Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / přechod psa z bobulí na maso...
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
joli
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:17
- Nahlásit

Vážně uvažuji o tom, že začnu krmit pejsana masem.
Hlavně mě inspirovali Sali, Tchor a Top.
Je mu teprve 8měs., šarplaninec. Myslím, že ten přechod by měl být pomalý, zatím krmím 3x denně, tak bych začala to večerní měnit na maso a třeba po 14 dnech i to polední...atd. Co myslíte????

birma
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:19
- Nahlásit

joli
klid. Můj pes měl vždycky po granulích trávicí problémy. Jednou jsem mu udělala rovnou porci masa s rýží (napřed s rýží a kuřecí, ale myslím, že to je jedno) a od té doby granule nedostal. Trávicí problémy zmizely
klidně bych to změnila najednou

Meta
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:29
- Nahlásit

Já jsem si převedla štěně z granulí na maso hned po převzetí a nikdy žádné potíže se zažíváním nemělo. Ale granule jsem zcela neodbourala, štěně je má k dispozici volně v misce, kdyby přes den dostalo hlad. Moc teda neubývají. Jinak dostává ráno mléčný malý chod (bílý jogurt, tvaroh se žloutkem, kaši s medem, ...) a večer velký masitý. Veterinář nás moc chválil, že pěkně prospívá a má pěknou srst.

klára
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:38
- Nahlásit

taky jsem přešla na krmení masem - byla to nárazová akce pro pejsu to nebyl nejmenší problém, ale už to zdaleka není taková vychrtlá kostřička jako předtím - teď je to pes svalouš

Pastelka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 12:43
- Nahlásit

Když tak o tom uvažuju, taky bych ráda přešla na maso. Kde ho kupujete? Na kolik to vyjde?

joli
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 13:17
- Nahlásit

Vyjden to prý levněji než bobule /já kupuji 15kg pytel asi za 1300,-/ a ani s tí není tak moc práce, dávají ho syrové !
Zkopíruji ti, co jsem si už doma uložila:
a krm kilo mletýho na psa a den,od Vetamixu to kilo vyjde na 10 korun,k tomu stačí Roboran,přidávám olej rostlinný podle toho co mám,olivák,slunečnice(z Lidlu),...občas vejce,pravidelně Bewi-dog Mineral,Roboran nebo Fitmin premixy,několikrát týdně litr podmáslí na psa,z Lidlu,litr za 10 korun.,podle chiuti jabka,kysaný zelí,čínský zelí,v sezoně rajčata,......nevyhodíme kousek chleba,všechen hltavě sežerou...milujou chleba...,SYROVÁ vejce,.......

Pastelka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 13:40
- Nahlásit

joli
Jak to Vetamix rozváží? Po celý republice? Tahle strava se mi zdá pestřejší a určitě chutnější.... Podívám se na jejich stránky.Myslím, že by se to mojí holčičce líbilo.A jí bych z toho měla asi lepší pocit než z granulí, protože byh věděla jistě co jí naláduju do misky.

joli
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 15:04
- Nahlásit

Pastelka
od 50 kil výš zavážejí,od 250 kil výš mají významné slevy...

musím "vyprázdnit" mrazák a pak si teprv mohu objednat....

Nikita
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 15:21
- Nahlásit

Já jsem udělala to samé co Meta. Dávám tedy ráno granule, odpoledne a večer maso, mám štěně 4,5 měsíce staré. A naprosto v pohodě!
Jinak nemám velký mrazák, takže kupuji maso ve zverimexu. Objevila jsem (u Liberce) takový, kde Vetamix berou, takže já si tam zajedu pro cca 8 kilo (podle toho, jak mám volno v tom malém mrazáku) a je to

joli
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 15:30
- Nahlásit

Já mám jen jedno dilema....Když budu krmit jen masem, bude mi pak žrát bobule, když někam pojedeme ??? Na dovolence nevidím jinou možnost než krmit bobulema !

klára
# Zasláno: 23 Lis 2005 15:38
- Nahlásit

Joli
to záleží vyloženě na psovi
Moje je zlatá, s jídlem nedělá cavyky a zblafne všechno (občas s výhradami), ale jsou psi, kteří po klasické stravě bobule odmítají.
Musíš to zkusit, abys věděla, co máš za psa

Ghianika
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 15:54
- Nahlásit

joli
taky jsem rovnou přešla na maso z Vetamixu (teď budu objednávat druhou várku) a bylo to bez problémů. Přidávám zeleninu (špenát, různé mixi apod.), někdy přílohu (vločky, těstoviny, rýži).
Když zapomenu ráno něco vyndat, nebo když nestíhám tak dostanou granule a baštěj je v pohodě, ale tohle hodně záleží na psovi jaký je jedlík. Jestli ti jí dobře a bez problémů tak to bude v pohodě

Nikita
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 15:58
- Nahlásit

joli
Bude. Neznám psa, co by hlady pošel u plné misky

A nedat mu něco lepšího jen proto, že by pak jednou za čas nechtěl to horší mi nepřijde jako moc hezký důvod.

birma
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 17:33
- Nahlásit

krmení jsem probírala s vetem - doporučil mi směs masa a oblivin ( 2/3 masa) - obiloviny jenom protože maso málo zasycuje, takže pokud pes málo žere, dá se rýže (nebo jiné přílohy) vynechat. Této směsi 3-6dkg na kilo váhy psa a den (tzn. 40ti kilový pes by měl dostat 1,2 - 2,4 kg směsi). K tomu zeleninu, ovoce a mléčné výrobky v množství, které chce pes sníst

Tchor
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 17:49
- Nahlásit

birma
My davame v prumeru 0,8 kg (je to podle psa cca 0,6 - 1kg) masa na den a obilnou prilohu nedavame v podstate zadnou a vsichni nam po tom docela tloustnou.

birma
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 18:21
- Nahlásit

Tchor
mě to smíchat doporučil jenom proto, že maso prej neni moc sytý. Taky dávám kolem kila masa denně a to kolik dáváte odpovídá tomu co mi on říkal ne? (mě se zdá že jo, ale nemám až takovej odhad na váhu psa )

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 18:24
- Nahlásit

birma
já vůbec nerada dávám obiloviny jako konstantní součást stravy,sice vím,že všechna moje zvířata je snášejí,ale pokud si mám vybrat tak rýži,a těstoviny jen pro chuť,oni je milujou s olivovým olejem a sýrem...ale skutečně lepek(gliadin-pšeničný protein)í se jako pravidelná součást stravy psovité šelmy neobjevoval a ne každé zvíře je schopné s ním pracovat a nevytvořit si glutenovou enteropatii...mimochodem ani netušíte KOLIK toho je mezi lidma....ani malým dětem ani štěňatům bych nedávala zdroj lepku...

Sali
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 18:28
- Nahlásit

birma
ad sytý maso-to je sice pravda,ale já docela potřebuju zvíře trvale při chuti na nějakou odměnku...sytost hodně ovlivní komponenta tučnýho v mase,mě docela připadá,že zvířata jsou spokojený i relativně objemově nedocpaný do plnýho břicha...
Jsou připravený kdykoli po čemkoli zobnout,a přitom se drobně ale vytrvale obalují podkožním tukem...

birma
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2005 19:03
- Nahlásit

Sali
jasně, njá taky přílohy nedávám třetinu - dávám když se mi chce tak polívkovou lžíci, nebo dvě
neřžíkala jsem to jako návod pro všechny na to, jak krmit. Ale pro ty, co se rozhodujou, jsem přetlumočila to, co jsem se dozvěděla u veta
A Altárek je ochotnej kdykoli něco zblajznout i kdyby to pak měl kvůli přecpanýmu pupky vyzvracet

joli
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:26
- Nahlásit

A co vnitřnosti ? Můžu dávat taky syrové ?

Pastelka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:59
- Nahlásit

Kolik masa by měl zhruba teda sníst 40 kg pes? Kolik přílohy ? Nebo úplně bez přílohy a jenom zeleninu ?

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:41
- Nahlásit

Pastelka
armádní norma je 500 g masa a 500 g přílohy(rejže,těstoviny...)
Zkušenosti lidí se liší od 500g masa až po 1000g masa podle ubytování a zátěže....příloha je variabilní.
zajímavé webovky zabívající se touhle problemaztikou jsou tady:

http://www.barfworld.com/

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:47
- Nahlásit

nějaké postřehy odtud,,co s nima souhlasím:

The BARF DIET™ does not contain grain products. Grains are not biologically appropriate for our pets. The ingestion of grain and other starchy foods contribute to most, if not all, of the degenerative diseases. Domestic pets should be getting their carbohydrate in a similar manner to their wild ancestors. That means fresh, raw vegetables and fruit.

Our pets’ wild ancestors derived their fats, and more particularly their essential fatty acids, from raw carcasses of animals and also from raw vegetable material. To maximize your pets’ health, we supply fats from similar sources to those consumed in an evolutionary diet.

A full spectrum of minerals must be supplied in your pet's diet in correct balance and sufficient amounts if he is going to remain healthy into advanced old age. Bones are the storehouse of all the minerals your pet requires in perfect balance for optimal absorption

Without vitamins, bodily functions do not proceed, and neither eventually does life. All of BARF World's components in our diets are fresh, whole and raw making it full of healthy vitamins for your pet. All living tissue contains enzymes in abundance, however, by cooking and processing foods the enzymatic activity is reduced. Our diets retain top enzymatic activity along with nutraceuticals, phytochemicals, antioxidants, bacteria and other anti-aging factors. Your pets long term health depends upon these factors which are present almost exclusively in whole raw foods for normal healthy functioning.

By eating many different foods, your dog consumes more of the known compounds that various foods offer, including vitamins and minerals as well as phytonutrients and the many other health protectors found in whole foods. As well, whole food nutrients are better absorbed than 'inorganic' supplements.Studies suggest that consuming a variety of foods is healthier and reduces risk of disease such as cancer, which is now being seen as due to a lack of protective foods in the diet.

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:49
- Nahlásit

Venku se to normálně prodává jak mražená hotovka,složení těch mražených kyblíčků se syrovým žrádlem je třeba:
BARF Combo (Beef, Lamb, Pork, Chicken) Patties
Beef, Lamb, Chicken, Pork, Finely Ground Beef, Lamb, Pork and Chicken Bones, Beef Liver, Beef Kidney, Whole Egg Without Shell, Cultured Kefir, Carrot, Broccoli, Spinach, Bok Choy, Celery, Ground Flax Seed, Dried Alfalfa Meal, Unbleached Beef Tripe, Apple, Pear, Grapefruit, Orange, Dried Kelp Powder, Cod Liver Oil, Capsicum, Garlic, Vitamin E Supplement, Zinc Oxide, manganous Oxide.
analýza protein 13%,tuk 10%.....

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:51
- Nahlásit

tady je stránka jak si to připravit doma,na podkladě mražených komponent:
http://www.barfworld.com/html/barf_diet/barfminces.shtml

A dog or cat's diet should be based on raw meat and bones
Most of the diet should be raw
Feed as wide a variety of foods as possible that reflect the types and quantities of foods our pet's wild counterparts would eat.

Anonymní
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:53
- Nahlásit

Sali
Já sem asi natvrdlá, ale 0,5 - 1 kg na 10 kg psa, nebo na 40 kg psa? Strašně rááááda bych krmila masem, ale přijde mi to jako děsná věda....

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:55
- Nahlásit

ukázky těch mražených hotovek
BARF World Genuine Veggies & Fruit
Finely pulped fresh raw vegetables enhanced with a perfect combination of ripened fruit including apple, cranberry and / or blueberry, broccoli, carrots, spinach, bell peppers and lettuce.

BARF World Genuine Beef Offal
A nutritious combination of liver, heart, kidney and unbleached tripe. Rich in high quality protein, vitamins, minerals and essential fatty acids.

BARF World Genuine Unbleached Beef Tripe
A diverse profile of living nutrients. Fabulous nutrition making do-it-yourself BARF preparation easy.

BARF World Genuine Meat and Bone Minces
Available in: Chicken, Beef and Lamb Varieties. A variety of delicious minced meat and bone.

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:56
- Nahlásit

doporučují přidávat mořské řasy a mletou alfalfu,to teda tady asi nikdo neprodává,protože tvrdí,že Alfalfa has been called the "father of all foods" with roots reaching as deeply as 60 ft into the ground making it one of the most nutritious land foods known containing all eight of the amino Acids, Beta Carotene, Biotin, Lysine, Tryptophan, A, B-2, B-3, B-5, B-6, B-9, B-12, B-complex, C, E, G, K, U, P, enzymes, aluminum, chlorophyll, calcium, chlorine, sodium, fluorine, iron, magnesium, potassium, silicone, sulfur, phosphorus, trace minerals. Besides providing fiber, alfalfa also has antibacterial, antioxidant and antifungal properties.

Denisa
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:56
- Nahlásit

Mám stupidní dotaz, ale zeptat se musím!
Psali jste tu, že dáváte syrový maso, který je hluboko zamražený... Chtěla jsem se zeptat jaká je to teplota? Včera jsem se ptala v masně, kupovala jsem kuřecí kostry a žaludky, srdíčka,... a říkali, že je to zamražený na 25-30. Doma ani nevím jak mi mrazí mrazák, ale je to takovej ten obyč. v kombinaci s ledničkou. Je to takhle bezpečný dávat to syrový, třeba jen zamražený rovnou z těch hypermarketů nebo masen nebo to ještě zvlášť zamrazujete na nižší teplotu a jestli, tak jakou? Děkuji za odpověď!

Sali
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:58
- Nahlásit

Anonymní
ta norma je na celýho psa,na NO,ten těch 40 kilo má.....

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání