| Autor |
Zpráva |
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 19:47
- Nahlásit
Nikita
v posteli a na gauči
já si říkala, že v tom bude nějaký fígl
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 19:54
- Nahlásit
Nikita
Opravdu, snaha byla a ten ucet za mobil... Ale koukala jsem na tebe, coby clena, a se divim, ze jsmena sebe v LBC pred par lety nenarazily.. Jinak vsem vousatym pejsum zdar!!!
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 19:57
- Nahlásit
Ghianika
Máš vidět to vzorné vyštěkání s neuvěřitelnou kadencí, když si sednu v obýváku na gauč s jídlem!
Taky uděláš bezvadnou odolnost vůči nárazovým zvukům, řevu apod., oni Ti do té postele prostě stejně vlezou, můžeš ječet jak chceš a házet čím chceš, zároveň rozvíjíš motivaci!
Hele Dina prostě MOC dobře ví, že stejně časem vyměknu a do té postele bude smět, že rezignuji. Moje zlatá čubinka, která ve výcviku udělá co mi na očích vidí a když nejsem spokojená, je z toho nešťastná a snaží se, aby to příště udělala co nejlíp jak to chci já... Tahle dúra by se prostě nechala přizabít, ale do té postele poleze a poleze a poleze, ona dobře ví, jak je mi líto, když jsem na ni hnusná. Jen co se otočím, je tam zas, takže už mě naučila dávat na deky přehoz, aby to pořád nebylo jak prase, když tam vleze se zahnojenejma nohama.
A když může jedna, může i druhá, to by nebylo fér. Takže malá si tam chodí s naprostou samozřejmostí, občas si tam vezme kousat kost nebo klacíček. Když jdu spát, vyházím peška, kousací uzel, zbytek kosti mezitím sežrala velká, rozkousanou botasku, zbytky toho klacíčku,... A hrozně se modlím, aby si chlap nezapíchnul nějakou třísku do zadku, protože TO by byl, vážení, opravdu "fičák"!!!
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 20:01
- Nahlásit
Fifi
No možná to bude tím, že jsem před pár lety v Lbc vůbec nebyla, jsem přistěhovalec a liberecký zelenáč, já uměla akorát projet od Děčína na Jablonec a to bylo všechno. Bydlím tu rok a tři čtvrtě.
Ale kdybys měla nějaké tipy na dobré pejskaře odsud, byla bych ráda. Klidně jim dej můj email, kdyby se mi ozvali. Přivítala bych někoho na procházky do Jizerek a kdyby i nějaký tak trochu výcvik, bylo by to úplně super! Ono šlapat stopy sama a čekat, až to vychladne, je lepší ve dvou. V lese se dá blbnout (vyštěkačky apod.). A já tu takového spolupachatele nemám
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 20:45
- Nahlásit
Nikita
Tak to jsme se potkat fakt nemohly... Ale mas mailika.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 07:42
- Nahlásit
Nikita
Zkus se zeptat, jestli nepřivezou zdarma menší množství. Já je "ukecala" na 20 kg a to mi nedalo žádnou práci. Vždyť k vám stejně zavážej zveráky a je to pro ně kšeft, ne? Vešlo se mi to do jednoho a 1/4 šuplíku. Mimochodem zkusili jsme rybičky( ne piliny) a jsou krásný. Je to kapr se sumcem bez kostí, poměrně velký kousky. Můj chlap kolem toho včera somroval a kdyby to nebylo v psí misce , snad by to tý čubince sněd....musela jsem ho odehnat!
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 07:55
- Nahlásit
Nikita
Pastelka má pravdu, minule mi říkali, že jsem se 70 kg poslední větší odběratel, že jinak to je po 20-30 kg. Zkus to a uvidíš.
Pastelka
Tak to já měla minule ryby samou kost nicméně šakálci si s tím poradili
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:06
- Nahlásit
Alexa
Je možná lepší, zeptat se co mají zrovna za ryby. Fakt jsme na to včera koukali jak zjara. Popravdě můj chlap nejdřív prohlásil: Takže pejsek lososa a já chleba jo??? Taky jsem si to myslela, ale pak jsem jukla na fakturu a bylo tam KAPR A SUMEČEK.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:25
- Nahlásit
Pastelka
Alexa
Máte pravdu, zavolám tam, líná huba holý neštěstí. Třeba pojedou kolem, tak by mi to tam mohli přihodit.
Ryby jsem měla také vždycky s kostmi a ploutvema, ale ty kosti jsou zasyrova krásně pružné, dávám to klidně syrové a holky s tím nemají problém.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:07
- Nahlásit
Pastelka
sekání bylo v pohodě, manžel sekal venku na špalku obrovskou sekerou a pejsana jsme museli uvázat..jinak by určitě přišel o čumák
žere ti to hafík, když mu to všechno smícháš?
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:35
- Nahlásit
joli
Tak to musela bejt sranda... Moje rochátko žere úplně všechno. Kdybych jí tam zamíchala žížalu, tak jí je to naprosto ukradený. Všechno jí to vždycky smíchám i s Alavisem( a to jsou pořádně velký tablety), navrch kydnu třeba jogurt a za chvilku je miska stříbrná.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:47
- Nahlásit
Pastelka
no to ti závidím
Harry dělá pořád fóry teď jsem třeba vyzkoušela v malém množství - do jedné misky nastouhané jablko s jogurtem, a do druhé totéž s trochou medu. Ani se toho nedotknul!!!!!! A přitom jen jogurt má rád ....... Nevím jak do něho ten vitamín C dostanu
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:27
- Nahlásit
joli
To je teda divný, že to neslupne kvůli tomu jogurtu...Budeš mu muset dávat Celaskon. Ale bacha, prý se má dávat v nepravidelných dávkách.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 15:58
- Nahlásit
Pastelka a ostatní
já umřu
tak si to představte, uvařím Harykovi jednu nožku a dám mu to ven i s tou vodo-želatinou. Asi za půl hodiny kouknu ven a pes leží vedle hrnce - ani se toho nedotknul !!!! Tak dělám "opičky" a ukazuji mu jakou tam má dobrotu....... jdu domů a vidím oknem, jak si tu nožku zahrabává na zahradě !!!!!!!!
Děs!!!!!!
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 19:46
- Nahlásit
joli
Co to máš za psa???
Přivez mi ho, my Ti ho tu vycvičíme konkurencí tak, že Ti to bude žrát i s kastrólem!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 19:49
- Nahlásit
joli
Unas nestacim polozit misky na zem a uz jsou vyzrany nejak nechapu jak muze mit nekdo takovyhle problemy
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:00
- Nahlásit
joli
Nechybaju mu granule?
|
joli
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 07:35
- Nahlásit
Nikita
Tchor
pigie
fakt nevím, co to mám za psa ...
je fakt, že konkurence, dělá divy byl ze 7 štěňat a když jsme ho přivezli domů, tak se vrhal na misku a trvalo asi dva měsíce než si uvědomil, že může žrát pomalu, že mu to nikdo nevezme
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 07:52
- Nahlásit
joli
Tak udelej tu konkurenci ze sebe, postavmisku na zem pokud nezacne zrat do 10s tak mu ji zase seber, pokud zacne zrat, ale po chvili od ni odejde tak ji seber zase. dalsi varku az pri dalsim terminu krmeni a znovu zopakovat. za parkrat bude zrat neboj se ze by umrel hlady.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 10:51
- Nahlásit
joli
Ono je člověku i líto tu dobrotu druhý den vyhodit, protože to už začíná kysnout, viď? To nzám. Já to mám naštěstí vždycky komu podstrčit.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2005 13:26
- Nahlásit
Nikita
to je přesně ono ! Bobule mi taky špatně jedl a ty když byly namočené, tak jsem je vždy vyhazovala - taková "plejtvačka"
Teď to maso vezmu a dám do ledničky, venku je zima, tak se to tak brzy nezkazí. To v létě to zas bude horší
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 07:21
- Nahlásit
joli
To teda taky neznám. Nejdřív tanec přede mnou když nesu misku...Pak to čubina doslova vdechne a než dojdu do obýváku, tak už zase sedí před kuchyňskou linkou a somruje, jestli by nebyl přídavek. Udělala bych to jak radí Tchor. Ale nebude mít teďka tvůj hafík pubertu? To prý pejsci nemají moc chuť jíst. Ovšem u jsem zvědavá, jestli se to někdy projeví i u naší Kytky-Otesánka.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 09:43
- Nahlásit
Pastelka
Jo puberta už začala, při čůrání zvedá nohu jak nejvýš umí
Dneska dostal maso, trošku těstovin a malinko mrkve, maso okamžitě vyjedl a zůstaly tam těstoviny s mrkví
Jogurt nebo tvaroh mu raději dávám samostatně Ale to není problém - to má rád !
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 10:11
- Nahlásit
joli
Tak vidíš, možná se ta chuť k jídlu upraví po pubertě. Jenom je divný, že když ty těstoviny voní po mase, že je taky nezblajzne..Stejně bych praktikovala to sebrání misky. Určitě by po čase pochopil, že to má sníst všechno.Skusila si zeleninu nastrouhat na tom nejjemnějším struhadle?
|
joli
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:23
- Nahlásit
Pastelka
bingo ! Nejjemnější struhadlo -to je ono
|
|
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:29
- Nahlásit
joli
No jo zeleninku nastrouhat co nejjemněji a těstoviny nejlíp tak vlasové nudle a to ještě rozvařit. Teda Topík byl vždycky chodící žaludek, ale hokkaiďák byl ze začátku frfňa. Ale když mu párkrát Top misku dojel, naučil se sežrat všechno.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2005 19:38
- Nahlásit
no těstoviny ani rýže mu moc nejdou, ale to neřeším, protože to nemusí, ale tu zeleninu do něho nějak dostat musím ! Nesežere jí moc , ale trochu přimíchávám a žere to Takže celkem úspěch !
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 19:01
- Nahlásit
Tak jsem vyhrabala trochu postarší téma bo se mi nechtělo zakládat nové...Pejsanovi budou na jaře dva roky (to to letí!!) a uvažuji o tom, že bych ho zase po roce a půl začala krmit masem. Přešli jsme na granule kvůli potížím s růstem předních pacek, docela se to zlepšilo a myslím,že v těch dvou letech už je fyzicky dospělý (psychicky ne, ale to snad taky jednou přijde ) a tak bych ráda přešla zpátky na maso. On granule sice žere, ale opravdu jen proto, aby neumřel hlady. Když vidím, jak mu to nechutná a žere opravdu jen proto, že musí, tak je mi ho skoro líto ...Ale proč sem vlastně píšu. Vím, že už se to tady řešilo, ale fakt nemám čas pročítat všechna možná i nemožná starší fóra (jestli je to přímo v tomhle, tak se omlouvám, ale já ho ani celé nečetla), takže se zeptám. Jak je to s tím dávkováním? Kolik syrového masa (alespoň přibližně) na kolik kilo psa?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:35
- Nahlásit
rendik
odhadem...
uvidis, jak mu to bude svedcit, me treba ted pes okolo dvou let zacal mohutnet (a dospivat), takze jednu dobu dostaval 2 kg masa a 0,5kg priloh denne... Ma zhruba 40 kg, ted jsme na kile masa a 300g priloh denne, ale zas mu jde ta vaha mozna dolu az moc, tak budu muset trochu pridat...
Zalezi na kondici, jak mu to svedci, jestli to je vareny nebo syrovy, co mas za prilohy... Proste mu narvi misku a za tyden uvidis, jestli pridat nebo ubrat...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:54
- Nahlásit
Záleží na plemeni. O šarplanincích se říká, že jsou skromní v jídle....a je to fakt pravda, žere málo. Má skoro 50kg a kilo masa nesežere ani náhodou. Jeho dávka je 0,5 kg masa plus vločky nebo přílohu od Bewi dogu a různé doplňky jako vajíčko,olej, rybí tuk, lněné semínko, .........
|