Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Jimmi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 13:22
- Nahlásit

petl
No speciálka jako vyšitá...jestli tě zajímá naše dohadování na kraťandách, tak si přečti fórum na můjpes. To zase bude mela

Jimmi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 13:24
- Nahlásit

Jimmi
zase na druhou stranu, chápu, že hodně lidí odešlo přinejmenším jako v transu....

petl
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:07 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Jimmi
Hehe, byla fakt speciální. Teď jsem si početla. Máme podobnou debatu na roughies
Prostě D. Korna u mě není rozhodčí když se nedokáže rozhodnout který typ psa se jí vlastně líbí.

Ale koukala jsem na vás v neděli a fakt nevím komu bych to dala. Ten blue-merle co šel proti vám byl taky fešák, měl krásný pohyb ale zase se mi zdál oproti Džimíkovi hodně vysoký a navíc Džimík má krásnou sytě zlatou barvu zatímco tenhle blue-merle byl místy spíš do zrzava. Máš mojí poklonu, Jimmi se krásně vystavuje a stojí jako panenka na rozdíl od té mojí starší rakety Holt budu muset ještě trénovat

Jimmi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:17 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

petl
on takhle stojí sám , problém je, když se mu nechce...pár fotek jeho silné neochoty spolupracovat mám
miluje své výstavní vodítko, škoda, že se nepodává jako pamlsek.
O blumerle pejskovi se právě vede debata, co je standart a co ne, a když je nestandartní, tak se vlastně nic neděje, protože důležité jsou proporce a jak vypadá, RTG kyčlí a vyšetření očí.
Tak já tedy vlastně nevím, jestli nějaký standart má smysl dodržovat, když je to vlastně přežitek.

No prostě, raději to neřeším a strašně se těším na obrspolečnou fotku, kterou jsme zorganizovali v neděli ještě před výstavou.

petl
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:22
- Nahlásit

Jimmi
Taky jsme tam vedli podobnou naivní debatu na roughies očividně standard jako takový není až tak důležitý, když záleží na tom jak si ho rozhodčí vyloží a jaká odchylka od standartu je pro něj důležitá Jinými slovy pes u sta různých rozhodčích výborný může být u stoprvního dobrý nebo dostatečný a je to v pořádku protože má rozhodčí takový názor...
Vždycky jsem naivně myslela že standard je prostě psaný a v obrazové příloze nakreslený vzor jak by měl vypadat ideál. Něco jako krabička do které reální psi pasují někteří více někteří méně...ale zřejmě je to spíš něco jako hrst modelíny kterou si každý rozhodčí uplácá podle sebe

Jimmi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:32
- Nahlásit

petl
hlavně je to dobrý uplácat, když je zvíře navíc z tvého chovu, že...i v případě mého konkurenta jeho vysoké ocenení jsem čekala, jenom ostatní dělali dobré publikum a kroutili hlavama

petl
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:44
- Nahlásit

Jimmi
ehm, no...
Já kraťandám nerozumím, ani ze sebe nedělám experta. Každý z těch dvou měl něco do sebe a fakt za sebe nevím jak já bych zrovna ty dva pískala. Je fakt že měl hezké tělo, já jsem spíš na delší psy a Jimmi je kratší v typu, ale zase ty rozměry...něco mi na něm nesedělo, nevím.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:57
- Nahlásit

petl
Já jsem v pohodě, konkurenty nejím, krom toho, v sobotu, jsem na tom byla lépe já, takže jsme se prohodili.
Mám zatím mladého pejska, takže každé dobré umístění proživám v šoku

petl
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:58
- Nahlásit

Jimmi
Pojedete MB?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 15:10
- Nahlásit

petl
ne až budějky

petl
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 15:17
- Nahlásit

Jimmi
Tak se uvidíme až tam zase si na vás počkám doufám že budeme v jednom kruhu
Už jsi byla u toho veta?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 15:44
- Nahlásit

petl
neboj, jsem objednaná, ale kamarádka to zhodnotila jako odřeninu..na lehkou váhu to neberu, ale vaše diagnózy by občas rozesmály kámen...

petl
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:10 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Jimmi
Jaké naše? Copak ti tam kdo diagnostikoval

gabifi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:21
- Nahlásit

Jimmi
co je Jimíkovi? Budeš na výstavě v ČB? Mám na stole přihlášku na závody v Budějkách v tom samém termínu na výstavišti a budu jí určitě vyplňovat.

petl
ty budeš v MB? Já tam jedu na závody, tak až uvidíš ženskou se 2 štěkajícími zlaťáky na vodítku, to jsem já. Musíš na mne mávat, já jsem bez brejlí mimóza.

petl
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:40 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

gabifi
Nejspíš mu nic není, to jen já jsem takový plašan že jak vidím na psovi cokoliv co tam nemá být tak se zblázním a letím k vetovi...ale jinak jsem prý normální

V MB budu s oběma holkami, ale vystavuje se jen jedna. Ta druhá kandiduje na JH na světovku tak si jí tam ta holčina chce vyzkoušet proto jí vůbec beru. Budu mávat, možná i na závody bych přišla kuknout...kde to tam má být?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:52
- Nahlásit

gabifi
do Budějovic pojedu, Jimovi nic není, on si po jídle vehementě utírá tlamu o jedno velmi pěkné křesílko a na jednom místě se mu udělala odřenina. Taky vet zhodnotil jeho škrábance od kocoura a pogratuloval k jizvám z boje
nicméně má odřeninu jenom na jedné straně, tak jsem požádala o vyšetření.... taky jsem plašan

Moc ráda vás tam obě uvidím a určitě budu FANDIT!!!

gabifi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 10:31
- Nahlásit

petl
ještě jsem v MB na výstavišti nebyla, a proto nevím, kde se tam závodí. Až budu mít větší přestávku, budu určitě hledat kruh kolií a šeltií.

Jimmi
Chi, fandy potřebujeme, běhá se nám pak líp

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:32
- Nahlásit

Achich ouvej, štěndo nežere.
už nevím co si mám o našem 8 měsíčním štěndu myslet, ale docela mě trápí jeho nežraní
Už jsem se tady o tom zmiňovala, a byl na chvíli pokoj, ale teď už zase nic.Nikdy teda nebyl velkej jedlík.Kuřecí maso, vývar, těstoviny, rýže, pribiňák, granule s hovězím masem, no prostě všechno možné.Přijde, ňufne, odejde.Jinak je veselej, hravej, energie má na rozdávání.
Možná to bude znít divně, ale je možné, že nechce žrát, protože mu odjel psí kamarád labrador, co je sním v podstatě od mimina? Né teda pořád, labrador k nám jezdí na víkendy a teď tu byl na prázdninách.Když je tady, tak prcek v podstatě žere, ale o víkendu labrador odjel a hotovo.Sem tam si něčeho ďobne a jde pryč.Je možné, aby tak tesknil? Ale jinak je úplně v pohodě, pořád si stejně hrajem, blbnem apod.
Samozřejmě sme dělali to, že nechtěl, žrádlo se oddělalo a dostal zase až večer, a když ho nechtěl, tak zase až ráno.A ono nic.Jediný co sežere, tak je piškot, ale ten dostává jako odměnu, tak si nemyslím, že by ho 2-3 piškoty za den zasytili natolik, že by nemusel žrát.
Co si o tom myslíte?

petl
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:46
- Nahlásit

Ahoj Venuše
Jestli se tváří zdravě a všechno ostatní vypadá v pořádku, tak bych to neřešila. Něco jiného je když kámošce nežralo štěně 3 měsíční, to se prudce vyvíjí. 8 měsíční štěník je na tom z hlediska vývoje mnohem lépe. Rozhodně mu jednodenní hladovka nijak neublíží. Jestli to dělá jen z rozmlsanosti, tak ti přeju pevné nervy, jde jen o to kdo z vás dvou to vydrží déle. Ovšem chce to vynechat lákavé dobrůtky typu piškot - prostě najeď tvrdě na granule či vařené nebo čím krmíš, miska - nechat 20 minut, misku sebrat a další večer, stejný postup. Proč by měl žrát granulky když ví že za chvíli mu chudinkovi hladovému přiletí piškota?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:51
- Nahlásit

Venuše
já ti tedy moc neporadím, mě pomohlo vystřídat jídllo..ochutit granule, vynechat granule, dát sýr, nebo tvaroh, ale jak říká Petl jestli je jenom vybíravý..tak mu prostě nic nedávej

petl
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 11:52
- Nahlásit

Jimmi
Pozor na sýry, tvaroh - vápník!!! Staví uši takže nepřehánět!

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:08
- Nahlásit

petl
Ale on ty piškotky nedostává jako náhražku za žrádlo, on je dostává když něco udělá móc dobře, jako odměnu za výkon.Né že by jsme mu je cpali místo žrádla. Leda, že by teď nedostával odměnu.
Sýry mu stejně moc nejedou, a tvaroh dostal trošičku-taky ho nějak zvlášť nezaujal-, akorát teď trochu toho pribiňáku, z toho se mu ouška nepostaví, a navíc chodíme se žvýkačkama
Ale jestli je to tím, že je fakt roz...., tak potěš hodiny.Když já tak nerada vidím když nežere.Ať už z jakýhokoliv důvodu.

petl
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:11
- Nahlásit

Venuše
No jo, to chce pak ty pevný nervy ale u všech v celé rodině

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:45
- Nahlásit

petl
A jak dlouho ho nechat?A co když fakt smutí? Ale to by pak asi nebyl veselý a hravý že?
Leda, že by jsme mu jako konkurenci pořídili brášku

petl
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:48
- Nahlásit

Venuše
Jak nechat? Hladovět? Neboj on to nevydrží věčně. Jestli je vážně veselý, hravý a čilý tak to asi nebude steskem ani nemocí
Chce to řád a na tom trvat. Misku, 20 minut nechat, co nesežere jde pryč. Další večer a stejně. Však až bude mít opravdu hlad, tak si dá, i když třeba jen trochu. Chce to ale zrušit pamlsky! Tuhle mi jedna paní se strašně tlustým psem tvrdila jak mu dává odlehčovací den bez jídla aby trochu zhubl a že se nedaří a nedaří...ovšem pak z ní vylezlo že pes v odlehčovacím dni sežere jako pamlsky půl pytlíku piškotů

Jimmi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 12:51
- Nahlásit

Venuše
on prostě může mít období nežravosti - znám to od dětí a je to na zabití dětí/psa (nehodící se škrtněte)

sýry a tvaroh jsem jenom nadhodila, co nějakou dobrou vońavou konzervu - třeba to bude novinka a zaujme

Venuše
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 13:07
- Nahlásit

petl
Jimmi
Tak jo, i když se mi do toho moc nechce, tak zruším i piškoty.A on je tak rád, když dostane za něco, co udělal dobře, piškotek.Tak bude chvilku dostávat jinou odměnu.
Na druhou stranu bych se nerada dostala do situace, kdy budu běhat za psem/dítětem s miskou/talířem, a honila ho aby žral/jedl. Anebo abych dopadla jak jedna paní, která nosila na procházky hrst granulí, a vždycky když šel nějakej pes, tak tomu svýmu to vrazila a říkala"papej Punťo nebo ti to ten druhej pejsek sežere", a on žral, jinak ne
Ještě vyloučím návštěvou veta i jiné příčiny a najedem na "tvrdej "režim
To je fakt k zbláznění s těma psékama

gabifi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 13:43 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Venuše
nehárá v okolí nějaká psí kámoška? Někteří psi pak ztratí na čas chuť k jídlu. Naši ne, protože baští 2 metry od sebe a konkurence dělá své, ať je láska sebevětší

petl
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 13:56
- Nahlásit

gabifi
To se mi u 8 měsíčního štěnda nezdá, i když ale zase mi tam nehraje ta čilost a hravost...

Venuše
Jooo, kámošce nežralo 3 měsíční štěndo a čím víc ho nutila a přemlouvala tím víc ta potvora dělala ciráty. Nekecám že nakonec pronásledovala štěndo po obýváku s kuličkami mletého masa které mu cpala do krku jak martinské huse a štěně si z ní akorát utahovalo protože když nebyla doma ona, tak žralo bez problémů suché granule

Jimmi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2006 14:04
- Nahlásit

petl

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání