| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2019 19:46 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
pokus, neb mám zase jiná alba...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2019 20:13
- Nahlásit
ufff - zvítězila jsem nad pár snímky... Hezky tam bylo - od návratu pes spí a spí a spí (Trpajzlíci prý vypráví a vypráví a vypráví )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2019 21:55
- Nahlásit
Xerxová
a poslední fotka je super, foceno vleže?
brácha je na Istrii, prej voda docela studená
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2019 06:47
- Nahlásit
Brut
gratuluju k provdani dcerky dpufam, ze si uzivas taly leta a slunicka
Xerxova
krasny fotky to more je super a krasny, na to jak su nekoupaci, hned bych na 2 dny jela
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2019 08:17
- Nahlásit
jinak bych mohla dovolenou nazvat i dovolenou psí botičky... Před hodně lety jsem staré, špatně chodící Betce koupila dvě neoprénové botky, neboť si ušlapala krajní dráp. Nedokázala je nosit. Tak strašně kulhala, že si ubližovala víc, než jedním krvavým drápem. A tak nepoužité botky chodí uloženy na dně ruksaku s námi po všech výletech a výpravách...
Psala jsem tady, jak si psík před odjezdem ubrousil při pádu drápy. Ani jeden netekl. Ale v Chorvatsku, kde je všude buď ostré kamení a nebo trní, si jeden dráp "otevřel". A dělal krvavé stopy... A tak jsem mu (poprvé v životě) nasadila botku. Naštěstí to byla zadní - ta se do boty pohodlně vejde... Přední má větší, než je naše XXXL... Suverénně s botou běhal, plaval... vždy po návratu od vody jsem mu dala druhou suchou. Spal bez bot, od třetího dne ji dostával jen na delší pochod.
Už je noha zcela o.k. Psík má díky plavání a nepřítomnosti hlíny (všude jen kamení) krásně vyprané nohy i kožíšek... Je už i vykartáčován a otřela jsem ho vlhkým hadrem. Dovolená mu skončila
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2019 08:53
- Nahlásit
tak skvely, ze botky nasly uplatneni a zachrana se hodila a teda ne ze by bylo dobre je muset pouxit ale xe najrltikovi se to oekbe zatahlo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2019 17:35
- Nahlásit
Xerxová
Pekne jste se meli! Klika, zes botky mela s sebou.
brut
Nazdaar Brutice, gratuluju k svatbe! At jim to klape a prijemny leto preju!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2019 21:08
- Nahlásit
v deníčku u Nighta jsou "zapomenuté" fotky z výletu do Lužice těsně před odjezdem na dovolenou. Výběr zde:
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2019 19:44
- Nahlásit
neb jsem některé drobnosti po dovolené zapomněla předat do té správné domácnosti... a Trpajzlíci opět vyjíždí za pár dní k moři... udělali jsme si báječný víkend u nich na chalupě. Psík byl skvělý - vůbec neřešil zcela cizí malé holčičky ze sousedství - naopak si jejich pozornost užíval.
Zítra jsu po 17 dnech do pracovního procesu... nějak se mi ani nechce
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2019 21:46
- Nahlásit
Xerxová
co tam máte za práci takhle o prázdninách?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2019 06:59
- Nahlásit
třeba zavést kompletní nové akreditace do systémů... (práce moje na zbytek "prázdnin") a provázat je se studijními plány. Připravit dvě školení pro velké firmy. Zorganizovat Noc vědců (bude v září). Dotáhnout druhé kolo přijímaček, připravit zápisy prváků i těch "pokročilých" (začátek září). Vyřídit desítky žádostí (blíží se škola, studentíci žádají o ledacos)… a taky se dělají projekty a věda a inovace předmětů... Nenudíme se
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2019 07:05
- Nahlásit
ziju wifi tu je ale kdyz se komukoli podari chytit na dyl.nez.minutu denne tak uspech. me se to od so podarilo prvne.
vcera mlha a dest dneska chcanec prej ale.krsny
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2019 07:11
- Nahlásit
čaj užívej dovolenou Snad budete mít turistický příjemné počasí - bez lijáků i vedra
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2019 15:33
- Nahlásit
cernej caj
Bezva, tak snad nebude lejt celou dobu, mej se tam krasne!
Xerxová
No to se teda fakt nenudite.
Ja jsem naopak pryc z prac. procesu, jen na to baleni se netesim.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2019 21:47
- Nahlásit
já teď dva tejdny dovolenou, ale mám toho taky nějak moc
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2019 11:02
- Nahlásit
mám to obráceně - teď dva týdny v práci a pak zase doma
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2019 17:14
- Nahlásit
kočičí hlášení... Od zimy se u nás vyskytovala bílá kočička s černými flíčky - babičkou pojmenovaná Míca. Ze zbytků jsme přešli na granule i kapsičky (naposledy k svátku babička dostala velebalení kapsiček - alespoň bylo snadné hledat dárky) - kočka byla pouze venkovní. Babičky se nebála (to spíš babička kočky - je poměrně nezvířecí), přede mnou ihned mizela (souvislost s Nightem??) Jasně že se začalo objevovat více strávníků... od rozmazleného briťáka od sousedů po ježky. Před časem jsem koupila spot bravekta (toho nového, co je kromě vnějších i na vnitřní cizopasníky) a babičce se ho podařilo na kočku kápnout. Zkrásněla - byla sněhově bílá. Drobná, štíhlá. Chodila do více domů okolo...
Dneska odpoledne "vtrhla" k babičce domů a v hubě něco nesla - krásné koukající modré s bílou pěšinkou kotě... (kdybych nevěděla, že je briťák Mireček kastrovaný... tušila bych otce). Uvelebila se na křesle a nemínila odejít. Tak jsme ji zavřeli v pokoji - ale odejít nemínila, křeslo si užívala a klidně kojila... a zavolala jsem do útulku - přijela paní ihned s přepravkou, odlovila rychle koťátko i Mícu... zabalili jsme jí granule i kapsičky... a už jsme zase bezkočičí…
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2019 17:41
- Nahlásit
Xerxová
No potes panbuh, hele, nemohla mit tech kotat nekde Mica vic? Se prisla treba s jednim jen pochlubit a testnout, co vy na prirustek? Zneklidnilo by me vedomi, ze nekde maly Micinky cekaj na mamu - ale chapu, ze jste to vyresili takhle. Snad najdou rychle domov.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2019 18:01
- Nahlásit
to víš, že mě to napadlo. Ale ležela úplně v klidu, i když jsme jí zavřeli dveře... Žádná snaha o odchod. Trvalo hodinu, než si pro ni dojeli. A navíc byla dost hubená celou dobu - nevypadala těhotně... takže moc koťat asi neporodila. Paní z útulku věděla, že přišla před chvílí... naopak hlásila, že jí možná nějaké kotě přihodí, že mají dvě miminka bez mámy
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2019 18:09
- Nahlásit
Xerxová
No tak snad nikde zadnej sirotek nezustal a Mica se postara i o ty bezprizorni chudatka. Ech, jsem zvedava, kdy se u vas objevi dalsi kocicka, se dobra pece jiste v cici kruzich rozkrikla.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2019 21:52
- Nahlásit
Xerxová
a babička jí nechtěla? kdybyste jí vykastrovali a kotě za pár měsíců taky, tak jste mohli bejt kočičí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2019 06:58
- Nahlásit
Maya nechtěla... nechce domů žádný zvíře. Je jí 86... Jí vyhovovala venkovní číča, která s ní "kamarádila" - ale jen chviličku a necpala se domů. Ptala jsem se paní z útulku - jestli když zaplatíme kastraci, tak číču nevrátit do teritoria... ale říkala, že je mladá, hezky barevná a že se jí dobře najde domov
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2019 14:54
- Nahlásit
vedro... Fifina má na tábor počasí nicmoc - sice lijavec bych jim nepřála, ale ochlazení ano... Night leží tělem na koberci, krkem a hlavou na studených parketách... A já cvakám nostrifikace...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2019 21:57
- Nahlásit
Xerxová
snad už maj zítra ty vedra skončit, taky už mě to nebaví, člověk nemůže přes den ani skoro ven
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2019 20:29
- Nahlásit
tady vedro nekončí... i když o trošku líp než včera bylo...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2019 18:04
- Nahlásit
tDy vedro a zitr v brne jeste hur... odjeeeezd
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2019 18:32
- Nahlásit
čaj přeji pohodovou cestu zpátky. Tady vedro - všude už prší a nebo se alespoň trochu ochladilo. Tady nee - je to nějak naruby. Z krajských měst bylo pozdě odpoledne nejjasněji a nejtepleji v "nočníku" Evropy...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2019 19:17
- Nahlásit
a tento týden:
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2019 21:56
- Nahlásit
Xerxová
krásný fotky a pěkný fuchsie, takhle barva se mi líbí
tady dneska odpolko bouřka a průtrž a už se konečně ochladilo, doufám, že zítra už bude snesitelně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2019 18:44
- Nahlásit
Xerxová
krasny fotky a teda dobre, ze o kocicku i s mladym je postarany.
ta houba je uplne skvela
|