Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
petl
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 08:23
- Nahlásit

gabifi
Tak na MR ještě určitě nemáme, zatím děláme spíš "srandaakce"

Aha, vidíš a já myslela že když to kupuju normálně z řeznictví určeného lidem tak je to maso veterinárně čisté
Hm, u nás se kostičky ani jiné ňaminy nevlastní. Čubízny dobře vědí že jsou všechny moje a já je ze své nekonečné dobroty jen půjčuju a že jak některá ukáže zuby tak jí přiletí trest. Takže u nás asi vzácně dva psi hryžou stejnou kost a nebo ten druhý čeká až se uvolní

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:40
- Nahlásit

petl
Nebudeš náhodou teď o víkendu v Krči? Že bychom se konečně poznaly na "živo"?

petl
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 13:42
- Nahlásit

Budu!!!! Já i obě čubís. Budeme tam pomáhat ještě kámošce která vystavuje 3 slovy tři! psy takže budeme mít práce nad hlavu (to víš, my se před výstavou šlechtíme, u vás stačí přeleštit)
Určitě se zastav.

Zany
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 15:35
- Nahlásit

Mozna se v nedeli taky prijdu na chvilku kouknout, tak kdzbzste si vsimli modre tluste seltie a cinanka , tak to jsme my.

Citera
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 16:10
- Nahlásit

Jimmi
petl
Kámoška uvažuje nad kolií, jen váhá nad druhem srsti. Když vás tu mám, je mezi krátko a dlouhosrstou velký rozdíl? Povahově.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 18:38
- Nahlásit

Citera
Já ti za sebe asi moc neřeknu, protože mám jenom kraťandu.
Ale říká se, že je akčnější
Taky jsem slyšela, že dlouhosrstky jsou citlivější. Ale to je všechno bez záruky.

petl
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:05
- Nahlásit

Zany
Budeme koukat po číňáncích jenže v neděli tam budeme mít celkem 6 psů tak budeme mít docela frmol tak doufám že vás uvidím

Citera
O kraťandách ti neřeknu z vlastní zkušenosti nic, ale lidi co mají nebo meli obojí (dlouhé i krátké) shodně tvrdí že kraťanda je povahově tvrdší, ostřejší. Dlouhé jsou podle mých zkušeností velmi ochotné vyhovět pánovi v čemkoliv, hlavně když mu to udělá radost - to je ta ovčácká povaha kdy musely tisíce let koukat u stáda co po nich ten ovčák zase chce V povaze jsou temperamentní ale mírné, neznám dlouhou která by vycenila zuby na jiného psa jakéhokoliv plemene. Když jim není sympatický tak se prostě otočí a jdou od něj. Nejsou ale žádní strašpytlové, neradila bych nikomu aby mě zkusil venku přepadnout. Starší čubís při obranách mnohokrát nekompromisně prokázala že na mě prostě sáhnout nedá.
To ale jen když jde do tuhého, jinak všechny dlouhé co znám tak jsou to pohodáři kteří hlavně potřebují být s pánem. Když vám nevyjde dlouhá procházka tak se v klidu uloží tak aby na vás viděla a je taky spokojená. Na druhou stranu ale nemá zase problém s námi vyrazit na 20-30 km výlet.
Nevím jak kraťandy, ale dlouhé mají velmi potlačený lovecký pud, tj neslídí na vycházce po stopách a neloví. Ráda vyprávím jak nedávno venku ťapal před námi po cestičce bažant...asi 5 metrů před námi ...a čubís na mě koukaly jako co s ním, tak říkám coby, nechte ho žít no a ony zase začaly hledat své aportíky
Dlouhé se hodí téměř pro jakýkoliv sport. Vím o agiliťácích, flyballistech, obranářích, pastevcích...

Jestli je kámoška poblíž Prahy, tak tenhle víkend je v Krči klubovka+speciálka tak ať se přijede podívat sama, uvidí obojí.

petl
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:14
- Nahlásit

Jimmi
S tou citlivostí : často se zaměňuje za bojácnost. Je pravda že dlouhé jsou hodně citlivé na změny nálad, na křik. Jako trest je pro ně obvykle dostačující i tiché :FUJ! Na procházkách nemám potřebu křičet, na povely reagují okamžitě i když je říkám jen polohlasem. Neumím si představit dlouhou pod klasickým drilem, vyškubáním, apod. Tak byste si vychovali leda ustrašené nervózní zvířátko.
Faktem je, že pokud mi jde o temperament a povahu, vybírala bych podle rodičů. Moje čubís byly odjakživa raketky na jaderný pohon, které musely všechno prozkoumat a u všeho být první, bojácnost jsem u nich tedy rozhodně nepozorovala. Stejně jako u ostatních dlouhých ze sousedské CH.S. Tam mají taky dobrá třeštiprdla

Jimmi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:42
- Nahlásit

petl
já mám též hodného a klidného psa

Jimmi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:45
- Nahlásit

petl
jak tě vlastně poznám? nebo napiš co budeš mít za číslo a já si u fenek počkám

petl
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:45 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Jimmi
Ehm, to uvidíš v kruhu v Krči Všichni páníčci klušou a pobízejí jdeme, jdeme, a já klušu a výhružně syčím pomalu, pomalu!

Jestli budeš v sobotu, jsme jediní dorostenci ve fenách pak mám ještě mezitřídu s tou starší a kámoška má dva psy: v otevřence a v šampionech. V neděli nám přibude ještě jeden dorostenec

Jimmi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:50
- Nahlásit

petl
tak to si tě najdu

petl
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:55
- Nahlásit

Jimmi
A vy vystavujete v které třídě? Jimmi je Georg KL?

Citera
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:03
- Nahlásit

petl
Jimmi
Dík za info. Snažila jsem se ji přesvědčit na vousatku, ale tu právě kvůli vousům nechce
Jenom mě překvapilo, že dlouhosrstá našich známých má třeba velký problém jít po schodech. Nevejde na schody, které nejsou "plné" - co je vidět dolů. A někdy se i v jiných případech chová nepochopitelně. Tohle je normální nebo jen případ 1 jedence? To je ten bezpapírák po šampionech Naše beardedky taky občas trdlují, ale tohle s těmi schody je něco jiného.
Bohužel je asi 300 km od Prahy. Ale lákám ji na národku do Brna. Vše přetlumočím.

petl
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:11 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Citera
Je normální že si na neznámé věci musí zvykat a to nejlépe odmalička Takovéhle "děravé" schody máme doma, starší si na ně musela zvykat, mladší po nich lozila sama od 2 měsíců ale to jsem zase trnula já že se zabije
Zase to měly obráceně u takových těch kovových mřížek co jsou na rohožkách před obchody: starší po nich běhala a ani jí nenapadlo že šlape po něčem jiném a mladší je zase obcházela. Ale okoukala to rychle, 2-3 pokusy a už jí ani nenapadne se zastavit.

Známé bych vážně doporučila jít se na rodiče štěněte podívat osobně (aspoň na fenu) jestli je přátelská, běhavá, jak reaguje na zvuky (tlesknutí, upuštění vidličky apod)

Citera
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:58
- Nahlásit

petl
Tohle právě znám u beardedek, že si občas musí na neznámé zvyknout. Ale u tohodle to majitelé opravdu řešili od štěňete, systematicky, bez nervů a nic. Pomůže jen to, když přes schody natáhnou koberec. Ale postupné odstraňování koberce nepomohlo. Mně to přijde jako snad strach z výšek, protože někdy nechce namost, lávky, k různým výkopům. Ale jinak je to úplně super pes. Jen by mohl mít vousy a chlupaté packy

Bude obcházel, slíbila, že to tentokrát pojme zodpovědně. Bohužel vždyšáhla po štěňěti a měla smůlu. Jedno mělo vysokou DKK a v roce ho musela nechat uspat, druhý pes jí zemřel na epilepsii.
Jsme od hranic se Slovenskem - je zhruba jedno, jestli zavítá k nám nebo k sousedům?

petl
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 10:09
- Nahlásit

Citera
Asi není, na Slovensku je velmi málo Ch.S. u nás je větší výběr. teď čekají štěňata u http://www.leawrey.net22.cz - fenu znám, od té si rozhodně žádného ustrašence ani lenocha domů nepřinese

Citera
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 10:13
- Nahlásit

petl
Aha, všechny kolie se tam moc nechovají. Zkusím jí to navrhnout, ale možná je to brzo. Ale uvidí se, co má v plánu. Jinak chce štěně na agility a další blbiny.

petl
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:40
- Nahlásit

Citera
Tak to bych tedy na jejím místě opravdu důkladně koukala na povahu rodičů.

Zany
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:24
- Nahlásit

petl

tak zmena.Chtela jsem jit v nedeli po cvicaku, ale ten ted zmenili az na 14 hod, takze prijdu asi v sobotu.

petl
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 13:46
- Nahlásit

Zany
Jééé to tam bude rušno, já už se moc těším ale zároveň jsem strašně nervózní, jako před každou výstavou. Ještěže mám psy které to baví. Jezdit tam s nějakým ňoumou co to bere jako povinnost tak už výstavy asi dávno zabalím

Jimmi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:25
- Nahlásit

petl
Právě si čtu v Planetě, je tam portét hádej koho?

Zany
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 15:31
- Nahlásit

Ja jedu za tyden do Boleslavi , bude to nase druha vystava s cinankem, poprve jsme byli , ale jen v dorostu ,tak uz jsem nervozni ted.

Citera
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 16:27
- Nahlásit

petl
Právě proto jsem se ptala na povahu. Až si to probere, tak se případně zase na něco poptám. Nebo na kraťandu. Dík.

petl
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 07:47
- Nahlásit

Jimmi
Jo, je to hezká propagace plemene je dobře že se o nás trochu mluví, lidi už pomalu zapomněli že něco jako kólie existovalo.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 09:22
- Nahlásit

petl
Jsem ráda, že jsem letošní masakr v Krči přežila.
A moc ráda, že jsem tě osobně poznala.

petl
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 10:52
- Nahlásit

Jimmi
Ahoooj
My jsme vás taky rádi viděli Snad jste s výsledky spokojenější než my. Dina Korna to u nás v sobotu celkem přeťápla Jaká byla na kraťandy?

petl
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:01
- Nahlásit

petl
Teď koukám na výsledky kraťand a tak musím poblahopřát
Oba dva dny jste dopadli super

Jimmi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:02
- Nahlásit

petl
Celkem to ušlo, zato v neděli dala v mladých VD, protože jsou nedodělaný a mají přijít za dva roky a ve třídě vítězů dala loškému BISovi taky VD

petl
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 12:07 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Jimmi
Ta paní u mě jako rozhodčí tedy skončila. U dlouhých nedokázala vybrat ani dva vítěze třídy stejného typu a ze všeho nejdřív z kruhu "odstřelovala" psy kteří v zahraničích sklízejí CACIBy na nůše Několikanásobný interšampión a multišampión od ní odešel s VD stejně jako Evropský vítěz mladých... a dorazilo mě že Kulině napsala posudek jak na světového vítěze ale s finální známkou dobrá...chudáci všichni ti zahraniční rozhodčí před ní, kteří si všichni zatím mysleli že je výborná asi to jen nedokázali poznat

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání