| Autor |
Zpráva |
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2010 19:43
- Nahlásit
NikisekX
je to tvůj pes a tvoje volba, ale myslíš, že i když má zateplenou boudu se v mrazech, třeba takových co byli loni, dokáže zahřát? čím menší pes tím má větší problém se zahřát a vydává hodně energie. na mě to dělá dojem, že máš papírový štěndo, a bíglice je bez PP tak jsi ji odstrčila ven.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 08:40
- Nahlásit
Jednoho dne se stalo, že k holiči přišel zahradník, aby se dal ostříhat. Když byl hotov, ptal se, kolik dluží... Holič odpověděl:
"Tento týden sloužím spoluobčanům, tudíž nemohu brát žádné peníze." Zahradník tedy poděkoval a opustil holičství. Když holič příští ráno otevíral svůj krámek, našel tam 12 růží s poděkováním.
Druhý den přišel pekař, aby se dal také ostříhat. Po stříhání se opakovalo to samé. "Sloužím tento týden spoluobčanům, nemohu tedy připustit, abych dostal zaplaceno," vysvětlil holič. Pekař byl rád a odešel. Příští ráno, když holič otevírá svůj krámek, vidí sáček se 12 koblížky, upečenými do zlatova a s děkovnou kartou...
Ten samý den se přišel nechat ostříhat poslanec parlamentu. Když chtěl platit, slyší totéž: "Sloužím tento týden spoluobčanům, a proto nemohu vaše peníze přijmout," znělo holičovo vysvětlení. Poslanec byl mile překvapen. Poděkoval a odcházel v povznesené náladě. Příští ráno, když chtěl holič otevřít krám, stálo tam 12 poslanců, a všichni se chtěli nechat zdarma ostříhat.
Milí přátelé, toto je pouhá ilustrace základního rozdílu mezi obyčejnými občany a zástupci státní správy, odtrženými od reality všedního života, tedy těmi, kteří mají vést naši zemi!
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 08:50
- Nahlásit
kejtlin
na mě to dělá dojem, že máš papírový štěndo, a bíglice je bez PP tak jsi ji odstrčila ven.
Souhlasím. Hlavně nechápu, proč si "začátečník" k mladému nehotovému bíglovi pořídí ještě štěně amstafa. Taky ne zrovna jednoduché plemeno na výchovu.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 08:59
- Nahlásit
Baico
Souhlasím. Hlavně nechápu, proč si "začátečník" k mladému nehotovému bíglovi pořídí ještě štěně amstafa. Taky ne zrovna jednoduché plemeno na výchovu.
já to chápu, bíglici se podle mého přestala věnovat
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 09:01
- Nahlásit
NikisekX
Bíglici máme venku na zahradě v zateplené boudě
Nechci ti do toho kecat, ale pro bígla bude zima v boudě teda dooost drsná, vždyť na to nejsou vůbec stavěný! Když může být doma amstaf, tak bígl už se tam nevejde?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 09:39
- Nahlásit
Proč by bígl nemohl být venku?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 09:41
- Nahlásit
Biluška
Ty nebydlíš v paneláku?
Možná si tě teda s někým pletu, ale měla jsem dojem, že jsi paneláková
baba
že bych věděla odkud větérek vane???
NikisekX
Bíglici máme venku na zahradě v zateplené boudě
no jo no, tak to pak jistě
Baico
kejtlin
bonc
dámy dámy klid. myslím, že zde zbytečně plýtváte energií
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 09:47
- Nahlásit
Mucholabka
Proč by bígl nemohl být venku?
myslíš, že když budou mrazy jako loni, že mu tam bude dobře?
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 09:47
- Nahlásit
PetraK
prosím o vysvětlení, já netuším odkud větérek vane
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 09:51
- Nahlásit
bonc
já netuším odkud větérek vane
no odhaduju, že si z nás někdo dělá čurinu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 10:03
- Nahlásit
Strejda
Milí přátelé, toto je pouhá ilustrace základního rozdílu mezi obyčejnými občany a zástupci státní správy, odtrženými od reality všedního života, tedy těmi, kteří mají vést naši zemi!
to je smutná realita - to by nemělo bejt v oddělení Tak při pátku .
a ještě smutnější je, že každej z těch kdo tam přijde nově se po kratší či delší době je schopen do tý fronty postavit. Asi maj sníženou imunitu vůči hrabivosti.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 10:05
- Nahlásit
PetraK
no odhaduju, že si z nás někdo dělá čurinu
proč myslíš?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 10:11
- Nahlásit
kejtlin
proč myslíš?
ani nevim, asi mi to přijde absurdní - jedině že by snad dotyčné osobě bylo tak kolem 15?? pak tím napasováním do tohodle oddělení zrovinka s tím rozčilujícím se příspěvkem a taky ten styl... nevím, no prostě mi to tak napadlo. a asi taky nechci věřit, že by lidi mohli být tak padlí na hlavu?? Možná tohle nejvíc , třá se pletu no.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 10:17
- Nahlásit
PetraK
no slečna si opravdu pořídila bígla bez PP dávala sem fotku, a ptala se na absolutní hlouposti,např. když má pes černé patro jestli je čistokrevný apod.. pak žřejmě přišel amstaf s PP. bohužel podle mého je to pravda.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 10:23
- Nahlásit
kejtlin
dávala sem fotku, a ptala se na absolutní hlouposti,např. když má pes černé patro jestli je čistokrevný apod.
no právě. A i v dalších příspěvcích byly tak "zajímavý" věci, že mě prostě napadlo, že tohle nemůže nikdo myslet vážně
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 10:54
- Nahlásit
PetraK
to už by byl dost překomplikovanej a dost dlouhodobej vtip ne? Teda bohužel... jestli si dobře vzpomínám, tak jsem tu četla její nějaký hodně starý rady ohledně zvykání psa lovce v lese - jako že když tam bude chodit od malička tak nebude lovit atd., přišlo mi to jako zcela vážně myšlený jako dobrá rada... tak mam obavy že to nebude ftip..to už by to musel bejt ftip tehdá..
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 10:55
- Nahlásit
PetraK
teď když to po sobě čtu tak to vyznívá blbě - jako zcela vážně myšlený jako dobrá rada. - né že bych to já považovala za "radu", ale pisatelka
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 10:56
- Nahlásit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 10:59
- Nahlásit
bonc
to už by byl dost překomplikovanej a dost dlouhodobej vtip ne?
no jo asi no.Ale co víš? Lidi pořádaj různý zábavy - a zvlášť tu
a tu radu- heh, to si načteš fšade- jen já sem to sem házela xkrát, že je dobrý se štěnětem nejen lovečáka tohle řešit od mala a za zvěří chodit a zvykat ho na ni jako malýho prcka.
No jo já vim, moc kombinuju, ale ono mi to nesedlo hned od prvního příspěvku tehdá a teď zas no. Stííhomám?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 11:00
- Nahlásit
Strejda
hilféééééééééééééééé, se nemůžu takhle smát, nemůžu
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 11:04
- Nahlásit
PetraK
jenže ta její rada tehdá nebyla ve smyslu - zvykat na chování u zvěře, ale ve smyslu - když budete od malička chodit se štěnětem do lesa, tak nebude zvěř řešit, protože to pro něj bude běžná věc. Alespoň já jsem to tak pochopila a pomyslela si - to si holka povíme za rok, jak nebude tvé bíglí štěndo vůbec zajímat zvěř protože chodilo od malička na procházky do lesa...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 11:34
- Nahlásit
bonc
jenže ta její rada tehdá nebyla ve smyslu - zvykat na chování u zvěře, ale ve smyslu - když budete od malička chodit se štěnětem do lesa, tak nebude zvěř řešit, protože to pro něj bude běžná věc.
mozna to neformulovala nejstastneji, ale ma z velke casti pravdu. premena zajimavych neznamych veci na veci zname a samozrejme je ten nejjednodussi a nejefektivnejsi zpusob, jak si dopomoct k pohodovemu privolani. treba ti nezaruci, ze ti dospely bigl nebude behat za zveri, ale hodne ti v tom pomuze.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 11:39
- Nahlásit
kejtlin
já mám venku pity celoročně už několikátý rok.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 11:45
- Nahlásit
argosek
věřila jsem tomu do doby, než jsem si pořídila bígla v lese byla samoz. od malička (kde jinde taky), no a ve 4 měsících poprvé chytla stopu, zařvala... a už nikdy nepustila. Je pravda že jsem tomu teda nevěřila tak úplně, ani před bíglem, spíš si snažila sama sobě namluvit že to třeba nebude tak horký když bude běhat mezi zajochama od malička...
premena zajimavych neznamych veci na veci zname a samozrejme je ten nejjednodussi a nejefektivnejsi zpusob, jak si dopomoct k pohodovemu privolani.Ale vyjma lovu s tebou naprosto souhlasím
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 12:16
- Nahlásit
PetraK
Já si bohužel nemyslím, že se jedná o srandu . Bohužel si myslím, že roční bezpapírová bíglice byla kamsi odsunuta, aby uvolnila místo úžasné PAPÍROVÉ amstafce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 12:40
- Nahlásit
bonc
- když budete od malička chodit se štěnětem do lesa, tak nebude zvěř řešit, protože to pro něj bude běžná věc.
jo takhle, no , jak říká agrosek - částečně má pravdu, ale jednak jak říkám- tohle si může přečíst kdekoliv, to jednak a druhak - u toho bígla to asi takhle dokonale, jak si ona představuje, fungovati nebude. Ona má asi vůbec zkreslené představy - pokud tedy fakt nejde o ten hec, protože rozdávat lidem rady, které rozdávala, když mám v ruce prvního psa a je mu teprv půl roku a o psech evidentně nevím nic, to je ftiponý.
Biluška
nestraš dífče, já furt chci věřit tomu, že takhle uvažovat nikdo nemůže - a teď mám na mysli i ty předešlý věci. No byla bych radši, kdybych se teda nepletla a sranda to byla.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 12:41
- Nahlásit
Strejda
Dala jsem to kamarádce na plochu jejího PC. Ta mě zabije!!!!!
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 12:48
- Nahlásit
bonc
věřila jsem tomu do doby, než jsem si pořídila bígla v lese byla samoz. od malička (kde jinde taky), no a ve 4 měsících poprvé chytla stopu, zařvala..
tak samozrejme spolehlivost privolani je funkce vice promennych, tahle je ale nejsnaze ovlivnitelna nezavisle na tom, kolik ma clovek zkusenosti, a taky hraje ve vysledku velmi vyznamnou roli.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 12:50
- Nahlásit
argosek
OT . z OT. , sem vám jen chtěla pane říct, že jsem konečně někde viděla to Vaše ohařisko a že je moc krásnový. Tak že mu vzkazuju podrbání na makovici.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2010 12:54
- Nahlásit
PetraK
nemecky, nebo vymarsky? a kde? podrbu na makovici pro jistotu oba .
|