| Autor |
Zpráva |
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 14:08
- Nahlásit
Venuše
já jsem jednou rozmixovala zbytky z uzené makrely co měla rodinka k večeři. Ukradla dětem trochu masa od úst pro pejska a touhle pomazánkou jsem natřela kousky starého rohlíku a by la véča..... a jak se oblizoval
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 21:51
- Nahlásit
Všem omluva za odmlčení.Výrok veta:máte naprosto zdravé štěně, výrok můj:máme doma rozmlsané a rozmazlené štěně
po dnešní večerní procházce byly na jídelníčku granulky a voňavá hovězí konzerva.Bohužel bez úspěchu Tak jsem mu to s krvácejícím srdcem po půl hodine odnesla.Ale mrzelo to asi jen mě, prcek měl stejně na starosti akorát hraní a blbnutí.
Horší to bude s odměnama, zatím spolehlivě zabíral právě ten piškot.No halt budu muset vymyslet něco jiného
Proběhne školení ostatních členů rodiny.
Jimmi
Rybičky mu taky nic moc neříkají.I když v jeho případě už jaksi nevím co jo, a co ne
|
petl
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:03
- Nahlásit
Venuše
Ehm, no tak to tedy fakticky udrž ty pevné nervy a to tvoje i celé rodiny
Osmiměsíčnímu zdravému štěněti pevný jídelní režim už rozhodně nijak vážně neublíží, a že by nežral týden vůbec nic, toho bych se taky nebála. Myslím že za 2-3 dny mu to dojde
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:27
- Nahlásit
Venuše
vydrž, on prostě nemá ČAS, neb je vzácný a jeho málo
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:08
- Nahlásit
Problém hyperaktivních nežravců je ten, že dotyčný je RÁD, když panička po 20 minutách misku s jídlem sebere a komentuje to vděčným vrtěním ocásku. (Vlastní zkušenost s šeltií)
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:12
- Nahlásit
Venuše
Řešili jsme podobný problém. Nakonec jsme to vyřešili tak, že jsme psa s jídlem zavřeli do koupelny, nachali asi půl hodiny. A z nudy se naučil jíst.
Ale chce to důslednost celé rodiny - řešili jsme to asi od 7 měsíců do roku a půl.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:34
- Nahlásit
Taky bych to tak viděla On vlastně nechápal proč mu tam strkám misku se žrádlem, když on nemá za sebou svoje večerní blbnutí před spaním, tak proč se zdržovat se žrádlem.
Jimmi
tak se chová i venku a při cvičení, honem honem ať už to mám za sebou a můžu dělat blbosti a hrát si.Anebo je spíš roztěkanej a nesoustředěnej, než hyperaktivní. On si totiž docela rád doma poleží na gáučku, ale nedej bože po něm chtít nejakou disciplínu
gabifi
, ale je to mazec
Citera
koupela by u nás asi neprošla, prďuch je schopnej se za to urazit
Apropó, dnes ráno zobl pár granulek, jupííííí
|
petl
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:38
- Nahlásit
Venuše
Gratulace! První nápor máte za sebou ale chce to vydržet
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:38
- Nahlásit
Venuše
Třeba ne koupelnu, ale aby měl klid. Stranou od okolního dění. Jednou nám to pomohlo a teď řeším něco v menším měřítku s mladší sestrou. Pokud je s ostatními psy nebo lidmi, jídlo ji absolutně nezajímá. Proč taky, je spousta lepších věcí než nějaké jídlo
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 15:24
- Nahlásit
Citera
Tak klid to on teda potřebuje.Kdysi dááávno, když ještě žrával tak nějak normálně , tak stačilo šustnutí, a hnedle odcházel sondovat cože se to děje.
Jo, a musím si postěžovat na výrobce hraček pro psy! Zakúpila sem poslední hit z kolekce hraček pro naše čtyřnohé přátele, a zrovn a dneska něco málo z kolekce vyzvracel
Tak buď mám nevychovanýho psa, kterej neví, že výplně plyšáků se nežerou, anebo by to mohli aspoń dělat z jinýho matroše.
Možná i to je jeden z mnoha důvodů proč nemá pocit hladu.Možná už tam nějakýho plyšáka nacpanýho.
Ale nebojte, už sme mu je dali pryč
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2006 20:59
- Nahlásit
Tak hlásím další úspěch!!!! Sežral skoro celou svoji dávku granulek, a skoro suchejch :biglol
Pravda, nahrálo mi několik pozitivních faktorů, a to že po týdnu zase přijel kámoš labrador, celej den sme poletovali po polích a po cvičáku a dva dny neviděl piškot ani namalovanej
Je to radost když se nažere a pak si otírá rypáček o gauč
Ovšem na druhou stranu to trochu zkazil tím, že opět na konci dne zlehka "ohluchnul". Měla jsem ho na volno v podstatě skoro všude, a když jsme se vraceli zrovna v době, kdy chodí všichni pejskaři venčit, tak měl oči navrch hlavy a nevěděl kam dřív vletět , a já mu byla z větší části ukradená, a opět nacvičoval rychlé úhyby a úskoky, když jsem si pro něj šla.Možná moje chyba, že jsem ho měla uvázat, hmm
Ale co mě dokáže vytočit, tak je to, že když ví, že udělal něco špatně-cokoliv-, tak už se krčí, jako kdybych ho búhvíjak mlátila. A to sou pak průpovídky kolemjdoucích.A přitom sem ho snad jednou jedinkrát zakudlila, a to když jako mimino žral nějakej nesmysl na zemi.Mimochodem, moje dítě to taky dělalo, a to v životě od mě nedostala
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:54
- Nahlásit
gabifi
nemohla bys mi poradit nějakou kvalitní chovnou stanici pro šeltičky?
díky moc ema
|
petl
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:05
- Nahlásit
Jimmi
Sice nejsem gabifi ale moje oblíbená je tady http://www.volny.cz/moraviaclassic/ Pana Hemelíka znám osobně a jeho šeltičky taky. Jsou moc prima.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:11
- Nahlásit
Žere, žere, žere !!!!!!
Už je to snad v poho, a funguje i bez piškotků.Teda mňamky má, ale jiný, zdravější I když mi stejně připadá, že je mu to jedno, ono totiž toho našeho prcka snad plnění úkolů stejně moc nebaví, pořád by nejraděj blbnul a dováděl. Halt je to "hyperaktivec, bez špetky cílevědomosti a smyslu pro povinnost"
Ovšem jak se říká"jakej pán, takovej pes", tak budu raděj mlčet
Ale opět mám dotaz.Je mu 8 měsíců a projevují se u něj sexuální choutky.Je to noumální Uďo nebo je to brzy?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:35
- Nahlásit
petl
a co ta Z Ďáblovi studánky?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:36
- Nahlásit
Venuše
"je to napvosto nomální Uďo"...gratuluji k nastartování žaludku
|
petl
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 12:00
- Nahlásit
Venuše
Tak konečně a velké gratulace!!!
ehm, a to druhé je taky normální
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 12:25
- Nahlásit
Jojo, díky za podporu. I když je to maličkost, ale kdybych si nevyslechla všeobecný názor na věc, tak věřím, že už poskakuju za prckem s miskou a tlačím mu to do krku , chudáčkovi hladovýmu.
A jak sme teda přitvrdili u žrádla, tak budem muset "přitvrdit" i v poslušnosti.Sice všichni říkají, že šeltičky se učí všechno rychle a snadno, ale to zřejmě v případě, že mají alespoň chuť se něco učit. U našeho diblíka se rozhodně nedá říct, že by mu dělalo radost to, že pro pánečka něco udělá. A to ho vůbec "nemučím", jen po něm chci jakýs takýs základ, aby nezvlčil úplně.
Ale u něj asi bude pravidlo č.1 hra hra hra, dlooooouho nic, pak zase hra, pak trochu cvičit, a pak zase hra hra hra, a tak pořád dokola
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 12:34
- Nahlásit
Jimmi
tady máš seznam CHS Českého klubu šeltií:
http://www.sheltie.cz/odkazy.asp
ještě najdu seznam našeho klubu...jestli existuje
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 12:36 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
náš klub tady:
http://www.collie-sheltie-club.wz.cz/klub/uvodni.h tm
akorát si musíš najet vlevo na Chovatelé, ptže se otevře úvodní strana
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 12:45
- Nahlásit
pro sebe bych brala tady:
http://www.zeskalnivyhlidky.wz.cz/
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 12:50
- Nahlásit
gabifi
Jsem stejného názoru, a jestli se nezblázním a nepořídíme si-i přes veškeré várování tady vás všech na fóru-už teď na podzim dalšího šeltičího kluka, tak bych brala z téhle stanice, ale až na jaře.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 12:57
- Nahlásit
Venuše
mne moc zaujal ten podzimní vrh
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 13:04
- Nahlásit
gabifi
díky
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 13:18
- Nahlásit
gabifi
Craven x Mystic Black? Po Cravenovi máme prcka,mě se Craven líbí moc,fenečku jsem jaksi nenašla.
A Amor Real má teď taky mimina, tam mě právě zaujal ten pejsek.
Teď o víkendu se máme jet kuknout, tak si asi budu muset přivázat ruce, ať nás neodjede víc
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 13:25
- Nahlásit
Venuše
myslím Barbie Girl Small Kim x Mybackens Bonny M
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 13:58
- Nahlásit
petl
ahoj jak se máš já tu dlouho nebyla byla sem nemocná.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 14:10
- Nahlásit
gabifi
A jojo. Tak fenečka je asi v pohodě, a o pejskovi tam taky hezky píšou. To víš, já jsem antiodborník, mě se líbí skoro všechno co je chlupatý. Ale od Ewy bych se vůbec nebála.
Nejraděj bych brala teď od Anety, a na jaře ze Skalní vyhlídky .
No a pak mě můžou zavřít do blázince
|
petl
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 14:14
- Nahlásit
Petra
No ahojky, říkala jsem si že o tobě není slyšet. To se pesani měli co, panička pořád doma
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 14:16
- Nahlásit
petl
no to máš prvdu ty si to užili najvíc. a co ty co tvoje pesani
|