| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 07:42
- Nahlásit
posnidala.sem.ovesnou kasi a tohle.mohe cesta k lehkym snidanim na zaliti vodou nebude...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 08:11
- Nahlásit
cernejcaj
a tak neorigo leky si muzes nechat normalne odbavit ne? vzdyt zas to neleti takovou dobu
ovesnou kasi zalitou vodou jsem si dala jednou k obedu, kdyz jsme nemeli jidelnu a moje cesta stravovani to taky nebude
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 08:46
- Nahlásit
maya
no jenze do odbavenyho zavazadla nesmi tlakovy sprajovy nadoby, takze dychacak na astma presne splnuje ze nesmi do batohu a jen do kabiny ale do kabiny nemam tu oriho krabici... no tak ho kdyztak brat nebudu, na ben nevis do 1300 to preziju bez a pak bude max 1000m, ani ne takze ho kdyztak necham doma...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 08:47
- Nahlásit
a nějaký lehký bezlepkový "chleby" se nedělají?? Já bych snídala knekáč a suchý salám nebo pršut… případně plátek sýra. Ani jedno není těžké. A když už teplou zalitou věc, tak polívku z pytíčku Vločky a kaše taky nemusím...
Já to mám jednodušší - snídat se bude kafíčko a mazanec, psík syrové kuřátko a mazanec Ale já neřeším každý gram zátěže, Chrudoš to uveze. A protože jedeme sami, tak ani neminimalizuji objem zavazadel
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 09:09
- Nahlásit
Xerxova... no to tvoje "ani jendo neni tezke" 50g platek chleba, 50g syra k snidani je 100g, k tomu je to jidlo tak do kancelare, takze 7x 100g je 700g jen na takovy omezeny snidane, pokud bych podobnou vec mela k veceri tak mam 1,4kg prakticky ne moc vyzivnyho jidla v podstate na tu zatez a pritom to uz vahove je hodne znat...
k tomu neco k obedu, tycinky orechy a je to 2,5kg a to nemam.sanci odnest...
budu spolihat, ze syry, sunka, slanina se bude dat koupit na miste a budu mit s sebou jen par takovych nouzovych jidel... ale fakt proste nevim, jak to pojmout... blby ze startujem az v pondeli takze brat z cech nema smysl, mam starost co by za ty 4 dy ta slanina a syry udelali, coz nemusim resit kdyzbychom startovali v sobotu rano tak vim, ze to ty 3 dny da OK nez to snim...
ja s tim kolenem proste tezkej bayoh neutahnu a nemam napad na yo nouzovy suseny jidlo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 09:44
- Nahlásit
cernejcaj
ja teda ty predpisy neznam, ale to fakt myslej, ze to musi bejt jeste zabaleny v puvodni krabici? bych spis rekla, ze staci puvodni pixla
jo ted to ctu, lahvicky staci a kdyz reknes ze je potrebujes behem cesty, tak na palubu i v neomezenem mnozstvi, jen to daji do nejakeho pytliku
v odbavenem bez problemu
takze si to podle me klidne muzes vzit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 10:04
- Nahlásit
ja mluvim o tlakove nadobe, co nesmi do odbavenyho a doufam ze projde bez krabicky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 10:15
- Nahlásit
ve Skotsku jsme se taky potkali s volně loženými proložkami s vajíčky - před vraty farem a u toho ceník a pokladnička Takže si přibal trošku soli - a třeba si "ulovíš" večeři i během cesty. Malé krámky ve vesnicích mají občas malou prodejní dobu - zboží bývá drahé, ale dobré. Myslím, že hlady neumřeš.
Kapsička s přesnídávkou je asi těžká...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 10:26
- Nahlásit
xerxova
kapsicku s presnidavkou neznam, ale jestli to sou nejaky special pytliky s presnidavkou, xe to je jak ty caprisonecdzusy tak to je hromada rychlyho cukru ktera nijak nezasyti a je celkem k nicemu...
spis bilkoviny aby si telo neseztalo behem vyletu vsechny svaly
ale vajicka zni skvele + spoliham na nejaky ty obchudky a suseny jidlo mozna tak jedno denne jako nouzovku...
no musim to odpo cvicne nahazet do batohu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 10:50
- Nahlásit
cernejcaj
no psali to konkretne o inhalatorech, tak ono je pouziva hodne lidi, takze to asi berou jinak nez lak na vlasy apod.
Xerxova asi mysli ty detsky presnidavky mackacky
https://detske-bezlepkove-presnidavky.heureka.cz/f :19552:1;16303:2739463/?f=2
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 11:16
- Nahlásit
maya
aha jasne tak ja blbe pochopila "lahvicky" tak pohoda.
tak to je super s tema.pytlikama hlavne pro maminky nekde na cestu nez se drbat se sklem ja videla.znovuplnitelny na domaci vyrobu takze sem.neco takovyho asi cekala ackoli teda na vlastni bulvy sem.to snad v zivote nevidela
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 11:35
- Nahlásit
cernej
jo, extra pytliky na toto se prodava, ale to mi doma nikdy nemeli
jinak tyhle pytlickovy presnidavky maj v kazdym supermarketu, ja to teda nikdy nechutnala, ale deti to jedly normalne tak do 10 let, takze to zadna hruza asi neni
jako chci rict, ze to neni jen pro mimina, normalne se to dava vetsim detem ke svacine, i do skoly treba
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 12:11
- Nahlásit
maya
jasne, tak muj muz ma taky rad presnidavky, ale chci rict, ze to nema zadnou poradnou vyzivovou hodnotu na to kolik to vazi, pytlik krizal na tom bude stejne a bude vazit mnohonasobne min. je to jak snist jabko, proste jako ac vazi 100g ti neda to samy co 100g parek.
koupila sem si kvalitni uherak, muz ho za ten tyden pulku sezral
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 12:31
- Nahlásit
cernejcaj
kdo by odolal kvalitnimu uheraku
tak vyzivovou hodnotu nepoznam, pro beznej zivot asi postacuji,deti po tom zijou
spis ze by si asi clovek vic pochutnal nez na susenejch krizalach
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 12:46
- Nahlásit
nechápu - fakt nee - jak ti může sníst půlku výbavy na dovolenou... Já mám trvanlivý salám (v akci) i paštiky (v akci) v ledničce už měsíc...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 12:47
- Nahlásit
v kapsičkách se už dělají i masové příkrmy pro děti... jen to je divně neochucené... Možná na první dny (než opravdu vyrazíte na těžko) by to taky mohla být nouzovka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 12:48
- Nahlásit
maya
jj, uziva a uzira
jasne ze deti oo tom zijou, ale to proto, ze maj hromadu dalsiho kvalitniho jidla, ja to.jako masozrout tam na presnidavkach a kasich proste uplne nevidim pac na vyletech mam.nechutenstvi a mam vetsi problem.snist to co nechcu a je prave dulezity tam jist dobre...
za 2h dom, uz aby to bylo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 18:45
- Nahlásit
uzzz je to tady
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 19:08
- Nahlásit
jééé - tam to všude znám. Naše oblíbené (převážně) zimní trasy. Krásné fotky jako vždy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 20:17
- Nahlásit
Xerxová
nojo tak vy to mate kousek
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 20:21
- Nahlásit
cernej caj
no jenze do odbavenyho zavazadla nesmi tlakovy sprajovy nadoby, takze dychacak na astma presne splnuje ze nesmi do batohu a jen do kabiny ale do kabiny nemam tu oriho krabici... no tak ho kdyztak brat nebudu, na ben nevis do 1300 to preziju bez a pak bude max 1000m, ani ne takze ho kdyztak necham doma...
Spreje a tlakové nádoby jiné než lékařské nebo kosmetické potřeby
Zakázáno v příručním i odbaveném zavazadle.
Ja to chapu tak, ze kdyz jde o zdravi, muzes to mit tam i tam. A kdyz ne origo baleny, tak nejaky potvrzeni od doktora, ze to mit na palube musis. Proste si to vem s sebou a ono to projde, nez mit problemy. Skoda, ze te tyhle otazky nenapadly driv, ja myslela, ze to mas pozjistovany uz davno pred cestou.
a sem si kvalitni uherak, muz ho za ten tyden pulku sezral
Koupi ti novej, doufam, soby hnusec?
Krasny velikonocni fotky, vylet a tak, natoz ty panoramata!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 20:50
- Nahlásit
Fifi
no do odbavenyho to nesmi protoze se to muze v nakladovym prostoru vznitit a mohlo by tam vsechno zacit horet v prirucaku si toho asi nekdo vsimne
tenhle uz mi koupil za ten co mi sezral
diky za pochvalu
dobrou noc, ja uz du zas s krizkem po funuse a ferinka pomaha balit, porad na necem lezi
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 21:03
- Nahlásit
cernej caj
no do odbavenyho to nesmi protoze se to muze v nakladovym prostoru vznitit a mohlo by tam vsechno zacit horet v prirucaku si toho asi nekdo vsimne
To se fakt pletes, staci si procist instrukce, co ma prazsky letiste, co se leku tyka.
Ale tak snad projdes s tim nezbytnym, co potrebujes, bo den predem shanet nejaky potvrzeni ti pujde asi tezko...
No nic, nechci te stresit, tyjo, ty pozejtri letiiiiiiis, myslim?! Uaa, zavidim, fakt, uz ted preju, at klapne pocasi a moc si to uzijes/te. Neb nevim, zda te tu zejtra jeste stihnu, kdyz budes finisovat v pripravach. Nezhyn hlady a fakt nasavej tu atmosferu tam kazdym porem. Btw, utrhnout si kousek vresu na pamatku je skvely, tuhle jsem otevrela knizku a byl tam! NEJ NEJ NEJ dovolenou preju, Cajiku!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2019 07:04
- Nahlásit
Fifi
jasne, to v cestine sem.cetla uz jak.si posilala - prece jen moje AJ neni tak dokonala a bylo to pro me.pohodlnejsi to mit v kostce, ale ta spolecnost co s ni letime, ma v podminkach proste zakaz vsech tehle veci do podpalubi (obecne spreje, tlakovy nadoby jako repelent, deosprej) do odbavenyho zavazadla, pokud, tak je mas mit u sebe v kabine, takze myslim, ze to bude OK
Diky moc! zitra letime vecer, v sobotu a nedeli jeste budu u zasuvky a v civilizaci, tak se tu zkusim.mihnout a napsat prvni dojmy, od pondeli ale asi celkem radiovej klid, nebo vyjimecne...
A vres teda zkusim.mit na pameti, batoh bude tak napechovanej, ze nekam ho nalisovat nebude problem ho nekam.prolisovat
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2019 07:08
- Nahlásit
čaj nevím, jakou měli zimu - ale my tenkrát v podobnou dobu (konec dubna - vraceli jsme se na prvního máje) měli na vřes smůlu... tenkrát vymrznul a všechna vřesoviště byla černá a jen občas trošku začínala rašit... Zato všude - ale úplně všude tam kvetly narcisky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2019 08:13
- Nahlásit
nekde vres bude, videla jsem fotky neb jednu lapinu ma nejakej Skotak a dava obcas fotky nebo videa a videla jsem letos lapinu na kvetoucim vresovisti
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2019 08:30
- Nahlásit
no uvidime
je mi zle, su nemocna do toho kopr pac poslwdni den v praci, oci me rezou, hlava me boli, v krku me skrabe
pujdu na anglictinu za chvili
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2019 17:19
- Nahlásit
cernej caj
oci me rezou, hlava me boli, v krku me skrabe
To nezni moc vesele coby vychozi stav na dovolenou. At ses fit a bez krko/hlavobolu! Stastnou cestu zitra preju! A tesim se na prvni vikendovy zpravy, moc, nejvic mega si to tam uzij!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2019 17:49
- Nahlásit
tak tak - šťastnou cestu, pohodovou dopravu pod Beníka Nevisovic a prostě ničím nezkažený start velkého skotského dobrodružství.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2019 19:39
- Nahlásit
Diky moc!
dobaleno, 13,6kg (2,5kg jidla) a chybi voda, tzn. komplet vaha batohu bude asi 15.6kg s tim, ze hole a fotak nebudou na zadech, takze 14kg k noseni, ze kterych budu upijet a ujidat. 13kg je takova ta pomyslna moje hranice, takze...
joooo sem si vzpomela, ze tam mam karimatku pro kamarada co ma 0.5kg a nemusim ji nosit joooo takze vlastne 13,1kg komplet a nosit budu 13,6 jako startovni nejtezsi vahu, coz neni spatny
|