| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 10:45
- Nahlásit
Dines
já nevím jak to zmáknout s dospělým psem, my jsme Ešusa s andulkou seznamovali, když byli oba mrňousi, andulka u nás byla o týden dřív, takže už to měla zabydlený, byl to děsnej kápo, Ešusa odjakživa citýroval, štípal do nohou a honil po bytě. Každý takový ústrk byl bohatě kompenzován, tím, že je Ešus ohař, začal díky andulce vystavovat už ve třech měsících . Stavěla bych na tom, že když bude pes v klidu, bude moc-ale klidně - pochválen a dostane něco naprosto naprosto spešl. Seznamovala bych je nejdřív přes klec- stejně jako jsme to udělali, když ta předchozí andulka ulétla (visel ve svý cestovní kleci na stromě na chalupě, ale bohužel upadlo dno od té klece a bylo neštěstí hotový) a přinesli jsme domů novou andulku. Prostě jsem tu obří klec dala na zem aby se mohli poseznamovat a já nepřišla o nerf. Ešus radostně strčil čumák ke kleci a hned dostal do držky , páč tohle je taky řízek a s ničím se nemaže. Nějakou dobu se prostě seznamovali přes klec - u nás pochopitelně kratší, protože jsem věděla už , jak Ešus reaguje. No a když byl v klidu (což byl pořád ), tak jsem ho chválila a odměnila. Taky se párkrát stalo, že instinktivně hodil hlavou, když mu Kosťa udělal nálet na hlavu, ale to jsem zařvala a šel pak na místo - je to jen preventivně, aby se ovládal a já měla jistotu. Když odměňuju, odměním nejdřív Kosťu a pak Ešusa, aby se potvrdilo Kosťovo místo v rodinným žebříčku. To seznamování ale opravdu nějakou dobu dělej přes klec a odměňování požadovaného chování.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 11:03
- Nahlásit
hoj lidi, jsem jak fajka minulý týden - nestíhám, nestačím ...
pani šéfová za chvíli frčí na letiště, snad pak budu mít klid na práci, který tu mam hafo - teď mi sem běhá, mele pátý přes devátý, co všechno je potřeba udělat, a já nevim kde mi hlava stojí
tak pá
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 11:15
- Nahlásit
PetraK
No, jsem na to zvědavá - pták je vzteklej když musí být zavřenej v kleci, pes je hín, když je pták z klece - ale mám ti takovej pocit, že teď co jsme v práci, tak skoro celých 8 hodin sedí před klecí a čumí Jako vždy když je pták zavřenej
Asi to bude vážně hlavně o tý žárlivosti, a snad ho to brzo přejde.....
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 11:57
- Nahlásit
Tak jsem jenom nakoukal a co vidím .... papoucha.
Dines - ty řešíš co pes a pták, ale lepší je kočka a pták - to máme teď doma a je to boj o ptačí život
U nás byla vždy první korela a pak přišel pes. Vždy to bylo v pohodě, pták si uletí. Kdysi korela spadnula na zem a kníračka ji jenom očuchávala. Ale jinak, když proletí pták kolem, tak pes klape hubou. Nemyslím si, že by pes žárlil na něco takového maličkého a uřvaného Chce to čas.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:09
- Nahlásit
Ariška
Dines
Když už tu řešíte ty ptáky versus kočky a kočky versus psouni... tak moje piranní akita má na hrbu už 2 miciny a jednu sýkorku tož u nás by žádný zbližování nepřicházelo v úvahu
Sem se zrovna rozčílila na finančním ouřadě... sem si šla pro formulář na přiznání DPH za lonskej rok .. kterej byl vždycky dvou stránkovej.... na finančáku byl jen jednostránkovej... tak se ptám že ten s jednou stranou je asi už na novej rok 2009 a že potřebuju starej a že ten tam není...
No tak sem se dověděla, že tam jsou že je tam dávali a že nový tam vůbec bejt nemůžou a nedávali je tam aby si to lidi zatím ještě nepletli....
jinými slovy vem si co tam je a nevotravuj... tak sem se paní svěřila, že teda bubá jako sem ale do dvou ještě počítat umím!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:19
- Nahlásit
Janiii
a já nevim kde mi hlava stojí
ze by na krku??
Fajka
tož u nás by žádný zbližování nepřicházelo v úvahu
no tož to asi fakt ne, jsou jedinci, kde to prostě nepůjde. Ale hlavně, jednak Ešusova mamička je doma obklopená zvěřinou od různých myšek až po králíka, takže jsem viděla že to jde a šli jsme do toho hned když byl Ešus malý. Kosťa si vybudoval pozici ptačího Batmana a je to f poho , jezdí mu na hlavě, na zádech, klidně mu jde do misky, štípne ho do nohy, nemazlí se s ním . Dokonce i povely mu dává, leč v tomto případku Ešus naprosto nedbá - vymlouvá se na divnou výslovnost
jinými slovy vem si co tam je a nevotravuj...
ty jo tohle naprosto nesnáším, NESNÁŠÍM! Dělám teď ve státní správě taky, ale tyhle postoje naprosto odmítám, taky jsem na předchozím oddělení měla dost potíže, když jsem tamním pipinám sdělila, že se chovaj jako kravky a že by si měli uvědomit, že nebýt těch lidí, tak nemaj vejplatu a podle toho by se k nim měly chovat Že jsem tam nebyla moc oblíbená asi zdůrazňovat nemusím
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:19
- Nahlásit
Ariška
Ale jinak, když proletí pták kolem, tak pes klape hubou.
Přesně tak - tak mam strach aby ho náhodou do tý tlamy nechyt., on je ten náš ptáček ještě takovej neohrabanej - nějak pořádně ještě neumí ani šplhat, ani lítat
Nemyslím si, že by pes žárlil na něco takového maličkého a uřvaného
Je fakt, že je docela dost malej oproti psovi, ale uřvanej teda neni, a právě že je to papouch mazlící
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:20
- Nahlásit
Fajka
Je to na všech ouřadech stejný. My byli včera podepisovat darovací smlouvy a dneska jsem to nesla na katastr a pani mi k tomu dala eště další lejstra, že to jako musim vyplnit a k tomu mi dala dvě A4 s vysvětlivkama. To to nechci vidět, až budem oběhávat stavební povolení!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:21
- Nahlásit
PetraK
Kosťa si vybudoval pozici ptačího Batmana a je to f poho , jezdí mu na hlavě, na zádech, klidně mu jde do misky, štípne ho do nohy, nemazlí se s ním . Dokonce i povely mu dává, leč v tomto případku Ešus naprosto nedbá - vymlouvá se na divnou výslovnost
Ti mám pocit, že papouch taky problém mít nebude, jen co se pořádně otrká
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:22
- Nahlásit
mishi
Což stavební povolení, to nás taky čeká, ovšem AŽ konečně dovyřídíme všechno co se týká parcely
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:26
- Nahlásit
PetraK
Že jsem tam nebyla moc oblíbená asi zdůrazňovat nemusím tak to věřím ...
Jako když se člověk ptá na něco o čem ví prd tak ho klidně takovýhle báby dost znejistěj ale tím že chtěla nakecat že jako neumím počítat do dvou´, tak to už mě fakt hnulo žlučí
mishi
My byli včera podepisovat darovací smlouvy a dneska jsem to nesla na katastr a pani mi k tomu dala eště další lejstra, že to jako musim vyplnit a k tomu mi dala dvě A4 s vysvětlivkama. To to nechci vidět, až budem oběhávat stavební povolení!
tyvado.. tak to bych měla časový horizont (od počátku vyplnování papírů do stěhování) asi tak 15 let
Nesnáším lítání po úřadech ta ted zas bude daňový přiznání asi humřu...
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:36
- Nahlásit
Fajka
já si stahuju formuláře z netu, ale jinak až na pár vyjímek jsem natrefila na normální ženské. U mě vede jedna paní z FU, když jsem se jí na něco ptala, tak řekla, že když to bude blbě, tak já se pak na ní budu vymlouvat. Jako sama to nezná a já amatér si to mám zjistit?
mishi - přeji pevné nervy, my jsme tohle absolvovali minulý rok. Ale dá se to zvládnout (zvlášť, když většinu zařídil manžel).
Dines
právě že je to papouch mazlící - vyměním uřvanou korelu za mazlícího papoucha, prosíííím
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:38 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Ariška
Jo, ale připlatíš
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:40
- Nahlásit
Dines
proboha, co to máte za rasu
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:42
- Nahlásit
Ariška
Senegalskýho papouška - ručně dokrmenýho - jen ti nevím, jestli jsou u papoušků taky "rasy"
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 12:47
- Nahlásit
Dines
no rasy asi né ... to jsem netušila, že jsou tak drahý. Tak ať ti ho pes nesežere
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 13:01
- Nahlásit
Ariška
práááávě, to bych asi zabila i psa
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 14:04
- Nahlásit
já si klidně vyběhám veškerý povolení, když mi dáte někdo prachy na ten domeček
dneska si beru asi práci i domu, páč do úterý do rána potřebujou mít zákazníci nějaký věci na Slovensku, má to tam jít poštou, a já jsem ani ne v polovině a sekám v tom akorát chyby, a nikdo mi neni schopnej ani říct, jestli to vyplňuju správně - páč zákazník nám neřek, jak to má vypadat, vlastně nevim ani jaký informace všechny chce
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 14:23
- Nahlásit
Ariška
Jůůůů, vy jste stavěli? My ještě pořád nevíme, jakou firmu. Já už se teda rozhodla pro dřevostavbu s Logos, ale přítul si potřebuje všechno zjistit a ověřit sám a má moc práce a do toho je nemocnej, takže kdoví, esi budem letos bydlet.
Dines
No, pozemek máme vyřešenej, naši nám ho dali, ale kuli tomu vyplňuju ty papíry na katastr a i když k tomu mám dvě oboustranný A4, nepochopila jsem. Vyplnila jsem to, čim jsem si byla jistá a zbytek mi snad poraděj.
Eště, že daňový za mě dělá zaměstnavatel. Jen si musim dojít pro potvrzení na krev. Nevíte, esi už ho vystavujou?
Janiii
Když vám to neřek, tak asi nic neche.
|
Ariška
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 14:33
- Nahlásit
mishi
my jsme rekonstruovali, o to jsme měli jednodušší papírování, i když papírů taky bylo dost. Co se týká tech. detailů, tak jsem je s radostí nechala na manželovi. Tak to nech taky na příteli, alespoň to nebude na tobě
Jako bývalého liberečáka mě zajímá - budete stavět v Liberci? Jseš z LBC, ne? My jsme šli za Jablonec.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 15:34
- Nahlásit
Ariška
Zůstáváme v Liberci. Vždycky jsem se tomu bránila, ale nakonec budeme stavět hnedle vedle rodičů. Zatím výhody převážily strach o to, že mi mamka bude nosit každej den buchty. Aspoň mi můžou venčit Gastona, když budu v práci...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 17:32
- Nahlásit
Fajka
Když už tu řešíte ty ptáky versus kočky a kočky versus psouni... tak moje piranní akita má na hrbu už 2 miciny a jednu sýkorku tož u nás by žádný zbližování nepřicházelo v úvahu ¨
My sice nemáme na triku zatím ( tuk, tuk, tuk) nic, ale ani Brut ani Aluška cizí kočku nevydejchají .... ta naše zatím ještě přežívá jen díky mojí neustálý pohotovosti a odděleného zvířecího bydlení. Ptáci jsou naštěstí dostatečně chytří a nelezou k nim
mishi
Dines
Ariška
já raději všechno vyřizuju sama.... chlap je jak zpomalený film... než se k něčemu rozhoupe, tak už to mám vyběhaný
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 19:09
- Nahlásit
Dines
Ti mám pocit, že papouch taky problém mít nebude, jen co se pořádně otrká
to je na jednu stranu fajn- když má člověk psa v poh]
o, ale když je ten pes lovec, tak tam to asi musí být o nerf
[b]Janiii[/b
dneska si beru asi práci i domu
ach jo a ajéjé
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 19:14
- Nahlásit
PetraK
No, já doufam že se pes za chvíli srovná až si na ptáka zvykne, a bude to OK, zatím to vidím spíš na chňapací reflex - stylem hele pohyb = chlamst
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 19:19
- Nahlásit
Dines
zatím to vidím spíš na chňapací reflex - stylem hele pohyb = chlamst
tak přeju aby jste se nedopracovali k tomu POLK
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2009 19:36
- Nahlásit
Fajka
tak přeju aby jste se nedopracovali k tomu POLK
Noooo, mívala jsem střeďáka a andulku - a ta si dokoce udělala exkurzi psí tlamy zevnitř, a přesto pes nepolkl
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2009 08:24
- Nahlásit
hoooj lidi!
hlásím, práci jsem stihla v práci, a ještě že tak, páč domu jsem přijela v sedm a v půl osmý jsem frčela na cvičení, doma jsem byla před desátou, vyžehlila jsem oblečení na dnešek, páč jdem do divadla a padla jsem do postele vyřízená jak po bitvě
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2009 08:26
- Nahlásit
Janiii
týjoo, jak ty to šecko stíhááááš?????
nechááápu..... na co jdete do díívadla? Na operu?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2009 08:28
- Nahlásit
Fajka
neni vona tak trochu ta Janiii nemocnááááá??
páč domu jsem přijela v sedm a v půl osmý jsem frčela na cvičení, doma jsem byla před desátou, vyžehlila jsem oblečení na dnešek, páč jdem do divadla
a nebo se rozdvojila
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2009 08:32
- Nahlásit
PetraK
a nebo se rozdvojila
no fakt, jináč to nejni ani možný stihnout
|