| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2018 20:30
- Nahlásit
no on taky Vinnetou se v původní verzi nechá nakonec pokřtít Je to hodně zbožná (a natahovaná) knížka... Četla jsem i jeden z prvních překladů - každý další je stručnější a stručnější
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2018 20:32
- Nahlásit
jinak jsme teď přišli z krátké čmuchací procházky - všude bílo, nefouká... hezky bylo. A při cestě domů jsme dohonili babču, co šla ze Sokola. To bylo radosti, když si Night všimnul
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2018 22:13
- Nahlásit
no v těch komunistických překladech jsou vynechaný ty náboženský pasáže a popravdě je to snad i dobře, proto tu za komoušů nevyšlo V říši stříbrného lva, tam by se muselo vynechat skoro všecho a popravdě skoro se to nedá číst a to mám doma všechny díly
super je série Třemi díly světa, pasáže z Ruska taky reálie jak vyšitý
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2018 22:30
- Nahlásit
Xerxová
jinak jsme teď přišli z krátké čmuchací procházky - všude bílo, nefouká...
Ja jsem prisla jak snehulak, o psech ani nemluve. Nejdriv s Ruzenou, tu to malem sfouklo do prikopa. A pak s dospelakama, Skritek byl jak snehulak a Pipi pruhate zmrzle. Jsme chytli nakej slusnej blizard, bila tma, vichrice a snih sem mela i pod kapuci, ale taky to hezky bylo.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 06:44
- Nahlásit
jdu házet - ještě něco připadlo...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 08:18
- Nahlásit
Byli jsme večer u bratránka. Pořídili si před Vánoci russlí holčičku. Fenečka je suer - aktivní, mazlivá a hravá piraňka. Ptali se na radu, jak vyřešit, že si čůrá do pelíšku. A pak jsme došli tomu, že pokud si beou štěně, kde "chovatelka" přivede rodiče z jakýsi maštale a štěňata smrděj močí, budou s tím mít prostě větší práci. Mýho báječnýho, chytrýho a analyticky myslícího ratránka ani na vteřinu nenapadlo, že to, že vidí nějaký dva russly a nějaký dva průkazy původu, naprosto neznamená, že jejich pes není kříženec.
Teď jsem i našla ten inzerát - jejich holčička je to štěně na druhý straně vpravo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 08:39
- Nahlásit
birma
proste klasika no, tak snad se jim to podari vyresit
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 09:17
- Nahlásit
Maya
jj klasika to je, jen mě překvapilo, že to funguje i na poměrně racionálního člověka se skvělym logickym myšlenim...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 09:22
- Nahlásit
birma
jj klasika to je, jen mě překvapilo, že to funguje i na poměrně racionálního člověka se skvělym logickym myšlenim...
protože ho to podle mě ani nenapadne....
Jako moje známá co mě vyprávěla že štěně labrouše jim dovezlli na parkoviště k nákupáku páč den před tím pršelo a cesta k nim je rozbahněná a nedá se tam dojet autem.... no když pak kluk kulky nemaje a nemůže na kyčle tak ted po cca 10 letech mě dává za pravdu že to byla množárna pro prachy...a před tím nechtěla věřit...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 09:45
- Nahlásit
Fajka
bratránek se ptal "A to jsem jako měl chtít vidět, kde žijou?" Dost ho překvapilo, když jsem mu řekla, že jo.
Já se uklidnila, protože fenečka je zjevně aktivní v rámci možností zdravý štěně a neni to uzlíček nervů a chorob, jak jsem se bála.
A oni se uklidnili, protože jsem jim řekla, že čuratvenku se časem určitě naučí a až bude o něco starší, přestane se jim i snažit ukousnout nos
zároveň teda možná budu mít dalšího psíka na agi - máme tréninky kousek od nich, tak by ji mohli posílat na kroužek
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 09:58
- Nahlásit
birma
uklidnila, protože fenečka je zjevně aktivní v rámci možností zdravý štěně a neni to uzlíček nervů a chorob, jak jsem se bála
hlavně aby se neprojevilo nic závažnýho věkem no....ale to se může u kohokoliv žáno...
zároveň teda možná budu mít dalšího psíka na agi - máme tréninky kousek od nich, tak by ji mohli posílat na kroužek
jedna raketa ti nestačí jo?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 10:12
- Nahlásit
Fajka
hlavně aby se neprojevilo nic závažnýho věkem no....
to určitě. Ale prostě se mi fakt oddechlo, že to neni mladší než má být, začervený s nějakou už teď jasnou zdravotní vadou...
jedna raketa ti nestačí jo?
lavně si myslim, že raketa by něco dělat měla a páníčci nejsou ani jeden z takové představy nadšení
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 10:25
- Nahlásit
birma
že raketa by něco dělat měla a páníčci nejsou ani jeden z takové představy nadšení
tohle mě dycky jako dostane... nejsou nadšení z toho že raketa co si pořídili by měla něco dělat... ech jo... na co si tedy raketu pořizovali? najivně si myslej že bude dekorace a válet se s nima na gauči? to je jak kdyby si vzal někdo do hor na výstup na Sněžku lodičky na vysokým podpatku.... bo se mu ty boty líbí ...
to každej vidí že je to nesmysl...ale u psů to jako nesmysl lidi neviděj...
no nic to jen povzdech tak obecně ne jen na tvýho bratránka...
jak ted trochu sleduju haskouny tak to je odrostlech štěnat co dávaj pryč bo oni se chtěj hejbat a ničej a nebo na ně lidi nemaj čas...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 10:34
- Nahlásit
fajka
no vnimam to pejsek dobry ale nemuzou mit treba buldocka, ze? zrovna jrt...
birma
tak atcdela radost
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 10:46
- Nahlásit
Fajka
Bářina maminka má taky raketku a bratránkova dcera taky (nevím, jak válčí, nejsme v kontaktu, netuším, jestli psa ještě vůec má).
Bratránek prý chtěl právě anglického buldočka, ale Bára nechtěla (když si představím, kolik zdravotních problémů mají i buldočci s PP, tak možná ještě naštěstí). A důvod podle mě je, že Bára chce, aby žil bratránek aktivnějc. Oni naštěstí choděj na výlety, jezděj na kole a tak. Bára je na volný noze,raketka s ní bude moct trávit většinu dne. Ale nějakýmu vyloženě tréninku nedá moc nejspíš ani jeden...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 12:15
- Nahlásit
tak buldocek byl priklad, proste nejakou neraketu ktera je rada ze muxe byt doma...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 12:38
- Nahlásit
cernej caj
chápu u nich byl v úvaze ale právě ten buldoček.
No asi jim nějak podsunu dobrou literaturu na téma "nekáráme štěně za loužičky doma" nebo "častěji chválíme než okřikujeme" a budu se modlit
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 12:48
- Nahlásit
Mamííí, holič je s tvrdym i po L, jakože od "Lysý"?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 12:50
- Nahlásit
kachna_
miluju tvoje děti
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 12:55
- Nahlásit
birma
no jo tak věřme tomu že je donutí se rozhýbat se víc a častějš.... i když je mraky lidí co to řeší takhle
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/84575276/Daruji-f enku-Husky.php
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 13:06
- Nahlásit
Fajka
i když je mraky lidí co to řeší takhle
je mi to jasný
no v nejhoršim skončí u nás a budou jí platit doživotní rentu
už jsem říkala, že až Áda nebude chtít chodit treky, budeme brát s Bohouškem jí a oni nám pohlídají velké kluky. Překvapivě se netvářili moc nadšeně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 13:09
- Nahlásit
birma
treba ji nakonec radi vymeni za dva postarsi kluky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 13:13
- Nahlásit
Fajka hledáš ještě jednu ?? Aby si Jelitko odpočinulo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 13:15
- Nahlásit
Kachna náhodou krásná úvaha. Zajímalo by mě, jak uvažoval odborný pracovník knihovny, který dvakrát v jednom emailu dneska napsal SLÍBYL
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 13:21
- Nahlásit
Xerxová
hledáš ještě jednu ?? Aby si Jelitko odpočinulo
jako že když se dva perou třetí se směje???
ne ne ne...nehledám, jen to prostě všude vidim
Ted jsme se vrátili z LB a na dálnici hroznej masakr teda...fuj...
měli jsme jet ještě jednou ale vypadá to že se na to vybodnem...se to nepoto....
Zajímalo by mě, jak uvažoval odborný pracovník knihovny, který dvakrát v jednom emailu dneska napsal SLÍBYL
no ehm...odborný pracovník notabene z knihovny by asi nemusel ....tedy dělat chyby ...přemýšlet by měl
|
kachna_
Člen |
- Nahlásit
Xerxová
SLÍBYL
třeba má doma třeťáčka. Mám ověřeno, že častým opakováním vyjmenovaných slov a násobilky se zhoršuje jejich znalost
|
Fajka
Člen |
- Nahlásit
Maya
treba ji nakonec radi vymeni za dva postarsi
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 13:26
- Nahlásit
Xerxová
dvakrát v jednom emailu dneska napsal SLÍBYL
nene
Fajka
nehledám, jen to prostě všude vidim
znám - taky pravidelně vidím v útulku jednoho z našich tří...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 13:29
- Nahlásit
Fajka
Ted jsme se vrátili z LB a na dálnici hroznej masakr teda...fuj...
měli jsme jet ještě jednou ale vypadá to že se na to vybodnem...se to nepoto...
neděs mě, zítra jedem do Teplic...
krom cesty se bojím i toho, že umřu na trati
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2018 13:37
- Nahlásit
Fajka teď se to na chvilku uklidnilo... dokonce je víc světla. Ale ještě určitě padat bude...
|