| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 18:07
- Nahlásit
gabifi
Přesně, hlavně velcí knírači
Jsem si říkala, že bych chtěla klidného mišana, ale obávám se, že pro temperamentní kulišáky mám prostě slabost a tak to bude i v důchodu (pokud to půjde)
Ale umím si představit, jak tě musí prohánět
Exotika...ale to zase přejde, lidi se nabaží a zjistí, že domácí jablka chutnají nejlépe Akorát by to chtělo třeba kynologickou podporu. Na svá národní plemena hrdí nejsme, naopak, ty cizokrajné vychvalujeme, extrémy nás přitahují...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 22:02
- Nahlásit
Venuše
Mám 5letého pejska bi-merle. Šíleně hodnej pejsek,závislák,chodila jsem s ním na cvičák, na agility.Ted je bohužel trochu nemocný , takže sportovní aktivity už asi nebudou. Ted mi pomaha s výchovou blazniveho čínánka.Fotky jsou na lidičky z cz. pes , asi strana 3 nebo na www.zany-ryan.websnadno.cz
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 13:56
- Nahlásit
Zany
Kukala sem na ty stránky, a oba dva sou bezvadný. Tak už konečně vím kdo to je, když se tady někdo baví o labutěnkách.Člověk se pořád učí
Já měla prvního pejska voříška, a byl to úžasnej hafka, a věřím že měl něco i z kolie, byl hrozně chytrej,vnímavej a učenlivej.
Prcka sme si pořídili když nám voříšek umřel, a byla to ta nejlepší věc, co sme mohli udělat.Ani to ten prcek neví, ale moc nám pomohl.Je to hrozný číslo
Jen mi ze začátku, a kolikrát i teď dělalo problémy nebýt tak moc "přísná". Přece jen šeltičky jsou jemnější v povaze než ostatní hafunky.Sestra má ještě labradora, a to je naprostej pohodář.Malýho přijjal v klidu, i když je z něho kolikrát na mrtvici, když mu různě visí na tlamě, na uších a nebo na něj poštěkává
Moc bych chtěla ještě jednoho, ale nevím, nevím.
Romiš je hrozně akční, všude vleze,vyleze, takovej neposeda, ve všem.
Dnes chceme jet za jeho mamkou, máme to kousek.
Tak hodně štěstí při výchově
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 15:38 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Pejsci od gabifi
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 15:43
- Nahlásit
jak se ti to povedlo????? jdu se stydět
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 15:45 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
gabifi
v pohodě Klikni si na svůj obrázek, který chceš vložit, pravým tlačítkem myši a dej "vlastnosti". Pak si do schránky zkopíruj url adresu.
Potom klikneš tady na tu ikonku "vlož obrázek" a do rámečku který se Ti objeví vložíš adresu, kterou máš ve schránce a potvrdíš. Zkus to
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 15:50 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
díky, udělám poslední pokus...a pak se přihlásím na písí školení
Autor fotografií: Ivan Růžička
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 15:58
- Nahlásit
Terri
stejně v tom našem zapadákově žádná písí školení nejsou
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 16:00
- Nahlásit
gabifi
však tu ti někdo poradí
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2006 15:04
- Nahlásit
Venuše
2 pejsci jsou super, ale já bych určitě počkala, až bude ten první starší a spolehlivý. Nedovedu si představit, že kromě štěněte bych venku musela řešit problémy ještě s tím druhým psem.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 10:09
- Nahlásit
Zany
Venuše
taky bych počkala, až bude ten první dospělý a vychovaný. Stačí, když na procházkách člověk honí jednoho.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:06
- Nahlásit
Zany
Asi jo, bude to lepší, bylo by toho naráz asi moc. Zatím se Romiš něco naučí, a může pak "pomáhat" s výchovou brášky
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 11:34
- Nahlásit
Kolečkové brusle, kolo, běžec, motorka !!!!!!
Neřízený úprk za výše uvedenými pohybujícími se věcmi a lidmi.
Jak na to? Na sídlišti to ještě jde, tam je občas na vodítku, ale třeba v lese, když je na volno a někde se vyřítí cyklista nebo na stezce bruslař, tak je to nebezpečné jak pro štěně, tak pro člověka.Fuj a nesmíš zabere většinou až je hodně daleko.Achjo
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 11:59
- Nahlásit
Venuše
no jo, to ale nesmíš nezbedovi dovolit! Jakmile se cosit takového blíží, tak štěndo odchytit a zavelet
Fuj a nesmíš ještě budeš dlouho učit. Musíš tady tomuhle předcházet. Jakže je starý? Může už na stopovačku?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 12:02
- Nahlásit
Terri
Má půl roku. Taky sem přemýšlela o stopovačce, jestli je to teda ta dlouhá šňůra, ale vím já?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 12:03
- Nahlásit
Venuše
nó půl roku, tak to je v pohodě a nejvyšší čas
Takže kup stopovačku (dlouhou šňůru) a trénuj, že když panička zavelí, tak bruslař musí být až na druhém místě
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 12:06
- Nahlásit
Terri
A to ji teda bude mít pořád za sebou? I v lese? Dyť se bude motat
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 12:43
- Nahlásit
Venuše
Jo, pořád, a ještě k tomu ji nesmíš sundat dřív, než tě bude na tuty poslouchat No vážně
Jináč můžeš začít zase odznova.
Motat se bude přiměřeně, za chvíli se naučíš ji přeskakovat jak kamzík, nebudeš jí přišlapávat nechtě tak často a v lese když se zamotá, no tak ji zase odmotáš, vysvobodíš pejsu, on Ti za to bude neskonale vděčný a jde se dál.
My na ní byli půl roku.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 12:50
- Nahlásit
Terri
No ty bláho , no ale když to k něčemu bude, tak jo.A taky tím vyřeším přivolání, to je taky trochu problém. Ale většinou jen od pejsků.Někdy přiběhne hned, ale někdy je to horor.A to má ještě ve zvyku mi uhýbat, když jdu za ním a chci ho "odchytit" To pomůže leda piškot, když už je nejhůř. Jenže já vím, měl by to dělat rád, a ne že něco dostane.Když on je takový střevo hyperaktivní
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2006 13:21
- Nahlásit
Venuše
Neboj se, výsledek stojí za to! Právě z krizových situací ho musíš přivolávat - od psů, od lidí, od kol, koček, srn...
A k tomu Ti stopovačka udělá sloní službu.
Ale přečti si jak s ní pracovat - už to tu vícekrát bylo, tak si to vyhledej.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2006 10:49
- Nahlásit
Terri
Tak teorie práce se stopovačkou je naštudovaná, teď ji ještě praktikovat na mrně.Slyšela a četla jsem hodně nápadů se schováváním se hafunkovi, aby se naučil si mě hlídat. Ale pokud jdu se starším pejsanem, tak to asi nemá moc smysl co? Dokud uvidí velkýho, tak bude v pohodě. Leda se schovávat i s tím starším
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2006 23:14
- Nahlásit
Jo a ještě jedna věc.Když blbnem a hrajem si, tak skáče, běhá probíhá cokoliv, vyleze kamkoliv,nenápadně trénujem agility. A to ho moc baví, ale nedej bože, když po malým chci aby chvilku udržel pozornost bez pamlsku nebo hračky.Pořád se rozhlíží a zkoumá, a taky asi když je to dlouho, začne fňukat.Je docela hodně akční, tak jestli ho zatím nechat vyblbnout,a třeba povel zůstaň nechat naposled.Dělá všechno hrozně rychle, i sedni, lehni.Jenže, to bych se taky nemusela dočkat že jo?Opravdu je hyperaktivní.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 08:58
- Nahlásit
Venuše
Ta hyperaktivita je normální a že neudrží pozornost? Vždyť je to ještě mrňous, v tomhle věku je i pět minut soustředění na výcvik slušný výkon
S tou stopovačkou neváhej, případně si počti o přivolání na http://www.psycholog-psu.com tam najdeš asi úplně všechno. Kuli tahala stopovačku do 8 měsíců hlavně přes pubertu ale dnes jí odvolám i od kočky nebo bažanta. Něco jako odchytávání kolem kroužícího psa nepřipadá v úvahu
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:13
- Nahlásit
udržel pozornost bez pamlsku nebo hračky
jééé, ty na něj moc spěcháš I můj ročák se ofrňuje, když nemám pamls nebo balonek
A že je hyperaktivní, je to sice o nervy, ale vydrž, ono tyhle hyperaktivky jsou lepší než lemry
A stopovačku nasaĎ a trénuj přivolání, jak píše Petl
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:37
- Nahlásit
petl
Terri
Děkuju za uklidnění, když já to tak tady čtu, tak měla pocit, že ten náš malej diblík nic neumí a neposlouchá
Tak to su klidná.A vůbec, hlavně když bude zdravej a veselej, že jo.Nechci z něj mít služebáka, stačí když bude mít rád svoji lidskou smečku.A je to.Ale stopovačku určitě pořídím, a přece jen to přivolání je pro jeho bezpečnost.
|
petl
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:24 - Změnil/a: petl
- Nahlásit
Venuše
přece jen to přivolání je pro jeho bezpečnost
a přesně tak se na to dívej dál, ale ten nácvik mu nesmíš otrávit - ze začátku přivolávej tak 2-3x za procházku přičemž uspokojivým výsledkem je že se štěndo okamžitě otočí a přiběhne k tobě. Až tohle zmáknete - šeltie se učí rychle tak tomu dávám tak týden dva dny na pochopení a zbytek na zažití reflexu - tak trénuj dál, přivolání od pejsků, od běžců atd atd. Stopovačku odepni až když ho bezpečně přivoláš z jakékoliv situace. Dřív ne, to bys ho jen naučila rozlišovat kdy stopovačku má a kdy nemá.
Díky tomuhle je u nás povel "Ke mně!" nejsilnějším povelem který jsem schopna použít. Samozřejmě máme variace "zpět, pocem, notakdělej, neloudej se atd" jenže když jí potřebuju třeba vykapat oko nebo ostříhat packy, prostě ne vždycky dělat to co se jí líbí, tak na nic jiného neslyší. To je pak prostě "ke mně" a to pak automaticky otáčí a jde a vůbec nepřemýšlí jestli jo nebo až za chvíli nebo jen takovýhle kousek. Stopovačka u nás prostě zabrala na 100%
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:25
- Nahlásit
my učili přivolání u obou psů bez stopovačky. Pravda, některé situace jsou pak na menší infarkt
Terri
pro hyperaktívy a temperatívy mám taky slabost
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:39
- Nahlásit
petl
Tak to ho možná opravdu tak trochu otravuju , zkouším přivolat i víckrát za procházku. Já ho většinou, když je to na bezpečném místě nechávám jít k pesanům, a to většinou, když ho ten druhej moc nezaujme, tak přijde hned a je to v pohodě.Nedej bože, když je to mrně jak on a druhej páníček nervózní pitomec, kterej ječí ať ho ten náš diblík neotravuje.Ale když oni si chtějí jen hrát a blbnout.Většinou fakt záleží na té druhé straně, pokud má rozum, děcka si pokecaj, pohrajou a všichni odcházíme v klidu, ale když někdo někam spěchá, táhne hafku za obojek od našeho poděsa,a ten je ještě pronásleduje, tak to je problém.
Jenže jak ten prcek teda rozliší, že 5 x může za hafunou, a po 6 ne.Dyť on neví, že zrovna jede auto, nebo něco jiného.No vlastně, on to rozlišovat nemusí, mělo by mu stačit, že mu to řeknu já, kdy může a kdy ne, že?
Já jsem ráda, že je akční, aspoň je s ním sranda
|
petl
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 12:06
- Nahlásit
Venuše
on to rozlišovat nemusí, mělo by mu stačit, že mu to řeknu já
To je přesně ono. Cílem v podstatě je, aby když potkáte něco zajímavého (psa, kolo nebo cokoliv jiného) aby se na tebe podíval ve stylu "vidíš to? Co s tím?" no a ty mu řekneš že buď může a nebo nemůže. Rozhodně ale nesmí vyrazit od tebe sám.
Neboj, naučí se to, když to zvládla ta moje raketa akorát buď důsledná, ne že ho jednou přitáhneš a jednou zase beze slova pustíš. Chovej se prostě pořád stejně a on se to naučí.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 13:34
- Nahlásit
petl
Takže preventivně na "zajímavé" věci říkat čekej, a podle uvážení bud pustit nebo ne.Zas když budu říkat hned nesmíš nebo fuj, a pak podle situace pustím nebo ne, tak bude asi zmatenej.
Teď to máme tak, že skoro za všema pejsama běhá, a já buď volám nebo ne.Když volám, tak většinou neslyší, když je to móóóóc zajímavé, až pak přijde, až si odbyde svoje Takže ouplně změnit.Chudáček malej, to mu v tom dělám pěknej brajgl.Ale to pude.
|