| Autor |
Zpráva |
mac1
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:57
- Nahlásit
mám dva zhruba 27 kg psy, každý denně cca 0,5 kg masa + sýr, tvaroh, vejce , kosti, ovoce, zelenina , vločky apod.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:08
- Nahlásit
rendik
Já mám německou dogu cca 55kg. Krmím 2kg syrového masa denně a cca 400-600g příloh se zeleninou plus vitamíny atd...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:16 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
rendik
v knize Chov psů se uvádí - 30 až 60g směsi (maso plus přílohy) na kilo psa.
Já mojí 11-12kg psici dávám tak 150-200g masa a zbytek doplňuju přílohama (ovoce a zelenina, ostatní užívám výjimečně). Dávám odhadem tak 60% masa a 40% příloh.
Taky záleží jaký maso, jestli tam přihodím tvaroh, cottage, vajíčko atd atd atd a taky na aktuální kondici a zátěži, ale to si člověk lehce odpozoruje.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:47
- Nahlásit
joli
můžeš napsat, jak jsi spokojená s vločkami z Bewi dogu?
Já koupila od Happy dog a musela jsem to po čase vyhodit. Začali se tam množit nějaký nechuťárny a taky pes to zrovna nadšeně nejedl. Většinou jenom olízal a sežral kousky masa a vločky nechal.
Ještě v jakým obchodě to kupuješ?
Dík
P.S. Jestli s tím máte někdo zkušenosti a víte ještě o jiných dobrých přílohách tak to napište
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 08:56
- Nahlásit
Já koupila nedávno u Barona tyhle:
A pes mi je omítá jíst, takže nám celý balení, naprosto netknutý stojí doma
Taky bych byla ráda za doporučení nějaké CHUTNÉ přílohy.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:04
- Nahlásit
suesie
a to ještě není Baron zrovna nejlevnější co?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:05
- Nahlásit
suesie
a co obyčejný ovesný vločky?
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:09
- Nahlásit
fromeli
to jsem taky zkoušela a taky to nechce, po těstovinách má trošku průjem a to jsou ty těstoviny pro psy, rýže se mi nechce pořád vařit....
zatím to vypadá, že nejlepší příloha je žádná příloha
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:11
- Nahlásit
suesie
Dej vařit zároveň s rýží kus jater, nebo srdíčka a uvidíš, jak bude příloha pro psa chutnější . Nebo se dneska dělají kolínka třeba s příchutí šunky, či ryby a tak ...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:12
- Nahlásit
Jimmi
A co zkusit rohlíky? Ty má moje dogiňka móóóc ráda...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:14
- Nahlásit
Jimmi
a kuskus?
Jinak já ty psí těstoviny nedávám, moc se mi to nezdálo, když už tak dám normoš obyč pro lidi.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:14
- Nahlásit
Jj, vločky dáváme a taky má moc rád pohanku nebo kroupy.
Frog
Právě jsem se chtěla zeptat jestli někdo máte zkušenosti s těma kolínkama s příchutí. Já e teď zahlídla prvně v eshopu od Wami.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:16
- Nahlásit
fromeli
Já nedávám normální kolínka vůbec, oni jak jsou klouzavý a velký, tak je ten náš blbeček v minutě celý spolyká a pak to hnedka vyzvrací
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:17
- Nahlásit
, že nejlepší příloha je žádná příloha
Jimmi
a když na to přijde, zelenina a ovoce je taky příloha
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:18
- Nahlásit
Já nedávám normální kolínka vůbec, oni jak jsou klouzavý a velký, tak je ten náš blbeček v minutě celý spolyká a pak to hnedka vyzvrací
suesie
já dávám takový ty obyč nudle do polívky a nebo v penny maj ty kolínka děsně pidi.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:20 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit
fromeli
kuskus ne, to je jako rýže, už tak s tím mám dost práce, to jsem mohla zůstat u granulí
Frog
jo rohlíky a starší chleba to on může, ale taky by měl k tomu masu dostávat nějakou rozumnou přílohu
P.S. Jim žádnou zeleninu a ovoce nežere, prostě to nechce. Nastrouhanou zeleninu na jemno je schopen preparovat hodinu.
Jediný čím mě dostal, že mu chutná čerstvý kokos
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:21
- Nahlásit
kuskus ne, to je jako rýže, už tak s tím mám dost práce
já ho jen zalejvám horkou vodou a nechám odstát.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:25
- Nahlásit
fromeli
začínám a nejsem prostě tak zběhlá a šikovná , zatím se v tom plácám
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:25
- Nahlásit
fromeli
Hmm, do v Penny jsem ještě nikdy nebyla. Nikdo kolem není
Asi vyzkoušime ty nudle. Ještě mu je nalámu a bude.
Absolutně nechápu, jak do sebe to naše psisko může dostat takovou porci tak šíleně rychle. On to do sebe snad úplně celý vcucne. Ani u toho nedýchá. Zpočátku jsem si vždycky myslela, že v tom jenom pofifral jak rychle byl pryč od misky a on to snědl komplet celý a ještě tu misku vylízal. Je to fak blázen.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:26
- Nahlásit
Ad prilohy:
Kolinka s prichuti jsou dobry, teda ne ze bych je chutnala, ale mym psum jedou...
Nejrychlejsi a pro psy sikovny jsou taky tyhle: Delikan (nemyslim granule, myslim extrudovane testoviny), pak taky Míša od Fitminu nebo Trollo (nebo tak nejak...?). Vsechno jsou to extrudovane testoviny, takza se daji dat jak suchy, nebo (a tak to delam ja) se to da zalit vodou a nektery se jen namoknou, jiny se daj rozhnacat na kasi...
Ovesny vlocky kupuju lidsky, stejne tak ryzi - v Tescu mivajiu levnejsi ryze okolo 10Kc/kg.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:26
- Nahlásit
fromeli
A jak dlouho to necháváš odstát? Že bychom kuskus taky zkusili...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:29
- Nahlásit
začínám a nejsem prostě tak zběhlá a šikovná, zatím se v tom plácám
Jimmi
každej z nás začínal
Já jsem od přírody lenivá a tak i vaření pro lidi si usnadňuju a v tom ducho pokračuju i u psice. Jinak taky má ráda takový ty rýžový nudle, co prodávaj číňani, ty se taky jen zalejou vodou, ale přidtím je tedy nalámu
Absolutně nechápu, jak do sebe to naše psisko může dostat takovou porci tak šíleně rychle. On to do sebe snad úplně celý vcucne. Ani u toho nedýchá. Zpočátku jsem si vždycky myslela, že v tom jenom pofifral jak rychle byl pryč od misky a on to snědl komplet celý a ještě tu misku vylízal. Je to fak blázen.suesie
když jsem přešla zcela na normální jídlo, tak sem teprve zjistila, co je to fofr žraní, a to špageta měla granule ráda.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:29
- Nahlásit
wami
A nedaj se ty kolínka koupit v nějakém menším balení? Mám strach hnedka kupovat 3kg abych pak nedopadla jako z tou přílohou od Barona.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:31
- Nahlásit
A jak dlouho to necháváš odstát? Že bychom kuskus taky zkusili...
suesie
tak kolem 10 minut, občas to načechrám vidličkou, prostě zaleju vařící vodou a přikryju a když se mi to zdá, tak dávám. Většinou do toho rovnou hodím zeleninu, aby se taky spařila
Jak říkám - lenoch
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:31
- Nahlásit
fromeli
No on Cllif takhle rychle polyká i granule. Akorát Kronch sem tam zkousnul (teď už je ale nechce vůbec)
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 09:44
- Nahlásit
suesie
mno tak jednak jsou ty kolena o neco levnejsi, tusim...
Druhak - tak zkus psoj uvaritnejprve klasicky testoviny lidsky, a jestli mu pojedou, tak myslim, ze ty psi budou bez problemu...
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:08
- Nahlásit
Jimmi
ale taky by měl k tomu masu dostávat nějakou rozumnou přílohu
Mě se zdají rohlíky jako rozumná příloha , psisko je miluje a já se s tím nemusím vařit jen jí je do toho nalámu .
Jinak já jsem zkusila ty těstoviny rybí ( normální jí chutnají) a tyhle fakt zbožně obdivovala, když jsem je vařila,ale druhej den měla stráááášlivej průjem. Takže teď nevím, jestli je to z těch těstovin, nebo mi venku sežrala nejakej hnus fialovej...
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 10:25
- Nahlásit
Frog
hmm to nevím, ale já těstoviny už raději nedávám, fakt se mi moc neosvědčily
teď jsem objevila u vetamixu škvarky, to jsou klasický? jako vypečený? nevíte někdo?
Mě se zdají rohlíky jako rozumná příloha....chutná to ano
|
joli
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 14:52
- Nahlásit
Jimmi
škvarky jsou super, vypečený !
Příloha od Bewi dogu je taky super, jsem ráda, že jsem ji objevila, těstoviny a rýže totiž Harykovi nejedou.......Vždy pošlu e-mail panu Jonášovi dalub@volny.cz, je moc ochotný a přiveze do Prahy kolik pytlů chci.
Nejdřív jsem toho k masu přidávala míń, než tomu přišel na chuť........ale to netrvalo dlouho!
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 16:46
- Nahlásit
joli
moc děkuju
|