Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
petl
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:49
- Nahlásit

Venuše
Určitě to půjde
Je to přesně tak jak to říkáš ) Třeba čekej, nebo k noze, štěníka chvilku zabav a zklidni a pak třeba můžete k "zajímavosti" dojít společně a ty ho pak můžeš velkoryse pustit že má "volno" A až se vynadívá a vyhraje si tak je čas procvičit to přivolání od zajímavostí

Venuše
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:04
- Nahlásit

petl
Jojojo, už se těším jak budem nacvičovat. A k tomu bude pomáhat ta stopovačka, kdyby nějakým nedopatřením "ohluchnul". Tak to mi ještě zbývá vyškolit zbytek lidské smečky a je to v pohodě. Ale obávám se, že lidská smečka dá víc práce než štěnda
Ještě jsem se ptala na lákadlo od zajímavostí v podobě hračky. To mu ji pak mám dát a hrát si? To je asi to zabavení a pak buď půjde za zajímavostí nebo ne.
Nezlob se, že se pořád dokola ptám a opakuju. Je to sice můj druhej pejsek, ale s prvním jsem nad výcvikem nějak nepřemýšlela, vím že jsem udělala několik zásadních chyb.Ale měla jsem neskonalé štěstí, že to byl nadmíru klidný, oddaný a inteligentní pejsek oříšek. U tohodle bych to nerada po..., neb je to cíťa

petl
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 15:18
- Nahlásit

Venuše
V klidu, ptej se, když si budu myslet že mám co říct tak odpovím

My měli ovčouny, voříšky, kolii mám poprvé a cíťi to tedy fakt jsou. Jenže ta moje je navíc ještě raketa a to na jaderný pohon Není to nijak těžké, snaž se prostě pro štěníka být ten suverénní vůdce který si vždycky ví rady a vždycky ví co chce (hm, ze zkušenosti vím že tohle bývá dost těžké). Prostě si SAMA musíš napřed ujasnit jak chceš aby se pejsek choval a tak k tomu potom přistupovat. Pokud se chování/povel učí, tak pomoci a napovědět s pochvalou (k tomu třeba je dobrá ta stopovačka, kdyby ti náhodou ohluchnul ) a pokud povel dávno dobře zná ale postaví si hlavu, tak mu - taky napověz, třeba s lehkým varováním v hlase, ale nakonec to stejně musí udělat. Samozřejmě ale že jako milovaný a rozumný vůdce ho nebudeš povely šikanovat a vyžadovat po něm něco neustále a ani žádné nesmysly. To by ses shodila

Venuše
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 16:43
- Nahlásit

petl
Dobrá, dobrá, provedu
Za 14 dní jedem na psí tábor do Žamberka, kde budou šeltičky a kolie, tak to nám taky určitě pomůže.Nebo se tam minimálně mrně vyblbne.A už se hrozně moc těším.Akorát teď s dcerou řešíme, kdo tam bude jako doprovod pesana a kdo jen tak na dovči.Dítko by chtělo aby ji malej taky poslouchal, jenže mu, pravda nevěnuje tolik času, a HLAVNĚ nemá žádnou trpělivost.Halt se sešlo lidské štěně a psí štěně.A taky nemá toho času, je to puberťák, takže řeší spoustu jiných "veledůležitých" problémů, a taky má časově náročného koníčka. Ale ono když se chce, že jo? Asi ještě nedospěla do fáze, kdy opravdu s tím pejskem chce být a vychovávat ho.Představuje si to tak, že s ním bude chodit s kámoškama po venku, on ji jako zázrakem bude hned poslouchat a večer si s ním hajne do postýlky a bude se muchlit.Anebo nejlépe jen poslouchat, bez vycházek a muchlání.A to jaksi nejde
Každopádně díky

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 20:43
- Nahlásit

Tak jsem zase zpátky, plná dojmů z psího tábora
Jedním slovem bomba!
Nevím kdo tady na fóru tam byl, možná nikdo.A jestli jo, tak se mi ohlaste.A jestli jste tam nikdo nebyl, tak je to škoda, protože bylo fakt suprově.spousta pesanů,prima lidiček,teplíčko-pravda někdy až moc.
No a taky jsem tam zjistila jak mám tvrdohlavý, ale hrozně šikovný štěndo.To že je šikovnej jsem věděla, ale že neumí poslouchat, nebo spíš, že jsem pro něj víceméně nic moc lákadlo, jsem zjistila až tam.Do té doby jsem jaksi doufala, že jsem pro něj "zajímavá"Ale neříkám to lítostivě, to ne, jen 100% vím, že musím zapracovat na vztahu.Když se prcek Romiš totiž rozhodl, že ukončí výcvik agility, tak jsem tam k pobavení okolo cvičících mohla provádět třeba i stoj na hlavě a mrně nic, prostě nezájem,konec,šlus.Hračky,mlsky,poskakování,lákání ,nic nezabíralo.A nedej bože se v blízkosti objevit jeho velký kamarád labradot.Ale pokud se soustředil,a nebylo to dlouhý, tak supr, skákal,poslouchal, bezva.
Tak buď to bude tím, že je roztěkanej a potřebuje krátké, o to častější změny, nebo to bude tím, že ho to neba-ale to si nemyslím, protože mu to fakt šlo, když to šlo, anebo jsem pořád ještě malá motivace k tomu aby u cvičení vydržel.Ale na to přijdu.

gabifi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:07 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

a máme tady nalezenou šeltičku, trikolor:
http://www.i-servis.cz/ricany/pages/utulek.asp?id= 112&typ=r&refresh=yes

Celý inzerát:
Pejsánek
Hodni lide privedli pani Capkove pejska, nasli ho jak pobibal po Cernokostelecke. Protoze bydli v najmu, nemuze si ho doma nechat. Nase mamina dovolila, aby par dni u nas zustal, nez se najde panicek/panicka.
Kontaktní osoba: Zdeněk Černovský
Adresa: Bezručova 464 Říčany
Telefon: 602183054,
E-mail: zcernovsky@seznam.cz,
Zapsáno: 29.7.2006

gabifi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2006 08:11
- Nahlásit

a dvě kolie tady:
http://www.roznov.cz/down/psi-utulek/nabidka-psi.h tml

Venuše
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 13:04
- Nahlásit

Dotaz:
jaké existují zkoušky pro pejsky typu šeltie? Předpokládám, že nic podobného kde je obrana apod.Kde bych se mohla kuknout?
Díky

gabifi
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2006 17:48
- Nahlásit

mrkni do zkušebních řádů, jsou vlevo nahoře na stránce, jsou tam i typy zkoušek. Šeltičky můžou dělat všechno. Agility, pasení, záchranařinu, zkoušky poslušnosti, stopy....Konkrétní zkoušky, např. A (1-3), ZZO, ZOP atd.

Venuše
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 13:11
- Nahlásit

gabifi
Tak jsem proštudovala snad všechno možné, a jdem do toho Já se těším moc, štěndo to ještě neví, ale snad taky bude rád plnit úkoly a zkoušky Něco málo poslušnosti už umíme, takové ty základy, ale musím na něj opatrně.Hodně věcí ho baví, ale zatím u ničeho moc dlouho nevydrží.Všechno s ním musím dělat krátce a hodně měnit povely, několikrát opakovat vede akorát k tomu, že začne fňukat a neba ho to. Akorát nevím jak na aportek. Poctivě nosí jen svýho plyšáka doma. To ho dokáže donést až do ruky, ale venku za vším většinou letí, vezme to, ale málokdy donese až ke mě.Většinou to nechá ležet kousek ode mě.

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 09:18
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat, pokud bych chtěla krmit 8 měs. štěndo něčím jiným než granulkama, který mu mimochodem moc nejedou, tak kolik dávat třeba rýže, psích těstovin, masa apod.
Viděla jsem i těstoviny s mořskou řasou nebo s karotenem, takže přísun vitamínů by snad měl, nebo mu můžu dávat i nějaký vitamínky navíc.

petl
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 09:59
- Nahlásit

Venuše
Mně se nejvíc osvědčilo zůstat na kvalitních štěněcích granulích zhruba do roka, pak přejít na dospělé. Krmím Eukanubu, ale známí mají velmi dobré zkušenosti s Acanou, K9, Proplanem. Veliký rozdíl v tom není, jen pokud je někde karoten, může to trikolorky a blue-merle trochu zabarvovat do rezata což ovšem zlatým nevadí naopak vůbec.
Pokud nemá rád granulky, můžeš zkusit změnit značku nebo mu je zpestřovat trochou konzervy, masa, rýže, těstovin, vývarem, mrkvičkou...možností je spoustu ale ten základ bych držela na granulích. Vařené by mu sice určitě chutnalo víc ale doma je velký problém namíchat psí stravu vyváženou tak jako jsou granule...
Vitamínky přidat občas můžeš, tím nic nezkazíš, ale nepřeháněj to Jen pozor na přidávání vápníku, když to přeženeš, budou se mu stavět uši!

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 10:11
- Nahlásit

Venuše
naši psi dostávají odmala všechno: granule, konzervy i vařené. U vařeného jídla člověk musí trochu přemýšlet, aby nebylo jednostranné. Vařím maso a jako přílohu rýži nebo těstoviny (obyčejné nebo barevné se zeleninou) plus zelenina (mrkev, zelené fazolky, petržel...a co dům dal). Když zvládnu vařit pro lidské členy rodiny, proč bych to nedokázala i pro ty psí.

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 10:33
- Nahlásit

gabifi
petl
No on je totiž tak trochu "rypáček", do půl roku měl svoje stěněcí ProPac puppy, ale pak měl střevní potíže, musel mít dietu, takže baštil rýži s vývarem z kuřecího, no a pak mu granulky už tak nejely.Vyzkoušela jsem už toho docela dost,ale zatím mu z granulí jedou nejvíc Proformance pro dospělí. Už asi blbnu, ale připadá mi, že pokud jsou ty granulky malý, tak je nechce.Dávala jsem mu tam i masovou psí konzervu-mimochodem krásně voněla i vypadala, skoro bych si dala taky-ale nic.Ale jak jsou ty granule větší, tak je sežere.Asi si teď říkáte co to je za rozmlsance a že jsem blbka, ale on fakt dokázal 2-3 dny nežrat, jen aby nemusel žrát granule.Teď jsem zkusila ráno granule, večer rýži s konzervou nebo těstoviny, no a ejhle, lítal s miskou po kuchyni jak blázen
Jenže nevím kolik těch těstovin nebo rýže dávat, ať ho nepřežírám nebo ať zase nehladoví

petl
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 10:38
- Nahlásit

Venuše
V těstovinách a rýži obecně vzato toho moc výživného není, hlavní by mělo být to ostatní. Když už musíš, dávej tak "pro chuť"

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 10:50
- Nahlásit

petl
Jenže mi zase kdosi říkal, že míchat třeba rýži nebo těstoviny dohromady by se moc nemělo.Jenže nevím jestli to bylo myšlený, jako že to nemá být v jedné dávce.Nebo to neva namíchat granule + rýže nebo těstoviny? Kruciš, u minulýho oříška jsem tohle vůbec neřešila, sežral všechno, na srst pomáhali třeba vajíčka, kondičku měl skvělou, a nebýt nemocných ledvin, tak ho máme dodnes.Jenže u tohodle mrněte ho pořád sleduju a hlídám, přemýšlím co jak sežrat nebo nesežrat.Jójo, sou to starosti

petl
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 11:25
- Nahlásit

Venuše
Neprožívej to tolik. Jestli nemá mrně alergii nebo nějaké problémy s trávením tak jsou nejvhodnější granule. Je to rychlé a pes tam má všechno co potřebuje. Jestli je nežravka, zkus vystřídat pár druhů granulí nebo je mixnout, jeden den miska granulí plus dvě lžíce těstovin, druhý den totéž plus rýže atd. Je fakt že jsem nikdy žádné zvláštní stravovací zvyky řešit nemusela ale stále si myslím že většina kvalitnějších granulí obsahuje většinu toho co pes potřebuje takže neuděláš chybu když na nich zůstaneš. Občas do nich můžeš pro chuť něco přihodit. Ne že by to u nás mělo ale nějaký viditelný vliv na kvalitu srsti, svalstva nebo tak nějak

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 13:32
- Nahlásit

petl
ahojky jak se máš?
já krmím jen vařeným, přidávám roboran někdy i rybí tuk, hodně zeleniny i ovoce a psi jsou v poho. jen když někam jedu tak aby naši nemuseli tak mám granule ale ty zrovna pes moc nemusí až když má opravdu hlad. Fena je stará popelnica ta může všechno.

petl
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:00
- Nahlásit

Petra
No ahojky
Jo, to je starej spor vařené x granule. Každému co jeho jest, já nemám čas vařit a tak preferuju granule plus nějaké doplňky navíc. Dávám syrové hovězí kosti, syrové maso, občas sýr, v zimě vývar...je toho moc. Ovšem granule musejí být kvalitní, ne za stovku patnáct kilo z Lidla
Jinak moje hltavky by klidně spořádaly i ty a jak je znám ještě by loudily o další

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:31
- Nahlásit

petl
taky kupuji ty kvalitní ale vařím prasečí nožišky sem tam kuřata, rýži, těstoviny hodně zeleninu vařenou i syrovou a ovoce. Jinek hovězí dávám většinou syrové a ryby taky. Pes je takoví nimra ale feny je strašná, popelnice hadr
a když jsem měla štěňata(8 kousků) tak hlavní papání byly granule ale svačiny bylo maso a chodila jsem pro kozí mléko to by si koukala co dělali když viděli fialoví kyblík-v tom sem ho nosila. papli všechno prasečí ouška, namleté s rýží sem tam vajíčka no fakt všechno

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:42
- Nahlásit

Petra
náš mladší pes je docela solidní popelnice...ale vařené v něm mizí ještě rychleji a radostněji než granule

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 14:51
- Nahlásit

gabifi
tak zustaň u vařeného a granule mu nech na to když nebudeš moct uvařit. já si to navařím a dám do mrazáku(maso) a pak k tomu dovařím rýži nebo těstoviny a zelaninu a je to za deset minut hotovo. a pokaždé to mají jiné jednou s vajíčkem nebo taky koupím mozeček a zuhustím to mozečkem někdy dám zeleninu vařenou někdy sirovou a když dáš ovoce tak to mají nasladko. Prostě fantazie

mívala jsem tři psi a to bych jen nakupovala za šílený peníze granule a takhle to víjde levněji. taď mám jen dva ale já si na to vaření zvikla a oni taky

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 15:19
- Nahlásit

Petra
nejsem až takový nadšenec, abych dávala vařené každý den. Co si budeme povídat, nasypat granule je daleko pohodlnější. Ale 2-3x týdně klidně uvařím. A že je to daleko levnější než granule, i když vaříš z kvalitních surovin, je pravda.

Petra
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 15:29
- Nahlásit

gabifi
ok ahoj v pondělí

petl
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 15:31
- Nahlásit

Petra
Taky myslím že pro štěňata je lepší když si hned od začátku zvykají na všechno, ale řekni mi proč hovězí dáváš syrové a vepřové vaříš? Já dávám syrové všechno s tím že si nějak poradí

gabifi
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 16:06
- Nahlásit

petl
syrové vepřové se nedoporučuje kvůli možnosti nákazy pseudovzteklinou (Aujezskyho nemoc).

Jsi přihlášená nebo budeš hlásit MR kolií v agility v Dubenci?

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 16:26
- Nahlásit

Tak díky za rady a názory
Apropó, moje pokusy se stopovačkou skončili přece jen po pár dnech.To mi spíš pomohl víc tábor a teď, i když přivolání není zatím 100%, to bude asi ještě chvíli trvat, pokud nemá prcek vyloženě blbej den, tak prostě přiběhne kdy potřebuju, a od pejsků jde taky v poho.Ale neznamená to, že stopovačka není dobrá, určitě jo.Ale naštěstí jsme to zvládli i bez ní

Zany
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2006 17:28
- Nahlásit

Ahoj,

koupila jsem dneska veprove nozicky, muzou to psi okusovat a asi to mam pripadne uvarit ?

gabifi
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2006 08:12
- Nahlásit

Zany
určitě uvařit, ale jinak poradit neumím, protože psům kosti ndávám (aby se nepoprali, protože naše šeltie nesnese, aby v okruhu několika kilometrů jiný pes něco vlastnil)

Zany
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2006 22:40
- Nahlásit

Díky, tak u nás je v tomto akčnější čínánek, šeltie se běží rychle schovat,aby jí to neukrad.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání