| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 12:35
- Nahlásit
holky já jsem psala, že chci pak mít menšího psa, než mám teď a vy mě ukazujete samý dlouhonožky vysoký
i když už jsem uvažovala o tom, že půjdu do lovečáka- otázka je jak dlouho ho budu mít, až pojedu na chatu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 12:36
- Nahlásit
Maya
kup si pizlu ta je kratkosrsta dost
no, ale stejnej aktivistickej pošuk jako staford
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 12:39
- Nahlásit
žanda
jak dlouho ho budu mít, až pojedu na chatu
já mám pocit, že je to, zrovna u toho lovečáka, hlavně otázka investovaného času.
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 12:41
- Nahlásit
žanda že chci pak mít menšího psa a co SBT .... ten je menší ...
menší jsou i šeltie že ... ale těch chlupů .... i když občas se podaří i málo chlupaté - viz Emči neteřinka - té zapomněla chovatelka chlupy přibalit ....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 12:53
- Nahlásit
žanda
když už jsem uvažovala o tom, že půjdu do lovečáka- otázka je jak dlouho ho budu mít, až pojedu na chatu
bígl? krátkosrsťák lovečák malej...ale zas uštěkanej a profizdrhač a rozhodně není lenoch...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 12:56
- Nahlásit
jo a napadl mě ještě českej strakáč ty jsou i krátkosrsti... a budou mít tak kolem těch 15 kilo..feňule určitě.
Ale to vybírání je hodně těžký pokud člověk nemá uplně jasnej směr a představu co s ním chce dělat...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 12:59
- Nahlásit
HaZa
jo sbt ok,ten se mi líbí, ale už jsem to tu psala někde - ceny co vylezly dvojnásobně se mi nelíbí.....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 13:11
- Nahlásit
takže s Fajkou mám zhruba stejně kilo psů... jen tedy já jen jednoho hubenýho chudáčka
K těm "menším velikostem psa na důchod"...
Blízko nás bydlí starší pán, který měl vždy dokonale vedené psy. Původně boxery, pak amstafa. To byl perfektně poslušný, i na amstafa statný pes, který se dožil vysokého věku. Na důchod si před časem pán pořídil rasla - a asi měl fakt smůlu na kus, neboť je to v dospělosti agresivní jedinec. A to si ho nebral jako "hračku" - ale jako "pana psa" v malém balení. Dokonale socializoval, jsou často venku, pouštěl ho do kontaktu se psy, má zkušeností spoustu... a řekla bych perfektní cit pro psy - bez drilu, ale důsledný... Jeho velcí psi chodili na volno, ten malý na vodítku...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 13:41
- Nahlásit
Fajka
no bígla můžu rovnou do to lesa vhodit už nepříjde.. ..zdrhač na můj vkus moc.
Xerxová
není to zase až tak na důchod, jeden cca psí život budu chodit do práce ještě minimálně,ale nechtěla jsem u psa tu sílu a váhu.
co s ním dělat? no na cvičák budeme chodit jistě, to neuškodí ani jemu ani mě pak výlety jasně že. pak taky to, co bude bavit psa, nechci říkat budeš aportér, když balonek nenávidí.....
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 13:41
- Nahlásit
Xerxová
no a na JRT jsem si pomýšlela taky, jsi mě nepotěšila tím co čtu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 13:42
- Nahlásit
zanda
tak treba portugalce, toho si oholis jsk chces
ale kdyz tak premejslim nad mensim kratkosrstym psem tak me teda nic moc nenapada
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 13:44
- Nahlásit
žanda
tady jich je dost (JRT) a zkažený žádný. Jednoho agresivního znám, ale s takovou paničkou bych byla agresivní taky.
A co nějakého foxteriéra, velšteriéra apod.?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 14:01
- Nahlásit
žanda pozor, já znám hodně báječných jrtíků. To nebylo obecně na plemeno. Jen že i zkušený člověk může mít smůlu na kus... A zase je lepší mít nenormálního rasla, než když kolegyně má problematického dogáka...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 14:02
- Nahlásit
kachna_
A co nějakého foxteriéra, velšteriéra apod.? tak to si tedy nepředstavuju ani ve zlých snech
kdysi byl fox v rodině, -jestli jsou všichni takoví tak já se toho důchodu chci dožít ve zdraví.
nevím, koukám se, hledám pro a proti a pak to bude stejně jinak, určitě to všechny znáte
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 14:06
- Nahlásit
hlaďáci - ještě německý pinč (teď nemyslím ratlíčka, ale toho většího) a nebo corgi... Líbí se mi docela i bostonek
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 14:11
- Nahlásit
Xerxová
to je pravda, ta pinčoidka, co jsme měli, byla boží
bostonek
borderteriér
žanda
i ten velšan?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 14:56
- Nahlásit
kachna
ja teda nevim ale ja to pochopila ze zanda chce pohodovyho nenarocnyho pejska
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 16:07
- Nahlásit
no a co ten malej/stredni knir? nezvazovalas taky? ti se strihqj/trijujou. nebo pudlika toho prostredniho...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 16:40
- Nahlásit
Maya
nenarocnyho
definuj nenáročný
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 16:59
- Nahlásit
tak mam zaplacenou dan z nemovitosti a uz by mohlapl prijit dalsi vyplata... pas, dan, autoskola a vyplata zmizela tak me tesi, ze jeste v podstate 10 let a bude finito
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 18:25
- Nahlásit
žanda
Ten bostonsky terier je dobrej napad. Nebo minibullterier, akorat co vim, tak oboji jsou taky docela drahy. A co francouzsky buldocek, ale to by na vylety asi moc nebylo. Anebooo mexicky ci cinsky nahac. Nebo z mensi rady me napada brabantik, ty jsou uzasnacky. Taky jsem znala šiperku, to bylo spravnacky stvoreni.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 19:18
- Nahlásit
Fifi
no ale šierka i brabantík jsou spíš minipsi
třeba se někomu bude hodit i když až taková novota už to není
http://tomkosacik.cz/zdrave-hubnuti-beznymi-potrav inami
kachna_
dělám na duolingo anglinu, jsem zvědavá, jestli to vůbec jde dokončt baví mě to mluvení tam, škoda, že to není ve švédštně, to by byla větší zábava
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 19:21 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maya
no ale šierka i brabantík jsou spíš minipsi
To jo, vsak jsem psala, ze jsou z mensi rady.
Fajka
tak se vyčůrala a šla pokračovat ve spánku ani neprotestovala když sem jí zarýgrovala ani nepípla....a ráno jsem ani nemusela vstávat z postele na to abych zjistila že jí nic není...přesně 4:30 se s rozednění začalo ozývat :
Bezva, ze ji nic neni! Takhle te budi denne?
Edit
Jsem dneska koukala na Troldu a rikala jsem si, co je mi na nem divny. A uz mi to doslo - on bude patrit mezi rychle sedivejici psiska. Odmala mel bilej prouzek na bradicce, ale ted mu uz sedivi rypak. Viz foto - rozdil 1 rok:
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 20:49
- Nahlásit
Fifi
sedivy bradicky sou mooooc roztomily
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 20:57 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
dělám na duolingo anglinu, jsem zvědavá, jestli to vůbec jde dokončt
snad jo, já bych celkem i jako ráda . Rozhodně na to nestačí 30 bodů denně, aspoň dvakrát týdně to chce zabrat pořádně . edit. tak jsem to spočítala a ještě mi chybí deset těch "koleček" - témat.
Fakt je, že já už z toho blbnu, němčina, angličtina a ještě s Luckou doháníme angličtinu do školy. blebleble.
Ale už si často nemusim pouštět ty jejich texty tolikrát.
Tuhle byla skvělá Lucka. Četly jsme spolu (já předčítám, ona do toho kouká se mnou nebo opakuje) a už nevím, co jsem četla za slovo a ona mi na to řiká "tohle, jo?" Ten úžas, že slovo, který se píše takhle, se čte úplně onakhle byl boží. Jen se bojím, abych jí to svojí výslovností nějak nekazila
cernej caj
dan
to platíte tolik? Fakt je, že ve Zdiměřicích jsem platila pětinásobek, co tady.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 21:46
- Nahlásit
kachna_
tak az tolik ne, ale se to seslo, autoskola opacko, doplatek za plyn, pas a jeste dan z nemovitosti, a jeste mi zrusili tu pojistku, kterou sem platila ctvrtletne a oni to zrusili v mesici, kdy sem to zaplatila, takze to je taky opruz a prachy ti zpatky nedaj, zejo... takze prozmenu si to zaplatit "znova". sou to hajzlici. Ne, ze by to aspon nechali dobehnout na to ctvrleti, na ktery to je zaplaceny
achjo budu muset taky konecne zacit...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 22:36
- Nahlásit
Tak zkoušky maaaaaaaame!!!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 22:52
- Nahlásit
birma
gratuluju!!!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2017 23:23
- Nahlásit
Kdybyste někdo hledal tip na dárek pro holčičky, tak tyhle šablony se docela vydařily:
https://www.sevt.cz/produkt/sablony-vytvarne-pro-d ivky-zviratka-43007600/?CategoryExternalID=1062
Jo a Lucka už vnímá "naše" škola = Liběchov a "vaše" škola = Vysoká (dneska si povídaly o něčem s Anetkou).
A skvělej byl dneska pohled do družiny (ale to nevím, jestli by třeba nešlo i ve družině ve Vysoké), kde spali na koberci prvňáčci. Poprvé jsem měla pocit, že je něco lepší než když jsem já chodila na základku. Ale Lůca má pospojované různě hodiny (jak jich je málo ve třídě) a to se mi třeba taky líbí. Má tělák s třeťáky a čtvrťáky (myslím), prvouku s prvňáky, výtvarku a pracovky s třeťáky, hudebku taky s někým.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2017 06:35
- Nahlásit
kachna
tqk to je siper ze to tak uz lucinkq vnima
|