| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 09:00
- Nahlásit
Janiii
Bene vylezla z auta a akorat se tam sjizdely holcicky s batohama na vylet tak jsem chtela aby sis se mnou poplakala
: ty voléééééééééééééééééééééééééééééééééééé pomoct!! Tak to bylo lepší, že jsem Tě utla hned, páč to jsem akurát byla s mámou na tej produkci a kdybych tam začla řičet, vyvedli by mě hned z první asi to by bylo velmi velmi nebezpečenýýýýý. Leč je mi tedy líto, že ses nemohla zdůvěřiti!! Možná bych Ti měla dát Brtnikůf mobil? Kdyby někdy zase ještě náhodou??????? Dávala jsem mu včera číst aspoň dodatečně diskuzi o návrzích a.......... pravil.... "No a pak že já sem úchyl!"Podivejte se na sebe!"
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 09:15
- Nahlásit
oni jsou uchylove a my jsme od nich zkazeny!a cislo mi klidne dej,ty nez mu neco vyridis tak holky jsou fuc a s nima i jeho zivotni sance
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 09:18 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Janiii
,ty nez mu neco vyridis tak holky jsou fuc a s nima i jeho zivotni sance
edit- von ešče stejne ty prášky nevysadil
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 09:34 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Škoda, že DENYK dneska leží někde pod stolem s kočkou. chtěla sem jí říct, že mám na sobě to moc pěkný GnR tričko a že teda musí škytat. A to nejen kvůlivá tomu že požila
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 10:15
- Nahlásit
Ramštááááááááááááááááááááááááááááááááááááájn.
poznatek dnešního dne...velevážená paní ctěná zvaná Ešusová vidí hoooooooooooooooooooooodně daleko
Koukám že jsou všichni ftahu nebo na tahu? kdo ještě muší makat tak jako já ?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 11:04
- Nahlásit
Fajka
daleko
daleko co jako??? si drzá, drzá a má štěstí hlavně, že sem JÁ DALEKO VOD TEBE!! jináč... hlava mínus
kdo ještě muší makat tak jako já ?
já,ale pravda, ne tolik jako Ty. Brůtice lítá za střapcem, Denyk bleje na zahradě, Janiii se kámoší s holčičkama s batohama, Číííf se točí u soudruha soustruha, archie učí mopsidla razítkovat, vlk shání vlčí tričko, Fifině půjdu zavolat a Brtnik možná vyrazíl za Janiii....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 11:19 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
HELÉÉÉ MÁME TŘINÁCTISTOFKU
tak to musíme oslavit, jsem tu v kanclu totál sama, vylepšila jsem si pracovní prostředí o hudební koutek a práce tak pěkně odsejpá ,
miluju videa ze starejch koncíků se člověk pobaví
http://www.youtube.com/watch?v=OsAX6zmT6wI&feature =related
éééšče že tu nejni brůtice, tu by fláklo a už by jela. Zato denyk by ocenila pokoukáníčko
|
brut
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2011 20:55
- Nahlásit
Zdravím milé dámy a Čííífe
Jsem zpět a kupodivu celá, i když mám opět hlásek jak skřehotavý konipásek. Jsem strašně utahaná a bolí mě z toho věčnýho štěkání hlava.
Až někdy někdo bude tvrdit, že australáci jsou neštěkavý plemeno, tak ho kopnu do řiti ..... 31 australáků, když spustí najednou, tak má člověk hned místo hlavy pátrací balon.
Páteční počasí ještě jakž takž šlo, lae včer doslova propršel den. Ovšem ráno se stihlo alespoň jedno kolo coursingu a odpolko několik soutěží. Nikdo neodpočíval, takže jsme utahaly páníčky i pséčky... No a dneska od rána bylo azůro a horko, takže závod plesnifci běželi za vedra.
Sumasumárum.... akce dopadla nad očekávání dobře, schůze se protáhla, ale byla beze mě, páč jsem měla jiný mooooc důležitý úkol ( startovala jsem závod). Psi jsou vyběhaní, socializovaní, oba dostali pořádně po kušni a tak jsou spokojení.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2011 20:58
- Nahlásit
PetraK
éééšče že tu nejni brůtice, tu by fláklo a už by jela
sem tu, všechno vidím, je to děsnýýýýýýýýýýýýýýýý
Ešuskooooo, ty si chtěla ty kryty na kartáčky na zuby? Jestli jo, tak je pro tebe mám
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 06:23
- Nahlásit
Dobré pondělní ranko,
PetraK
Denyk bleje na zahradě,
ani né, jen v pátek f práci mu bylo trochen šoufl ale pokračovali jsme i v sobotu
Zato denyk by ocenila pokoukáníčko
kókala
akce dopadla nad očekávání dobře
tak to je gút Škoda jen, toho deště, u nás byla sobota polojasná-ideální na závody
A mosím se pochlubít, mám moc šikovného pséka. Celý víkend mi dělal radost, procházky lesem, byly skvělé, když se snažil sejít s cesty (spíš tedy zdrhnout do lesa :mad tak se nechal odvolat téměř na 100% . Musela jsem sice použít "mužský hlas" ale zafungoval. A pak jsem šíleně chválila a odměňovala a tak pořád dokola....
A v sobotu jsme pekli buřty pes chrápal zabalen v dece na zemi (i čumák si zavrtal pod deku) nebyl vidět ani kósek. Skorošvagr se svojí přítelkyní (na kterou Buki pořád vrčákuje) odcházeli domů udělali pár kroků po schodech dolů, on řekl čau, ona dobrou noc a spod deky se ozvalo hlasité hrubé:"vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrr". Aniž by vykoukla hlava či se pohla jiná část těla no tlemili jsme se šíleně.
Myslím, že je dost slušně vychován, když při odchodu takhle pozdraví...nebo?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 08:08
- Nahlásit
Brýý tro...
vítám navrátilce cestovatelky Deníka a Bruuuu... prima že jste si to užily a akce se vydařila oboum !
u nás bylo docela hásky akurát v pátek bylo pršavo. Já su po víkendu jak zpráskané pes bo sem celou sobotu makala na zahradě a neděle byla pracovní f práci
NO a v sobotu byl vůbec blbé den bo byl výlof už ..dva kapři plavaly břichem vzhůru a jen co sem vylovila kapry se na silnicí před domem našla sraženou sousedovic čičinu
sem jí musela jít uklidit ze silnice aby jí nerozjezdila auta ...pak sem si čla hnet dát panáka ... no a upá sem měla strach to jít říct sousedům bo sem si řikalal že určitě budou ječet že to byla pruhatice...
brut
Sumasumárum.... akce dopadla nad očekávání dobře
a to je nejdůležitější
denyk
on řekl čau, ona dobrou noc a spod deky se ozvalo hlasité hrubé:"vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrr". Aniž by vykoukla hlava či se pohla jiná část těla
to je blbeček
Myslím, že je dost slušně vychován, když při odchodu takhle pozdraví...nebo
taky máme vcelku vychování...ale my zdravíme při příchodu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 08:39
- Nahlásit
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR------------RRRRRRRRRRRRR---- ------RRRRRRRRRRRR.....................RRRRRRRRRRR RRRRRRR............
RRRRRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁMM
ŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN
Mooogren děfčice, copa ste provozovaly???
Já sem blinkala (zelenina na noc asi prej nic moc ) a připalovala se. Sem co?? SEM RŮŮŮŽOVÝ PRASÁTKOOOOOOOOOOOOO. a taky sem byla děsně zlá a nutila hošíčka ležet na louce, když v sousední vesnici přelétavala fčelka Mája , je to vůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůl, je to vůůůůůůůůl,
děsně mě pálí připíknutej pupek, šécko mi na něm vadí.
dnes jsem vzhůru tak od půl pátý a už tetkon sem mrtvááá - jeli jsme z chalupy.
denyk
Dobré pondělní ranko
si děláš pérdel, ne? už si viděla někdy aby pondělní ráno bylo dobrý.
ale pokračovali jsme i v sobotu
si statečná žena!!!
tak se nechal odvolat téměř na 100% . Musela jsem sice použít "mužský hlas" ale zafungova
NO GŮŮŮŮŮŮŮŮT, ZUPR GŮŮŮŮŮŮŮT!!! neřikala sem Ti to, že to zmáknete??
on řekl čau, ona dobrou noc a spod deky se ozvalo hlasité hrubé:"vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrr"
je to vůůůůl, je to vůůůl
nebo?
nebo to bylo : To je dost že už vypadnete??
brut
je to děsnýýýýýýýýýýýýýýýý
je to děsně ftipný
Jestli jo, tak je pro tebe mám
jo?? no tos hodnááá, moclikatě ti dlužim?
doslova propršel den
éééjch, tak to je smolikof tady bylo ideál počasí
Sumasumárum.... akce dopadla nad očekáván
tak ale aspoň, že celek dopadl fajn, že z toho člověk nemá blbej pocit.
Fajka
vylovila kapry se na silnicí před domem našla sraženou sousedovic čičinu
ejch tak to nejni hezkej den teda. Noa co sousedi?
já jsem na zahradě moc nemakala, páč v sobotu mi bylo blbě a navíc jsme stěhovali kuchyň do garage, kde je nyní nově vzhiklá černá kůchňa. Garage je vyklizená a vypadá to tam moc vzhledně. Kdyby tam byla voda, odmítám se stěhovat zpět . Brtnik začal otloukat omítku v kůchni což mi štve, že jsem se nemohla zúčastnit, to mi totiž baví. DÉÉÉSTRUKCEEE
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 08:51
- Nahlásit
sem dvojitej idiot, víte to?
Jednak proto, že jsem si neuložila ten odkaz na zveráč, co mi sem házela kachna, takže jsem ho musela hledat.
Druhak proto, že když jsem to našla, tak jsem bez rozmýšlení klikla na první odkaz, kterej se mi ten den objevil a místo zveráče se otevřela trůpka a tam odkaz na CHVÁTÁM,CHVÁTÁM............, bedýnky jsem měla na volůůůme doprava a náměstek tu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 09:07
- Nahlásit
Rumštajnvespolek
PetraK
můžu prosím tě předat tvůj mail kamarádce, co má mladého výmohaře s pépé, aby sosala rady, jak zklidnit psa tak, aby se jim spolem dobře žilo?
A také, kdybys jí dokázala poradit kontakt na někoho, kdo by jim na Kolínsku dokázal poradit ohledně přípravy na zkoušky vloh.
Jinak jsme byli na víkend v Kostele Bílém, bylo to super, jen náš malý sprateček se rozhodl býti asociálkem, nemluvil a kradl ostatním boty . Batynka byla takhle na víkend letos poprvé, tak byla jak z divokejch vajec a na konci jí fakt ostatní psi už měli plné zuby. A viděli jsme nádhernej Grabštejn (jen z venku, tahat batole na hodinovou procházku se nám nechtělo).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 09:11
- Nahlásit
kachna_
, jen náš malý sprateček se rozhodl býti asociálkem, nemluvil a kradl ostatním bot
to asi nasála na tom srazu asocijálů v Berouně, ne? A boty taky zahrabává, jako Haskyna?
prosím tě předat tvůj mail kamarádce
jo klidně, jestli budu co platná , ale zkouška vloh a přípravu to neporadím, páč do toho nedělám, nicméně, zkusím se zeptat kamarádky, která chodí s klukem jež dělá výcvik. Jsou sice z opačnýho konce republiky, ale třeba by věděl o někom spolehlivém.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 09:14 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
PetraK
a připalovala se. Sem co?? SEM RŮŮŮŽOVÝ PRASÁTKOOOOOOOOOOOOO.
no tak to jste ted v kanclu pěkná dvojka
tak to nejni hezkej den teda. Noa co sousedi?
sooosedi bečeli ale na nás nic...ono jí fakt nic nebylo byla jak dyž spí..jen otevřenou držku a u ní kapka krve..to by vypadala jináč dyby jí zmordovalo jakýkolif psisko....
otevřela trůpka a tam odkaz na CHVÁTÁM,CHVÁTÁM............, bedýnky jsem měla na volůůůme doprava a náměstek tu
aneb jak nenápadně židiteli sdělit že jááá makáám až se ze mě koooří
kachna_
Jinak jsme byli na víkend v Kostele Bílém, bylo to super, jen náš malý sprateček
Kachna si taky výletila??? cete mě snad říct že su tu jedineb de*il krej celé víkend makal ?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 09:15
- Nahlásit
Fajka
taky máme vcelku vychování...ale my zdravíme při příchodu
však já vím, že máme co dohánět
PetraK
Já sem blinkala (zelenina na noc
jen zeleninka
dost že už vypadnete??
jó řekl to ze mě
bedýnky jsem měla na volůůůme doprava a náměstek tu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 09:20 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
PetraK
ale zkouška vloh a přípravu to neporadím
to mi je jasný, ale kamarádce hrozí, že jinak pejsinku připraví manželův děda (chovatel od fenky), který je kovaný myslivec (psi v kotci, prostě pes je pracovní nástroj).
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 09:27
- Nahlásit
Fajka
cete mě snad říct že su tu jedineb de*il krej celé víkend makal ?
už to tak bude
PetraK
boty taky zahrabává, jako Haskyna?
ne, boty nosí
to asi nasála na tom srazu asocijálů v Berouně, ne?
Né, spíš na ní kluci byli moc divocí, ten první den si ještě hrála s Míšou, ale v neděli se už držela buď Michala, nebo devítiměsíční Aničky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 09:40
- Nahlásit
Fajka
no tak to jste ted v kanclu pěkná dvojk
di do háje!! sem růžová, ale jinak!! A navíc nedělám do telefonu :"mlask,mlaskmlask,mlaskmlask,mlaskmlask,mlask. miláčku to je pusinek, Marůůnko, no až se uvidíme, dáme si je doopravdy!" To hovořila prosím se svým dvanáctiletým synkem :bleeeeeeeeeju: s manželem hovořila o pět minut dřív a to bylo jiný kafe
sooosedi bečeli
to chápu, tohle je nevýhoda venkovních koček u silnice, čéče, já bych asi byla žalářník a nebo jen pod dozorem nebo na kšírách, nebo nevim, asi bych kočku neměla. Na chalupě jo, tam je to super, tam by jí nic nehrozilo, ale takhle u silnice bych nemohla, sem posera.
ale na nás nic.
tak ještě že tak
byl to fakt blbej den.
židiteli sdělit že jááá makáám až se ze mě koooří
no nevim, esli děckou diskošku, kterou sem tu nechtíc uspořádala, lze brát, jako že makám, až se ze mě koooři.
Vono se teda ze mě kooooří, jak sem spálená, to je fakt
jedineb de*il
máš pravdu přecedo
kachna_
ale Ewitě hrozí, že jinak pejsinku připraví manželův děd
no, kdyby bylo nejhůř, tak ale nemusí dát přece psa z ruky, děda jí může dělat jen poradce, chodit s ní a a ona si psa bude učit a korigovat sama a korigovat bude tak, jak bude ona chcít. nějaký vychytáfky by děda ale mohl do placu dát, ať se toho nezříká, je pak na ní, co uvede do praxe a co ne. Já jsem taky čerpala ze starejch ohařoidňomyslifcovatejch knížek
ne, boty nosí
tak to asi až časem
kluci byli moc divocí, te
no a taky neni nějakej hej počkej, aby si kluci pískli a vona běžela, víš. je to dáma
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 09:48
- Nahlásit
PetraK
tak ale nemusí dát přece psa z ruky, děda jí může dělat jen poradce, chodit s ní a a ona si psa bude učit a korigovat sama a korigovat bude tak, jak bude ona chcít. nějaký vychytáfky by děda ale mohl do placu dát, ať se toho nezříká, je pak na ní, co uvede do praxe a co ne.
To by asi i chtěla, jenže děda ho chce připravit sám a jestli to správně chápu, je i majitelem . Prostě blbý, no
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 09:52
- Nahlásit
kachna_
jenže děda ho chce připravit sám
mnooo, děda chtít může. Bydlej snad u nich aby si mohl psa vzít, kdy mu libo?? Kurnik je jeho panička? Povede ho na zkouškách ona? blbý to je, ale jen ať se hásky za psa postaví. Nicméně se pochopitelně poptám.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 10:01
- Nahlásit
PetraK
blbý to je, ale jen ať se hásky za psa postaví.
fence je ani ne rok a děda jí chce až na příští rok, připravit. Takže kdyby to už příští rok uměla, tak to zvládne bez konfliktu v rodině
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 10:12
- Nahlásit
kachna_
hele tak jsem se ptala té kamarádky, a na tu dálku nevědí, aleee mám dobrej tip - ať zkusí nějaký výcvikáč - Lavaremoravia např. - pohodka. nebo se ještě můžu zeptat jedné ohaří paničky od MOK Merlina, jestli ona o někom neví, ale ten výcvikáč je dobrej nápad, páč zrovna ona si takhle sama na základě tohodle výcvikáče psa připravovala a to sama. To by bylo moc dobrý rešení.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 10:56
- Nahlásit
PetraK
hele tohle jsem našla jeden ze tvých popisů, chceš k němu něco doplnit, nebo myslíš, žes tam popsala vše?
Jak to naučit - no právě myslím, přes tu stopku v ruce si myslím. Já vylítala psa a šli jsme se stopkou tam, kde jsem věděla, že ta zvířata jsou - nejlíp se začíná na pernatcích (křepelka, bažantík), páč ty dlouho sedí. No a když pes na zvíře zareagoval - a on zareaguje svým způsobem každý, než vyrazí - bylo čekej! a následná pochvala, odměna, chvilka čekání a pak jde páníček dopředu, pes musí čekat. Páníček vyrazí zvíře, má-li pes tendenci vyrazit, opět povel čekej, nebo zůstaň. A tím čekej se pes naučí před tím zvířetem ovládat. nevím, jestli to píšu smysluplně, moc neumím vysvětlovat, navíc píšu v rychlosti. Ale psa to hrozně bavilo, dodnes když vezmu stopku do ruky, je nadšený, že hurá, jdem na"bojovku", tak to takhle občas musím udělat i dneska . Prostě to chce otočit, ne učit přivolání, ale klid před tím zvířetem a za těma zvířatama chodit. Tím, že mám psa na stopce-v ruce, jsem v klidu, můžu koukat jen a jen na něj a čekat na ten důležitý moment. Trvá to, než se pes zklidní a na to čekej fakt zůstane čekat, pak než ho začne vůbec zajímat odměna, pak než zase zůstane čekat, když se to zvíře zvedne.... atd. ale funkční to je. I když třeba u Anu si myslím, že asi ne. A pak jsem taky dělala to, že ne vždy jsem šla dál a to zvíře zvedla, někdy jsem po tom prvním čekej dala třeba k noze a šli jsme pryč. Aby si nezvykl, že vždycky bude ta "hra" pokračovat tím, že to zvíře vyběhne. Že někdy se prostě dál nejde.
Výcvikáč je prosím tě co? výcvikovej pobyt?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 11:09
- Nahlásit
kachna_
jo tohle je v podstatě jak se ohaři učí klid před zvěří, ale nevím, jestli tam nemají pak po tom kdy pes tu zvěř vystaví a nemají daun to by si musela zjistit, aby si psa neučila od začítku něco špatně
hele dám jí sem odkaz
http://mates.psipokec.cz/403.html
(sakra nevím, proč mi to tady z práce nejde otevřít???- tobě to jde otevřít?
)
měly by tam být naskenované právě ty myslifcoohaří knížky, z kterých jsem to tak vybírala + tehdy debata ohařích lidí na můj pes.
Tohle je cesta, jak psa naučit ovládat se u zvěře a ohaře vystavovat, páč se tam právě podporuje to vystavování. Ona zkouška vloh pokud jsem dobře pochopila není ještě nic složitýho- jde tam o ovladatelnost psa a poslušnost a to aby se ukázalo, co v psovi je v přirozený formě. Vlastně správně by na zkoušku vloh pes nějakou spešl přípravu ani mít neměl, když tam vystřelí za zvěří, je to bráno jako zájem o zvěř (hmm pamatuju si, jak se oceňovalo, že pes zadávil kočku , že to v sobě máááá! , no nic), nicméně lidi si ty psy připravují pochopitelně. Já bych určitě pilovala základní poslušnost, aby pes byl ovladatelnej, a trochu bych potrénovala ten klid u zvěře a zkusila si (postupně z dálky ) jak reaguje na střelbu.. Myslím, že nic speciálního tam zatím není. Pokud by chtěla, mohla bych se zeptat Lucky od Merlina, jestli by jí mohla hodit základní info.
výcvikáč = jo výcvikovej pobyt, kde se člověk naučí základ, jak se psem po myslivecku pracůvat. A Lavaremoravia je myslím dobrej tip. Jsou na Vysočině, tak by to neměla až tak úúúúplně daleko. naučila by se tam základ a mohla se psem, po dohodě s místníma myslivcema pracovat sama a pak třeba poprosit dědu o nějakou tu radu.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 11:21
- Nahlásit
PetraK
tohle?
http://www.psipokec.cz/viewforum.php?id=21
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 11:24
- Nahlásit
PetraK
Oni dělají klasickou sportovní kynologii
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 11:25 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
tohle
no asi jo, ale prostě mi to nejde otevřít, tobě ano? vidíš tam něco?
Oni dělají klasickou sportovní kynologi
kdo voni?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 11:30
- Nahlásit
PetraK
kdo voni?
No kamarádka s tou fenkou. Dobře, měla jsem napsat ony
prostě mi to nejde otevřít, tobě ano? vidíš tam něco?
ten první odkaz mi nejde. Přes "psí pokec" fórum jsem se dostala na výuku konkrétních povelů a naskenovanou literaturu
|