| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 19:54 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
jsem dobytek... jsem si ukrojila kus zbylého dortíku a sežrala ho. To nejde jinak napsat. Kdyby alespoň ten čokl uměl žebrat - bych se jistě podělila... ale on jak je nežravec, tak všechno musím sníst sama...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 19:58
- Nahlásit
Xerxová
jsem dobytek... jsem si ukrojila kus zbylého dortíku a sežrala ho.
dyk to bylo samý ovoce a tvaroh
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 20:00
- Nahlásit
Xerxová
to vypada bozsky!
se nedivim, zes mu nedala kdyz nechtel
Fajka
asi to mate v rodine, no
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 20:01
- Nahlásit
Xerxová
ale on jak je nežravec, tak všechno musím sníst sama...
Mas to ale tezkej udel...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 20:07 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
čaj někde mám receptík na ořechový korpus bez mouky... Takže i bezlepkáči si ovocný dortík můžou upíct
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 20:11
- Nahlásit
Fifi jó Betuška - to byla jiná liga. Ta dorazila úplně všechno - ta by asi i uhlí žrala, kdyby jí bylo předloženo do misky. Její apetit byl neuvěřitelný a její zažívání taky. A sice nekradla (babička mohla buchty odložit na stole a nechat je s ní samotné), ale jakmile jsme byli doma, tak si uměla říct, že by si něco dobrého dala.
Tenhle si výjimečně (tak jednou za 14 dní) štěkne o gumového medvídka... a myslím si, že jen proto, že je to dětí dóza na bombony.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 20:25
- Nahlásit
Xerxová
teda, to bys byla skvela, to bych vyzkousela
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 20:28
- Nahlásit
sem vlezu a tady krásný orchijee, ta růžová fotka je boží a motýl samo a meloun, ten bych si dala, asi si budu muset příště koupit
já měla dneska flákací den neb tu byl celej den synovec a on všechno udělá
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 20:35
- Nahlásit
Maya
měla dneska flákací den neb tu byl celej den synovec a on všechno udělá
no to se hodí..v tomto směru je můj synovec ještě trochu neotesanej... ale je ještě malej, tak uvidíme
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 20:35 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
čaj tohle množství je na nizoučký korpus (standartní dortová forma a jen asi cenťák těsta...). Všechno se šlehá v jedné nádobě:
Ušlehat tři bílky dotuha
zašlehat 60 g cukru krupice (ne moučka!)
zašlehat tři žloutky
opatrně a pomaličku vešlehat 75 g jemně namletých vlašáků
vmíchat vrchovatou lžičku kafe (jako sypké hmoty, ne uvařenýho turka )
Vleje se to do vymazané a vysypané formy (ty ne moukou - ale třeba ořechy)
Péci asi 40 minut horkovzdušně na 165 stupňů. Opatrně vyndávat a nechat v klidu vychladnout (jak v tom není mouka, lehce se to sdrcne). Takže neklepnout nikde s tím čerstvě upečeným.
Bacha - opravila jsem množství kafe... Mám na jednom papíře přepočet na 6 vajec i na 3 vejce...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 21:27
- Nahlásit
Xerxová
teda, ještě že je Najtík zubatec.
ten dort je boží. A meloun taky! je to výbornej nápad na narozky.
Holky tímhle člověk ale nějak neuctí. Když můžou, dají si medovník, ovocné s želatinou třeba nejedí vůbec.
Kdybych chtěla zdravější verzi, tak by to musela být asi zmrzlinová nějaká.
Michal dneska natřel bazén. Ještě mu chybí jedna vrstva k dokonalosti (bazénu, ne Michalovi) a pak už začneme napouštět a vyzkoušíme filtraci.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2017 23:05
- Nahlásit
Xerxová
jo ale ty tam nedáváš želatinu, to už stojí za úvahu.
Většinou dělám obyčejný bábovkový těsto plněný tvarohem a s čokoládovou polevou
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 06:22
- Nahlásit
kachna je to bez želatiny - děti nejraději "dort" (slabý piškot a plnotučný přizlazený tvaroh) jen s ovocem, dospěláci si to občas přizdobí šlehačkou. Tentokrát zbyl kus dortu, neb ten meloun byl vyzrálý, sladký - prostě se poved, víno taky ... a tak se všichni cpali ovocem.
Mířím směr škola... začíná zkouškový a termíny státnic... už aby bylo po promocích - to už bude klííídek větší.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 06:37
- Nahlásit
xerxova
dijy to vupda dobre.
i ja neje jako dite mela rafsi piskot s tvarohem a.ovocem nez cokoli jinyho a mamnika nam ho delavala hodne.
maya
tak to je super kit synovce po ruce a co zuby?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 06:45
- Nahlásit
Fajka
co si to vymýšlíš, osobo? včera jsem tě sháněla na tel., protože jsi říkala, že by ses stavila třeba ... a odpovědí mi bylo, ať číhnu na detaily sem
tak pěkně táhni a srůstej!!! doufám, že tobě buben sroste dřív, než mně praskne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 06:46
- Nahlásit
kachna
tak yo uz budete radit ve vode? je tondoufam bazennpro vas
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 07:10
- Nahlásit
Janiii
co si to vymýšlíš, osobo? včera jsem tě sháněla na tel., protože jsi říkala, že by ses stavila třeba
víííš jak mě to štve sem fakt plánovala že se stavim na kafe a udělám u vás pauzu ... chjoooo
tak pěkně táhni a srůstej!!! doufám, že tobě buben sroste dřív, než mně praskne
furt stejně blbáááááá!!!!!pak se ti má narodit chytrý dítě
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 07:18
- Nahlásit
musím začít nosit brejle i na počítač. Včera žebřík u Kachny - dneska čtu u čajdy "budete rodit ve vodě" A do toho Janiii na rozsypání - asi zajede ke Kachně do bazénku...
Fajka držím palce, abys brzy přesvědčila doktory, že doma se ti bude srůstat líp. A že budeš řádně dojíždět na kontroly a vyšetření...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 07:23
- Nahlásit
Xerxová
palce, abys brzy přesvědčila doktory, že doma se ti bude srůstat líp. A že budeš řádně dojíždět na kontroly a vyšetření...
máme po vizitě a paní doktorka povídala jen uvidíme uvidíme....
já ci jako domůůůůůůů už....
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 07:43
- Nahlásit
Xerxová
do toho Janiii na rozsypání
kéž by - ale eště mam furt 5 týdnů nějak nevim proč mě předpověď "celý červen bude slunečný a teplý" nenadchla
Fajka
furt stejně blbáááááá
řikaj mi to lidi často, tak na tom asi něco bude
v poslední době ve spojení s mojí reakcí na otázku "ty čekáš kluka, že jo? holky ubírají na kráse ..." - "no, kde nic není, ani smrt nebere"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 07:53
- Nahlásit
janiii
tak to mas uz za chvili doufam ze vse ok!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 07:55 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Janiii
poslední době ve spojení s mojí reakcí na otázku "ty čekáš kluka, že jo? holky ubírají na kráse ..." - "no, kde nic není, ani smrt nebere
nějak nevim proč mě předpověď "celý červen bude slunečný a teplý" nenadchla
třá aspoň budeš dřepět ve stínu pod slunečníkem a nebudeš nikde nic vyvádět
oni jak jsou ty meruny kulatý tak se to furt někde kutálí a kutálí aby tě drahá půle nemusela furt někde hledat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 08:16 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Xerxová
asi zajede ke Kachně do bazénku...
dokud tam nebude voda, velkoryse bych jí tam i pustila
Janiii
nějak nevim proč mě předpověď "celý červen bude slunečný a teplý" nenadchla
Já bych věděla (Lucinka je 27.6. a Martínek 27.9.). Ten prosinec byl proti tomu fakt mnohem lepší.
Ale zase ta výhoda, že to dítě nemusíš balit do 100+1 vrstvy, když s ním chceš někam vyrazit, má taky něco do sebe.
Jo a dovolím si jednu nevyžádanou radu. Plenky Happy Bella (nebo tak nějak) docela rády způsobují alergie, zejména citlivým chlapečkům
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 08:21
- Nahlásit
jak jsou ty meruny kulatý tak se to furt někde kutálí a kutálí
no já se svou šikovností jsem se kutálela - po schodech - už před 10 týdny ... takže tím mam vybráno, malej to naštěstí zvládnul a nic podobného už fakt neplánuju
a ještě jsem perlila v sobotu, kdy jsem se byla učit vázat miminko do šátku - a paní lektorka se nás na začátku ptala, co nás na ten kurz přivádí. ostatní maminy měly důvody jako blízký vzájemný kontakt, atd. - a ze mě vypadlo "mam dva velký psy a potřebuju volný ruce na venčení"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 08:24
- Nahlásit
Jinak děvečky moje zlatý mi dneska daly zabrat -
u školky:
"kde máš kraťasy?" "já zapomněla"
u školy:
"kde máš klíč od skříňky?" "Já zapomněla" (hlavně, že jí v pátek říkám, dej si ten klíček do aktovky, ať ho nezapomeneš )
Vrrrrrrr
Batoh má měkká záda, ale je supr. Takže, určitě ho nebudeme vracet a přemýšlím, jestli jí koupit nějaký s pevnými zády, nebo stačí tenhle i do školy, když jí vyzvedávám ve škole?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 08:34
- Nahlásit
kachna
tak jestli s tim moc nechodi tak by to asi nemelo vadit
cernejcaj
bejvslej zub furt boli ale uz vcera me orestal od tohio bolet krk pod bradou tak se to asilepsi
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 08:35
- Nahlásit
Janiii
já se svou šikovností jsem se kutálela - po schodech - už před 10 týdny ... takže tím mam vybráno, malej to naštěstí zvládnul a nic podobného už fakt neplánuju
šmankote! ještě že tak!
a ze mě vypadlo "mam dva velký psy a potřebuju volný ruce na venčení
a uuuuž si byla rázem...."ta jiná...ta divná"
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 08:36
- Nahlásit
kachna_
Jinak děvečky moje zlatý mi dneska daly zabrat -
Maya
bejvslej zub furt boli ale uz vcera me orestal od tohio bolet krk pod bradou tak se to asilepsi
super, ono to taky trvá no , než se to hodí do klidu, ta díra po granátě...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 08:49
- Nahlásit
Janiii
"mam dva velký psy a potřebuju volný ruce na venčení"
Na to je ten šátek právě naprosto boží.
Vázala jsem kříž s kapsou uvnitř, ten mi přišel takovej nejlepší a nejpevnější (no a taky jsem se jich víc nenaučila ) a pak na záda batoh, ale tam mi pak přišla lepší krosna.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Kvě 2017 08:53 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
Na to je ten šátek právě naprosto boží
kachna_
že jo! taky si myslim viz. páteční prochajda, kdy jsem letěla (no dobře, trochu nadnesený výraz pro mý tělo s medicimbalem vpředu) do obilí brát Cácoře z tlamy chcíplýho malýho zajíčka - edit: zajíček byl chcíplej ještě před zákrokem Cácorky, živí ji naštěstí vůbec nezajímají, ovšem čim dýl chcíplej, tim zřejmě výživově vydatnější skóre 1:0 pro Cácorku, ale v létě by taky mohlo být mezitím ještě skóre 1:0 pro odbržděnej odjetej kočár do kšá
|