| Autor |
Zpráva |
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:47
- Nahlásit
Zvýšili jsme dávku granulí,aby Bella přibrala. Teď ji budu muset každý týden vážit,abychom to s břibíráním nepřehnali. Nerada bych měla chlupatého buldočka
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:48
- Nahlásit
Aknah
Ahoj.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:50
- Nahlásit
LenkaK
Aknah má pravdu s těma granulema. Když byl manžel s Gweny u veterináře, tak se ptal, jaké by nám doporučil granule, on začal vychvalovat K9 a prý tak věrohodně, že manžel jen tak ze srandy nadhodil - vy to říkáte jako kdybyste to ochutnal a on na to - no, když jsem tu nic neměl a byla dlouhá služba a velký hlad, tak sníte všechno. Tak vidíš, vydržet se dá všechno!
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 15:49
- Nahlásit
janča
No to bych musela mít asi hodně velký hlad.
Strejdovi od manžela jednou z legrace nabídli psí sušenky. Strašně si je pochvaloval.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 15:51
- Nahlásit
janča
Jani můžu se tě zeptat ze které chovné stanice sis Gwen koupila?
|
janča
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 16:04
- Nahlásit
LenkaK
Jasně, že můžeš. Z Bohemia Vampirelli.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 16:08
- Nahlásit
janča
Toť velká konkurence a sokyňe paní Kratochvílové,která má Farmu zvířat. Jak jsi spokojená s paní Herčíkovou?
|
janča
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 16:28
- Nahlásit
LenkaK
Já spokojená jsem moc. Vše mi vysvětlila a když se na ní obrátím i teď, tak kdykoliv poradí. Měla jsem z ní dobrý pocit. Ty ale nemáš Bellu z farmy zvířat ne?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 16:55
- Nahlásit
janča
ne ne. Bella je z Wild Angel. Úplně spokojená nejsem,protože paní Kolísková byla začínající chovatelka,takže mi moc neporadila. A taky má pejsany ostříhané,tak nevěděla jak na dlouhosrsté.
No já už budu taky končit.
Tak zatím ahoj
|
janča
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 17:01
- Nahlásit
LenkaK
Taky končím. Ahoj a já prchám na celý týden s kamarádkou na chatu, tak se mějte hezky a pěkně tu kecejte, pak si všechno přečtu. Čááááááu
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 20:47
- Nahlásit
LenkaK
Leni, pece o srst se necha najit kdekoli na netu a bude to v pohode, co me vadi na Farme zvirat je krizeni vyhradne pribuznych. takze to klidne ozelim vysvetleni pece o srst. Fredy je taky od pani Hercikove a pes je uzasny, nadherny a povahove uplne skvely. a o to mi slo
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 21:02
- Nahlásit
nasla jsem hlavni zasady pece o srst tady jsou
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 22:18
- Nahlásit
LenkaK
Zajímalo by mně kolik má Bell v kohoutku, zda je jen drobnější nebo zda je hubená a potřebovala by přibrat.Na to jsem dostala radu,kterou jsem též vyzkoušela na své feně když mně hodně pohubla falešným březím,pomáhá cukr glukopur,během 14dní rapidně přibrala.Jelikož mě ho nechtěla pít ve vodě, kterou by měla vypít třeba během dvouch hodin,a miluje piškoty dala jsem ji 2-4krát denně na namočenou piškotu lžičku glukopuru,něco se vsáklo,něco jsem stiskla do piškoty,mohu říct, že to opravdu zabírá a pohublost byla během 14dní pryč.Pokud piškoty nepapá, zamíchat do pacholíku nebo něčeho podobného. Myslím, že u feny váha kolem 4kg je zcela normální max.5kg, jelikož psi nesmí přesáhnout 6kg, a když má fena 5.5kg, myslím si že to je až moc.Glukopur se prý nemůže předávkovat, inf.jsem se na to více lidí ale rozhodně myslím že 2-3lžičky denně stačí.Co se týče granulí pokud nemám fenu tlustou, v granulích ji neomezuji, dám ji to co sní.Dávkovala bych až tehdy kdyby byla obézní,což se nám ještě nikdy nestalo.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 22:32
- Nahlásit
Aknah
Plně s tebou souhlasím, na netu je opravdu dosti článků jak pečovat o srst.
Zapomněla jsem se představit, jmenuji se Dagmar a moje chovatelská stanice je Wild Angel.LenkaK má Bella Miu ode mně.Bohužel jsem ji tenkrát opravdu nemohla moc poradit co se týče úpravy srsti na výstavy, jelikož jsem tenkrát ještě žádnou neabsolvovala, s tím byli nový majitelé Bellinky srozumněny hned od počátku, a paní Herčíková slíbila že poskytne jakékoliv rady když budou potřebovat. Bohužel to zřejmně pro paní LenkuK. dopadlo jinak.Jinak je to u vás, když máte od paní H. koupené štěně,jinak pro ty, kteří štěně od ní nemají.Nyní mám daleko víc zkušenností, a např. kosmetika Héra nám moc neseděla, neměli jsme po ni lesklou srst, použivala jsem často Gimgorn,byla jsem spokojená, nyní jsem si také na výstavě koupila Beu a nevidím nějak velký rozdíl,ač mám labutěnku,která má již dosti dlouhou srst.Ale mám ji krátce,takže na té Gimgorn vyzkoušený nemám.
Gratuluji Bell k velkým úspěchům a moc mně těší že se dostala do kruhu od paní Kratochvílové o BOB.Škoda že nevyhrává občas spravedlnost a BOB nezískala, jelikož v té době nazývala mé štěňata že to jsou košťata, škoda jen, že ostatní majitelé pejsků též nechodí na výstavy, alespoň na nějakou, bohužel nejsou schopní jim udělat ani bonitaci, což mně velice mrzí.Ale s tím asi člověk nic nenadělá.Doufám, že jednou přijde ta chvíle a Bell vyhraje na celé čáře.Jsem na ni hrdá a to i na paní LenkuK, že to dokázala.Díky
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 22:44
- Nahlásit
MartinaClaudi
Martinko, pokud budeš chtít zkusit výstavy, vím že je Claudí velmi šikovná a učenlivá,ale musíš trénovat hlavně postoj, všimla jsem se že se asi ve stres. situací dosti hrbí, jistě není jediná,i když se docela divím, jelikož s ní chodíš dost mezi lidi.Výstavní postoje si přečteš na netu, ale zda chceš vyfotím ti postupně na Britušce čím se začíná a čím končí.Tím že ji do postoje postavíš, zadní nohy dozadu, hlavičku mírně dopředu a vytahovat nahoru, ocásek nahoru, tím si srovná i páteř do rovna.Musíš k tomu přidat i slovník jaký u toho budeš používat,když Britušku postavím, pokud ji držím, ani se mně nehne, ale zatím ji pustit hlavičku nemohu jinak by se dívala na mně.Tohle musíš cvičit každý den, a též bys měla začít používat kvalitní kosmetiku, aby neměla srst vysušenou,ale vláčnou.Držím ti palce,ať se ti to povede, a nevěš hlavu pokud by hned nebyl zcela úspěšná, ono to na těch výstavách chodí všelijak, víš, my měli také VD a za týden v1,CAJC, takže co výstava to může být i jiné hodnocení, hlavně když máš v kruhu konkurenci a ještě k tomu známé jméno u rozhodčího.Musim přijít na to jak se sem vkládá fotografie.Pokud na to nepřijdu může mně někdo poradit?Díky
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 08:08
- Nahlásit
emikami
jestli to máte na internetu uložené, tak na fotku klikněte pravým tlačítkem myši a dejte úplně dole Vlastnosti a tam se vám objeví URL adresa, kterou si označíte, dáte Ctrl C. Potom si otevřete tuto stránku a nad oknem, do kterého píšete, jsou ikony (B, I, U, geom.tvary a zeměkoule). a Vy kliknete na ty geom. tvary a tam vložíte (ctrl V) tu adresu té fotky. A dáte OK.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 08:12
- Nahlásit
emikami
Můžu se zeptat, co je to ten Gimgorn? Na internetu jsem to nenašla...
To je šampon anebo nějaké tablety na srst?
A myslíte to s Beou tak, že nevidíte rozdíl oproti Gimgornu anebo oproti Héry atp? Bea je pro vás na úrovni Hery?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 08:52
- Nahlásit
Verca
Veru myslela asi Gimborn. Já jsem to používala a nebyla jsem spokojená.Myslím,že Bella měla srst o něco sušší.
emikami
Díky za radu paní Kolísková.Já ten Glukopur vyzkouším.Ani mě nenapadlo,že bych ho mohla použít.A to ho mám doma. Bellinka má v kouhoutku asi 25cm.
Co se týče dávkování granulí,musím Bellinku hlídat,aby se nepřežrala. Dávám ji ty granule suché a Bella má dost dobrý apetit. Přece jen ty granule trochu nabobtnají tak se bojím aby nedostala torzi žaludku. Trochu jsem ji dávku zvýšila a rozdělila na dvě.
Já doufám,že se Bellince jednou podaří porazit Milouška z Farmy zvířat.Aby se ukázalo,že opravdu výstavy nejsou jen o jménech,ale i o kvalitách a povahách psů. Naše Beli se moc líbila paní Košťálové.Líbilo se jí že má pěkný teperament.Ale škoda,že BOBa tehdy dostal Milouš. No,co byla to její první výstava.Na dalších se ukáže.
Aknah
V té době jsem neměla takový přístup na net. Teď už jsem si toho hodně našla a něco mi poradila paní ke které chodíme na úpravu srsti před výstavou.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 09:04
- Nahlásit
MartinaClaudi
Marti,něco o výstavním postoji najdeš na diskuzi výstavní postoj. Tam mi taky někdo jak to učit,takže stále trénujeme a pilujeme. Nemusíš se toho bát,protože Claudinka je ještě mimisek. Chce to hlavně klídek.Když jsem byla nervózní,že se Belle nedařilo to co jsem po ní chtěla,začala mi stávkovat a hrbit se. To udělá občas i teď.To potom vím,že nejsem vpořádku já a né ona. Tak ji musím nechat napokoji a pokračovat až se obě uklidníme.Třeba hrou.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 09:04 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
emikami
kazdemu pejskovi vyhobuje neco jineho, nam Hera vyhovuje uplne bezvadne, srst je nadherna a leskla my sjem meli trosku problem s krmenim, doporucenym od pani chovatelky, ale presla jsem na pro plan a srst byla hned behem tydne lepsi, ja Fedymu bohuzel nemuzu nechat co sezere, protoze je je to takova mala velka popelnice a sereze cokoliv a v jakem koliv mnozstvi a kdyz tri dby dostane o par gramu vic, tak hned pribere a pa takovy pekny kejticky na hrudniku to citit neni, ale na zadku ano.
Doporucujes glukopur, neni pribrani behem 14 moc rychle a velke zatizeni na klouby, z toho bych mozna mela strach, samozrejme asi taky zalezi na stari psa a jeho kondici, ale i tak. asi bych napred vyzkousela jine granule s vetsi energetickou hodnotou, nez takhle umele prislazovat, myslim, ze ti spis pribrala po tech piskotach nez po glukopuru, ale to je cista teorie, nic vic.
fotky jsou pomerne jednoduche, musis si je dat do galerie nekde na netu, pokud je mas u sebe na strankach, tak je to uplne bez starosti, otevres si obrazek a nebo to najdes ve vlastnostech, zkopirujes adresu, ktera musi koncit .jpg a pak tady kliknes na tlacitko s geometrickyma tvarama a vlozis a pak to bude vypadat takto:
[imgs] http://havanskypsik.websnadno.cz/okeenko31981.jpg [/imgs]
jenze bez mezer a cilovy vysledek je takovyto
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 09:09
- Nahlásit
emikami
jake jsopu ted tve aktualni stranky, mas tam odkaz na bisonek.savana,a le to me to hodi uplne nakam jinam
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 09:11
- Nahlásit
Aknah
To je dobrý návod.Jdu to vyzkoušet.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 09:15
- Nahlásit
emikami
tva stanice byla jedna z favorizovanych pro nas, kdyz jsme kupovali Fredyho, ale v te dobe jste stenata nemeli a ja kdyz se pro neco rozhodnu, po pulrocnim rozhodovanim, tak to chci mit hned
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 09:22
- Nahlásit
[url=20Mia%20Wild%20Angel%20003_small1.jpg][/url]
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 09:23
- Nahlásit
LenkaK
to tlacitko vedle, ty geometricke tvary a chybi tam www.a pokracovani, mas jen pulku adresy
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 09:23
- Nahlásit
tak nic to byl jen pokus
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 09:25
- Nahlásit
LenkaK