| Autor |
Zpráva |
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:53
- Nahlásit
Sali
Kde kupuješ maso? Taky od Vetamixu, nebo na jatkách? V masně asi ne, to by přece pro tu tvojí smečku vyšlo nehorázně draho...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:09
- Nahlásit
Anonymní
hm, to jo, já teda nějak moc neřeším co jím, jím někdy snad i zdravě, ovšem rozhodně i nezdravě, hlavně od všeho trochu a to o co si moje tělo řekne...
No jo, ale já mám volbu jak a co a kde si zdlábnu, ale pes je v tomto chudák závislej na mně. Ale jinak jsem závislá já na něm, tak chci pro něj to nej co mu můžu dát, klasika - pes rodinný miláček! , no ale taky protože sportem se psem trávím veškerej svůj volnej čas, tak i sobecky potřebuju, aby pes byl co nejvíc nej a max fyzicky o.k., takovej pes je něco jako člověk sportovec a ten má na výživu taky zvláštní nároky! Moje psice při svým výdeji energie na granulích hubne a hubne... nepodařilo se mi sehnat takový superprémiovky, na kterých by si udržela váhu anebo dokonce nabrala!? Tak asi to chce změnu - viz. název tohoto fóra!
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:21
- Nahlásit
Já teda jím hodně zdravě....vždyť přece "nejlepším dárkem pro vašeho psa je zdravý páníček" Nebo ne?
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:29
- Nahlásit
Pastelka
to je otázka co je zdravý... Ale jo, tak třeba vím, co rozhodně zdravý není - tak to taky jím Myslím, že svýho psa i o pár let přežiju... !
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:46
- Nahlásit
Teď jem volala do Vetamixu a jsou moc ochotní. K nám do Teplic by zavezli i 20 kg bez dopravného. Teď zbývá jen přeměřit mrazák, dojíst granule a definitivně se rozhodnout. Nevím nevím, asi počkám až bude mít pusinka tak aspoň rok. Pořád mám strach, že jí nedokážu dát všechno ve správném poměru.Má někdo zkušenosti s krmením štěněte velkého plemene? Sali..... prosím v češtině....
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:47
- Nahlásit
Předem všem děkuju !!!!!
|
joli
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:50
- Nahlásit
Najdi si téma: Krmení kavkazáka nebo tak nějak, tam radí Top, ten ho krmí od mala jen masem!
|
joli
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 13:55
- Nahlásit
Je to v nezařaditelných dotazech na třetí straně
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 14:25
- Nahlásit
Pastelka
prosímtě sedíš na netu jak já,tak si vyhledej kde co se o tom píše....přece nezávisíš jen na tom,co ti tady kdo řekne????????
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 14:42
- Nahlásit
Sali
Sedím a nesedím....jak se to vezme. Popravdě sem z toho nějaká zmatená. Dřív bych nedala na granule dopustit právě proto, že sem si na netu v různých poradnách přečetla, že je nejlepší dávát od štěněcího věku jenom superpremiový granule, protože je tam prej všechno O.K. Jenže čím dál tím víc začínám uznávat, že to asi taky není úplně přesně to ono a že maso je maso. Navíc se mi líbí pestrost jídelníčku a to, že je to přirozenější, jak píšeš ty. Navíc vím přesně co psovi naservíruju.
Máš pravdu, zítra si na to udělám víc času a mrknu na to. Snad neudělám někde chybu. Jde spíš o to, že člověk nemá s tímhle zkušenost a ze všech stran se na něj valí informace, že všechno je nej.....
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 14:50 - Změnil/a: Nikita
- Nahlásit
Pastelka
Nejsem sice Sali, ale mám štěně a ode dne, kdy jsem ho přivezla (v osmi týdnech) jsem okamžitě najela na maso. Právě proto, že je to štěně, tak co nejdřív. Kvůli rozvoji žaludku a trávení vůbec. Nebudu ji v nejdůležitějším období krmit šrotem, to přeci nedává logiku!
Granule nedojídej, já mám taky něco ve špajzu - když se někam jede apod., tak je potřeba mít trošku zásobu.
P.S.: Pro upřesnění - mám štěně velkého plemene.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 15:26
- Nahlásit
Nikita
Díky, nechci být neoblomná a zítra se na to fakt vrhnu(myslím na to pročítání různých témat na netu), ale nemohla bys mi laicky napsat, jak vypadá složení krmení pro takový štěně? Mýmu je 4,5 měsíce. Stačí jenom stroze. Díky moc, teď už budu muset pádit domů.
Jinak díky moc! Mám z toho vážně dobrej pocit! Jenom mě mrzí, že jsem na to nepřišla dřív!!!!!!
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 17:12
- Nahlásit
Pastelka
Kupuji ve zveráku zmrazené maso (Vetamix) - různé druhy, střídám. Nejčastěji hrubě mleté hovězí, ale i mleté hovězí s drůbežím, dršťky, hovězí s droby, ryby, kuřecí krky, občas játra,... V lidském krámě když jdu kupovat pro nás beru kuřecí skelety, vepřové nožičky, občas srdíčko, ledvinky. Maso nechám jen rozmrazit, do toho nastrouhám zeleninu a ovoce co dům dá. Přidávám mléčné výrobky (kefír, bílý jogurt, pro štěně tvaroh, sýry). Cca 2x týdně přidám vejce na hlavu (syrové, celé i se skořápkou). Když si vzpomenu (cca 2x týdně), přidám Roboran. Příkrmy nepravidelně a v malém množství (rýže, vločky, občas těstoviny). Nepravidelně přidám česnek a jiné pochutiny.
To je základ krmné dávky, jinak dostanou komu co "upadne": ráno s páníčkem snídají (chleba s máslem aj.), přes den padá tvrdý chleba a jiné pečivo, ovoce a zelenina co zrovna jíme my (nepoděl se), venku na procházkách piškoty jako pamlsky.
Základem je DLOUHODOBÁ VYVÁŽENOST krmné dávky.
Jo štěně krmím 3x denně - ráno teda nasypu trochu granulí s jogurtem, sýrem (Cottage), tvarohem apod., odpolední a večerní krmení je maso. Potřebuji, aby byla malá zvyklá i na granule, když se někam jede. Dospělá fena dostává taky jednou za čas granule, když třeba odněkud přijedeme pozdě večer, nemám vyndané maso z mrazáku a jsem urvaná
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 19:52
- Nahlásit
Obdvivuju a závidim vám psy,který i když dostávají maso sežerou granule.Ten můj mazel samotný granule do huby neveme-to radši celej den nejí...Takže mu vaříme,sami večeříme chleba s máslem,ale hlavně že pejsek má uvařenej plnej hrnec masíčka a kolínkama !
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 19:57
- Nahlásit
Závidim vám psy,který i když dostávají maso sežerou granule.Ten můj mazel než by sežral granule tak to je radši celej den hladem.Takže my večeříme chleba s máslem,ale pejsek má uvařenej plnej hrnec masíčka a kolínkama
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 20:34
- Nahlásit
rendik
Prosím Tě co vaříte??? Mně to zabere 10-15 minut. To pro nás se s tím patlám dýl, chlap syrový žere jenom v tataráku
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 20:55
- Nahlásit
ad Nikita-k tomu už není co dodat....
Já si tolik nehlídám te´d přes zimu denní přísun směsi zeleniny a ovoce,doháním to mulťákem z krabice.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 07:47
- Nahlásit
Holky díky moc!!! Super !!! Včera jsme doma probírali krmení až do 1 hodiny ráno....( příznivci granulí jsme totiž původně byli oba). Nakonec to uznal jako skvělý nápad, takže dneska jdu nakoupit do zveráku maso a v úterý mi ho přivezou rovnou z Vetamixu. Naší holčičce určitě nebude dělat problém pojídat i granule, protože je to fakt všežravka.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:00
- Nahlásit
Pastelka
bezva! Dej pak vědět jak jí chutná a jak prospívá!
Já své psici taky pozvolna měním jídelníček. Teda spíš postupně obohacuju...
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:10
- Nahlásit
Denisa
Jakou máš pesanu? A jak starou?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:12
- Nahlásit
Pastelka
Držím palce! Nebuď z toho vyděšená, já špekulovala, jak budu štěně postupně převádět z granulí od chovatelky na maso. Pak jsem to udělala ze dne na den - a v pohodě. První dva dny měla teda řidší hovna, ale pak se to upravilo.
Jinak počítej s tím, že zabarvení a občas i trochu konzistence výkalů se mění podle toho, co pes aktuálně den předtím dostal. Nesmí to být průjem, to zas ne, to by značilo dietní chybu. Já jen abys nebyla vyplašená, protože po granulích ze psa padalo pořád to samé.
Co jsi objednala za maso? Já beru vždycky tak 8kg a všechno možné, nedávám pořád stejné maso.
Jak si v tom najdeš systém, půjde to samo a fakt to není časově náročné. Ráno vyndáš z mrazáku balení masa, dáš do kýble (umístit hodně nahoru ), do večerního krmení to máš při pokojové teplotě dávno rozmrazené, pak jen nastrouháš zeleninu, přihodíš co Ti pod ruku padne, zamícháš a servíruješ. A koukáš, jak psovi lupe za ušima
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:21
- Nahlásit
Pastelka
mám boxerku a má 2 roky a něco...
Psala jsem, že Moje psice při svým výdeji energie na granulích hubne a hubne... nepodařilo se mi sehnat takový superprémiovky, na kterých by si udržela váhu anebo dokonce nabrala!? Tak asi to chce změnu
Takže už v létě jsem přidávala, ale jen na stopách (odměny-maso), takový ty sušený smradlaviny měla vždycky, tvrdej chleba taky, ovoce ze zahrady taky, ale jinak byla vlastně jen na granulích (Purina Proplan, FM, teď je na Eagle packu a jsou to dobrý granulky, ale nestačí jí to...)
Jinak moje je taky pažravka a má furt hlad! Sežere všechno...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:25
- Nahlásit
Tak jsem byla právě ve sklepě zkontrolovat mražák a zjistila jsem, že se mi snad podaří uvolnit tři šuplíky........a tak , aby pejsan zdravě jedl, musím v co nejkratší době zkonzumovat 6 ks Pizza, 6l burčáku a 4 kg klobás
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:29
- Nahlásit
Nikita
Tak to lupání za ušima si umím představit.... Protože už teď vyblejská misku a žebrá o další...natož masíčko!!! Je fakt, že za měsíc si řeknu, že na tom vlastně nic není. Jsem s Vetamixem domluvená, že budu objednávat dneska. Myslela jsem že vezmu 10 x to balení "hovězí a drůbeží" po 2 kg. Zatím ale naběhnu k nám do zveráče( máme ho ve vedlejším baráku a Vetamix o zaváží ) a nakoupím na zkoušku a objednám asi až příští tejden.Jenom nevím kolik třeba dáváš těch mléčnech výrobků ? Třeba celej malej jogurt, nebo jen tak lžíci ? Když jsem byla naposledy u veta, tak mi pořád mlel o tom, jak je důležitej správněj poměr vápníku a tak. Z tohodle mám docela bojky, abych odhadla kolik jakejch vitamínů a minerálů.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:32
- Nahlásit
Pastelka
Já dávám třeba litr podmáslí, nebo celej velkej jogurt, podle toho co doma je
Ale je fakt že nemám štěně
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:34
- Nahlásit
Denisa
Jo jasně, vzpomínám si. Tak proč jí teda taky "nevaříš" ? Nebylo by to pro ní lepší? Ta naše větroplaška je taky tak strašně aktivní.... skoro vůbec nespí a mám právě pocit, že jí granulky nestačej. A upřímně řečeno... dítě bych taky krmila raději domácí stravou a ne instantníma kašičkama.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:37
- Nahlásit
joli
No vidíš, ono to nakonec půjde, viď? Co bychom pro ty naše zlatíčka neudělali a nesnědli. Klidně se s Tebou o tu nezdravou stravu a pitíčko podělím....
|
joli
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:52
- Nahlásit
Tak jsem právě objednala 50 kg na úterý !
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:53
- Nahlásit
Pastelka
no já uvidím... záleží taky jak to bude trávit. Měla jako štěně nějaký střevní záněty opakovaně, ale to už je dávno a léčilo se to... no ono spousta boxerů nebo různých jedinců různých plemen mívá problémy s trávením...na granulích byla ale úplně v pohodě co se trávení týče. Nějak se zatím nechci Eagle packu (granule) úplně vzdávat. Já zatím volím variantu granule a "vařené" podávaný v 1dni v různým čase. Není to sice optimální kombinace, ale teď tuto variantu volím radši než jen granule.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 09:54
- Nahlásit
joli
No nevim jestli tech padesat kg nacpes do trech supliku.
|