| Autor |
Zpráva |
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 09:25
- Nahlásit
No myslím, že se tam vejde tak 20 kg. Já sem nakoupila u nás ve zveráku na zkoušku a budu objednávat asi dneska. Jaký maso si objednávala? Musíš objednat stejný zboží, nebo můžeš od každýho pár kilo?
|
joli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 09:30
- Nahlásit
můžeš objednat různé zboží, já jsem pro začátek objednala jen tlačenku hovězí s drůbežím
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 09:33
- Nahlásit
Pastelka
Mám stejné zkušenosti
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 09:40
- Nahlásit
Já jsem koupila ve zveráku taky od Vetamixu na zkoušku kuřecí "tlačenku" a hovězí svalovinu, přidávám rýži, zeleninu a tvrdej chleba, mléčnej výrobek,... a krom toho má granule Eagle pack ráno+Caniviton forte na klouby... akorát první den hrozně ucházela a smrděla, odpad je tuhej, ale párkrát byl i řidší, no zvyká si. Jo a na to syrový maso napřed hleděla jakože co s tím má dělat ale byla to jen chvilka, něco jsem i mírně povařila v rýži, to pak "krásně" smrděl celej byt. No ale rozhodně po pár dnech co je takto krmena, tak je to na ní vidět, začíná se mírňučko zaobalovat...
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 09:42
- Nahlásit
Teď mě mrzí, že jsem s tím nezačala dřív. Jenom mi dělá problém odhadnout krmnou dávku, ale to se spraví.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 09:46
- Nahlásit
no já se chystám dávat 1kg masa na den a přílohu minimálně ! Pak samozdřejmě nějakou tu zeleninku a něco na klouby.....
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 09:46
- Nahlásit
Taky jsem koupila na víkend od Vetamixu hovězí mleté s kuřecim a můžu potvrdit že Viky taky děsně prděl a smrděl a měl tužší hovínko. Jinak se ale mohl po masu utlouct, jen kdyby tak hnusně nesmrdělo, mně osobně se s toho zvedá žaludek. Nejradši bych taky začala krmit masem, ale zatim asi zustanu u granulí a maso budu dávat jen občas.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 09:53
- Nahlásit
Pejsanům většinou chutná, čím víc to smrdí ale to já neřeším, maso dám rozmrazit do sklepa a pejsana krmím venku, takže smradík by nás obtěžovat neměl
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 10:20
- Nahlásit
Můžu potvrdit....smrádek z masa je parádní. Mě to ale nevadí. Mám ho schovaný v takový uzavřený dóze smíchaný s trochou rejže. Zeleninu vždycky přihodím až čerstvou. Taky přidávám roboran a pangamin. Nejdřív na to čučela nedůvěřivě, ale netrvalo dlouho a misku vymetla. Doufám, že se čubina trošku zakulatí, protože jak pořád lítá, tak jí skoro začali bejt vidět žebra.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 10:24
- Nahlásit
Teda fakt vám to maso smrdí? Mě zatím za ten skoro rok co ho vozí smrděly jen dršťky a ty teda příšerně, jinak nic, ani v létě, když to kolikrát přivezli rozmrzlé.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 10:50
- Nahlásit
Anonymní
No smrdí to jako syrový maso. Ne proto, že by bylo špatný.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:34
- Nahlásit
Nikita
Moc tomu syrovýmu mraženýmu masu nevěřim a nechtěla sem ho dávat štěněti,tak vaříme.No taky sem to dělala tak,že sem zmrzlý maso vyklepla do hrnce,dala vařit a šla ven,ale mamka pak šílela,že nemůžu nechat zaplej sporák když doma nikdo neni ...No,ale když všichni krmíte syrovym,tak na něj asi taky přejdem...
Závidim vám ty psy,který i když sou zvyklý na maso žerou v případech nouze granule...Já se ho snažim na granule naučit už půl roku a radši bude celej den hladem než by sežral samotný granule bez masa,rýže nebo konzervy..Už to asi vzdám a budu krmit masem...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:59
- Nahlásit
rendik
Ono je to hodne o tom, ze samotny granule dostavaji na "akcich", u nas treba na vandrech. Tam pes celej den poradne maka, takze na konci dne ma fakt hlad - velkej hlad.
A ja jsem navic mekka a taham s sebou takovou tu masovou omacku na granule, granule namocim a par kapek jim tam kapnu...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 20:02
- Nahlásit
wami
jé, jsem tě tu chytla! Posílala jsem ti sms, ale nedošla mi doručenka (zatím). Tak tedy jen ve zkratce - Mira v sobotu na sněhu figuroval, tak si myslím, že v tom problém nemá. A zítra bych šla, jen si upřesníme čásek jo? A nezapomeň na foťák!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 20:15
- Nahlásit
Denisa
on mi chcipl mobil a nabijim...
Ju, tak cas domluvime operativne by phone, fotak samozrejme vezmu...
A ja zitra rano zkusim, jestli tam Mira bude...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 20:45
- Nahlásit
rendik
Já ho štzěněti dávám a v pohodě. Ad sporák - mít plyn, tak byc to neriskla. Ale mám sporák s keramickou deskou, takže tam se to nechat nebojím. Když dám dostatek vody a nechám to na jedničku, je to tři hodiny určitě v pohodě. Nebo nejlépe papiňák, z toho se voda vyvaří minimálně.
Ale syrové maso je hodnotnější.
Ad granule: Já bych to na Tvém místě neřešila. U plné misky ještě žádný pes hlady nepošel. Nechceš, nebude, to je jednoduchý. Jednodenní hladovka neublíží. Já se nebavím ani se štěnětem, když se náhodou rozhodne, že má tisíc jiným zájmů než miska. Prostě to chvíli nechám, pak seberu a nazdar. Při příštím krmení si to spolehlivě rozmyslí
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:09
- Nahlásit
Nikita
to sem taky zkoušela-nežereš?nežer..sebrala sem misku,dostal jí až večer,večer mu misku neberu,ale nechávám mu jí přes noc a ráno byla tak plná jak jí dostal...Ani když přijde vysílenej a vylítanej ze cvičáku (usíná už v autě:biglol ,tak nesežere samotný granule.Teda jak jaký-když koupim nový a dostane je poprvý,tak vymete misku během několika vteřin-dostane je podruhý-trvá mu to dýl,potřetí a už je nechce...
No,ale když si to všichni tak chválíte,tak taky přejdem na to syrový-Kimouš určitě proti nebude !
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:35 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
rendik
,večer mu misku neberu,ale nechávám mu jí přes noc a ráno byla tak plná jak jí dostal
Tohle je hruba chyba bral bych ji tak dlouho dokud se nenazere hned, neboj se zadnej pes hlady nepojde kdyz bude mit moznost se nazrat, jen to chce bejt "tvrdej" a nepodlehnout .
PS: malo kterej pes vydrzi trucovat vic nez 2 dni.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 21:53
- Nahlásit
rendik
Já bych to dělala asi stejně jako píšeš. Také záleží, jestli je to dospělý pes nebo štěně, štěněti bych to holt nechala klidně i do rána, tam nemám to srdce.
Ale já jsem opravdu s masem maximálně spokojená a pai taky. Našla jsem poblíž prodejnu chovatelských potřeb, kde mají velký pulťák a berou maso od Vetamixu. Mám to něco dražší než kdybych to objednala přímo od výrobce, ale můžu si vzít těch mých deset kilo, co se mi vejde na mrazák.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:02
- Nahlásit
rendik
Jo jo, už budeme tejden na syrovém mase. Přechod byl ze dne na den a pohodička. Pořád jsem překvapená z těch bobků...Oproti granulím kadí o 2/3 míň a pěkný tuhý bobky. Připadám si jako blázen, zkoumám každý hovínko, jestli je všechno v poho. A včera mě rozesmálo, když mi přítel volal, že malá asi čůrá krev....zapoměla jsem mu říct, že v zájmu pestrý stravy jsem jí nastrouhala trochu červený řepy.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:04
- Nahlásit
To jsem byla já...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:10
- Nahlásit
Pastelka
viď že to je zajímavá změna stolice,co? Pak člověk vidí,kolik obsahu granulí je čistě objemovej balast...a jak to vůbec vypadá se stravitelností jednotlivých komponent potravy...
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:16
- Nahlásit
Sali
To teda jo.Je to až neuvěřitelný. Teď mi připadá strašně směšný, jak jsem se snažila vybrat tu " nejsprávnější a nejlepší" superprémiovku. Vždyt to co snědla, tak za ní zase na druhý straně padalo ven.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 08:34
- Nahlásit
Pastelka
Oproti granulím kadí o 2/3 míň a pěkný tuhý bobky.
Přesně, já už myslela, že jedna moje fena prostě nikdy nebude kadit takové to sbíratelné do pytlíku. A ono jo!
jak jsem se snažila vybrat tu " nejsprávnější a nejlepší" superprémiovku
Jo jo, také jsem byla zastáncem superprémiovek a lepších prémiovek, zkoumala pytle a složení,...
Maso je maso, fakt! Už bych neměnila
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:22
- Nahlásit
Nikita
Ani já bych už neměnila.Navíc když vidím jak jí šmakuje!!! Včera jsme byli spolu ve zveráku nakoupit masíčko a než jsme došli domů ( máme to jen za rohem ) mohla se zbláznit. Vždycky sedí u kuchyňský linky, vyvalený oči a pokňourává už abych jí to dala. Tak tohle u granulí nikdy nedělala.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 09:25
- Nahlásit
Jen jsem teď zvědavá, kdy dopapkáme ten obrpytel granulek. Asi není dobrý jich trochu přihodit jako přílohu...co?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:09
- Nahlásit
Pastelka
To dojedete když se někam pojede. Já mám ve špajzu taky granule, právě na cesty.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:36
- Nahlásit
když se tu řeší ta stolice... po granulích měla vždy větší odpad, ale formovanej a tuhej, tak akorát. Teď dávám granule a maso+přílohu v jeden den s odstupem několika hodin a odpadu je rozhodně míň, ale padají z ní někdy menší bobky, který jsou docela dost tvrdý, no hodně tvrdý. V průběhu procházky jak lítá a střeva pracujou, tak je to zas normálka. Ale chci se zeptat, nejsou ty tvrdý bobky už jako zácpa? Je pravda, že takto krmím teprve zhruba 14 dní. Mám zkusit přidat olej nebo něco mastnýho?!
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:40
- Nahlásit
Denisa
Zácpa to podle mého není. Olej ale přidat můžeš (na velkého psa tak lžíci, zas aby se Ti neposrala). Nebo mastnější (tučnější) maso.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:48
- Nahlásit
Denisa
kolik kostí je v tom mase? To je akorát o složení směsi.
|