| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 14:26
- Nahlásit
cernej caj
jo!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 14:28
- Nahlásit
čék by se hádal, že to není možný..ale je
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 14:57
- Nahlásit
Fajka to jsem zažila kdysi dávno u jednoho báječného malamuta (počátek 90. let) - bahno, plavení v Nise, vyválení v bahně a v listí... oklepání a zase to byl čistý Adak. Mají skvělou srst.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 14:58
- Nahlásit
to neni mozny! to je jak.loki, kdyz ve stejnym potoku s ferinkou lezli po brisko ve vode, feri mela vsude bahno a loki vypadal ze vylez z postele
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 15:02
- Nahlásit
Xerxová
jednoho báječného malamuta
no u nich už to asi taky neplatí u všech, co jsem tk slyšela cím větší to jsou huňáči a plyšáci tak tím je ta srst horší na údržbu a ve sněhu uplně naprd taky už znich dělaj výstaváky a gaučáky
cernej caj
potoku s ferinkou lezli po brisko ve vode, feri mela vsude bahno a loki vypadal ze vylez z postele
ale je to vtipný že jo ? já si to uvědomila až ted jak jsem stáhla konečně ty fotky...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 15:23
- Nahlásit
Fajka
hlavne je to prakticky
sem nekde cetla ze to maj severani bo prej ze maj kvuliva mrazum nejak extra mastenou srst a na ty se nic nedrzi proste vsechno sjede jako po masle
ale me teda neprijde ze by mel Loki nejak mastnou srst
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 15:32
- Nahlásit
Fajka on Adak byl z první padesátky malamutů tady... prostě Pan Pes. Ani jeden z jeho nástupců už takový podle mě nebyl.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 15:44
- Nahlásit
fajka
no je to husty a chcu takovyho psa taky
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 18:14
- Nahlásit
cernej caj
hele haskounů jsou v útulku mraky
ale jestli chceš zůstat u špiců tak jedině šiba nebo akita bo Fajuška má uplně stejnou strst jak Ejmyšátko
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 18:17
- Nahlásit
Maya
hlavne je to prakticky
jj to určitě bo zbytek bláta co se na ní udrží spadne v autě cestou domů a doma už pak jde čistej pes
ale me teda neprijde ze by mel Loki nejak mastnou srst
jako normálně bych to asi nepostřehla alo oproti jelitu rozdíl znát je ten jí má fakt suchou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 18:25
- Nahlásit
Fajka
ne nechci haskouna
nojo, fajuska pruhata krasna je taky odpuzovac blata? to je super
libil by se mi pes, co muze z blata rovnou do postele
jinak muz rekl, ze na psa se jede podivat jen kvuli me, ze ho nechce... takze jako...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 18:36
- Nahlásit
cernej caj
ne nechci haskouna
takový roztomilý medvíďátkáááááá
krasna je taky odpuzovac blata
jj na ní taky nic nedrží
libil by se mi pes, co muze z blata rovnou do postele
no ale to můžou přece všichni horší je co po sobě zanechaj
muz rekl, ze na psa se jede podivat jen kvuli me, ze ho nechce... takze jako...
na to se vybodni, třeba z něj budete nadšený všichni a nebo se všichni shodnete že ne-e
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 18:43
- Nahlásit
jsem nějaká ospalá... dítka jsme odevzdali druhým prarodičům... uklidila jsem LEGO vlak a mohla bych jít spinkat A to zítra hned ráno z lesa pojedu na Den otevřených dveří (kostým hodím do auta) - a navíc jsem dálkařům, co mají málo dovolené slíbila, že můžou přijít na zkoušku. Takže budu mít o zábavu postaráno... Výletit holt se bude až v neděli...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 19:18
- Nahlásit
cernej caj
a me tak napadlo ze nam he spoku dobre protize jak se nudi tak s ni mnohem vic chodim ven
jako s ferinkou kdyz si chodi rict deleeej uz je cas se projit, driv to nikdy nedelala a ja prostre ted asi vaham vic, nez driv, zda je to OK.
jinak muz rekl, ze na psa se jede podivat jen kvuli me, ze ho nechce... takze jako..
Cajdo, uvidite, ale jak te tak nezavisle ctu, tak ten pesan si najde domov asi snadno, je to mladicek. A Feri si te ted uziva, coby sobecka cuza, jen samu pro sebe - nevim, ja bych v tomhle pripade (a ze vetsinou se snazim nekomu natlacit utulkace) asi dala na muze. Kterej bude predem zpruzelej, kdyz pribyde vetrelec nevychovanej, akcni, s treba x problemama...
Ja jsem porizovala Troldaka coby duvod vytrhnuti Skritka z deprese, byla zvykla byt ve smecce. No a Vorech se sprahnul s Kremylem. Ted Ruzena se sprahnula zase s Vorechem, a kdyby mel Skritek perdeli volbu, tak tipuju, ze by byla nejradsi jedinackem. Obletovanym, spokojenym.
Fajka
Houska je proste lady, vivat takovymu typu srsti.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 19:38
- Nahlásit
Fajka
ale prave s vysledkem ne bahno vsude
Xerxová
uzij si zitra vylet
Fifi
jojo, taky si myslim, jak to pises, v tomhle konkretnim pripade asi to zhodnotit na zivo - ale bez ocekavani, proste vecne. Mladej bezproblemovej hodnej pesan, navic fakt peknej, podle me ma do par mesicu novej domov bez potizi...
kamaradce se tam libi stekanatko, tak ji vemem v nedeli s sebou at se podiva, rada by neco malyho, neco tady pejskum vyhrabem z vybavicky...
y byla nejradsi jedinackem. Obletovanym, spokojenym. na ferince vidim, ze ona to tak ma... ale kdyz byli dva, vic si hrali a proste byla to smecka, ze... ale jak pises se skritkem, ono nakonec to ze s vokounem vyrostla neznamena, ze jinyho psa veme taky tak...
a co ruzenka vubec? je to uz lepsi?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 19:48
- Nahlásit
cernej caj
a víš že chovatelka Ferinky má na prodej VČ s bílejma flíčkama? psa i fenku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 19:48
- Nahlásit
Fajka
jako normálně bych to asi nepostřehla alo oproti jelitu rozdíl znát je ten jí má fakt suchou
no je fakt, že Loki má srst oproti špicům takovou jako hladší
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 19:49
- Nahlásit
cernej caj
ono nakonec to ze s vokounem vyrostla neznamena, ze jinyho psa veme taky tak...
Presnee, ted si to vystihla. Nekdy porizeni dalsiho partaka neznamena to, ze si budou zase hrat a budou smecka... A kor dospelaka. Skritek si na Troldu od stenete doslova zvyknul a Troldak se ji prizpusobil, po smrti Kremyla. Ma ho rada, ted uz, je s nim rada, ted uz. Ale stejne si myslim, ze Agatu, maminu jeji, ji proste zadnej pes nahradit nemuze, po psychicky strance. Zustala z ty my stary bandy posledni, ted vyrustaj mladsi s ni.
Ruzena dohani nejak, co zanedbala, zda se to vse uz lepsi. Tak tukam stale, protoze tu lezi porad nejaky bily hnusy.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 19:55
- Nahlásit
Fifi tady "na severu" není nic. I kolem České chalupy jsou už místa bezsněžná - až Bedřichov sníh má (a někde jen umělý). Jediná výhoda je eventuální pořádný mráz bezsněžný - Mocmoc bych chtěla, aby zamrzla dobře přehrada. Bez dítek a bez zimáku - bruslení v přírodě oba milujeme
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 20:00
- Nahlásit
Xerxová
jak to?? tady je sníh furt
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 20:04
- Nahlásit
Maya sněžilo od jihu - a v době kalamity na Moravě a Vysočině u nás svítilo slůňo. Včera a dneska se tedy slunce (byť ho slibovali) neobjevilo, ale nic nepadá a mrzne nasucho
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 20:47
- Nahlásit
Maya
jj, vim a stene mi i nabizela. Muz nechtel... sem ji psala na podzim k ferinky narozeninam tak o stematkach psala...
Fifi
tak snad to vsechno uz bez potizi dozene
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 23:24
- Nahlásit
V době kalamity na Moravě u nás napadnuly možná dva centimetry, z nichž zbývá sotva jeden
cernej caj - však já to píšu jen proto, že se vůbec jedete na pejsu podívat. Jako abych jela a nechala ho tam, to bych já v žádném případě nedala, nikdy. Proto se ani nedívám na nabídky útulků apod....byla by to má černá můra. U nás na nového psa rezolutní ne od Toma. Však jsem ti říkala...nemuseli by si sednout a znepříjemnit Workovi poslední roky života..bych si vyčítala do smrti. A přivézt psa a nejde to a zase ho někam posílat...to ani náhodou. Takže tak
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2018 23:28
- Nahlásit
Worka je taky samočistící, když je delší prochajda tam, kde je pak terén už lepší, je čistý než přijdem domů. Jinak doma za chvilku. On se myje jak kočka. Přijdem, zalehne a líže: packu po pacce, břicho...Kam nedosáhne, to opadá stejně samo, jen je pod ním kupička.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2018 07:13
- Nahlásit
Worick taky jsem nikdy staré doze nedokázala přivést šťěníka. Jednak nevím, jak to děláme, ale všechna štěňata jsou draci maxiaktivní ... a musela bych je učit, že "staroch" není na hraní ideální (a bylo by mi jich líto obou) a pak naše doga je parťák, který většinu aktivit dělá s námi - a my se přizpůsobujeme jeho možnostem a věku. A nechat psa, který byl celý život zvyklý chodit na výlety najednou doma?? nebo snad štěně vodit jen na krátké a snadné?? nebo se dělit a chodit každý s jedním?? Nevyhovovala by nám ani jedna cesta...
No a když přičtu problém s dvěma dogama v kufru auta na dlouhé vzdálenosti (a fakt si veleauto pořizovat nechceme), eventuální problémy ve smačce mamutů (pokud by si nesedli), ony i náklady nejsou zanedbatelné (nejen žrádlo, ale i veterina) ... vychází nám z toho u nás mamut jedináček No a snažíme se, aby se nenudil
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2018 07:43
- Nahlásit
worick
no jasne, asi lepsi kdyz ten pes je v utulku o neco dyl, nez aby se to pro nej furt stridalo, stres pro nej i pro tebe... My se proste podivame, jestli by se nam vubec libil...
metoda si ho hned vzit teda u me zas pripada v uvahu jen kdyby se mi fakt libil povahove, ale ze bych si na zakalde fotky odvezla dospelyho psa uplne nehrozi teda - leda teda v pripade psiho jedinacka mozna jo
Xerxová
no prave, ja si rikam, ze pokud ne ted, tak treba az ji bude 11 uz urcite nee...
no tak treba ja psa co je celej zivot zvyklej chodit na vylety uz musela nechavat doma loni, protoze od pulky kvetna uz to proste neslo jak to teplo bylo na ni najednou nezvladnutelny... takze na ne stejne loni nechodila a letos se uvidi, jestli bude nebo zas nebude
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2018 14:35
- Nahlásit
den otevřených dveří se mi moc líbil - lidí dost a opravdu se zajímali... kolegů taky dost a s perfektně připravenými prezentacemi jednotlivých pracovišť. Hezká akce
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2018 14:43
- Nahlásit
čaj my upravujeme výletění s ohledem na kondici čoklíka - takže u stárnoucích pesanů je to holt do deseti kiláčků (nebo i pěti - když je horší den) a pokud možno po měkkém a jednoduchém podkladu. I dovolené se upravují podle věku a kondice psa (případně vnoučat) - prostě turisticky náročnější skotská Vysočina "počkala" na psa v plné síle - zatímco přímořskou oddychovku s vnoučaty zvládla i stařičká Bětuška.
Jsem zvědavá, jak "lesní" Night zvládne dlažbu Palerma... ale měst bude míň, než by bylo na dovolené bez psa...
Dneska ráno si našplhal - byli jsme v lese (já měla kostým s sebou v autě a cestou z lesa mě vysadili ve škole) a potkali jsme lišku. Night byl na volno a vzorně se zastavil - liška se tvářila, že jsme jí ukradení... a docela dlouho jsme ji pozorovali. A Night celou dobu na volno docela daleko před námi. Stál a čekal a koukal...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2018 16:14
- Nahlásit
xerxova
me zas prijde ze nekqm jet 3 hodiny kvuli 5km a pqk 3hodiny dom, ze i pro toho psa je nakomc prijemnejsi ze to stravi doma v klidu jq si v klidu dam.kolik chci a dem pqk ven vecer tqk jqk to vyhovuje psovi...
ono toho psa pak vycerpava i to cestovani samotny, takze mi to.prijde pak i k nemu setrnejsi
nightik.byl.sikovnej
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2018 17:38
- Nahlásit
čaj to je jasný - ty to máš jinak. Jezdíš veřejnou dopravou, přestupuješ, čekáš... Naši psi jsou rozcapenci - mají celý kufr auta vyložený měkkým pelechem proti otlakům a i jako důchodci si "výletění" užívají. Je taky pravda, že kvůli hodinové procházce nejezdíme daleko - ale ty Lužky, Jizerky, Ráj... prostě za humna - a oni mají pocit, že je jejich svět vpořádku...
A hlavně nevýletíš většinou s manželem, takže psiska nejsou doma sama
|