| Autor |
Zpráva |
Denisa
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:57
- Nahlásit
Kosti žádný nedávám, dostává zatím od Vetamixu tu "tlačenku" kuřecího a pak hovězí hrubomletý. Ted těch 14 dní kombinuju jen tady ty dva druhy + rýži, tvrdej chleba, mrkev, trochu bílého jogurtu + ty granule Eagle pack (+Caniviton forte), ale ne dohromady s "vařeným".
Olej přidám, uvidím. Je to 25kilová boxerka, tak dám lžíci polévkovou.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:10
- Nahlásit
Denisa
ta kuřecí tlačenka je strašně kostěná.Pořádně se nedá krmit
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:12
- Nahlásit
Denisa
To hrubomletý hovězí je krásný maso, viď? Já mám na den 2kg masa, většinou vezmu tohle hovězí plus druhou kilovku něčeho jiného (dršťky, drůbeží s hovězím, kuřecí krky, ryba,.....).
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:27
- Nahlásit
Sali
aha, no ono je to tam rozemletý vlastně, já jsem trubka hm, tak zkusím využít jinýho sortimentu z Vetamixu... Dík, vím, že to máš odzkoušený. Teď když přemýšlím, tak se mi zdá, že po tom hovězím ty bobky nebyly tvrdý...
Nikita
Hrubomletý hovězí je pěkný, no já to teprve zkouším, byla 2 roky na granulích... Jsem taky závislá trochu na tom, co zrovna mají v obchodě od Vetamixu, taky jsem vzala rybu od Falca, ale ta je ještě v mrazáku. No naštěstí v Brně je zveráků spousta, tak to obejdu, kde mají od Vetamixu největší výběr.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:52
- Nahlásit
Denisa
Kde maji primo Vetamix? Ja vim akorat o kramech s Falcem...
Jinak jsem ted objevila kousek od nas reznictvi, kilo jicnu za 20,-, vnitrnosti taky za par kacek...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 11:59
- Nahlásit
wami
tady u nás v Krpoli, v jednom malým zveráku, byl to první obchod kde jsem se na Vetamix zeptala Dám ti pak adresu, z hlavy nevím tu ulici.
No vidíš, ty mi pak zas práskneš to řeznictví v Řečkách.
To se máme! Teda naši psi!
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:38
- Nahlásit
Chtěla jsem se zeptat, jestli vnitřnosti koupený v řeznictví vaříte, nebo krmíte syrový?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 12:40 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
Nikita
Je mu 8 měsíců,takže je to ještě štěně.Spí venku,ve výběhu má boudu,večer jdu,dám mu misku do boudy,on se jde podívat co dostal,já za nim zavřu a jdu domů.Už se tam nevracím abych mu misku sebrala.Ale asi budu muset,protože ráno ho pouští taťka a občas zapomene misku vzít.Kimouš jí pak sebere a někam zahrabe i se zbytkama a já jí pak celej den hledám...
Tchor
Zkusim to,ale nevi jestli budu mít to srdce ..I když až mu dám to maso,tak mu určitě zbejvat nebude ...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:33
- Nahlásit
rendik
Já když jsem měla psy venku v kotci, tak jsem přišla s kýblem, dala do misek, předložila psům a zapálila cigáro. V pohodě to stíhali sežrat a ještě se naposled před spaním vyčúrat, než jsem to dopálila. Pak jsem dala čerstvou vodu, sebrala misky a dobrou noc.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:57
- Nahlásit
Nikita
asi tě budu muset pozvat na pitevnu,ono tě to kouření přejde....takový karcinomy co se z něj dělají...to je pro Tebe vlastěn dobře,že už nekotcuješ,už nemáš tolika důvodůch dáti práska
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 15:30
- Nahlásit
Nikita
No jo,ale já nekouřim ..A kvůli psímu žrádlu fakt začínat nebudu-to mu tu mísu radši nechám přes noc !No,ale jak už sem psala,myslim,že to maso bude žrát podstatně rychlejc než granule
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 16:13
- Nahlásit
Sali
Prosím Tebe, na něco se umřít musí a přece neumřu zdravá, to by mě teda opravdu naštvalo!
A jsou horší věci...
Mimoto mám ten dojem, že procento kuřáků právě u lékařů je dosti vysoké.
Důvod já si vždycky najdu, to se vůbec neboj!
rendik
To byl příklad času, který dospělý pes potřebuje na sežrání denní krmné dávky. Tak si vymysli jinou činnost v délce trvání cca 10 minut, ať máš odhad
Nebo holt ráno vstaň o čtvrt hodinky dřív, pusť psa z kotce vyčúrat, seber misku od krmení, vymeň vodu a hurá do pracovního procesu!
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:42
- Nahlásit
Nikita
Už sem to vymyslela-dám mu misku,kouknu se ségrou na večerníček a pak du sebrat misku ...Ráno kvůli tý chlupatý potvůrce vstávám o půl hodiny dřív než sem vstávala abych si s nim mohla pohrát nebo dojít někam k lesu (když už je ráno světlo,teď v zimě jen blbnem před barákem).Ale táta pořád vstává dřív než já,takže ho pouštěl on.Ale dneska večer už sem misku sebrala-nedostal granule a jak ji vymet !
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 22:35
- Nahlásit
rendik
No maso Ti moc zůstávat nebude, jestli jsi doteď krmila granulema, to si piš!
Večerníček - to je ono!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:01
- Nahlásit
Jak to tady všechno čtu, tak si připadám, jako že jsem spadl z Marsu.
Netvrdím, že nedám psovi maso, vývar z masa, vejce, nebo že mu nějak jinak nevylepším dávku. Ale četl jsem, že pes má jiný metabolismus, než člověk a měnit mu často stravu, že neni dobrý. Tak to jsem z toho už jelen.
Změna stravy vedla mýho psa skoro vždycky k tomu, že se posr.. a pak minimálně dva dny trvalo, než se dal dohromady. Taky si pamatuju, že jsem kupoval tzv. mleté maso zmražené ve zverimexu. Ovšem to, co z toho vzešlo, když to rozmrzlo, no fuj, to byl blevajz, když to bylo kuřecí, byly tam rozemletý drápy, a další fujtajbly.
Je to všechno nějak na levačku. Předpokládám, že mě zabijete za můj příspěvek. Taky netvrdim, že granule jsou samospasitelný, ale že by kuřecí drápy a voči byly dobrý, no nevim. No a za 10 korun za kilo masa asi nic lepšího v tom pytlíku neni, nebo se mýlim?
Já tedy zůstanu u granulí dobrý značky s tím, že mi nic nebrání psovi kdykoli přilepšit masem, zeleninou, ovocem anebo jogurtem, který nesnědí děti a zbyde nám v lednici.
A u velkýho plemene - štěněte - jako je třeba CC, to si už vůbec netroufám odhadnout, jak doplnit dávku vitamínama a minerálama. Asi máte doma laborku a umíte to všechno zjistit. Já bych se tedy u štěndy bál, že něco prošvihnu. U dospělýho psa už je to samozřejmě o něčem jiným.
Tak sorry, že jsem vstoupil do vaší diskuse, možná se mejlim, anglicky neumim jako Sali, a tak ty anglický moudra neumim přeložit.
Sorry
|
anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 00:00
- Nahlásit
Anonymní
ve tvém příspěvku co věta to perla, ty jsi nějaký vtipálek anebo že by jsi to myslel vážně?! No opravdu dlouho jsem se tak nepobavila, lepší než Silvestr! Taky sorry, ale na to se nedá nijak seriozně reagovat.
|
Meta
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:46
- Nahlásit
Anonymní
Já jsem se v přírodopise dozvěděla, že je pes masožravec. Že by byl granuložravec, o tom nepadlo ani slovo. A jen veliký naiva se může domnívat, že granule obsahují vše co pes potřebuje. Stačí rozumně pouvažovat o vstupních surovinách pro jejich výrobu...Na to člověk nemusí umět anglicky, stačí selský rozum.
Ovšem pokud jste rád sponzorem výrobců průmyslového žrádla a veterinárních ordinací, je to vaše dobrovolná volba. Ostatně proč nepodporovat tak slibně se rozvíjející průmysl.Čím větší spotřeba psů, tím vyšší zisky. Pokrok nezastavíš.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:57
- Nahlásit
Anonymní
Dobra provokace...
Ale jen par veci, co me k tomu prispevku napadlo: Samozrejme, ze kdyz krmite jen granulema, tak se vam pes pri zmene stravy pos... On se totiz posere i ze zmeny granuli, z toho, kdyz si nahodou venku stipne kus kobylince, z toho, ze mu granule necim prilepsite... No, a nam, co krmime masem, se pes nepose*e z niceho. Procpak asi? Co asi tak bude prirozenejsi pro psa?
I kdyby to tak bylo, ze v pytliku jsou rozemlety oci a drapy (coz me se nestalo, i kdyz mozna hlavne proto, ze ja moc mletiny nekupuju, a to co kupuju vzdycky vypada jak ma - treba drstky vypadaji jako drstky, jatra jako jatra, kureci krky jako kureci krky, atd. atp. ), tak v granulich to neni o nic lepsi (teda navic tam jsou treba kopyta... ). Jenze ja VIDIM, co kupuju, a rozhoduju se podle kvality.
A naposled - jak uz to nekdo trefne napsal: nemam potrebu nijak zvlast podporovat obrovsky byznys, co se toci okolo granuli.
P.S. A i kdyz to byla provokace, tak se obavam, ze to tady nikoho nerozcili. Kazdy se jen uprimne pobavi a zasmeje... (Ostatne nekteri tady presli z granuli pomerne nedavno a do te doby meli podobne nazory, tak snad i proto ty shovivave usmevy... )
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:28
- Nahlásit
Anonymní
A v kuřecí moučce, z které se dělají granule, je co? Asi čistá svalovina, že?
A i u masa platí, že není výrobce jako výrobce. Konkrétně ten Vetamix prodává opravdu hezké maso. Nejradši mám hruběmleté hovězí, tam jsou opravdu kusy masa, kližky, opravdu poznám, jakou má mít hovězí barvu. Možná kdyby Anonym viděl v reále masokostní moučku, co se dává do průmyslově vyráběných krmiv, tak by se posr.. on místo psa
Proč bych měla mít doma laborku? Nebo laborka je nutným zařízením i pro plánování rodičovství? Asi něco dělám špatně, ale pro sebe jsem ji také nikdy nepotřebovala, manželovi krmnou dávku neodměřuji a vypadá dobře, má hezkou srst bez lupů, je akorát v kondici (no přes vánoce možná trochu nabere),...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:30
- Nahlásit
No to jsem rád, že jste se pobavili.
Co slovo to perla, no bohužel realita.
Ještě jednou všechno až budu mít čas projdu. Třeba máte pravdu, vypadá to, jako kdybyste opravdu měli patent na rozum.
No jen mě tak napadá, pročpak asi ten byznys s granulema tak kvete? Ó miliony nevědoucích a hloupých! Kupujte maso z Vetamixu!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:30
- Nahlásit
Anonymní
nesmíš věřit všemu co kde v reklamě čteš...
Jistě že přechod z granulí na domácí stravu může některému zvířeti udělat na pár dní problém,bohužel tvůj problémje v tom,žes odkázaný na pouze české informace...v tom co jsem sem linkovala to samozřejmě je vysvětlený a jsou tam popsaný tři postupy,jak dietu měnit...
A tak dál a tak dál.....
Všechno je to jen o infrmovanosti a znalostech.Granule jsou jistě lepší než naprosto zmateně plácaný krmení jak pro prase,co bylo dřív zvykem na českých dvorkách,kolega ze cvičáku mi horlivě líčil,jak vykrmil za totáče 50 kilo NO jen na vepřovejch nožičkách s těstovinama a jinejma zbytkama,a jak je te´d už léta rád,že může jen hrábnout do pytle pro značkovou hotovku...v tom s ním plně souhlasím.Je to hardwareář a o metabolismu psa nic neví.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:33
- Nahlásit
Anonymní
hele vždyť je to úplně jedno.....vem to třeba tak že na pracákách provádíme terénní pokus,a výsledky během dalších let ukážou,kde je pravda.....
Zatím co se týče kondice a výkonu mi jdou zvířata nahoru.
Mimochodem slušný maso fakt poznám,maso masovitý s kližkama a tak...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:36
- Nahlásit
byznys s granulema vzkvéta proto že je doba uspěchaná a lidi jsou pohodlnější a granule se jen nasypou a je nakrmeno, ale když koupíš maso tak ho musíš třeba uvařit, nakrájet nebo dát do mrazáku pak mýt nádobí a nevím co všechno prstě je s tím práce
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:39
- Nahlásit
Anonymní
Před pár lety jsem byla stejně ortodoxním zastáncem granulí (kvalitních) jako Ty. A když mi staří praktici říkali, jak oni dvacet let krmili masem a krmí pořád, že granule néééé, tak jsem si myslela cosi o zkostnatělých vykopávkách. Už jsem se jim všem v duchu omluvila a dneska s nimi moc ráda některé věci prokonzultuji.
Dám Ti ještě jeden argument: Když bude mít Tvůj pes střevní katar (z jakéhokoliv důvodu), co Ti veterinář řekne, ať krmíš, pokud je nutná šetrná dieta? V 99% to bude rýže s postupným přidáváním libového kuřecího masa.
Schválně - proč ne dietní granule?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:40
- Nahlásit
Anonymní
No jen mě tak napadá, pročpak asi ten byznys s granulema tak kvete? Ó miliony nevědoucích a hloupých!
Jednak sis sam odpovedel...
A druhak - proste spousta lidi radeji veri vede a maji pocit, ze kdyz jsou o tom cele sahodlouhe vedecke studie, tak oni to prece nemuzou zvladnout sami...
No a pak je tu rada lidi proste pohodlnych (v jakemkoliv smyslu, at uz ve smyslu ziskavani informaci, premysleni, nebo proste nechuti se s tim patlat)...
A mimochodem - je fakt nutny zacit ironizovat?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 08:46
- Nahlásit
Jinak jak už tu psala Sali: Granule jsou výborné na cesty, když s sebou nelze tahat mrazák s masem, stejně jako pro nás lidi tahám konzervy, cornflaky a sušenky, tak je bezva, že psům můžu vzít granule a konzervu.
Také je to jistě lepší volba pro ty, co o výživě psa nic nevědí a z nějakého důvodu se o to ani moc nesnaží (mně také stačí, že ten PC zapnu, umím programy pro mne důležité, ale vůbec mě nezajímá, jak vypadá ta bedýnka uvnitř). Lepší než shrábnout zbytky po lidském jídle, v závodce si nechat posbírat kosti z kuřete, pánev od řízků vytřít chlebem a servírovat. Pro takové lidi (tedy jejich psy) je dobře, že granule jsou.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:07
- Nahlásit
Nevíte někdo, kde prodávají maso od Vetamixu v Praze 5?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 22:10
- Nahlásit
Nikita
Ty jo,maso fakt mizí z misky rychlostí přímo neuvěřitelnou .Nekrmila jsem jen granulema-snaha byla,ale pesan na ně nebyl zvyklej,původní majitelé (chovatelé) mu vařili,takže granule odmítal,tak jsem mu tu granule míchala do vařenýho a snažila se postupně přejít jen na granule,ale nedařilo se,tak sem to vzdala..Akorát občas ještě zaponemu vyndat to maso z mrazáku-ještě,že máme doma i konzervy ...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 22:39
- Nahlásit
rendik
Taky občas zapomenu, naposledy dneska. Řeším to v mikrovlnce na rozmrazovací program. Aspoň to nechám povolit, pak rozhňahňám a za dvě hodinky je to rozmrzlé.
Hele moje miminko bylo u chovatelky zvyklé na granule. Přivezla jsem ji, zkusila rovnou syrové maso (kamarádky pes granulák syrové nevezme do huby, musí mít aspoň ovařené), štěňátko udělalo cuc a bylo po mase!
|
kejta
|
# Zasláno: 6 Pro 2005 22:25
- Nahlásit
Zdravím všechny a chtěla bych se s vámi také poradit.Zatím krmíme granulema,ne z pohodlnosti,ale protože mám dvě štěňata a bojím se,abych u nich něco nezanedbala ve vývinu.Ta mladší má ale už teď dost vážné problémy s kulháním a ta starší je dost překrmená a stále se nám nedaří jí schodit.Už jsme jí ubrali na krmné dávce 170g a níž už jít nechceme,abychom jí úplně nepodtrhli.Je nám ale jasné,že schodit jí musíme,abychom jí nezničili klouby.
K problému. Chtěli bychom také přejít na maso,ale dost se obávám,jak dokážeme správně odhanout poměr vápníku.Mnozí mi totiž tvrdí,že ve vývinu je toto dost důležité,abych jí podáváním příliš velkého množství předčasně neuzavřela růstové zóny kostí.Poradíte mi prosím,jaké množství je optimální u 8 měsíční(42kg),5 měsíční (27kg).Obě jsou štěňata velkého plemene.Navíc se bojím,že když přejdeme na maso,tak aby se ta starší nesprasila ještě víc. Nemáte také někdo nějaké zkušenosti,popř.řešení,jak tu mladší zbavit kulhání nebo alespoň tušení o co by se mohlo jednat.Předem díky za odpovědi.K
|