| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 17:22
- Nahlásit
Díky všem...Začnu na kile masa na den + příloha a uvidíme...Pesan se určitě bude cpát jak šílenec, po roce a půl na granulích...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 17:25
- Nahlásit
mám dotaz ..koukala jsem ,že u wami v obchodě se prodává sušené maso, nedokážu si moc představit v jaké formě-jako tvarově, jestli se dá dobře lámat atd. myslíte,že by se dalo používat jako pamlsek???takže by mě i zajímalo, jak psům nezalité chutná, máte s ním někdo zkušenosti???díky
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 17:29
- Nahlásit
eva od jondy
bud je tam susena svalovina a ta se da lamat (no, spis, odtrhovat, ona to fakt je svalovina s tema vlaknama a tak ) a pouzit jako pamlsky (ale covece, asi by nebyly nejlevnejsi... ), nebo je tam drceny maso, a to si moc jako pamlsky predstavit nedokazu, leda z toho udelat s vodou nejaky kulicky... ale jestli by drzely pohromade, tak to nevim...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 17:34
- Nahlásit
Mně to zase jako pamlsky přïjde dost kalorický
Ikdyž já používala v zimě obyč nesolený škvarky
|
joli
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 17:38
- Nahlásit
Haryk je asi fakt divný......sušené hovězí mu nechutná, nesežere to ani omylem............
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 17:39
- Nahlásit
wami
dík moc, teda, to je rychlá odpověď!!!
spíš sem to myslela jako hypersupermlsky za agility a tak, protože běhám jak dement s kuřetem v kapse no a jinak jsem jako sušený našla jen jerky a to je taky cena ...teď mám pro něj pamlsky od kronche, jenže prostě kuře pro něj nevyvážej..takže hledám, hledám alternativy budu přemýšlet dík
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 17:41
- Nahlásit
fromeli
já bych je samo započítala do krmný dávky a dostával by je za extravýkony takže vlastně nikdy
joli
fakt????no každej má jiný chutě, jonda zas nejí gumový medvídky
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 17:44
- Nahlásit
eva od jondy
nahoda, jsem zrovna sedela u compu...
No, tak jestli jako mlsky za superhyperextra skvele vykony, tak pak by to asi slo...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 17:53
- Nahlásit
wami
tak já to ještě promyslim, on je totiž na superhyperextra skvele vykony dost skoupej, tak abych to pak za odměnu nechroupala sama
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 18:05
- Nahlásit
eva od jondy
ja bych se tomu vlastnimu chroupani moc nesmala... I ja na to mela chut a pred chlapem to musim schovavat...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 21:08
- Nahlásit
eva od jondy
on je totiž na superhyperextra skvele vykony dost skoupej, tak abych to pak za odměnu nechroupala sama
Připadá mi jako bys psala o tý mojí obludě... Na cvičák chodim s kapsama plnejma vařenejch jater a vepřovýho masa jako odměny za superhyperextra skvělý výkony, ale ty se většinou nekonají, takže to doma šoupnu do mrazáku a za tejden na cvičák rozmrazim...
wami
I ja na to mela chut
A ochutnalas? Já zatim ochutnávala jen granule a nic moc teda, se psovi nedivim, že to nechtěl...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 22:26
- Nahlásit
Tak sem si to tu celé přečetla od začátku a docela jste mě zmátli s tím krmení masem .Neříkám, že granule sou super extra žrádlo, taky by se mi asi po čase chleba s máslem přejedl, kdybych ho jedla pořád dokola . My teda krmíme jak granule, tak vařený s přílohama, pravda zelenina občas, ovoce nic moc, jogurty skoro vůbec. Podle předešlých příspěvků bych se měla skoro divit, že hafíci jsou zdraví a prosperují. Nejsou to žádní obři, jsou to šeltie, jeden rok a druhej 6 měs.
Nemyslím to vůbec ironicky, jen si tak nahlas přemejšlím, jestli teda začít krmit jen masem a v nouzi (dovča, víkend mimo domov apod.) granulema. A když jo, tak jak na malé plemeno? Většina příspěvků byla mám dojem pro velký hafany.Dík
PS: nejsou to žádní gaučáci, mají myslím velmi dobrý dostatek pohybu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 23:07
- Nahlásit
rendik
A ochutnalas?
no, suseny maso ne, ja na maso moc nejsem... Kdybych nemusela, tak vubec, ale i tak se mu vyhybam jak cert krizi...
Ale zato jim papam Candiesky, kdyz je nekde dostanem, a ochutnavala jsem kdysi snad uplne prvni granule na trhu... (nic moc )
Venuše
Na male psy plati to co na velke, jen v mensim...
Jen strasne malo lidi prechazi od nativni stravy zpatky ke granulim...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 06:32
- Nahlásit
. A když jo, tak jak na malé plemeno
Venuše
doporučuju knížku -Malá psí kuchařka pro dospělé psy malé, střední a o chlup větší od J. Weigela - je to rozepsaný pro velikosti od 2 do 22kg.
Jinak já mám taky "malou" psici - 12kilčo plus minus.
Pak ještě doporučuju knížku od Sehnerový - Jak krmit psy a od Procházky Chov psů. Člověk z toho získá jakous takous představu a pak už si to upraví podle svých postřehů a vlastního psa.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 09:05
- Nahlásit
wami
fromeli
Jojo, díky, zkusím sehnat. A ještě mi doporučte kuchařku a návod, jak přesvědčit naši babi, že krmit masem je lepší než granulkama. Včera jsme na toto téma zabředli rozhovor, a docela ji poděsila představa, že by její chlupáčci měli žrát syrové maso
Že tam jsou tasemnice a jiný potvorstva.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 09:13
- Nahlásit
Venuše
V přemraženým mase tasemnice ani jiný potvorstva nejsou. Ale jak říkám musí projít hlubokým mrazem...
Návody jsou určitě najdeš v tonhle tématu na předešlých stránkách, nebo zalov na v předešlých tématech... Zkus babi dát přečíst třeba tu knížku od Sehnerový...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 09:17
- Nahlásit
Zkus babi dát přečíst třeba tu knížku od Sehnerový
ta je dokonce i vtipná
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 09:44
- Nahlásit
Frog
fromeli
My totiž krmili našeho bývalýho oříška jen granulema, a né zrovna kvalitníma (díky nevědomosti), a taky fungoval Ale je fakt, že oříšci jsou obecně imunnější oproti všemu, včetně nemocí, takže ten by asi prosperoval i z chleba
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 15:28
- Nahlásit
Tak sme zkusili našim chlupatcům předložit syrové masko, a k radosti naší babičky, páč ta není zastáncem krmení syrovým masem, se toho ani netkli. Vařený si dají, ale syrovina nic moc.Zatím sem vtipnou Sehnerovou nesehnala
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 15:33
- Nahlásit
Venuše
Knizku si muzes objednat pres net TADY MAS KONTAKT - je to ta kucharka.. Mam ji doma a opravdu pekne cteni...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 16:51
- Nahlásit
Fifi
Šup, a je v košíku Díky
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 17:07
- Nahlásit
All
Tak mám skoro proštudovanou celou vtipnou Sehnerovou, a můžu Vám říct, že mám pocit, že ty naše hafáky hrozně trápím, když jim dávám granule a sem tam maso s přílohama, a taky podle všeho máme nadpřirozené hafáky, páč ještě při té stravě jsou vitální a fungují
Né, teď vážně. Knížka je opravdu vtipná, hezká a velmi poučná, jen mám pocit, že ti naši hafáci jsou opravdu mimozemšťani, páč sem jim zkoušela dávat některé kousky z potravin, co uváděla Sehnerová, a oni je nechtějí !!
Buď jim to podávám blbě nebo sou divní
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 17:42
- Nahlásit
Buď jim to podávám blbě nebo sou divní
Venuše
naše špageta taky všechno nejí, třeba Sehnerkou uváděnou cibuli
Česnek sní jedině v případě, že jí ho propasíruju do žrádla, nejlíp do ovesný kaše
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 17:51 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
fromeli
Sehnerova radi davat psom cibulu?
Pokial viem, cibula je pre psov toxicka. Aspon tak pisu rozne mudre knihy
nas cesnak tiez nechce, ale poznam psov co ho zeru ako pamlsok
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 17:52
- Nahlásit
fromeli
No jenže já jsem jaksi zmatená z toho dávkování, kuknu teda ještě na předešlé příspěvky, ale nějak si nedokážu spočítat kolik čeho mám dávat dvěma šeltiím klukům 14 a 7 měs. Třeba když dám příklad tu ovesnou kaši ráno a nějaké masko večer, tak nevím
On ten starší je hlavně "divnej", on nežere ani salám, to si dá raděj piškot, a z mléčných výrobků tak leda pribiňák, ten mladší je malá popelnice
Jo, a taky sem jim dávala syrový vajíčko, no to byl ksich!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 17:55
- Nahlásit
Sehnerova radi davat psom cibulu
Bela
no je to tam, fakt
Venuše
a kolik maj kilčo?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 18:31
- Nahlásit
fromeli
Starší 10kg, mladší 7kg.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 18:42
- Nahlásit
No tak ten starší, tam bych začala tak s 300g směsi (maso, zelenina, příloha) za den a podle toho, jak bude vypadat přidala. Klidně si namíchej jídlo na celý den a ráno mu část dej a zbytek schovej na večer. Já dávám tak 2/3 masa a 1/3 příloh.
Ten mladší je ještě štěndo, tam toho krmení bude víc, ale zase už ne dvojnásobek, osobně bych mu dávala tak 400-450g, těžko odhadnout, každý pes je jiný. Měl by mít víc bílkovin, takže nějaký tvarohy, cottage apod. (to samozřejmě dávám i dospělačce).
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 19:13
- Nahlásit
fromeli
A je to jedno jestli teplý nebo studený? My teda i toho malýho krmíme teď už 2x denně. Možná se ptám jako blbec, ale raděj se zeptat než něco po... že?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2007 19:19
- Nahlásit
Venuše
já dávám vlažný, tedy když dostane vařenou přílohu a jinak by to mělo mít pokojovou teplotu, tedy nevyndat z lednice a šoupnout to do misky. Nech to vždy "aklimatizovat"
|