| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2017 16:26
- Nahlásit
Xerxová
moc bych ti přála, aby to nebyl průs...r ale bojím se, bojím...
Ja se taky bojim, bojim... I kdyz ted bys nepoznala, ze nejakej zachvat mela. Krome toho, ze se u me drzi jak ocasek a je takova unavenejsi trochu, je to stejnej pes jako vcera. Zrovna mi cornula kapesnicek papirovej.
Nechtela bych to zazit znovu, bylo sileny ji videt. Kdyby se ji podobny zachvaty mely opakovat, neni co resit. Trolda s Baz by ji bejvali pak snad sejmuli i pres mriz, jak byla divna. Takze striktni oddelovani. Kez by to bylo jen neco s jatrama/ledvinama/srdickem, co by slo poresit lekama. A ne nic v hlave...
cernej caj
Drz, budeme je potrebovat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2017 17:54
- Nahlásit
Fifi
i ta epilepsie jde pry hodne zmirnit stravou, coz zas u vas by byla max asi nejaka drobna uprava, kdyz stejne barfujes. Ale drzim palce, aby to s tim nesouviselo, tam je blby, ze clovek nikdy nevi, kdy...
jinak ja si dneska projela formanku asi na 8km, ma paradne velky zrcatka, ferinka si nadsene pocuchala ale je dusno pred bourkou. Mam povidani, du delat fotky. Hodim to asi nedodelany na web, pac dodelat nevim, kdy se k tomu dostanu (dodelat = nahazet asi odkazy na ruzny veci do textu).
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2017 21:14
- Nahlásit
Fifi
drzím palce zítra na veterině, at je to dobrý
mě Aran kdysi měl taky jeden záchvat a pak uz nikdy nic
a mám kočku s epi, stejný záchvaty, má prášky a kdyz ho fakt denně dostane, tak je bez záchvatů, tak kdyz tak treba pro psy maj taky něco takového
cernej caj
to teda dorazil balík brzy, ríkali mi, že až příští tejden
co nechceš tak vyhoď, stejně nakonec vyhodím i ten zbytek co mám doma
Xerxová
to jste měli super dovču, mě by to taky takhle vyhovovalo, jsem to zažila kdysi v Řecku, opuštěnou pláž teda asi kilák, ale v podstatě jen pro sebe, to byla paráda, nesnáším ty davy na plážích
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2017 22:41 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Fifi
mam trapeni s Kremylkem. V pet rano mela zachvat, nejspis epileptickej, aspon to tak vypadalo (krece, pena od huby, pocurala
Drbeme Křemýlka za ouškem ...
Nechtela bych to zazit znovu, bylo sileny ji videt. Kdyby se ji podobny zachvaty mely opakovat, neni co resit
Jako já to moc nikde nepíšu ale Fajuška má občas taky záchvat..někdy je to jeden za půl roku a pak dlouho nic a pak třeba dva do týdne...a pak zas půl roku nic. Závislost či Souvislost s něčím jsem zatím žádnou nenašla.
člověk na to kouká a je to hrozný ale zatím se z toho vždycky docela rychle dostala a rychle se vrátila zase zpět na svý...
Nemám pocit že by krom tý chvíle toho záchvatu nějak trpěla. Myslím že se i s tím i v tomhle věku dá celkem dobře fungovat a žít.
Xerxová
Krááááásný fotky a určitě skvělá dovča!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2017 22:53
- Nahlásit
Janiii
tohle je plechová střecha z garáže odneslo ji to dobrých 200m - přes střechu domu a plot až do pole, kde se zapíchla
no pane jo teda ještě že se jedná jen o škody na majetku (i když i ty jsou nepříjemný ) a Vám všem se nic nestalo...
a tady teda alespoň foto nového budoucího pejskaře
ten teda je
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2017 22:55
- Nahlásit
Fajka
ale Fajuška má občas taky záchvat..
Fakt? Neco jak Kremyl? Ji to prepadlo ve spanku, na boku sebou mlatila, jak kdyz cvala, kupa peny u hlavy a sverace povolily... jeste sem to konzultovala s vetkou znamou na dalku, ze by to mohlo bejt od srdce, prece jenom tropy a veteranka - takze zejtra kardio a krev, coby minimalni vysetreni. Coz by byla lepsi varianta, poresitelna Bckem a karsivanem treba. Nebo muze bejt Kremylek prolezlej uz skrz naskrz - dozvim se zitra, protoze pripadne este budu chtit sono.
Nemám pocit že by krom tý chvíle toho záchvatu nějak trpěla. Myslím že se i s tím i v tomhle věku dá celkem dobře fungovat a žít.
Kazdopadne velky pohlazeni Fajusce, at se ji to vyskytuje co nejmin. Snad to nema silny.
Ja teda musim rict, ze opakovane bych Kremyla takhle videt nesnesla, hlavne kvuli ni. Sice si chtela, kravicka cerna, vecer hrat se svou cinkou, zere, pije, kadi, cura - ale je videt, ze ji to neco stalo. Troldik se Skritkem se s ni vyhybaji kontaktu i pres mriz v kuchyni... Uvidime, jaka bude noc a co se dozvim zitra.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2017 23:50
- Nahlásit
Fifi
na boku sebou mlatila, jak kdyz cvala, kupa peny u hlavy a sverace povolily..
jj uši stažený dozadu, tlapky zkroucený v křeči... většinou do půl hodiny je zase v pohodě.
Ja teda musim rict, ze opakovane bych Kremyla takhle videt nesnesla,
no když to je těžký tohle, no... jinak je to zatím podle mě uplně pes v pohodě až tady na to ...
Pokud je to jen epilepsie tak by to mohlo bejt ještě dlouho dobrý, občas se ale právě projevýízáchvat páč je někde jinde jinej větší problém.....
Uvidíš po vyšetření no, tak snad to není váš případ a Křemýlek líbezný černý si ještě dlouho bude moc dopřávat hrátky s Trolďáčkem
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 00:21
- Nahlásit
Fajka
Křemýlek líbezný černý si ještě dlouho bude moc dopřávat hrátky s Trolďáčkem
Vcera si okusovali hlavy a ona se pred nim vyvalovala, pak ho sama postuchovala - dneska se k ni sam nechce priblizit. Pro me po tolika letech se psama zcela nova zkusenost, ale treba lepsi nez resit uspani pri osteosarkomu, kdy bude ten den...
Pokud je to jen epilepsie tak by to mohlo bejt ještě dlouho dobrý, občas se ale právě projevýízáchvat páč je někde jinde jinej větší problém.....
Prislo by mi divny, kdyz by se ji ve 12 letech a neco objevila najednou epi. Prave si myslim, ze to bude nakej vetsi nebo jinej problem jinde. Dneska asi neusnu, furt ji po ocku nenapadne sleduju.
jinak je to zatím podle mě uplně pes v pohodě až tady na to ...
Tak jestli to ma Fajcisko takhle, jen dobre. A u ni se vi, z ceho to pochazi? Naky krve, kardio jste delali?
Ale tu to uz asi vsecko chrni, tak ja se zejtra snad nejak ozvu, preju nam klidnou noc.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 06:18
- Nahlásit
fajka
tak i fajusce co nejmin tehle stavu!
fifi
tak pak dej vedet, jak dopadla, i kdyz s troldakem.je to taky zajimavy...
maya
krabici nacnu snad dnes, prebytky nqbidnem.tchanovi pripqdne a vyhodime az pak. vcera sem namlatila fotky a povidani na web, neni to hotovy jeste komplet (popisky u fotek) a odkazy v textu ale to dodelqm.snqd dnes
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 08:57
- Nahlásit
cernejcaj
tak ono asi nektery ty kazety uz ani nebudou fungovat jsou staricky
povidani jsem precetla, moc hezky fotky prohlidnu az na pc
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 09:52
- Nahlásit
maya
no su na ne sama zvedava dik, se mi casove vyplatilo to psat do mobilu docela
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 09:57
- Nahlásit
Amy, 16.5.2005 - 10.7.2017
Sbohem, Kremylku. Chybis mi uz ted...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 10:01
- Nahlásit
Fifi
to mě moc mrzí, Křemýlek měl s tebou krásný život.
Ach jo, tak nám ti stařečci odchází
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 10:15
- Nahlásit
Fifi
to je mi moc líto
ale mel Kremylek krasny zivot az do posledni chvile
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 10:26
- Nahlásit
Fifi
Neeeee, Křemýlek neeeeee
Bylo to hodně blbý?
Ach jo, já si myslela že když Faja s tím vegetí už tak dlouho, že je to u Křemýlka taky jen stařecká epi
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 10:30
- Nahlásit
Fajka
Bylo to hodně blbý?
Moc. V pet zase zachvat, v sedm dalsi a este horsi - nebylo co rozhodovat. Podekovala sem ji za to...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 10:30
- Nahlásit
fifi
to je mi moc lito byla plna zivota, uzivala si to u tebe ale tenhle necekanej odchod... drzte se se smeckou! to asi nebyl "jen" zachvat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 10:32
- Nahlásit
aha ctu...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 11:03
- Nahlásit
Fifi
hodně sil tobě i smečce
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 11:44
- Nahlásit
Fifi drž se... I když jsi to už tušila, stejně je to rána. A bolí to strašně moc.
Byla to neuvěřitelná psí osobnost. Krásná babka bez šedin. Měla báječný dlouhý život. Vzpomínej na ni s úsměvem (i když to ještě chvilku nepůjde)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 11:56
- Nahlásit
Fifi
aaaaaaaaaaa to je mi moc líto
měla krásnej život a do poslední chvíle byla aktivní, to jí může většina psů závidět.
Podrb Skřítka a to její dvojčátko, to teď asi bude hodně nešťastný
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 12:38
- Nahlásit
Fifi
Neeee....to ne.....je mi to moc líto, Fifijová....upřímnou soustrast....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 15:23
- Nahlásit
Fifi
V pet zase zachvat, v sedm dalsi a este horsi - nebylo co rozhodovat. Podekovala sem ji za to...
ach jo to mě je moc líto
A příčina záchvatů se ví nebo si neměla sílu to zjišťovat?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 15:35
- Nahlásit
Dik vsem. Je to tezky... Ale vzdycky sem rikala "kez by te slehlo" - tak se mi to vyplnilo, bylo to rychly.
Fajka
Nezjistovala, jen co jsem se bavila s vetem. Jak to bylo akutni, tak bud ji mohlo neco prdnout v hlave nebo nador v hlave. Dnesni novy priznaky tomu nejspis odpovidaly, nepreju to nikomu zazit.
birma
Dvojcatko je pomerne v pohode, oni to vedeli driv nez ja.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 15:43
- Nahlásit
Fifi
ach jo... a přitom jak vypadala tak strašně dobře, bez šedin, štíhlounká akční .... a ze dne na den... Jako pro ní dobře... že to bylo tak rychlý jen je těžký se s tím takhle porovnat...
Tebe může těšit to že se měla krásně a žila dlouho a dobře a dík Trolďákoj byla šťasná psí babička co si užívala do posledního dne ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 15:54
- Nahlásit
fifi
je dobre, ze to trapeni mela velmi rychly a uzivala zivot do poslesni chvile...
je zajimavy, ze nekteri psi reaguji tim, ze nechcou kontakt a vyhybaj se - trolda, seltie u maminky - a jinym nevadi - feri byla s vokounem jeste ten den...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 18:18
- Nahlásit
Fifi
četla jsem až dnes ráno,že jedeš na vete a čekala jsem, že přijedete domů s léky. přej jí klid a drž se. na fotkách to byla krásná holka. občas to je rychlé,ale to je krutý jen k nám lidem, jim přejme, že netrpěli víc, než bylo nutný.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 20:01
- Nahlásit
cernej caj
takhle se stanuje ve Finsku, jako kam příště s Vlastíkem
a ani tam žízní neumřeš neb teď jsem se dočetla, že hovorově je voda voda
to že hovorově kluk je kundi (čteme kundy) to už je jiná věc
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 20:56
- Nahlásit
tak mi spadl balvan - bobky kosťáci prošly bez potíží.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2017 21:38
- Nahlásit
Maya
zajimava varianta.
Fotky zde. Pro lepší zážitek na odkazu použijte funkční klávesu F11 (schová spodní a horní lištu prohlížeče a fotky tak budou přes větší část monitoru, takže si je líp užijete) a pak F11 opět vrátí zpátky lišty do normálu.
Xerxová
To je dobře
|