Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Tak při pátku
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 153 . 154 . >>
Autor Zpráva
VerčaZ
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 07:54
- Nahlásit

Vlčáčková
zaměstnanec versus podnikatel

Zkušenost mám s obojím - devět let jsem byla zaměstnanec, teď jsem šest let OSVČ.

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 08:46
- Nahlásit

Vlčáčková
K porovnání daní a odvodů:
To je všechno pravda. S malým rozdílem v tom, co OSVČ dělá. Něco jiného je hospoda nebo benzínová pumpa a něco jiného účetnictví. Účetnímu zaplatí v hotovosti bez dokladu minimum klientů, ale o krácení tržeb v hospodách bych mohl uspořádat seminář.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 09:17
- Nahlásit

To vám nestačí, že je listopad...? Nepsaly se náhodou do tohodle tématu vtipy??

Alexa
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 09:30
- Nahlásit

Nezaměstnaný….
…… se uchází o místo uklízeče toalet u Microsoftu.
Vedoucí osobního oddělení jej pozve k přijímacímu pohovoru a ke zkoušce způsobilosti.
Nakonec mu řekne: Jste přijat, dejte mi svou e-mailovou adresu, my Vám pošleme pracovní smlouvu s datem nástupu.
Nezaměstnaný mu zoufale přizná, že vůbec nemá počítač, natož e-mail adresu.
Kádrovák mu odvětí: Když nemáte e-mail adresu, tak virtuelně neexistujete, a když neexistujete, tak Vás nemůžeme zaměstnat.
Muž zoufale odejde a neví co si počne. Za posledních 10 $, které má, koupí 10 kg jahod.
Začne je nabízet po domech. Během 2 hod. investované peníze zdvojnásobí. To celé opakuje 3x a vrací se domů s 60 $.
Pochopí, že takhle by mohl přežít. Další dny začíná dříve a končí až denní vklad ze čtyřnásobí
Krátce na to si koupí dvoukolák, brzy jej vymění za dodávku a později je majitelem velké dopravní firmy
Po 5 letech…
…je majitelem jednoho z největších potravinářských velkoobchodů v USA.
Začne myslet na budoucnost a rozhodne se uzavřít důchodové pojištění. Pozve si zástupce pojišťovny a vybere si dobrou nabídku. Na konci jednání chce makléř jeho e-mail adresu.
Bohužel, já nemám žádnou e-mail adresu! Neskutečné, diví se makléř. Vy nemáte e-mail adresu a přesto jste vybudoval takové impérium. Představte si kde by jste byl, kdyby jste měl e-mail adresu!
Muž se zamyslí a odpoví: ČISTIL BYCH ZÁCHODY U MICROSOFTU !

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 09:46
- Nahlásit

Lidstvo odjakživa zajímají dvě zásadní otázky:
1) Kdo vymyslel práci?
2) Jak to, že ho ostatní nezabili?

Alexa
znám, ale pobaví vždycky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 10:29
- Nahlásit

Když vtip, tak vtip. Jeden pracovně-sexuální.

argosek
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 12:17
- Nahlásit

Vlčáčková

pekna demagogie...

Zaměstnavatel navíc:
- musí platit povinné úrazové pojištění za zaměstnance,
- musí platit další daně jako jsou z nemovitosti, má-li nějakou ....jetkem. Proto někteří radši zakládají s.r.o., ale na to každý nemá, protože to má už podvojné účto, to si těžko může bastlit na koleně večer doma, ale musí zaplatit kvalifikovanou sílu.

bavili jsme se o rozdilu mezi tim, kdyz je clovek zamestnanec a kdyz je OSVC - nevim, proc tu tedy pises povinnosti zamestnavatele.

Ale jo, klidně povím. Ačkoliv Tys mi na žádnou otázku neodpověděl.

zamestnavatel nejsem (coz, s nasi debatou nesouvisi), osvc ano. vezmeme si lonsky rok. prijem cca 1200tis, s pausalnim odectem 60% to pak cini na dani cca 40 tisic, na vzp necelych 40 tisic, socialka cca 70 tisic. kdyz si tyhle 3 castky sectes, zjistis, ze jsem statu odvedl castku, ktera se tem tvym 33% neblizi ani vzdalene. rok predtim byl pausal pro muj obor podnikani 50%, prijmy byly dvojnasobne, ale dan+socialka+vzp byla stale jen parset tisic (uz si presne nepamatuju, ale tipl bych si ze neco nad 1/4 milionu). kdybych mel mit podobny prijem jako zamestnanec, byly by odvody neporovnatelne.

navic vsechna osvc v mem okoli dani na naklady a dane plati jeste nizsi nez ja.

priklad, kterys uvedla je dost mimo - pokud by podnikateli "hrozilo", ze zaplati, takhle vysoke dane, rozhodne by zvolil jiny zpusob vypoctu jejich zakladu. druha vec je, ze nekdo, kdo jako osvc za rok vyinkasuje 120 tisic, to patrne dela jako vedlejsak. kdyz se podivam, jak tezke je sehnat remeslniky - elektrikare, zedniky, instalatery - a na to, jakym zpusobem se eviduji jejich prijmy a naklady, musim se tvemu prikladu smat.

Alexa
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 13:47
- Nahlásit

Žena volá svojí mamince:
"Mami, zase se se mnou hádal, už to nevydržím, přijdu bydlet k tobě!"
Matka odpovídá:
"Ne, miláčku, on musí zaplatit za svoje chyby! Já přijdu bydlet k vám!!"

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 22:43
- Nahlásit

argosek

bavili jsme se o rozdilu mezi tim, kdyz je clovek zamestnanec a kdyz je OSVC - nevim, proc tu tedy pises povinnosti zamestnavatele.
Protože mít zaměstnance je jeden z rozdílů mezi zaměstnacem a OSVČ. Nutně však nastat nemusí, to je fakt.

K druhému odstavci:
však jsem psala, že ty částky se můžou lišit, že můj příklad není úplně obecný. Tak si to znovu přečti.
K částce 1 200 t. příjmů ročně Ti gratuluji. Mám zákazníky, který toto mají na vedlejšák. A pak mám zákazníky, kteří mají na hlavní činnost těch cca 120 t. Ona totiž malá moravská vesnice s vysokou nezaměstnaností v celém širém okolí a do většího města min. 50 km každému sotva vyučenému člověku neposkytuje příležitost pro závratné sumy...
Ten, kdo jede na náklady, jede na náklady a samozřejmě nemůžeš odvody počítat z príjmů, ale z hrubého zisku. Sám to sobě děláš taky tak. Procento používáš, když je to pro Tebe výhodnější než počítat se skutečnými náklady. Takže Tvé navic vsechna osvc v mem okoli dani na naklady a dane plati jeste nizsi nez ja. je jistě fakt, ale vypovídá to jenom o tom, že se všem daní hrubý zisk.

priklad, kterys uvedla je dost mimo - pokud by podnikateli "hrozilo", ze zaplati, takhle vysoke dane, rozhodne by zvolil jiny zpusob vypoctu jejich zakladu
Můj příklad je naprosto reální a pravdivý. Jestli ne, tak mi ho vyvrať jiným výpočtem. Že se částky liší a že jsou stropy sociálního a zdravotního pojištění můj příklad nijak nezpochybňuje a na rozdíly a možnost jiných příkladů jsem upozornila. Na jiný způsob výpočtu základu přejít nikdo nemůže, neb jsou dané způsoby a ty je třeba dodržovat. Ovšem lze navýšit náklady způsoby pochybnými. Kolikrát tak blbými, že se navyšuje jen do první kontroly a nikdy víc si to už nedovolí.

Máš pravdu, řemeslníky je těžké sehnat. Hlavně proto, že učňovské školství vzalo po revoluci za své. To ovšem neznamená ani to, že by se topili v penězích, ani to, že by pracovali kvalitně. Hlavně je však těžké najít kvalitní řemeslníky, protože ti fušeři, co se po ČR v současnosti pohybují, to je fakt peklo a po několika jsem si to tu předělávala sama. Například třetina vodovodního rozvodu je moje vlastní výroba, jímku jsem si taky zabetonovala s brigošema. Možná se k Tobě nahlásím na řemeslné práce, abych si pořádně vydělala.

Kdybys případně chtěl odpovídat, nechceš jít radši na diskuzi "pro Vlčáčkovou"? Ať tady neotravujeme.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 22:58
- Nahlásit

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 23:02
- Nahlásit

Psíček

gabifi
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 07:47
- Nahlásit

This Christmas, I am putting the mistletoe in my back pockets so that all the people who don't like me can kiss my ass!!!

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 08:09
- Nahlásit

Vlčáčková

Protože mít zaměstnance je jeden z rozdílů mezi zaměstnacem a OSVČ. Nutně však nastat nemusí, to je fakt.

mit zamestnance neni jednim z rozdilu mezi zamestnancem a osvc - tim je z hlediska nasi debaty max. moznost mit zamestnance.

Ten, kdo jede na náklady, jede na náklady a samozřejmě nemůžeš odvody počítat z príjmů, ale z hrubého zisku. Sám to sobě děláš taky tak. Procento používáš, když je to pro Tebe výhodnější než počítat se skutečnými náklady. Takže

a to jako pises proc? je to snad v rozporu s necim, co jsem napsal, nebo to snad podporuje neco z toho, cos napsala ty??

Tvé navic vsechna osvc v mem okoli dani na naklady a dane plati jeste nizsi nez ja. je jistě fakt, ale vypovídá to jenom o tom, že se všem daní hrubý zisk.

s tim, ze diky tomu, ze jako osvc maji, narodil od zamestnancu, se svym hrubym ziskem pomerne dost moznosti neco udelat, coz je zakladem toho, ze plati tak nizke dane. a kontroly jsou sice hezka vec, ale osvc ma presto dost at uz legalnich nebo pro kontrolu neodhalitelnych (resp. nikdo to neresi) moznosti, jak snizit realny pomer danovym zakladem a celkovym prijmem.

Můj příklad je naprosto reální a pravdivý. Jestli ne, tak mi ho vyvrať jiným výpočtem. Že se částky liší a že jsou stropy sociálního a zdravotního pojištění můj příklad nijak nezpochybňuje a na rozdíly a možnost jiných příkladů jsem upozornila.

ach jo - to, ze tvuj priklad je po formalni strance "pravdivy", je sice hezke, ale pomerne nedulezite, protoze je zcela nereprezentativni.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 00:32
- Nahlásit

argosek

tim je z hlediska nasi debaty max. moznost mit zamestnance.
No, jistě. Zároveň však platí, že firma je povinna svou činnost provádět pomocí svých zaměstnanců nebo dávat zakázky firmě, která zaměstnance má. Říká se tomu švarcsystém. Kdyby se proti tomuhle nezvedla vlna odporu a tak nějak to nevyšumělo do ztracena v souvislosti s vydáním pokynu, že švarcsystém nenastává, když má OSVČ své nářadí nebo auto nebo si "užene" občas nějakou prťavou zakázku mimo "mateřskou" firmu, tak by praktický žádný OSVČ bez zaměstnanců práci nedostal.

a to jako pises proc? protože hodně zaměstnanců chápe odečtení nákladů od výnosů jako nespravedlnost a chtěla by zdaňovat celou výši výnosů bez odečtení nákladů. To je špatně. Nevím, jak jsi na tom Ty, tak jsem to sem pro sichr lípla, abychom se správně chápali.

osvc ma presto dost at uz legalnich nebo pro kontrolu neodhalitelnych (resp. nikdo to neresi) moznosti, Existují pouze ty legální možnosti. Ty nelegální musíš ustát. Né, že to nikdo neřeší, řeší, ale musíš to zdůvodnit. Jeden můj zákazník ustál v nákladech erotický časopis, a to vč. provedení odpočtu DPH. Měl fakturu na výzkum v této oblasti. Druhému mému zákazníkovi vyhodili faktury za reklamu za cca milion Kč. A to i přesto, že reklama proběhla, byla doložena novinami, dodala se smlouva na reklamu, tiskař se k tomu přihlásil, a všechny faktury za reklamu byly řádně zaplacené a v pořádku. Proč to neprošlo? Protože zprostředkovatel reklamy nepřišel na FÚ, aby osobně potvrdil to, co jeho FÚ už našemu potvrdil předtím, a to, že vystavené faktury má v účtu a zdanil z nich výnos. A tiskař nebyl schopen určit, která strana v novinách byla určena naší firmě, o čemž tiskař nerozhodoval, ten pronajmul několik stran zprostředkovateli a výrobci reklamy, který pak pronajímal dál i s dalšími pracemi různým firmám.
To jsou věci, co? Podalo se odvolání, bylo zamítnuto. Ona totiž není povinnost to odvolání přijmout a znovu to otevřít.
Takže úřady nekontrolují až tak ledabyle a doměřují i to, nač nárok nemají. Protože na tohle nárok neměli.
Samozřejmě v tom někdo umí líp chodit, někdo hůře.

je sice hezke, ale pomerne nedulezite, protoze je zcela nereprezentativni.
Nepracuješ náhodou v Praze a nejsi náhodou "ajťák"? Nebo tak něco? Máš na to názory.
Víš, mám zákazníka, který pracuje pro jader. elektrárnu v Německu. Tam je zisk neuvěřitelný. Mám zákazníka, který na vedlejšák vydělá jako Ty, a to prací po večerech. Mám zákazníka, který vydělá zhruba tolik, co Ty, na vedlejšku a naprosto bezpracně.
Ale více než půlka mých zákazníků jsou "chuďasové" . Pro ně je můj příklad velmi nepříjemně reálný. Tak sleť z obláčku. Jsi šikovný, vyděláš si, máš tu možnost. Oni ze svých vesnic na Vysočině nebo na jihu Jihomoravského kraje takovou možnost nemají.
Nezastírala jsem, že je to příklad a jsou jiné verze, které se liší. Ale, co si budeme povídat, na horní hranici pojistného se dostane jen velmi málo lidí. Takže se teď můžeme hádat, jestli je to reální příklad, než ten můj.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 00:39
- Nahlásit

Tak tomuhle se říká "ušatý torpédo".

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 15:43
- Nahlásit

Vlčáčková
to teda jo

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 19:21
- Nahlásit

Vlčáčková

No, jistě. Zároveň však platí, že firma je povinna svou činnost provádět pomocí svých zaměstnanců nebo dávat zakázky firmě, která zaměstnance má. Říká se tomu švarcsystém.

to samozrejme neni pravda

„zaměstnavatel má zajišťovat plnění svých úkolů především zaměstnanci v pracovním poměru - tohle je citace ze zakona a je to neco uplne jineho nez to, cos napsala ty.
a uz vubec se to netyka toho, o cem se tady bavime.

Nepracuješ náhodou v Praze?

nepracuji. vlastne nepracuji skoro vubec a (ne)delam to na vysocine, vetsinou na louce, obcas v lese. v praze se objevim 4x do roka, tak moc nevim, jak to tam chodi. vim ale, jak to chodi u nas, jelikoz jsem si nechaval predelavat barak. mozna tak 1/4 vsech praci byla oficialne vyctovana, o tom, ze remeslnici si (alespon tady u nas) rozhodne na nedostatek prace nemohou stezovat, snad mluvit netreba (po te, co si zazili rodice pri rekonstrukci bytu po babicce v havirove, vim, ze ani na severni morave si aspon trochu sikovny remeslnik nemuze narikat). a vubec, zkousela jsi nekdy sehnat automechanika? tak by se dalo pokracovat..

Existují pouze ty legální možnosti. Ty nelegální musíš ustát. Né, že to nikdo neřeší, řeší, ale musíš to zdůvodnit.

ja mluvil napr. o tom, ze mnoho praci je provadeno "nacerno" (viz predchozi odstavec) - na neco takoveho financak pri kontrole proste neprijde, jelikoz nema jak.

Druhému mému zákazníkovi vyhodili faktury za reklamu za cca milion Kč. A to i přesto, že reklama proběhla, byla doložena novinami, dodala se smlouva na reklamu, tiskař se k tomu přihlásil, a všechny faktury za reklamu byly řádně zaplacené a v pořádku. Proč to neprošlo?

to ale neni systemova chyba, to je konkretni problem, ktery je treba resit soudne. to je jako rict, ze pracovat ve vedeni pamatkove chranene instituce je neco hrozneho, protoze reditelku spravy jicinskeho zamku onehda v raholci znasilnil rumcajs.

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 19:24
- Nahlásit

Vlčáčková

Ale více než půlka mých zákazníků jsou "chuďasové" . Pro ně je můj příklad velmi nepříjemně reálný.

bavime se snad o rozdilu mezi tim, kdyz je clovek osvc a kdyz je zamestnan a je spousta zamestnancu, kteri na tom nejsou o nic lepe - spis naopak.

argosek
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 20:00
- Nahlásit

Psíček

zcela

Fata Morgana
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 20:09
- Nahlásit

v raholci znasilnil rumcajs

Jednou si doga a čivava postavili na dvoře záchod. Dohodli se, že nesmí být na dvoře ani jedno hovínko. Jednoho dne měla číva srajdu, strašně spěchala na záchod nu.. 50m před záchodem to nevydržela a ...Našla ji doga a říká jí: Eště jednou takle na dvoře a sežeru tě !! Druhý den čivava znovu utíká a metr vod hajzlíku nevydrží. Číva kouká, že se k ní blíží doga a rychle hovno zakryje. Doga se jí ptá, co to schovává...nad čivavou přeletěl motýl a ona říká: hele motýl, a kolik toho nasral !

Psíček zdrž se komentáře děkuju

jbat
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 20:26
- Nahlásit

Fata Morgana

aren
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 14:57
- Nahlásit

Vlčáčková
"firma je povinna ... dávat zakázky firmě, která zaměstnance má."
Na tos přišla proboha jak?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 15:05 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

aren

Na finančním úřadu - oficiální pokyn kdysi dávno, jak mají kontrolovat. Zkonzultováno s daňovým poradcem a na oficiálním školení zaměstnance ministerstva. Pak to vyšumělo, nikdo to nekontroloval, ale kdyby chtěl, tak to byl oficiální výklad ministerstva za Paroubkova předsednictví a dá se říct, že platí dodnes, s tím, že byl vydán pokyn, který jako OSVČ bez zaměstnanců, které se práce může dát, aniž by šlo o Švarcsystém, je OSVČ, která má vlastní výrobní prostředky (v to myšleno například nářadí a auto), nebo která během roku vydává faktury na víc než na jednu firmu.

Tuhle větu mám blbě: Říká se tomu švarcsystém.
Mělo tam být: Pokud stabilně dává práci "firmě" = OSVČ, která zaměstnance nemá a má stejné hlavní zaměření jako firma, která dává práci, pak se tomu říká švarcsystém.
To jsem přeskočila, protože je to chronický známé, tak mi to uteklo - jsem na to myslela, ale nenapsala. Věta tak, jak je v původním stavu, je špatně.

aren
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 16:20
- Nahlásit

Hele, to mohl být nějaký interní pokyn pro zaměstnance FÚ, který jim pomáhal vytipovat firmy podezřelé z daňových úniků formou švarcsystému.
Já mám za to, že žádné nařízení dávat zakázky přednostně firmám se zaměstnanci neexistuje.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 21:21 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

aren
No ano. Napsáno v zákoně je to velmi skrytě, ale ty výklady k tomu to rozšiřovaly. FÚ měl ještě uznávat, když firma neměla vlastní zaměstnance, ale dala práci v oboru jiné firmě, která zaměstnance měla.

Psíček

A já debil Sebepoznání je prvním krokem k nápravě.

Chápeš to správně, ale klidně si to rozšiř, že firma i má nějaké zaměstnance, ale dáva stabilně zakázky i OSVČ, jejichž.... (až do konce).

Ale jak říkám, už nějakou dobu tohle v mém okolí šesti finančních úřadů nikdo neřešil. Dokonce se rozšířily hodiny pro dohodu o prov. práce na 300 h ročně. A když jsem se při kontrole na OSSZ zeptala proč, vždyť takhle přicházejí o odvody, bylo mi řečeno, že se na to dneska nahlíží tak, že se zase pro změnu ušetří za čas na důchodech, protože z tohoto se nepočítá. A jak známo, tak v roce 2020 (tak nějak) má u nás být 1 pracující na 1 důchodce, takže pak se samozřejmě nárok na nižší důchody bude státu hodit. Takže logiku by to mělo.

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2010 09:58
- Nahlásit

Jak se pozná, že je čas na sprchu

jbat
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2010 10:10
- Nahlásit

Strejda
to je příšerný...

Btw víte jak pozná gymnastka, že už by se měla umýt?
Když udělá provaz a nemůže se odlepit...

gabifi
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:59
- Nahlásit

Hoří dům, kde bydlí cikánka se svými patnácti dětmi. Přijedou hasiči a velitel zavelí: "Zachraňte děti!" Cikánka z domu zakřičí ven: "Zachraňte mámu, děti budou!"

worick
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 13:57
- Nahlásit

Strejda
jbat
Kurňa, běžte do Prčic, já u toho obědvám a doteď mi i chutnalo...

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 14:01
- Nahlásit

worick
Kurňa, běžte do Prčic, já u toho obědvám a doteď mi i chutnalo...
Promiň ...

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 153 . 154 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání