Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:06
- Nahlásit

opraveno, fungují

Jimmi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:11
- Nahlásit

gabifi
Zdravíme všechny majitele křížených chrtů a divných pitích kříženco a chudáků ostříhaných

Jim & M

Jimmi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:16
- Nahlásit

petl
Já tě od vydění znám, a do Brna jedu, škoda, že máte tentokrát kruhy někde jinde. Tak jestli tě uvidím, tak se k tobě přihlásím.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:18
- Nahlásit

Jimmi
vidění ... mám z toho vedra vidiny

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:21 - Změnil/a: Venuše
- Nahlásit

petl
Jejda, tak ještě že sem se zeptala, já ho na áčko už cpala, to sem pitomák
Socializuju jak o život, už nám zbejvá jen vlak a autobus, jenže prcek je vždycky z novejch míst vyplašenej a já mám pocit, že ho to neba.Ale to je asi jen můj pocit.Snažím se ho na neznámí místa brát se sestřiným labradorem, jako takovou ochranku, a to už je v poho.
No a s těma překážkama, tak to ten prcek jaksi dělá sám od sebe
Vlítne do tunelu, lávka naprosto v pohodě, trochu se mu nechce teda přeskakovat cokoliv, ale jinak to bere jako samozřejmost.Jen ta poslušnost skřípe. Ale možná to bude tím, že nemá čas
A jak se sem dávají fotky?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:30
- Nahlásit

Venuše
musíš mít fotky někde na internetu, nejlépe v nějaké fotogalerii. Třeba tady na CZ-pes

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:33
- Nahlásit

Jimmi
mi to stříhání dává dost zabrat

Jimmi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:36
- Nahlásit

gabifi
Podrbej taťku a Akimka.
právě se pokouším zaregistrovat se do galerie, ale vzhledem k počasí mám zřejmě mozkové buňky na plovárně

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:39
- Nahlásit

Jimmi
podrbání předám, nápodobně

naši kluci tady galerii mají, ale hodně hodně neaktuální...no, jsem líná

petl
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:46
- Nahlásit

Jimmi
Ahoooj! Neviděli jsme se náhodou v Rokycanech?
Určitě se ukaž jestli jedete Brno, já se u nahatek ostatně taky určitě mihnu

Venuše
Ale jo, nacpat ho na áčko můžeš, ale jen proto aby se s ním seznámil a třeba ho rozložit hodně "naplacato" aby to nebyl na ty nevyvinuté kloubečky takový záhul. Taky jde o to že by to neměl dělat pravidelně, ne že to nesmí zkusit vůbec.
Viděla jsem feňuli ve třech letech oddělanou na klouby velmi pravděpodobně jen proto že páník s ní od půl roka aktivně trénoval překážky.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:49
- Nahlásit

petl
v Rokycanech určitě. A v Brně ještě musím na sraz e-fauňáků. Tak to můžem spojit co říkáš?

petl
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:54
- Nahlásit

Jimmi
Beru! Jen je škoda že v tom Brně není tak krásný prostor jako v těch Rokycanech na vyběhání těch čtyřnohých poděsů
Když se neukážeš u chlupatých ty, přepadnu tě u nahatek já

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:58
- Nahlásit

petl
Tak už mám galerii, název Prostě super,kategorie Náš miláček tak můžeš kuknout.Je tam tak ve 4 měsících.
Tak to je potřeba vědět o tom áčku a skocích. Ať nejsem zbytečně aktivní, a pak mu ublížím, to bych nerada.A existuje něco jako mini agility pro mrňata? Věkově?

petl
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:03
- Nahlásit

Venuše
To nevím, tak zkušený borec nejsem. My jsme chtěli dělat agility pro štěňata tím způsobem že by se štěníci učili dělat jednotlivé překážky nebo sranda překážky - tj. skokovky třeba jen 10 cm nad zemí jen proto aby se naučili že HOP znamená přes něco skočit a neshodit to, lézt do tunelu, chodit po kladině a proplétat se slalomem. Má to tu výhodu že se štěník seznámí s překážkami zamlada a odpadá ti pak přemlouvání dospělého psa kterému se ta kladina prostě nechce líbit. U dospělého pak už jen trénuješ rychlost a spojuješ překážky dohromady. Ale i tak u těch mrňat pozor na přetěžování, fakt stačí skočka 2-3x, áčko jednou, přejít kladinu a prolézt tunel a hodina je u konce. Nehledě na to že mrňata neudrží dlouho pozornost takže spíš než trénink je to pořád hra s balónkem nebo na honěnou a občas při tom překonat překážku.
My jsme si s čubí třeba hráli na honěnou a já to najednou lupla přes tu skočku (nizounkou) a ona hupla za mnou a já přitom zavolala HOP no a to si spojila že při tomhle povelu se prostě skáče přes laťku. Teď už jí jen zvyšujeme.

petl
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:06
- Nahlásit

Venuše
Hej tak koukám na galerii jaký je to fešáček
Jak je starý a odkud je? Má hezkou hlavičku a silnou bradu, to mám ráda. Možná bych ale zatížila ouška jestli se už nespravila, vypadají trochu lehčí.

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:15
- Nahlásit

petl
Tak to teď děláme taky, tak to je poho
Vyloženě ho nedrezíruju, to ne.V podstatě, co kde je nějaká překážka, tak zkoušíme.V lese, na sídlišti a tak.
Akorát nevím jak na cvičáku. U nás je cvičák, a tam chodí vesměs velký psi, no a když je tam velkej rachot, tak je prcek na mrtvici. Minimálně ze začátku fňuká, asi mu vadí to řvaní a povely.Tak tam raděj chodíme, když tam moc psů není.
A co dělat s ucukáváním při přivazování na vodítko?
Snažím se ho párkrát za procházku přivolat jen tak, aby si to nespojil s tím, že ho přivolám a automaticky přivážu.Volnosti má myslím dost, tak by neměl mít obavy o volnost. Ale jakmile vidí, že by se měl uvázat, tak ucukává

petl
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:27
- Nahlásit

Jak je tedy starý a odkud? To je docela důležité vědět, spousta věcí záleží na tom v jaké vývojové fázi pejsek je.
Na mrňata se musí jinak než na puberťáky

S tím ucukáváním, jestli to dobře chápu tak uhýbá když vidí že k němu přibližuješ vodítko že ho uvážeš?

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:34
- Nahlásit

petl
Děkujem za pochvalu, mrněti vyřídím
Máme ho od paní Matýskové z Kokor,ch.s.Amor Real, taťka Craven ze Skalní vyhlídky, mamka Pretty Black z A.R.
Po Vinískovi prej má povahu, taky je trošku dominanťák.
A chtěla bych mu pořídit ještě brášku, Sisinka-jeho mamka-je teď nakrytá moc hezkým pejskem ze Slovenska.Jenže moje babi je proti.Prej kdyby to byli jen tihle dva pejsani, tak není problém, ale docela často k nám jezdí sestřin 4 letej labrador, a z toho má babi děs běs.Kluci jsou naprosto v pohodě, o to nejde.Jde spíš o venčení. To je největší problém.Toho se babi teda bojí, že by takovou smečku nezvládla.Ale třeba ji ještě do podzimka přesvědčím. Moc bych si to přála, a pro hafuny by to bylo bezvadný

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:37
- Nahlásit

petl
Jo, a bude mít teď příští týden půl roku.
Jojo, přesně tak, jak vidí, že ho chci uvázat.Ale i někdy, když ho chci jen tak přitáhnout, třeba za obojek.Tak mi připadá cokoliv, co by ho mělo omezovat.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:38
- Nahlásit

petl
Budu se těšit.

petl
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:40 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Venuše
Je to tak, jeden pes=žádnej pes
Taky jsem zjistila že dva psi jsou dvojnásobná legrace. Už se těším na třetího

Hele s tím ucukáváním bych na to šla tak, že bych ho rozhodně nelovila. Až přijde na zavolání, mechanicky posadit (ruka na zadek - tedy jeho ) a uklidnit, upoutat pozornost (piškot, míček - nevím co ti funguje) a pak teprv v klidu a suverénně pohladit a připnout. Rozhodně se nenech strhnout k rychlým pohybům a nedej bože k jeho "odlovení" v běhu. Připnout vždy jen když se zklidní a bude tě vnímat.
Jdeš na to dobře že ho přivoláváš i když ho nechceš zrovna dát na vodítko, teď to ještě dopiluj. Vodítko není trest ani odměna, jen nutnost.

Joooo, a nepřitahuj ho za obojek! Vždycky si ho radši přivolej.

petl
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:46
- Nahlásit

Lidičky o tohle se s vámi musím podělit podívejte se na tu stavbu těla !

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 14:08
- Nahlásit

petl
Super, děkuju za radu. S tím přitahováním za obojek je to někdy tak, že sedí kousek ode mě, a já bych chtěla aby byl úúúúúplně u mě, tak si ho chci přitáhnout, ale on se trošku brání..Ale lepší asi bude piškot, ten teda funguje, nebo jakejkoliv pamlsek.
S tím "lovením" sem dycky na mrtvici Moc často se to nestává, a vyvaruju se toho.Vždycky si totiž vzpomenu na veselé příhody ,co popisují ostatní o odchytu a snažím se zklidnit jak sebe, tak hafunku.
Zkusím pohledat nějakou fotku prcka, jak je teď a zase to sem vrznu.
Každopádně děkuji. A myslím, že to nebyl poslední problémek A vo tom to je.

petl
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 14:17
- Nahlásit

Venuše
To mi dělala přesně čubí taky. To je jen nedotažené přivolání. Pokud přivoláváš tak přitom pomaličku ustupuj aby musel za tebou. Pokud se usadí kousek od tebe, opět pomalu o kousek ustup a znovu lákej až mu docvakne že musí těsně k tobě.
Hodně štěstí a trpělivosti

Zany
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 16:12
- Nahlásit

Já mám taky šeltičku

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 16:37
- Nahlásit

gabifi
hmm, a co záchranáři, je tam nějaká kraťuška?
ZOP, ZZO, to je takový základ..

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 16:42
- Nahlásit

Zany
Cauky šeltičko
Pejska?Fenku?A jak starou?Ráda budu naslouchat zkušenějším.

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 17:04
- Nahlásit

Terri
záchranařinu dělají nějaké krátkosrstky odchované v CHS Nirreterrit, ale protože mi tento sport nic neříká, nesleduji, jak si vedou.
Já myslím, že u krátkosrstých kolií se ještě dlouho bude bojovat spíš o přežití plemene než o nějaké vrcholné výkony v sportovní kynologii. Navíc, většinou si lidi pořizují KK jako rodinného psa a kynologické sporty dělají rekreačně.

Terri
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 17:08
- Nahlásit

gabifi
však já taky rekreačně
Ale jasně, je to málopočetka, a je vůbec fajn, že se u nás chová. Nirreterrit jsem právě tenkrát měla vyhlédnutou...
No jo, ale mám kníkače a spokojená jsem, to jen občas si říkám, že jestli budu činorodá v 50ti, tak...
Jsou to fakt krásní psi...

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 17:19
- Nahlásit

Terri
no nevím, nevím, mně je něco přes čtyřicet a jsem z našeho mlaďocha servaná jako důchodce

knírači jsou už teď taky na cvičácích spíš málopočetka Je mi líto, že některá klasická a osvědčená plemena jsou na ústupu a místo nich se sem tlačí exotika, někdy dost nevypočitatelná...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání