| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2019 20:41
- Nahlásit
Neni von uplnek? Si rikam, ze jsem zdechla a vykuknul ted takovej megapuchejr na obzoru, az se zase Trolda leknul.
Miluju zdejsi jatka, beru od nich nejaky hrtany, osrdi nebo co to je z hoveziho, obaleny masem. Chrupavka, obr velka zalezitost. Psiska to poctive zpracovavaji dycky tak 1/2 az 3/4 hodiny, zasyrova podany. Prave probiha zuzlaci faze, je krasnej klid.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2019 21:04
- Nahlásit
byl neuvěřitelný západ slunce i východ měsíce - jeli jsme od Hradce autem a paráda...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2019 21:07
- Nahlásit
Xerxová
Jeej, zes nebrnkla!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2019 06:19
- Nahlásit
Fifi měli jsme v autě i babču - byli jsme na hrobech... a zastavovali se u Trpajzlíků, kteří se prázdninují taky na Východě... přijedou k nám až v pondělí na koledu. Prostě rodinný výlet
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2019 21:18
- Nahlásit
Xerxová
Jo aha. Tak treba nekdy jindy, staci brnk, kdyz se budete komihat kolem.
Vedro, fuj, bylo dneska. Ale vlastovicky prvni priletely, cloveka kaboniciho se to jejich svitoreni prinuti k usmevu. Tak at se jim tu dari a maji dost potravy.
Ja jsem v podvecer jen velmi formalne zastrihla sekackou tech par stebel a plevelu na zahrade, poprve letos a prasilo se hrozne. Sekat asi vyhledove nebude co, jestli fakt nezaprsi.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2019 10:38
- Nahlásit
předevčírem ráno les a pak celodenní autovýlet, včera docela dlouhá procházka po Jizerkách a pak práce na zahrádce (a celý den aktivní psisko, ještě večer vyžadující honičku s míčem)… a tak mě ráno překvapilo už v půl sedmé u dveří řvoucí psisko, že chce jet na výýýýléééét. A tak jsme obešli krásný kus skal kousek od Oybína...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2019 16:36
- Nahlásit
tak jsem zvědavá, jestli zítra Trpajzlíci "zvítězí" nad Zajícem Tady (v Sudetech) nechával Zajíček dětem "hnízda" se sladkostmi. Většinou na zahrádkách (a když bylo ošklivo, tak i doma). My to vyladili do "bojovek" neb náš velikonoční zajíc je podlá zlomyslná potvora - nejen, že nenosí sladkosti (ale třeba loni šnorchly a ploutve), ale ještě je důmyslně ukrývá. Letos už dva týdny máme poslední informaci o cestě k hnízdu zakopanou poměrně hluboko pod borovicí (aby stopy po kopání nebyly znatelné) A návod (kopej tam, kde je průsečík dvou úseček - jedna spojuje kovový sloupek v plotu za maliním...…..) je rozstříhaný na spoustu kousků (to je proto, aby ta malá měla v něčem navrch - neb puzzlíci jsou její silná stránka)
Obálka se zadáním a velikonočně ozdobený koš s motykou, motouzem, lopatkou... už čeká
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2019 18:14
- Nahlásit
Xerxová
Chtela bych byt vase vnucka! Se vyblbnete, teda, trpajzlici budou nadseny. Co prinese zajic letos?
Jsem vyhodila ven konecne muskaty, obrala je, takovy chcipliny jsou to, musim koupit Kristalon ci neco jinyho. Vlastovek prilitlo uz vic, dneska tu svitorilo prvni hejnicko. Jo a jsem mela kliku, jdu pro kvetinac do kulny, vezmu jeden do ruky, jen to v nem zabzucelo! Svine zluty, vosy si v nem pilne budovaly hnizdo! Jak chemii nemam rada, v tomhle pripade to jistil biolit na vosy. Uf, stesti, ze jsem neschytala pigaro.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2019 20:21
- Nahlásit
jdu ze zahrady (ohýnek na spálení bince větvového a zároveň večeře) a zjistila jsem, že sice jehněčí je na zítra už v troubě upečené, ale nikdo neozdobil voskem vajíčka.... Jsem ovíněná sicilským bílým... to se to bude výtvarně tvořit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2019 21:56
- Nahlásit
krasne bylo vedro bylo doctu vas zitra ted uz chrrrr
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2019 22:24
- Nahlásit
taky mám vosy v kočičím domečku, pěkně už tam včera a dneska vylítávali, nějakej biolit na ně mám taky, tak doufám, že se mi to podaří nastříkat dovnitř a včas zdrhnout
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2019 07:19
- Nahlásit
fotky z týdne - poslední jsou z malé poutní cesty v Jizerkách - nepotkali jsme ani živáčka. Zahrada kvete naplno
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2019 17:51
- Nahlásit
uffff - já se snad i těším do pracovního procesu Night se na zítřek těší určitě - konečně se v klídku vyspí
Svátky jsou za námi. Zvedl se silný vítr, honí prach po zahradě. Déšť u nás odvolali, prý tady pršet nebude. Achjo - půjdeme zalívat. Zato na dovolenkové destinaci stále deště ažaž - uvidíme... Alespoň na ten týden by se to mohlo zaměnit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2019 18:55
- Nahlásit
Xerxová
nadherna je dneska hlavne ta ruzova jinak doufam,z e trpajzlici si to teda moc uzili u vas
ja se ani netesim, 3dny a 55 km a kotnik teda nastesti dobry, bylo to super, ale nestiham, dneska kolecko segra s tatinkem, teda jedna, teta dve, deda s babi a ke kamosce pujcit nafukovaci karimatku a doma su asi dve hodiny takze vyprat, ohrat veceri (aspon ze sme dostali od tety do sklinky) a mam probrany fotky, povidani vubec neexistuje a zitra musim do mesta ponakupovat nejaky nezbytnosti do skotska...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2019 19:09
- Nahlásit
Xerxová
Tu ficelo uz dopoledne a docela dost, uplne snezily kvety z tresni, teprv ted se to trochu zklidnuje. Sucho nekomentuju, uzijte si zalejvani, dokud mate z ceho. Fotky super, jako vzdy. Jak si poradili trpajzlici se zakernym zajicem, nasli, radcove, nasli?
cernej caj
A jo, ty vlastne za chvili ficis. Predcestovni horecka, stres - se treba zacnes tesit az v letadle, az ulevne dosednes. Kolik km vas tam tak denne ceka?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2019 19:56
- Nahlásit
tady je taky nasněženo květů - hlavně magnolie opadala. Zajíc Trpajzlíkům dal zabrat, ale vítězství bylo dosaženo. Hlavně parádně spolupracovali - hezky se na to koukalo. A Night jim asistoval
Čajdovi se to už hodně blíží - my máme ještě osm dní...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2019 20:05
- Nahlásit
Fifi
ja se uz tesim ale kamarad jeste zitra slavi narozeniny takze sem zrusila tancovani ze nakoupim posledni veci a budu odpo dodelavat web a balit a ted mam celej vecer program
Xerxová
taky to mas za par
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2019 12:35
- Nahlásit
dneska sem.nasla dalsi suoer cestopis
http://kralik-d.blogspot.com/2012/05/skotsko.html? m=1
po praci jdu nakupovat - orisky, proteinovky, neco na boleni v krku, darek na oslavu narozenin, kam jdu vecer...
napadaji vas nejaky drobjosti na ktery urco myslet ale cloveka takhle z fleku nenapadnou?
jooo naplasti!! dycky rozdam.a pak enmam
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2019 12:57 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
čaj jerky ?? Besipky nebo jiné Lipo (rychlé cukry). Vlhčené ubrousky - dá se s tím otřít vše - od bot přes ruce, pozadí...až po opatlaný hnusný stolek na tábořišti....
jo a pro mě nutný je jelení lůj na oschlou pusu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2019 14:18
- Nahlásit
xerxova
jelenich beru, pro ke tez nutnost...
vlhceny ubrousky sou nerozlozitelny, ty ja nerada moc ale nejaky pidi baleni nouzovy omrknu, to je fajn tip.
jerky mam doma nesmim zapomenout pribalit a sladkosti sou klasika
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2019 14:20
- Nahlásit
čaj já je taky nerada - ale kde není k dispozici teplá voda jsou někdy nenahraditelné... Nosím minibalení - a používám výjimečně. Ale někdy jsem moc ráda, že je mám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2019 14:29
- Nahlásit
jj, jak pises. Hodit by se mohly
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2019 14:33
- Nahlásit
jj, jak pises. Hodit by se mohly
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2019 15:01
- Nahlásit
naladila jsi mě - jdu si napsat seznam - co nezapomenout a hlavně, jak o víkendu nakoupit, aby doma nic zkazitelného nezbylo a zároveň se před odjezdem dokoupilo už jen ovoce a zelenina na noční přejezd a pak taky měkký chleba (místní bagety nemusím - i tak na ně na závěr dovolené jistě dojde) …
první položka seznamu je pes - a odrážek má nejvíc - od pasu, přes velepelech (bojím se studené podlahy), povlečení (sice v domečku je, ale Najtí flusy a chlupy nemusí mít majitelé všude), hadry na hubu, granule, zmražené maso (mocmoc), dva obojky, dvě vodítka, těch pár tkaniček, co jsme na Sicílii s úspěchem vydávali za košík (v případě hradů), misku do batohu i tu velkou na "doma", igeliťáky na bobky... kartáč (kdyby se rozhodl línat)… Prostě dovolená s psíkem má samá pozitiva Stejně bych bez něj nikam nejela
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2019 16:45
- Nahlásit
xerxova
jojo kdyz zacnes, tak.aspon muzes pripsat dalsi polozky posleze;)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2019 19:18
- Nahlásit
Aaa, velky baleni zacina.
cernej caj
napadaji vas nejaky drobjosti na ktery urco myslet ale cloveka takhle z fleku nenapadnou?
Hlavne pamatovat, ze do prirucniho zavazadla do letadla muzes mit jen neotevreny, origo zabaleny leky! Ty asi beres naky leky na astma a tak? - toz bacha na to.
Samotnou me to ted zaujalo, jak to udelate se stanem? Tady jsem nasla pokyn ohledne koliku ke stanu, chapu to tak, ze je nemuzes mit v prirucnim zavazadle?
Kempingové stany
Povoleno v příručním i odbaveném zavazadle. Stanové kolíky povoleny pouze v odbaveném zavazadle.
Vitr fici asi vsude nechutne. Ted se ochladilo a pada sem a tam kapka vody. Se za dest snad zacnu fakt modlit, co litalo dneska z poli bylo jak pisecna boure.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2019 20:11
- Nahlásit
Fifi
mame priplatek za odbaveni, protoze nikdo z nas nezvladne splnit limit prirucaku...
tzn. chapu tak, ze rozbaleny leky v odbavenym ok? (jenze v odbavenym nesmim mit tlakovy lahve spreje atd, tzn ano, dychacak na astma ale uz fakt nrmam.nerozbalenej v origo krabicce... no ale tak teren tam by nemel byt problem i kdyz mi ho zabavi, do hor by to uz pruser byl...
lion baterie zas nesmej do odbavenyho, tzn. mobil, fotakova baterie, gps logger musi na palubu ...
ono i s trek. holema kvuli hrotum je do kabiny problem...
du krknout na odkaz.
mam pokoupeno snad posledni jidlo, nepromok vak na stan do batohu... a to bych chtela jeste pachat web vecer, no nevim...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2019 21:53
- Nahlásit
koukám dneska je let letadlem úplná věda, jsem letěla už dávno a takovýhle ofuky nebyly
jak se krká na odkaz?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 06:35
- Nahlásit
čaj ještě bývá problém s náplní turistických i minivařičů. Tam si myslím musíš "bombu" dokoupit až na místě...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2019 07:38
- Nahlásit
xerxova
jo to vime, problem jedinej co sem.netusila muzou byt ty leky ze je nemam.v original.krabicce
|