| Autor |
Zpráva |
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 11:21
- Nahlásit
Hyena
přijde mi, že lidi měsíčně odvádí na zdravotním pojištění dost peněz na to, aby ten komfort v nemocnicích byl lepší. To, že není vyřešená politika mezi pojišťovnou a nemocnicí fakt není problém zákazníka.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 11:23
- Nahlásit
Hyena
Halt aspoň pro mě je to skar rozdíl oporti veterině, kde vet dostane peníze za odvedenou práci ihned a v míře odpovídající použitému materiálu a lidské práci.
no dyk ,vet se má rozhodně líp než lidskej doktor..ovšem z výše popsaného tebou právě plyne to,že to různým způsobem od*ere právě ten lidskej pacient...když už má tu drzost,že mu něco je
jináč du pryč bo to je téma o vtipech
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 11:23
- Nahlásit
Maky a Trix
politika mezi pojišťovnou a nemocnicí
A taky je moc fajn, když já odvádím jako osvč třeba o 800 víc než je minimum a pak mám naprosto stejnou péči jako někteří, kteří celý život neplatili a nepracovali.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 11:26
- Nahlásit
Duchodce vysolil za svoj aktivny zivot hromadu penazi. Nieje jeho chyba, ze ich zozrala byrokracia.
A mali by ste s tym prestat. Toto je slusne diskusne forum na temu "sranda" a stale tu niekto zatiahne nejake svinstvo.
Kazdy sa uz asi stretol so zlym zaobchadzanim tam aj tam. Tak sa hold nad tym "TU" zasmejte a rieste to inde.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 11:28
- Nahlásit
Jo, ale on to problém nás jako zákazníků právě je. Pokud se mi nebudeme zajímat, co ZP s našimi odvedenými penězi dělá a nebude standard přecházet k té ZP, která je přeci jen o něco lepší, komunikativnější apod. Tak pak nesmíme plakat, že nám ta zku... ná nemocnice za bakšiš, kterej jí ZP dá nebude vařit kafe v čekárně jako na veterině. Dokud ZP budou diktovat, kolik závažných výkonů za určité období proplatí, tak se prostě brzkých termínů na operace , které nejsou život ohrožující nedočkáme. Páč ve špitál zadarmo léčit nemůže, stejně tak jako ti zadarmo nebudou léčit na veterině. Bohužel firmy chtějí polatit za léky a materiál a zaměstnanci chtějí každej měsíc mzdy... Jako když ti banka bude blbě nakládat s penězi, tak taky začneš přemejšlet, zda uní zůstaneš nebo co můžeš udělat jinak. Tak čím je ZP jiná? Zachází s našimi penězy....
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 11:30
- Nahlásit
O.K. Gabi...jenže ono tohle už občas sranda není..... někdy halt nevydržím a prostě mám potřebu trošku rozmazat černobílé vidění věcí.... Pokud jsme tím někoho urazila, tak se omlouvám.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 11:35
- Nahlásit
makrel
A taky je moc fajn, když já odvádím jako osvč třeba o 800 víc než je minimum a pak mám naprosto stejnou péči jako někteří, kteří celý život neplatili a nepracovali.
nebo si dovolili být na mateřské? Nebo být ještě dětmi?
starej, mooooc starej, ale aktuální
RYCHLÉ RUMOVÉ PRALINKY:
Suroviny:
2 kg dutých čokoládových figurek, 1 litr kvalitního rumu
Postup:
Vezměte dutou čokoládovou figurku a ukousněte jí hlavu.
Do takto vzniklého otvoru nalejte rum a ihned konzumujte.
A PAK ŽE VÁNOČNÍ CUKROVÍ ZABERE SPOUSTU ČASU !!
Tak Vám držím pěsti, aby se letošní cukroví povedlo...
Dovoluji si recept zjednodušit a zlevnit, a to tak, že napeču
rumové pralinky bez čokolády, čili hrknu si rumu přímo z flašky.
Když zvolím správné dávkování, tak budu mít pocit, že je na
vánoce i uklizeno, že jsou lidé kolem milí a konečně si užiji
svátky pohody a klidu .
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 11:43 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit
edit: už nic, není to veselý téma.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 11:54
- Nahlásit
kachna_
Dovoluji si recept zjednodušit a zlevnit, a to tak, že napeču
rumové pralinky bez čokolády, čili hrknu si rumu přímo z flašky.
svátky pohody a klidu .
doufm,že příde Inu a přehodnotí svou snahu péci rakve a jiné vánoční zhůvěřilosti )))
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 12:01
- Nahlásit
davidkova renata
doufm,že příde Inu a přehodnotí svou snahu péci rakve a jiné vánoční zhůvěřilosti
a pak ještě zůstává otázkou, jakou barvu má pečivo PetryK???
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 12:02
- Nahlásit
kachna_
jakou barvu má pečivo PetryK???
...jakoby dočerna..???
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 12:11 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
tak pridavam svoju oblubenu japonsku kočičku Maru:
http://www.youtube.com/watch?v=hPzNl6NKAG0
a vo velkej krabici:
http://www.youtube.com/watch?v=xdhLQCYQ-nQ&NR=1
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 12:11
- Nahlásit
davidkova renata
...jakoby dočerna..???
a ve středu vykrojený logo Ramštajnů... .
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 13:24
- Nahlásit
davidkova renata
pani, to asi neklapne jako ty pralinky.. bo mě je líto ukousávat figurkám hlavy
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 13:36
- Nahlásit
inu
bo mě je líto ukousávat figurkám hlavy
sim vás..budte tvůrčí trošku! místo zajícůch si prostě seženem figurky polytyků no né?? ,to pé samo,uvidíte
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 13:46
- Nahlásit
davidkova renata
! místo zajícůch si prostě seženem figurky polytyků no né??
pak jako ale dost hrozí, že budetemít v těch figutkách nablito...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 13:52
- Nahlásit
kachna_
pak jako ale dost hrozí, že budetemít v těch figutkách nablito...
To je ofšem pravda paní kolegyně
Navrhuji sehnat figurky neutrálních, neživých věcí. Stromečky, domečky a tak... domečkům bude stačit ukousnout komín, to nebé tak drastický .p
|
inu
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 13:53
- Nahlásit
davidkova renata
i prostě seženem figurky polytyků no né??
ty máš chuť na Topola, Julínka nebo Paroubka?
Mě se teda zved kufr ...
no a jak píše kachna_
, že budetemít v těch figutkách nablito...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 13:53
- Nahlásit
kachna_
pak jako ale dost hrozí, že budetemít v těch figutkách nablito
tak já nevim už..vymyslete někdo něco přijatelnýho,večír si to přečtu..vám věřim,sou tu samí bystří lidé
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 14:44
- Nahlásit
jbat
davidkova renata
nemůžu souhlasit...
ani já ne, měla jsem kdysi tetu v léčebně v Bohnicích,asi taky LDN,nevim..bylo jí už přes 80 ..jestli existuje peklo,najdete ho tam
takže s panem argoškem nesouhlasim nikoli až tak úplně,ale naprosto vůbec...je to jen jeden případ z mnoha mch.
to je zvlastni - porovnavate pobyt v lecebne (byt by byla sebehorsi) se smrti. pokud sve tety, babicky, dedecky a strycky mate rady a myslite si, ze smrt je lepsi nez pobyt v ldn, nebudte sobecke posery, navstivte je s kladivkem a ukoncete jejich trapeni, jinak tu mudrujete uplne nesmyslne.
druha vec je, ze spousta zdravych psu pobyvajicich v utulcich na tom neni o nic lepe (spis naopak) nez tito nemocni duchodci v lecebnach dlouhodobe nemocnych.
nic proti - je logicke, ze clovek vice dba o jineho cloveka nez o psa a je to v poradku, jen je pekny nesmysl psat, jak se ti chudaci duchodci maji hure nez psi.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 14:47
- Nahlásit
makrel
zrovnana odvody dani a socialniho a zdravotniho pojisteni by si OSVC meli stezovat nejmene. celkova zatez podnikatele je proti normalnimu zamestnanci smesna.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 14:52
- Nahlásit
argosek
nebudte sobecke posery, navstivte je s kladivkem a ukoncete jejich trapeni, jinak tu mudrujete uplne nesmyslne.
když pominu to, jaký bolesti měla a že o nich nemohla nic říct, protože mluvila jen občas, když měla světlý chvilky, tak si po brigádě v hospicu dokážu přectavit, jak se k nim chovaj. v lepším případě velmi rutinně a chladně, ale to je skoro nejlepší případ, na víc tam není prostor ani dost lidí.
až uvidíš blízkýho člověka, kterej v podstatě sám neví, jestli žije nebo ne, jak trpí bolestí, na kterou už nic nepomáhá, jak jim ostatní pohrdají a dávají mu najevo, že je na obtíž, až uvidíš, jak se podělává pod sebe a hlavně až uvidíš ty oči... tak přestaneš mlít takový hovna.
jak se ti chudaci duchodci maji hure nez psi.
v jistých ohledech ano. nic není černobílé, ale mít právo rozhodnout o tom, že svého psa už nenechám trápit, bych chtěla mít tehdy i u prababi.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 15:59
- Nahlásit
jbat
v jistých ohledech ano. nic není černobílé, ale mít právo rozhodnout o tom, že svého psa už nenechám trápit, bych chtěla mít tehdy i u prababi.
tak přestaneš mlít takový hovna.
hovna meles ty. pokud bys ji chtela dat "utratit", klidnes mohla - jen bys za to musela nest nasledky. a vubec - proc jsi ji tam nechavala, kdyz jsi videla, jak se tam k ni personal choval? co jsi udelala proto, abys jeji situaci zlepsila? copak u nas nejsou hospicy, kde se k umirajicim pacientum chovaji s patricnou uctou? je problem prodat auto a zaplatit babicce pobyt na takovem miste?
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 16:22
- Nahlásit
argosek
proc jsi ji tam nechavala, kdyz jsi videla, jak se tam k ni personal choval?
bylo mi 14.
co jsi udelala proto, abys jeji situaci zlepsila?
já nic, máma ji přemístila do "lepšího", kde se prababi a těle začly objevovat modřiny a tam umřela. že je lepší nám řekla obvoďačka.
copak u nas nejsou hospicy, kde se k umirajicim pacientum chovaji s patricnou uctou?
ne. nejsou. já byla na brigošce v pěkně drahým soukromým hospicu. a nebylo oč stát. nikdy si to neověříš, jak se chovaj, nemáš šanci, protože ten polomrtvej člověk ti to neřekne.
je problem prodat auto a zaplatit babicce pobyt na takovem miste?
neměli jsme auto. a nebylo to o penězích, v Jeseníkách na výběr moc není. A před jedenácti lety už vůbec ne.
Celou dobu ti tím ale říkám, že to, že můžeš utratit psa BEZ JAKÝCHKOLIV NÁSLEDKŮ je pro toho psa lepší, než aby musel dožívat i za cenu bolestí a hnusnýho zacházení.
Kloužeš po Psíčkově hovně momentálně, milion otázek, který jsou absolutně od věci.
Prostě ANO, psi se maj líp než důchodci V TOMTO OHLEDU.
Nemohla jsem udělat nic, co bych pro obyčejnýho psa udělat mohla.
Je to můj názor a na základě zkušeností si za ním stojím. A tečka, tohle není téma sem.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 22:42
- Nahlásit
kachna_
svátky pohody a klidu .
zkoušim to zatim nadáfkovat přes grog - ešče asi ¨slabej, slabej, furt vidim ten bordel
davidkova renata
kachna_
jakou barvu má pečivo PetryK???
...jakoby dočerna..???
Co sem Inuita s rakvema??
a ve středu vykrojený logo Ramštajnů...
aha!! a to neni marnej nápad. Asi upeču nějakej novej druch. Jenže jestli to dopadne jako se střiháním Ramštajního loga na čekuládový ojra, tak to bude dost propadák, tušim, že nikdo nebude tušit co to tam je
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 22:48
- Nahlásit
argosek
zrovnana odvody dani a socialniho a zdravotniho pojisteni by si OSVC meli stezovat nejmene. celkova zatez podnikatele je proti normalnimu zamestnanci smesna.
Vážně? Nějak jsem si nevšimla, a to jsem sama OSVČ a účtuju několik firem se zaměstnanci.
No, každý víme své.
Ty jsi OSVČ? A máš zaměstnance?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 23:54
- Nahlásit
jbat
Celou dobu ti tím ale říkám, že to, že můžeš utratit psa BEZ JAKÝCHKOLIV NÁSLEDKŮ je pro toho psa lepší, než aby musel dožívat i za cenu bolestí a hnusnýho zacházení.
ozivit mrtveho psa/cloveka je docela slozite, ale pokud trpis, moznost umrit mas vzdycky.
Vlčáčková
Vážně? Nějak jsem si nevšimla, a to jsem sama OSVČ a účtuju několik firem se zaměstnanci.
No, každý víme své.
Ty jsi OSVČ? A máš zaměstnance?
ano? povez mi o tom "svem".
znas nejakou OSVC, ktera by platila na danich castku alespon vzdalene se blizici tomu, co by za ni pri stejnem prijmu muselo byt odvedeno, kdyby byla zamestnancem?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 00:58 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
argosek
Ale jo, klidně povím. Ačkoliv Tys mi na žádnou otázku neodpověděl.
Zaměstnanec: domluvená mzda 10 000 hrubého.
Sociální 6,5 % 650 se strhává z platu, 25 % 2 500 hradí za zaměstnance zaměstnavatel.
Zdravotní 4,5 % 450 Kč se strává z platu, 9 % 900 hrazí za zaměstnance zaměstnavatel.
Daň v tomto případě zpravidla 0.
Suma za rok je 120 000 mzdy dle plaťáku, podnikatele však stojí 160 800 plus povinné úrazové pojištění 840 Kč, když beru jen 7 %. Do ruky čistého dostane zaměstnanec pouhých 106 800. Čili stát si vezme 33,58 % z celkového platu zaměstnance.
A to do toho nepočítám to povinné úrazové pojištění.
Podnikatel:
za rok si vydělal taky 120 000. Tolik dostal na faktury - aby bylo jasno. A teď vezmu ten nejjnodušší případ, kdy se odečítají procenta výdajů nikoliv skutečné výdaje, protože tam je to jinak a tam bychom došli k vyšším částkám odvodů.
Z toho odečte 50 % výdajů, které tudíž nemusí evidovat. Máme 60 000 jako základ daně. Z toho je daň 0.
Sociální a zdravotní pojištění: základ se zase snižuje na 50 %, takže máme 30 000 Kč. Tak nízký základ nelze použít, neb máme povinný základ výrazně vyšší, takže z částky 120 000 musí podnikatel zaplatit na zdravotním pojištění Kč 19 212 a na sociálním 20 772. Dohromady 39 984 Kč.
120 000 mínus 39 984 je čistého 80 016. Z hrubého výdělku činí odvody 33.32 %.
Samozřejmě si to můžeme spočítat z dvojnásobného platu nebo ze základní mzdy a procenta se budou lišit, protože ty podmínky mění i výsledky, nelze stále pracovat u podnikatele se stejným procentem 33 a také u mzdy pod minimální základ se za zaměstnance ten základ na zdravotní pojištění zvyšuje a tudíž tam pak také vychází vyšší procento odvodu.
Ale jako ukázka to, myslím, stačí.
Zaměstnanec navíc:
- zpravidla dostává stravenky, nezdaněné, že,
- má nárok na stravné při cestách do 12 hodin,
- má zákonný nárok na pitnou vodu na pracovišti,
- při nemoci dostává nejdříve náhradu mzdy od zaměstnavatele a později nemocenskou,
- má nárok na pracovní pomůcky (auto, stroje, počítače, nábytek atd.),
- bývá zdarma školen, čímž si zvyšuje kvalifikaci, kterou ovšem nezřídka využije v jiném zaměstnání, přičemž při odchodu za proškolování nemusí nic platit,
- velmi často jsou mu získané zakázky přistrčeny až pod nos...
Prostě mnohem pohodlnější život. Krach firmy ho ohrozí pouze v tom, že nadále nemá zaměstnání.
Zaměstnavatel navíc:
- musí platit povinné úrazové pojištění za zaměstnance,
- musí platit další daně jako jsou z nemovitosti, má-li nějakou pro podnikání, z převodu z nemovitosti, silniční daň atd. Jsou sice součástí nákladů, ale jsou to vydané peníze navíc, které netočí obrat firmy, ale jdou do prčic zcela jalově,
- nedostane v případě nemoci nemocenskou v době, kdy má zaměstnanec náhradu mzdy od něho,
- musí platit zaměstnancům náhradu mzdy při nemoci, ačkoliv se jim povinně musí platit nemocenské pojištění. Náhradou je naprosto nedostatečná sleva na pojistném v poloviční výši oné náhrady v měsíci, kdy je náhrada poskytnuta.
Zaměstnavatel má daleko víc práce, než má zaměstnanec, což ovšem zaměstnanci nevidí a velmi rádi se staví do role vykořisťovaných chudáků.
V případě krachu jako fyzické osoba ručí celým svým majetkem. Proto někteří radši zakládají s.r.o., ale na to každý nemá, protože to má už podvojné účto, to si těžko může bastlit na koleně večer doma, ale musí zaplatit kvalifikovanou sílu.
No a nedá mi nezmínit také využití pracovní doby. Někteří zaměstnanci mých zákazníků, když u nich sedím, se z velké části nevěnují práci, ale žvanění, soukromému telefonování za služební peníze, řešení svých problémů nebo hraní her na PC. Na telefonování je u jednoho zákazníka expert, jehož rodina si snad soukromě nikdy nevolá, všichni ho jen prozvoní a on jim zavolá zpět a také všechny soukromé záležitosti ze služebního telefonu vyřídí. U druhého zákazníka zase obchodník, který místo, aby obvolal zákazníky, po více než polovinu pracovní doby hraje hry na netu přes svůj soukromý NB. A myslí si, že ho nevidím, když tam jsem... Jistě, ne každý si tohle může dovolit a mezi podnikateli je taky určité procento vejlupků, kteří se práci vyhýbají, ale takové tvrzení, cos předvedl výše, je zcela zcestné a nepřiměřeně jednostranné. A já předpokládám, že když jsou na tom OSVČ tak dobře, že se chystáš velmi záhy se tou OSVČ stát. No, a já Ti pak můžu dělat to účto.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 06:39
- Nahlásit
Návod z internetové diskuse, jak vyřešit vánoční dárky:
Nejlepší je dát peníze. Táta dá mámě 1000, máma dá 1000 dceři, dcera dá 1000 bráchovi a brácha dá 1000 tátovi a táta je vrátí sousedovi, kde si je půjčil.
A všichni jsou spokojeni, Vánoce máme za sebou.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 06:46
- Nahlásit
Vlčáčková
zapomněla jsi u OSVČ na neplacenou dovolenou a neproplácené státní svátky = 5 týdnů v roce.
|