| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 17:55
- Nahlásit
Fifi ano - Fifi má dobrý nápad s faleškou. Naše Beta byla tank - energická statná fena - vždy v dokonalé fyzické kondici. A když jí vrcholila faleška, "hnízdila" kde to šlo. Jen jsme se zastavili - už hledala místo, kde by se zašila... Ale to jsme věděli, že má falešku v nejlepším - takže jsme ji vcelku bezohledně hnali dál...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 18:01
- Nahlásit
kachna_
jako ze sebou nekde pleskne kdyz uz nechce dal jit?
žanda
s tema alergiema na leky je to vetsinou dost blby, ze treba kytkam se vyhnes, kdyz muzes a kdyz ne tak to prezijes. s tema lekama dobry dobry a pak sok...
Fifi
tady u nas je na slunku tak 30, sli sme tak pul na pul po slunku a stinem...
falesku nema, prijde mi ted "v kondici" kdyz pominem ten dnesni vylet... ale zas je fakt, ze to je treba tak 14 dni od konce a zas tyhle vedra sou posledni tyden, predtim bylo lip...
na zitra sem si misto 30km domluvila jen 15km celkem - dostane na tlapatko boticku a pojedem jen tady kousek za brno.
ja si hlavne rikam, ze kdyz ma treba clovek upal, da si paralen, hodne se napije a zustane den v posteli, pripadne si trochu zazvraci, ale u psa ani nevim, co vlastne cekat?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 18:39
- Nahlásit
čaj nevím, jestli je dobrý nápad jít hned zítra patnáct kiláků, když dneska "odpadla" dřív a teplo má být stejné... Jak se chová doma - obživla, je aktivní??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 18:58
- Nahlásit
Xerxová
jj, obzivla uz cestou jak si odpocala a je normalne divoka jak dycky. Zitra to bude vetsin cesty lesem, takze pro ni prijemnejsi a s moznosti to na 9 a 12km zkratit.
Kdyby na ni bylo videt, ze neco neni v poradku, tak samozrejme zitra nikam nejdu / nejdu s ni/. V kazdym pripade porad muzu jit bez ni, takhle budu po obede doma a jeste budeme mit dost casu si spolu zablnout, ale uz ted vypada, ze nevi o tom, ze dopo nekde byla.
dneska sme dali 17,5 a poprve odpadla kolem 15., s tim, ze sem to zmerila v mape a na slunicku to bylo asi 9kilaku... ono na mape cely zeleny ale nakonec to hodne byly vinice
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:07
- Nahlásit
cernej caj
na zitra sem si misto 30km domluvila jen 15km celkem - dostane na tlapatko boticku a pojedem jen tady kousek za brno.
Souhlas s xerxovou, ja bych ji takovou dalku netahala. Je evidentni, ze ji hic nesvedci a zitra ma bejt snad este horsi vedro. To radsi nekde do lesa kousek nebo se placnout k vode.
ale u psa ani nevim, co vlastne cekat?
Pes muze byt dehydrovanej, muze se prehrat a taky ho muze slehnout. Jednou se mi Kremyl uhnal na kolobezce, blbka jsem podcenila pocasi (bylo kolem 15 stupencu, slunicko). Lital kolem nas v polich nakej toulavej cokl a ona se hnala tryskem za nim - a byla jak dostihovej kun, schopna se sama ustvat. Myslela jsem tenkrat, ze ji doslova pukne srdce, jak funela, na chvili i omdlela. Chladila jsem ji pak ve strouze, nebyla schopna se snad 3/4 hodiny ani zvednout. Domu jsme zbytek trasy sly sourem s x zastavkama. Fuj, kdyz si na to vzpomenu, je mi zle.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:10
- Nahlásit
cernej caj
hele a vyhodila ty Ferina už komplet podsadu? protože mě psi ještě ne, krky a zadky maj ještě nasrstěný a to teda je na sluníčku v tý dece přehřátí hned, sami se dneska skoro nehnuli ze stínu, nechat je ťapat x kiláků na sluníčku, tak zkolabujou taky, ono jako ta dlouhá srst sice chrání před teplem, ale nesmí být pod ní ta podsada
jinak pomáhá namočit přední nohy studenou vodou, ale to jí zase musíš mít což asi může být problém
zejtra prej má bejt ještě větší vedro
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:13
- Nahlásit
cernej caj
a jinak taky samo věk, ať chceš nebo ne, vlčí špic je od 8 let důchodce, což má Ferina za pár a čím starší pes, tím hůř vedro zvládá a na tom nic nezmění ani že je jinak v pohodě a pochody zvládá, holt budete muset třeba v létě vynechat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:15
- Nahlásit
Fajka
akurát ten beton z tý jedný půlky bych potřebovala nějak vykydat
Doufam, ze mas dneska aspon trochu vykydano, je to lepsi?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:17
- Nahlásit
Maya
čím starší pes, tím hůř vedro zvládá a na tom nic nezmění ani že je jinak v pohodě a pochody zvládá
Pravdu dis. Kremyl dneska asistoval jen na zahrade a ma dost.
ono jako ta dlouhá srst sice chrání před teplem, ale nesmí být pod ní ta podsada
Taky me to napadlo, ale myslela jsem, ze touhle dobou uz by melo bejt prelinano. Co rika na vedro Lokis?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:27
- Nahlásit
Fifi
Taky me to napadlo, ale myslela jsem, ze touhle dobou uz by melo bejt prelinano
hele třeba jelito je zatím v plný zimní srsti a má podsadu celou...teda v úterý ještě měl..tak nepředpokládám že by to shodil do dneška..to bych věděla bo by číf určo prskal že jsou všude chlupy
Doufam, ze mas dneska aspon trochu vykydano, je to lepsi
makám na tom z plnejch sil, jsem vzorný paciet co plní všecko co mu řeknou, a povaluju se v posteli...až už se mě ptali jestli se taky nepudu ven projít...tak jsem jim vysvětlila že mám nachozeno do foroty a na to slunko hlavně se mě vůbec nechce... však já si ten deficit zas dotapu momentálně mě stačí že dojdu po chodbě tam a zpátky bez držení
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:31
- Nahlásit
Fajka
jelito je zatím v plný zimní srsti a má podsadu celou..
Na ja, je fakt, ze ja tyhle chlupaty psiska neznam.
jsem vzorný paciet co plní všecko co mu řeknou, a povaluju se v posteli..
Taak je sikovna, dostane piskutek!
momentálně mě stačí že dojdu po chodbě tam a zpátky bez držení
Se to snad bude zlepsovat rychle, motovidlo. Drzim palce.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:35
- Nahlásit
Fifi
Na ja, je fakt, ze ja tyhle chlupaty psiska neznam.
jasný
ono fakt ty změny teplot jsou tak rychlý a prudký že to ani ty psiska nestíhaj...
Taak je sikovna, dostane piskutek
Se to snad bude zlepsovat rychle, motovidlo. Drzim palce.
snad prej jo, jen musí srůst ten debilní buben!
Diiiiik
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:41
- Nahlásit
Fajka
jen musí srůst ten debilní buben!
Pardon, mi to nedalo. :x
Jak sluch, ten to, doufam, neposkodi?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:43
- Nahlásit
Fajka a řekli ti, kdy by tak mohl zarůst ??
Vedro je dobré na venčení psů - nemusí se s nima tak dlouho procházkovat... unaví je válení na sluníčku A vedro má být prý celý červen
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:46
- Nahlásit
Fajka
tak držím palce ať už je to hlavně na brzký odchod domů
Fifi
Loki ani Dorin právě oba ještě přelínáno nemají, Dorin teda skoro jo, ale Loki má ještě zimní krk a stehna, vylínal jen po těle, takže vypadá jak přeštípnutá vosa
a jako oba na sluníčko jdou jen v nutnám případě, jinak se povalujou ve stínu
jinak myslím, že psi stejně jako lidi si na to vedro musej trochu zvyknout, vždyť já dneska taky málem chcípla vedrem a gratulovala jsem si,s že trávu jsem posekala ve čtvrtek, dělat to dneska, tak padnu
v červenci to vedro pak každej už vnímá jinak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:48
- Nahlásit
a zub nezub furt bolí, jako přes den lepší, ale teď večer stejně jako včera dost, je to jako normální po třech dnech a nebo už mám plašit??
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:55
- Nahlásit
Fifi
Pardon, mi to nedalo
vo-e
Jak sluch, ten to, doufam, neposkodi?
to se neví, zatím se ukáže až to zaroste ...
Xerxová
řekli ti, kdy by tak mohl zarůst
sem se na to chtěla už třikrát zeptat při vizitě..a dycky na to zapoměla...tak snad vzpomenu při další...
jak mě proplachujou to ucho tak to vyplachujou i s kusem mozku asi.... a já si připadám fakt jak dementní skleróza...
ale zas jako pokrok dřív jsem měla v hlavě piliny a ted sem povýšila na dražší beton
Maya
držím palce ať už je to hlavně na brzký odchod domů
díík, se taky nemůžu dočkat...
chcípla vedrem a gratulovala jsem si,s že trávu jsem posekala ve čtvrtek, dělat to dneska, tak padnu
v červenci to vedro pak každej už vnímá jinak
číf prej dneska sekal...tak nevim asi se po tý péči o hárající profesorku potřeboval schladit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:57
- Nahlásit
Fifi
tak to zni dost desive, to se ti nedivim...
no prave zitra to ma byt asi 12 km celkem a cely lesem, napul kolem vody, tak sem si rikala, ze to by mohlo byt super, ze bysme nesli na slunicku a meli dost moznosti se plavit.
ale tak klidne ji necham zitra doma, na pocasi sem se jeste vubec nedivala... jestli ma byt jeste vetsi hic, tak muze dopoledne chrapat s muzem, az se reno vrati z prace a po obede se prostridame a vemu ji ven u nas.
Maya
je prakticky vylinana... jo, jak se pak nalozila na chvili do jihlavy tak pak ozila a doma uz prudi
tak jestli tvoji jeste maj podsadu? tak to ji maj docela dlouho. Jinak teda me prijde, ze je tak akorat mladice, aj timicek tak nejak "zestarl" az posledni rok, cca teda vek 9-12
dost sem myslela dneska na ty psi na vokovi, to je vikend na long jako prase...
Fajka
ty mas nachozeno na hodne let dopredu teda ale tak super, ze uz drandis po chodbach
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 19:57
- Nahlásit
Maya
a zub nezub furt bolí, jako přes den lepší, ale teď večer stejně jako včera dost, je to jako normální po třech dnech a nebo už mám plašit??
hele mě když tahali osmičky...tak to trvalo týden než si to místo sedlo a vzpamatovalo ze šoku... tak uvidíš. hlídej aby to nezarudlo víc a nedělal se zánět... kdyby bylo místo zarudlejší a citlivější než den předtím tak bych plasit asi začala...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 20:00
- Nahlásit
cernej caj
dost sem myslela dneska na ty psi na vokovi, to je vikend na long jako prase...
vloni bylo taky vedro a pak ta děsná buřina...
já myslím že beztak většína půjde nebo už šla na noc
ty mas nachozeno na hodne let dopredu teda
no a hlavně vim co mě čeká s profesorkou...ta mě bude prohánět slušně... tak si sbírám síly a energii
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 20:04
- Nahlásit
Fajka
to se neví, zatím se ukáže až to zaroste ...
To musi srust dobre, bez nasledku!
jak mě proplachujou to ucho tak to vyplachujou i s kusem mozku asi....
Nech toho, to je predstava. Aspon mas sklerozu nac svadet.
číf prej dneska sekal...
Ja taky sekala, az ted vecer a dalo se to. Btw, Kremyl s Troldou maji zvlastni chute - straslive jim chutnaj takovy ty odpadly kusy naslemovany travy z bubnu sekacky, co obcas odpadnou. Jak silaz to je a muzou se po tom oba zblaznit.
cernej caj
ale tak klidne ji necham zitra doma, na pocasi sem se jeste vubec nedivala...
Tak se mrkni a uvidis - ja jsem v tomhle hroznej preventista. Bejt to moje zvire, necham ji doma a uziju si to s ni nejak v podvecer na kratsi vychazce.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 20:08
- Nahlásit
Fajka
no a hlavně vim co mě čeká s profesorkou...ta mě bude prohánět slušně... tak si sbírám síly a energii
To je fakt. Priprava na modrooky monstrum. Navic, kdy ty sis takhle odpocinula, x dni jen valendo grando.
Chudaci trekari, jak psiska tak lidi, to musi bejt ocistec.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 20:09
- Nahlásit
Fifi
Nech toho, to je predstava
náhodou kdo má to štěstí že má šanci si vydrhnout i kus mozkových závitů... ještě macha a Šebestovou s kýblem a rýžákem a je to !
naslemovany travy z bubnu sekacky, co obcas odpadnou. Jak silaz to je a muzou se po tom oba zblaznit.
sem někde četla že jak vlk uloví kořist tak vyžere i obsah žaludku bo v něm je přesně tahle natrávená načatá zapařená tráva a dělá jim to dobře na trávení a maj z toho různý profity tak si myslím že to bude podobný jako od tý sekačky...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 20:15
- Nahlásit
Fajka
Jj, to je jak neprany drstky, ty taky milujou. Tyhle kydance ze sekacky jim urcite delaj dobre, proto jim je taky nechavam. Kdyz pak sbiram hovnouse, je to zajimavy.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 20:16
- Nahlásit
Maya
tak nekoho to odrovna ina ty 3 dny, takze bych jeste uplne neplasila, jak pise fajka - kdyby se to zhorsilo tak bych urco plasila.
Fajka
tojo, ty ted odpocivas abys ten napor zmakla, co ;)
Fifi
hm tak uz sem se na pocasi taky stihla kouknout a bude zitra dobry masakero. Uz po dnesku su pekne spalena. V kazdym pripade sem si tim kratkym vyletem dala zadni vratka pro oboji, jak ferinku s sebou tak bez ferinky s dostatkem casu na ni odpoledne.
Musela sem ji navic dat boticku na tu nohu, protoze si ju tak vylizuje (ona je dost pecovatelka, teda), tak sem si vsimla ze si vylizala i druhej posltarek vedle trochu, ne na krev, ale dost na to, ze ted ho ma dost citlivej.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 20:18
- Nahlásit
Fifi
Priprava na modrooky monstrum
včera s ní byla aduš a byla nadšená...sem se ptala jak se jim tapalo a Adus psala..netapali jsme ..na rozhlednu rvala jak blbá a vytáhla ji tam...prej skoro celou cestu běžela
to na co si časově vyhradila adus 3 hodiny stihli za polovinu času
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 20:20
- Nahlásit
Fifi
Navic, kdy ty sis takhle odpocinula, x dni jen valendo grando.
ani ti nepamatuju..možná tak před 20 lety když sem byla na operaci...
ha a byla tu vizita..tak sem se ptala...a asi sem se ptát neměla.... chjo...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 20:21
- Nahlásit
cernej caj
Musela sem ji navic dat boticku na tu nohu, protoze si ju tak vylizuje (ona je dost pecovatelka, teda)
To znam od Kremyla, ty jak neco polstarek podrazdi (ostruzina, skrabanecek), je schopna si to ne vyblemcat, ale vykousat do masa. Pak uz ji to asi nesvedi. Tak betadinuj, boticka je fajna, ze se se k tomu nedostane.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 20:24
- Nahlásit
Fajka
prej skoro celou cestu běžela
to na co si časově vyhradila adus 3 hodiny stihli za polovinu času
To je sileny torpedo!
a asi sem se ptát neměla.... chjo...
?? bude to dlouha dovolena?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2017 20:32
- Nahlásit
Fifi
To je sileny torpedo
je ale tak adus je menší lehčí..já jí budu dělat větší kotvu....
bude to dlouha dovolena
to snad doufám ne..ptala jsem se na ty následky...
prej zcela individuální a je to otázka jestli se to vrátí zpátky (malej zázrak prej) nebo bude nějaký částečný poškození a jak velký nikdo neví se uvidí prej časem...hmmmm)ela už ted je divný že slyšim tak jak jim popisuju..už by to prej mělo bejt lepší...
|