraví a nebo nemůžeš, protože chceš zhubnout,
presne ale to je duvod, proc ja nechci, aby drzel dietu. Dieta je proste neco, co te omezuje, jak zdravotne, tak pri hubnuti. Zdravej zivotni styl te neomezuje, pokud sama prijdes na to, ze to je to, jak chces jist a jak ti to chutna. A ja chci, aby se naucil vnimat ten rozdil, co je pro nej dobre a co ne a to co neni proste nevyhledaval jako primarni slozku potravy ale jen obcas. Ono ti to taky navic prestane chybet. Kdyz budes rok jist zdrave a pak prijdes na svatbu, kde ti daji svickovou - levnou hnusnou mouku rozmichanou v levnym mliku a do toho nasekana jedna mrkev pro 20 lidi, tak na to ani nemas chut, pokud si doma jako svickovou pripravis podusenou cistou zeleninu...

tohle mi dneska zveda zaludek uz jen tim, ze si predstavim, co tam je... tohle me hodne laka k jidlu, narozdil od masove vetsiny obyvatel cr, ktery tohle berou jako nutny zlo asi leda pri diete po prozvracene noci...

no otazka je, jestli to mela jen z ty stitnice. Ale to sou fakt teda hodne vyjimky. to je treba 1zena z 1000 nemocnych snizenou funkcni. Neni to tak, ze kazda pribere 20kg, spis fakt do tech 5ti. protoze ten metabolismuz se nespomali ze dne na den tak razantne.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:17
- Nahlásit

worick
s tema chlapama je to pravda, je to spis nemoc zen. Me jako decku rikali, ze deti dedi problemy se stitnici jen po matkach. Chlapi to maj vyjimecne a kdyz to maj, tak to na deti neprenesou. Po kom teda tu autoimunni thyreoidis mam, kdyz mamka a cela jeji rodina to proste nema?

ostou i kozy jak vozy
to proto, ze sou obezni

Janiii
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:21
- Nahlásit

zdravím, dočítám a ohřívaje si u toho maminčinu svíčkovou zase odcházím

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:22
- Nahlásit

Janiii
dobrou chuť

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:23
- Nahlásit

cernej caj
Zdravej zivotni styl te neomezuje, pokud sama prijdes na to, ze to je to, jak chces jist a jak ti to chutna.
já si vlastně vůbec neuvědomuju, že jsem asi furt na "dietě" až když třeba čtu jídelníček tvýho muže nebo koukám na tu fotku s knedlou, tak si uvědomím, že bych se z toho asi po...
jen to sladký, jen to sladký

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:26
- Nahlásit

Vero
no presne tak. proste kazdej ji, jak mu chutna. to ze nekdo ji zeleninu a dobre jidlo neznamena, ze on drzi dietu. muzem rict, ze ten, kdo ji typicky cesky omacky denne a bucky a nejlepsi zelenina je pasirovana pres prase zas muzem rict, ze drzi taky dietu pac nevim, kdo by chtel jist jen takovy veci

jojo, u me je taky hlavne mor to sladky. A to, ze jim celkove hodne malo...

Janiii
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:28
- Nahlásit

a jinak ke zmiňovanému cvičení od Jillian - vyzkoušeno a můžu doporučit ...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:28
- Nahlásit

Janiii
jo jak rikam... to funguje snad vsem, krome me sem to vydrzela celych 28dni a proste nic

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:31
- Nahlásit

cernej caj
A to, ze jim celkove hodne malo.
to je mor?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:34
- Nahlásit

Vero
prave pokud ji clovek malo, tak se mu zpomali metabolismus, protoze si mysli, ze je "doba hladu" a vsechno co sni uklada do tuku aby prezilo telo to hladovy obdobi.

Idealni je jist dostatecne, ani malo ani vyrazne vic, nez je nejaky optimum.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:41
- Nahlásit

cernej caj
Tom musel držet dietu, když měl v pr...játra. Přes to, že přestal jíst všechno tučné apod. stejně nehubnul, dojídal to sladkým, měl nervy a nesportoval. Teď jak říkáš, se na sebe zdravě nasral a úplně změnil životní styl. Začal pravidelně sportovat a u toho mu nadváha vadila sama o sobě, tak se začal omezovat v jídle. Přestala jsem vařit klasická česká jídla, opravdu jen třeba jednou týdně, ale spíš i míň. Začal si dělat zeleninové saláty a přesvědčil sám sebe, že je to dobré(ani mě by to tak nešlo ) Klidně si ho ale posype trochou vyškvařené slaniny, nebo dá majonézu. Nebo si dáme hovězí steak (ale častěj krůtí) jen se zeleným salátem zakáplý olivovým olejem s trochou balsamika. Já ke steaku radši americké brambory, ale to nadává že nechce, že bychom se zase nažrali jak prasata tak se většinou podřídím Když jdem v sobotu k tchýni na klasický moravský oběd, už z toho má málem trauma a kompenzujem to nedělním, většinou lososem jen s kukuřicí. Ve sladkém se nijak neomezuje, taky je strašně mlsný, on spíš na tu čokoládu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:55
- Nahlásit

z jineho soudkuopustena mista

worick
presne, proste brat to jako neco, co je normalni a ne "nutny zlo"

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:58
- Nahlásit

cernej caj
pokud ji clovek malo, tak se mu zpomali metabolismus,
hm, no asi jo, ale jak se vlastně určí ta přiměřená dávka?

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:58
- Nahlásit

cernej caj
no já to vidím z pohledu člověka, kterýmu ty zdravý věci většinou nechutnaj, takže nutnost je jíst je pro mě dieta, protože na těch pár věcech co mi chutnaj se žít nedá
z těch tvejch dvouch příkladů bych si dala klidně oboje, pokud by to bylo něco, co mi chutná, nejim třeba vepřový a hovězí, ale mám ráda kuře a je mi jedno, jestli je s vomáčkou na paprice a knedlíkemm a nebo na přírodno z rejží, ale to prostě nejde jíst pořád jen rejži a kuře a rejži a rybu maximálně
a teda dost pochybuju, že kdybych rok jedla něco zdravýho, co je ale pro mě hnus, že by mi to tak zachutnalo, že bych to nepovažovala za dietu, která musí jednou skončit
holt máš štěstí, že tobě to asi všechno chutná, ale se připrav na to, že jestli mužovi nebude, tak to budeš mít tuhej boj

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 12:59
- Nahlásit

Vero
ale jak se vlastně určí ta přiměřená dávka?
někde jsem četla, že to není dávka, ale že max 3 hodiny od sebe něco sníst, aby organismus nezačal hladovět, což já taky nedodržuju, já jím jen 3x denně, mělo by se prý 6x

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 13:03
- Nahlásit

Vero
tezko rict, to ti vetsinou spocitaji na tech spesl merenich, jinak existuje takovy nejaky pravidlo, ze treba prumerna zena x cm xkg ma +/- bazal v tomto rozpeti, pokud se nehybe, hybe vic a tak... me zmerili 8000kJ ze bych mela mit prijem, ale dosahnu na to vyjimecne, spis se pohybuju kolem tech 6000 coz je v mym pripade jen bazalni.

Maya
a teda dost pochybuju, že kdybych rok jedla něco zdravýho, co je ale pro mě hnus
ano, pokud jsou pro lidi zdravy a kvalitni veci hnus, pak je to tezky a nedivim se, ze to vnimas jako zlo. Pro me je to treba zaklad chutne stravy

mam stesti, ze co varim mu chutna dycky a navic ma rad zeleninu, takze je spis problem v tom, co ji kdyz neni se mnou a to se snad bude dat trochu vysvetlit cemu ma dat prednost

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 13:04
- Nahlásit

cernej caj
z jineho soudkuopustena mista
místo komunistická centrála v Bulharsku jsem četla kosmická centrála a už jsem si fakt říkala, že jako toto????

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 13:10
- Nahlásit

cernej caj
pak je to tezky a nedivim se, ze to vnimas jako zlo
no právě, to jsem tím chtěla říct, že ty to bereš ze svýho pohledu, že ti zdravý věci chutnají, tak ti v podstatě stačí vypustit ty nezdravý a spokojeně se najíš, ale máš spoustu lidí, jako já třeba že jim to zdravý až tak nechutná a jíst jako ty je pro ně mučení, si představ sebe něco co nesnášíš k jídlu, že by ses měla přesvědčit, že je to zdravý a jíst to díky tomu s chutí po zbytek života, to je prostě nesmysl
a jak to vidím na dětech, ty chutě jsou fakt vrozený
no jsem zvědavá jestli se ti podaří muže přesvědčit, tak dej pak někdy vědět, budu ti držet palce, protože je jasný, že cokoliv je lepší než hranolky a bageta

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 13:14
- Nahlásit

cernej caj
a na těch spešl měřeních změří třeba i rychlost metabolismu?

Maya
to vlastně znám, že jíst 6 denně... byla bych jak bečka a přišla na mizinu
neeee, mně je jasný, že si tím myslí třeba sníst jablko nebo pomeranč... to se někdy stane, někdy ne, každopádně to ale nějak ani neberu za jídlo a nemíním se tím popravdě zatěžovat...

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 13:27
- Nahlásit

Vero
nemíním se tím popravdě zatěžovat...
taky dobrý přístup, taky psali, že stresem se tloustne a nedostatkem spánku a ze stresu se nespí

<< 1 ... 2727 . 2728 . 2729 . 2730 . 2731 . 2732 . 2733 . 2734 . 2735 . 2736 . 2737 ... 3430 . 3431 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání