| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2019 18:27
- Nahlásit
gerda
behate? a co dovolena, bude kde? u vody zase?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2019 19:26
- Nahlásit
Gerda
Teplo, dedecku Mrazicku, teplo... Sportofci, tyjo, at se dari!
Xerxová
tady ani kapka, ale ochladilo se trošku
Asi tak nejak. I cokle ozili a rubaj se moc pekne.
Dovolenou u more si uzijte, kam to bude letos, zase naky cikady a pferdove?
Ja jsem zvedava, jestli stihnou dozrat merunky pred odjezdem na dovolenou. Ted uz se nektery zacinaji vybarvovat, jestli nastoupi zase tropy, tak to asi klapne a navarim dalsi varku ty grilovaci calamady.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2019 20:56
- Nahlásit
zcela výjimečně jedeme na stejné místo - za sršněm Františkem a Pferdíkama…
Pes ožil tak, že jsme teď hodinu řádili na zahradě s míčem. Takové rozptýlení při zálivce. Jinak kromě netopýrů, ježků, myší (spíš hrabošů) máme nově i ropušku...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2019 21:28
- Nahlásit
Xerxová
bacha ropuchy jsou pro psi jedovatý když jí olízne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2019 06:57
- Nahlásit
xerxova
tak pro trpajzliky bude navrat do znamych mist urcite fajn
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2019 07:25
- Nahlásit
Maya však jsem ho varovala - že může jen pozorovat... Ale on je na sebe opatrný a ropuchu by do huby nevzal
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2019 12:38
- Nahlásit
ráno sedm stupňů (na Jizerce mrzlo), v poledne 17 stupňů - krása Jen ta předpověď srážek je smutná... nic v dohledu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2019 21:50
- Nahlásit
Xerxová
v dohledu jsou zase tropy, zas změnili předpověď
u Sicílie soptí sopka, letos by to tam na výlet nebylo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2019 22:00 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Jako vloni. Extremy. Tropy - vlna bourek - ochlazeni - tropy... Co vloni, to trva uz tak pet, sest let.
Maya
bacha ropuchy jsou pro psi jedovatý když jí olízne
Kremylek pekne slinil, kdyz si ji pozuzlal. Dneska zabu v tom suchu potkas asi akorat u Xerxovych.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2019 07:40
- Nahlásit
To že zahrada je plná ptáků a hmyzáků - na to jsem si zvykla. Ale zlepšujeme se i v jiných druzích...
Už nejen netopejři, hraboši, žáby, ježci - ale včera byl u sousedů na zahradě i zajíc... Před pár lety (no dost dávno - Betka byla ještě mladá), u nás v zahradách (přesně věděla, kde pod ploty proběhne) vyvedla zaječice tři malé zajíčky. Byla sranda je pozorovat... Všichni dopadli špatně - dva už jako velké zajela auta a třetího našla sousedka mrtvého na zahradě... Od té doby vidět zajíc nebyl...
Rupušce je u nás jistě dobře. Má leknínový rybníček plný vody (a larev komárů) a hned vedle "skalku" plnou kamenů a stínu z azalek a rododendronků. Navíc to tam občas zalejeme, takže denní úkryt má dokonalý.
Dneska jsem naposled v práci - a následuje 17 dní volna...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2019 17:22
- Nahlásit
Ahoj.
Esuska ma nakej novej nick nebo co?
Nebo jste ji to vlakno anektovali ci jak?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2019 21:46
- Nahlásit
zbrnd
Ešuska má vlastní diskuzi už jinde a tady nám to přenechala
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2019 16:31
- Nahlásit
tady byla v poledne taková zima, že jsem i ponožky našla...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2019 16:37
- Nahlásit
a hop nad reklamu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2019 21:07
- Nahlásit
tady bylo akorát, jen se ale ochladí, tak fučí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2019 13:11
- Nahlásit
v Jizerkách bylo krásně - trasa se povedla, co jsme měli vidět se podařilo najít... jen v jeden moment nás psík dostal... Do té doby veselý a zcela normální pes se zastavil, odmítal udělat krok, stažený ocas, slinil hrozně... I páník pravil "tohle nevypadá dobře". Pochopitelně jsme byli uprostřed hor... Krve by se ve mně nedořezal, torze by v těch místech byl prů...er. Naštěstí se psík jak tam stál dvakrát vyblil (snídaně, tráva - pase se na horských travinách vždy a rád, voda...) - strašák torze zmizel - ještě chviličku šel psík opatrně a u nás - ale asi za pět minut byl zase jak rybička... Ale nahnal nám strachu.
Doma se napucnul a tváří se spokojeně.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2019 19:12
- Nahlásit
Xerxová
Brr, verim, ze jste meli slusne nahnano. At vas nedesi, hosik spanelsky.
My jsme taky pekne ucaprtany, Ruzec dukladne vyplavanej. Nejdriv bylo prijemne a foukalo a pak se udelal dost nechutnej parak zase.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2019 19:39
- Nahlásit
on navíc na zažívací problémy netrpí - a zvrací výjimečně. Maximálně ublinkne vodu, když se někdy přechlastá… no vyděsil nás. Jsem pak přemýšlela, jestli se dá zavolat horská služba... K sjízdné cestě to daleko nebylo - ale pro auta je všude zákaz vjezdu a občas i závory... A k našemu autu jsme to měli poctivě hodinu neznačených cest, po "slušné" cestě podstatně víc
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2019 20:15
- Nahlásit
Xerxová
Jsem pak přemýšlela, jestli se dá zavolat horská služba..
Zajimava otazka. Zjistis to? Nekdy treba dobry vedet, zda to je moznost.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2019 20:33 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
dnešní hledání Porscheho smrti
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2019 20:36
- Nahlásit
Fifi zkusím zjistit - ale asi ne hned. Momentálně řeším zavařování "tuny" masa... kuře, vepřík i kravička se pojedou rekreovat Asistent se tváří, že zažívání je zcela v pořádku - asi sežral víc trávy, než bylo záhodno. A jak není zvyklý na potíže... a je to chlapeček na sebe opatrný... tak se holt litoval víc, než bylo zdrávo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2019 22:34
- Nahlásit
ty jo, na tohle je doga blbá, odnést Najtíka, to byste asi nedali ani dva
Loki teda zvrací celkem jako lehce, takže občas něco někde vyblije, proto taky asi zvrací v autě, ale nikdy mu nic není, holt patří asi mezi ty psy, kteří k tomu nemaj daleko
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2019 12:38
- Nahlásit
slibovali nám tady deštík - a nic. Ani kapka... Byli jsme v Lužici - skály a lesy kolem Jonsdorfu byly hezké.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2019 12:40
- Nahlásit
Maya u torze jde i o čas - takže i s psíkem v náručí odnesitelným by to byla potíž. Spíš mi jde o to, zdali průšvih psa bez ohledu na velikost (zlomenina, zmije...) lze řešit se záchranným systémem (horská služba, hasiči ?? ) - i kdybych si měla výjezd zaplatit (a že by to byla suma asi ne malá)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2019 20:31
- Nahlásit
Xerxová
Fotky pekny, jako vzdy. Zavarenymu masu (teda nejen jemu ) preju prijemny cestovani. Tak az zjistis, jak to je se zachrannym systemem, horama a psim zranenim pripanym, dej vedet.
Tu taky ani kapka, ale pekne se dneska ochladilo. Troldika zacina nak zlobit levy ousko, uvidim, co se z teho vyvrbi, s jeho hysterii by clovek rek, ze mu rovnou upadne.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2019 20:47
- Nahlásit
Fifi ehmmmm - já dneska poprvé za Nightí život mu čistila uši nejen čistým kapesníkem, ale i čistící kapalinou. Neb je má nějaký divný... Hlavou neklepe, nedrbe je - ale má je zahnojený víc, než je u něj normální.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2019 20:52
- Nahlásit
No tak dik, uchoproblem se zacne sirit? Troldovi tam nic necvachta, nesmrdi, zadny velky hnusy tam nema, ale prave, ze si boltec rozdrbal do krve, trubkin. Asi sucho a prach, nevim, kdyby se mi to nezdalo, poficim na vet. Tak at je Najtik s usiskama v pohode, kor ty jeho plachty...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2019 22:07
- Nahlásit
teda nějaký uchoproblémy si nechte, to nechceme
s tou horskou službou by mě to taky zajímallo, ale tipuju, že spíš řeknou něco jako že kdyby zachraňovali psa, mohli by chybět u případný záchrany člověka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2019 07:31
- Nahlásit
snad budou vswchjy ouska dobry a zhojeny!
xerxova
super fotky, jako vzdy
vcera sme na doubravce videly dogu, bilou s flekama. bylo to vtipny typek tam sel.s.necim jak bernakem, mozna krisenec byl stihlej hodne ten pes a doze po krk ale bylo zajimavy, jak se dogy bal a pockal na kraji cesty nez prejde, typek rikal ze se vetsich psu boji pritom takova almara
fotek bude malo, budou vecer.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2019 08:09
- Nahlásit
čaj docela dost psů se dogy bojí - a pak často "útočí ze strachu". Ale jsou i jedinci, co neřeší mamuta a klidně si s ním hrají.
Mazanec už kyne, prádlo se pere... vyrazím za chvilku do města. Užívám si klidný den dovolené - zítra už přeci jen budu mít víc práce. Neb už se to blížííííí
|