| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 08:38
- Nahlásit
kachna_
Cir nám sežral chleba, ukrad ho z linky, hajzl. Někdy mě fakt štve
takže jste bez sřídy a kůrky?? hlady budete kůli čokloj?
co s ním zkusit hrát takovou tu hru - Je to tvoje volba? neboli měla by to být cesta k tomu, aby se pes v klidu přes svá rozhodnutí naučil si bez povelu nic nebrat? začíná se s pamlskem v dlani - dáš před psa, jak to chce, zavřeš, nedáš -pochopitelně mu to musíš dát na takovou vzdálenost, abys to stihla zavřít. jakmile pes neveme,pochválíš a povolíš Vezmi a psovi to dáš. Ruku postupně přibližuješ k čumáku, až se ovládá u čumáku, pamlsek na zemi, na nohách , s pamlskama si na zemi hraješ, sundáš z nohou, vrátíš na nohy... a tak. ... Kdykoliv pes má tendenci jít po pamlsku , rukou zakrýváš - neříkáš ani Ne, nesmíš, fuj. nic , jen to vezmi. pak dáš na zem třeba talíře, nebo misky, pes u nich sedí, ty se pohybuješ, psa přivoláváš, přes ty misky, talíře... psa odložíš, cvičíš s ním u toho....... učíš ho trpělivosti, upevňuješ že až na povel vezmi si pes něco může vzít .
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:03
- Nahlásit
PetraK
co s ním zkusit hrát takovou tu hru
no, moc tomu nevěřím, páč on si vždycky zjišťuje, jestli jsem na dosah, nebo to může udělat
hlady budete kůli čokloj?
čtvrtku jsem zachránila, nebo můžu zajít do krámu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:11
- Nahlásit
kachna_
no, moc tomu nevěřím, páč on si vždycky zjišťuje, jestli jsem na dosah, nebo to může udělat
je to na delší dobu, to je fakt. Páč pak se postupně jde i k tomu, že je pes v u toho sám. Ale myslím, že by se to naučit mohl. Ono se to ještě dělá i potom v přítomnosti druhých psů, aby se i tak naučil. Blbý je, ž emi je jasný, že času asi moc není.
, nebo můžu zajít do krámu
asi bude procházka co?
joj, já jsem si teď vzpomněla, jak jsem jako dítě jezdila do Mšena (u Romanova) a pak do KOnrádova a jezdila tam ta pojízdná prodejna
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:13
- Nahlásit
PetraK
podle mě je ten zlozvyk už moc zlozvyklej. uklidit jsem ho nemohla, páč byl čerstvě upečenej
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:19
- Nahlásit
kachna_
podle mě je ten zlozvyk už moc zlozvyklej
jo to jsem si taky říkala. No nevím. Kdybys to chtěla zkusit a pustila se do toho - v rámci i zabavení psa -ono to stačí po malinkatejch chvilkách- tak pak dej vědít, jestli to třeba nějak vypomohlo.
My to taky hrajem - Ešus sice teda tohle nedělá a ani nebufetí (zatím! snad jsem ho to kdysi naučila dobře a tímhle to nezakřiknu), ale tak jsem to vzala čistě jako hru - která ho pochopitelně moc baví, páč , v podstatě je žrádýlko zadarmiko, ani se u toho nemusí nijak extrémně snažit, jen nic nedělá , když teda u toho nepřivoláváme. Což ale zase způsobí, že přivolání přes talíře s mletýmmasem je pěkné a rychlé
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:22
- Nahlásit
PetraK
času asi moc není.
no já hlavně s Cirem pracuju nerada,páč mi stále dává najevo, že pro něj cvičení se mnou neni nic extra.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:45
- Nahlásit
Mně je úplně jasný, že ho poliďšťuju, ale ten pes potrestá každou mojí chybičku a já nějak nemám chuť pátrat, jak mu to cvičení udělat víc podle jeho gusta. Venčim ho, krmim ho, hraju si s nim, na procházce mě vnímá. Tu nadstavbu přece nemá mít ode mne, ale od Michala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:48
- Nahlásit
kachna_
páč mi stále dává najevo, že pro něj cvičení se mnou neni nic extra.
jo no to chápu, to by jednoho nemotivovalo moc
že ho poliďšťuju,
ne nepolidšťuješ, vím co m yslíš, mně by taky nebavilo cvičit se psem, kdyby mě nebral (nemyslím neposlechl, ale prostě by tam nebyla ta šťáva) a byla bych jen tak.
ale od Michala
no to bez debaty.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:52
- Nahlásit
Zima jak v Rusku sakra už
brý tro du dopachtit to daňový než mě z toho hrábne
Koukejte zatopit řádně at tu pak večer v teple můžem udělat mejdlo ! budem slavit... nějaký důvody si už určo najdem
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:03
- Nahlásit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:10
- Nahlásit
Fajka
Zima jak v Rusku sakra už
jako v Rusku ešče ne, to bychom si teprf rozepínaly košile -tudle to psali
brý tro du dopachtit to daňový než mě z toho hrábne
tak zdar a sílu.
Koukejte zatopit řádně
LEPČÍ?
at tu pak večer v teple můžem udělat mejdlo ! budem slavit... nějaký důvody si už určo najde
V PÁÁÁTEK, V PÁÁÁTEEEK JO? V pátek si uděláme sešn! Brtnik de hospodit, budu mít byt pro sebe, rozjedeme mejdan!!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:11
- Nahlásit
kachna_
kde máš topiče?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:15
- Nahlásit
PetraK
kde máš topiče?
šel koupit kosti a louh,aby Fajka mohla večer dělat mejdlo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:18
- Nahlásit
kachna_
šel koupit kosti a louh,aby Fajka mohla večer dělat mejdlo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 11:20
- Nahlásit
Koresponduju tu s germánským hotelem (zatím raději ještě v inglištině)
no a to neuvěříte kdo se mi tam podepsal.
Vedoucí toho oddělení se jmenuje Meike Auf der Mauer. neboli - Meike Na zdi??????? tak se přece nikdo nemůže jmenovat, ne? to musí být přezdívka nebo sem debil a nebo nevim
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:04
- Nahlásit
PetraK
Meike Auf der Mauer. neboli - Meike Na zdi???????
und hängt??
su zpět a mááám odevzdánooo
a taky sem se dneska akurát zase přesvědčila že práce kvapná málo platná...dycky odevzdávám daNový sociálku a zdravotku tak kolem 15týho.... abych to jako nenechávala na poslední chvíli a nečekala v davu...jo..tak dycky sem tím ztrávila celej den a čekala ve frontách jako debil..dneska osumadvacátýho sem stihla všecky tři ouřady za hodinu ! a to jsou každý na jiný straně města! a přišla sem tam a nikde (krou ouřednic) ANI NOHA!!!
příště se na to vys.. a nechám to zas na poslední chvíli
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:21
- Nahlásit
Fajka
und hängt??
ich weiss nicht, na ja. bylo mi žinantní se optati
je to ale divný méno, že jo?
su zpět a mááám odevzdánoo
kecáš!! Takže s předstihem? Mám trochu fóra, můžeš si oddychnout?
příště se na to vys.. a nechám to zas na poslední chvíli
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:25
- Nahlásit
PetraK
ich weiss nicht, na ja. bylo mi žinantní se optati
no jo je fakt blbý se ptát essi Hängen Sie ???
aby si to nespojil s Voglem..to by bylo fááátk blbý
kecáš!! Takže s předstihem
čemu říkáš předstih? v pondělí je poslední den přew víkend má bejt hnusně tak doděláme ještě zakázku a pak můžu konečně snad trochu volnějš dejchat... dofám že mě zas Kachna nepošle do tak připátku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:37
- Nahlásit
Fajka
t essi Hängen Sie ???
no já si říkala, že se do žádnejch větších akci pouštět rači nebudu, nenene. VOna je to teda ženská si myslim, páč když jsem si vyhodila křestní jméno Meike - vyjela mi nějaká atletická běhna, takže to bude asi spíš ženská - taky tam má napsáno že je Reservierungleiterin, takže baba. No ale radši sem se nepídila. Brtnik teda navrhoval abych se jí naoplátku podepsala jako Püp Aus der Hólle... ale ... nebylo by to blbý?
čemu říkáš předstih?
no si řikala do pjontka, dneska je čvrtek, tak to je den předstih, že?
konečně snad trochu volnějš dejchat.
esli tě ale třeba Číííf neuškrtí? (nechodí sem, nechodí sem, že ne, že ne? )
Kachna nepošle do tak připátku
tam nejsou kliky
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:42 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
PetraK
že je Reservierungleiterin, takže baba
no jo tak ta viset nemůže ale musí
jako Püp Aus der Hólle...
f tvým případku nebylo
si řikala do pjontka, dneska je čvrtek, tak to je den předstih, že no jo já myslela že zejtra je poslední den a von prej až v pondělí... a rači jsem šla dneska bo záftra máme tu kontrolu a tak nefim jak to budu stíhat abych nebyla ve štréézu tak sem do dokopala už dneska takže vlastně ve velkým předstihu
esli tě ale třeba Číííf neuškrtí?
a tak myslím že jsou chvíle v životě kdy by i rát
tam nejsou kliky
vo*e
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:46
- Nahlásit
Fajka
no jo tak ta viset nemůže ale musí
ty si dneska nějak sadistická
f tvým případku nebylo
tak já si to hodim jako ofiko podpis teda až zas budu odpovídat do novin, ať to maj s plnou parádou
máme tu kontrolu
pytliků? Tjoo, bude maňas!
i rát
to ať ani nezkouší!! už tůdle řikal, že se Tě furt zastávám
vo*e
ale nejsou fakt, byla sem se podivat
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 14:58
- Nahlásit
PetraK
ty si dneska nějak sadistická
neee jen nekrknutá dyž si vzpomenu na ten včerejší telefonní horor s dojčlandem
až zas budu odpovídat do novin, ať to maj s plnou parádou
koukám že se taky řítíš do průseru !! nevíš že zviditeňování se je závadný?
pytliků?
néééééééé Fifinek vo*e..
už tůdle řikal, že se Tě furt zastávám
jo...takže to máš průser už dvojitej
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 15:05 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fajka
vzpomenu na ten včerejší telefonní horor s dojčlandem
jasně pověsíme Rezervýrunlajtneryn
zviditeňování se je závadný
my to máme doma rozdělený, Brtnik je ten neviditelnej a já sem za ty zviditelněný
Fifinek vo*e
Fifinka nám tu taky dneska chybí, že Tys jí ztratila????
.takže to máš průser už dvojitej
to já mám furt dneska mi máma do telefonu řikala. dítě dítě, po kom ty seš? Všichni v rodině sme normální (a tomu teda nevěřim ani za mák!! Páč já je znám všechny vosobně - stejně jako toho Vojtu) a ty seš tohle!
řekla sem jí, že sem si je vybrala a že mě maji za trest
ale třebas to půjde ešče nějak vyžehlit? co? aby se jako nezlobil?
Mohla bych mu zazpívat!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 15:37
- Nahlásit
Zde peršing už.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 15:47
- Nahlásit
Umstaajn!
Fajka
pytliků?
néééééééé Fifinek vo*e..
A ze nic nevim?
PetraK
Zde tez persing. a vichrising.
třebas to půjde ešče nějak vyžehlit? co?
Jasnee, prijed, ceka tu hromada velka, nudit se nebudes!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 15:53
- Nahlásit
Fifi
Zde tez persing. a vichrising.
no. Asi dnes nebude obří vycházking teda. Ešče že sme vyrazili včera, když ještě bylo slunko. Učili jsme se v koňský ohradě chodit pacičky kolem pjoumatiky, tam totiž nevadí, že jeho veličenstvo Hlučivec hlučí.
hromada
ukliď si své hromady sama . Sem žehlení krásně zrušila tak dlouho mě Brtnik naváděl, tak dlouho, až sem zjistila, že má pravdu a již mnoho let se mi lépe dýchá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 15:59
- Nahlásit
Palce pustit, ted sem cetla sms od mathey, krev je dle rozboru zcela cajk a Dydy od vcerejska predvadi zdraveho pfa! Takze maj este tyden klidu na luzku a kdyz se nic zase neukaze, tak se vysetreni odklada na neurcito a bude si zase Douda skakat pres kaluze... ikdyz ona je praseee prevelke, ta louzema chodit bude!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 16:10
- Nahlásit
Fifi
Palce pustit, ted sem cetla sms od mathey, krev je dle rozboru zcela cajk a Dydy od vcerejska predvadi zdraveho pfa!
ty vado!!! To je dobře, to je dobřeeeeee, Douda bláznivka střelená, tak snad už se umoudří.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 16:23
- Nahlásit
PetraK
snad už se umoudří.
U - co???? Toho bohda nebude...
Jee, a tohle je pekny
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2012 16:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fifi
U - co???? Toho bohda nebude.
sem asi chtěla původně napsat umodří?
no fishning Ledňáček anarchista
P.S. opět jsem se v poslední chvíli zastavila a nematlala si hubu lepidlem na papír, který vypadá skorem stejně jako můj velikej jelení lůj jednou se určitě netrefim a tu hubu si slepim
|