Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
birma
Člen
# Zasláno: 15 Led 2018 20:43
- Nahlásit

Fifi
Takze bude Adamit jiste fit a zdrav, jen sou na nej ty dva psi vetrelci moc.
jj počítám s tím, ale jistota je jistota. Dle kontroly OK, krev budu vědět ve středu.
Přeci jen máme teď o víkendu první závody - 24 hodin nonstop orienťák ve Středohoří a kdybych tam táhla psa, co není úplně zdravej, hodně bych si to vyčítala.
A došlo mi, že vlastně ty to nevíš, ale ta fenka, o který jsem psala, že teď náhle umřela, je Amina od Julky...

Xerxová
mně používání haltin místo koše obecně dost vadí - pokud je v pravidlech někde koš, má mít podle mě pes prostě koš, ve kterym nemůže nikoho hryznout. Majitel může milionkrát vědět, že pes se radši nechá naporcovat do omáčky, ale to okolí to neví. Přijde mi to krapet bezohledný...

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Led 2018 20:52
- Nahlásit

Fifi
vis, ze ten pane Dochtorovic jsem ti uz parkrat komentovala...
vím,ten kovák jsme stejnak ztratili a rychlá náhrada byla ten lehkej plastovej. Ale stejnak ho má jen když ho někde ponechám ležet pro sichr nebo na místa kde se hemží davy a já nejsem při smyslech...jiná ho skoro nedávám a na nošení na treku se mě ten lehkej plastovej hodí líp

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2018 20:53
- Nahlásit

birma
je Amina od Julky...
Ale nene. Chjo. Kdyz ona uz byla bobika taky dost v letech, ne? Tam to je pak ryc pic, jak s Kremylkem...
pokud je v pravidlech někde koš, má mít podle mě pes prostě koš, ve kterym nemůže nikoho hryznout
Tohle beru zcela treba v tramvaji, busu, vlaku. Ale na volnym prostranstvi, na dovoleny? Je snad se sance vzdycky nekomu uhnout, vyhnout.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 15 Led 2018 21:04
- Nahlásit

birma on náhubek je někde míněn koš a někde cokoli umožňující zavření tlamy... přesný italský překlad neumím (a asi ani překladač nee) - ale kovové koše v zahraničí moc neznají a nepoužívají. Někde je dokonce zakazují... Proto se domnívám, že mimo sezónu v obřím mnohohektarovém areálu by ohlávka mohla stačit.
Když tak přemýšlím, tak si žádného okošíkovaného psa z dovolených nepamatuju...

birma
Člen
# Zasláno: 15 Led 2018 21:13
- Nahlásit

Fifi
Kdyz ona uz byla bobika taky dost v letech, ne?
Myslím, že asi 10 let teprv
Prej byly v pátek ještě na záchranářským tréninku a v pondělí už ji pak nebudili z operace...
na volnym prostranstvi, na dovoleny?
tak jasně, záleží nakolik je areál památek volný prostranství a nakolik chodníčky nacpaný lidma, to ví Xerxová

Xerxová
Někde je dokonce zakazují...
to mě zaujalo, důvod neznáš? Protože ze všeho, co má ochránit okolí psa, jsou ke psovi podle mě nejšetrnější.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2018 21:15
- Nahlásit

Nechci byt nekriticka majitelka, ale ta koza Roza je fakt zarlivacka a pomerne odvazna. Prvne jsem otevrela dvere do sklepa, jsou tam dost strmy schody a huci dole kotel... Za mnou se odvazila na druhej schod. I vzala jsem strejdu Trolitko pacholitko, kterej tam vletel jak velka voda, dole jsme se zacali mazlit. Zarlivce to samoze nedalo a behem minuty za nama sesupajdila a zacla zkoumat novy prostory.
Fajka
jiná ho skoro nedávám a na nošení na treku se mě ten lehkej plastovej hodí líp
Dyk jo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2018 21:36
- Nahlásit

birma
Myslím, že asi 10 let teprv a v pondělí už ji pak nebudili z operace...
To urcite ne, kdyz jsem s ni delala rozhovor, bylo Amine 10, takze tak na 12 ji uz mohlo tahnout. Ale to je jedno, byla to uzasna fenka, musi strasne chybet.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 05:50
- Nahlásit

tak ja dotycnou psi damu neznala, ale teda vzdycky to boli

byla sem vcera u cmss drzte palce aby se podarilo poresit splatky tak at to pro me neni furt do minusu

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 06:27
- Nahlásit

jdu bojovat s odhazováním sněhu - a je mi jasné, že v tom vichru to je skoro marná snaha... Ale pohyb po ránu se hodí.

Birma s kovovým košíkem jsme měli potíž v Holadsku (ano, je to dvacet let - dneska to může být jinak) - tenkrát jsme ho Aroně nasadili na trajekt na ostrov Texel (dopravní prostředek, davy lidí) a tam jí ho zcela cizí paní sundala - že se to chudákům pejskům nedělá, lze pouze u psů "vrahů", kteří to mají nařízeno
Máme sježděnou velkou část Evropy - navštěvujeme i místa, kde je velká koncentrace lidí, zříceniny, parky... (často na nás volají z prodejny lístků, že můžeme se psem (u malých památek kšeft je kšeft) a všude je podmínkou vodítko - nikde košík. I na piktogramech bývá jen ten "špagátek" a něco na bobky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 06:52
- Nahlásit

pripomelo mi to jak do polonin nesmej psi krz kontaminaci vlku a kdyz birma nasadila kodik tak nas pani pustila

u nas taky vichr jak svin...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 08:12
- Nahlásit

u nas neni vichr ale snih, asi milimetr

birma
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 08:25
- Nahlásit

cernej caj
pripomelo mi to jak do polonin nesmej psi krz kontaminaci vlku a kdyz birma nasadila kodik tak nas pani pustila
mně taky

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 08:38
- Nahlásit

ono totiž "v normálním světě" je obří zodpovědnost majitele za chování psů. Takže nikdo si nedovolí mezi lidi tahat psa, u kterého je riziko, že by se ohnal po náhodném kolemjdoucím... Takže lidi vůbec neberou psa jako riziko - vodítko všude, kde jsme byli, stačí.

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 09:41
- Nahlásit

holky, zdravím a doufám, že máte všichni i s čtyřnožcema fajn.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 11:06
- Nahlásit

je normalni aby po kanclu kde vsichni chodime v ponozkach novej kolega chodi uz 3 tydny v botech aktualne pekne mojrych zvenku?

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 11:24
- Nahlásit

cernej caj
a řekli jste mu to?
Je normální, že i IT jsou někdy E.T.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 11:38
- Nahlásit

Vero
doufam ze se mas taky primerene situaci fajn
cernejcaj
kupte mu pantofle

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 11:38
- Nahlásit

kachna
asi 3x sem mu rekla, at si nedava bundu na zidli ale do satny. jeste ji tam ani jednou nedal... do ty satny...

tohle neni uplne IT prace...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 12:31
- Nahlásit

cernejcaj
domluvit se s kolegama a chodit za nim postupne ze bunda se dava do satny treba mu to po desatem prichozim dojde?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 12:54
- Nahlásit

maya
mam pocit ze to je proste osobou, vsichni ostatni pochopili po orvnim upozorneni ze nee

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 12:55
- Nahlásit

čaj chápu, že někdo nerad chodí bos či v ponožkách tam, kde se pohybují jiní lidé. Ale proč tedy nepoužívá pantofle (či jiné přezutí), to nechápu. Ale asi bych to neřešila já - ale požádala šéfa, ať s tím něco dělá. Máte se přezouvat?? Máte mít věci v šatně ?? Nebo to nikdo neřeší... pak je to blbý, ale může si dělat, co chce...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 13:04
- Nahlásit

ještě k tomu košíku. Pomocí googlu překladače jsem rozklíčovala, které slovo znamená "náhubek" - tedy překladač to přeložil jako "vodítko, čenich a lopatku na exkrementy". Pokud na googlu vyberu pouze italské stránky a zadám "čenich " vyběhnou mi obrázky od ohlávek, přes všemožné košíky kovové, plastové, kožené... až po esteticky prapodivné výtvory - teď zřejmě letí kačenkovské zobáčky... Ale i ohlávka je museruola...

Chicht - že já tu informaci zjišťovala - s největší pravděpodobností by nás vůbec neřešili...

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 13:13 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Maya
doufam ze se mas taky primerene situaci fajn

díky, přiměřeně situaci snad jo...

jinak maminka mi právě řekla, že jí sousedka nabízí 1,5 roční borderku v nouzi.
tak jen doufám, že jsem jí vysvětlila, proč ne, respektive že sousedka vezme rozum do hrsti a neřekne jí opak, protože maminka dá zásadně na cizí.

edit: mamnice je 70, otci 90. aktivita tomu úměrná.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 13:22
- Nahlásit

Ahoj holky, že vám sem lezu, Kristýn, našla se kníračka? Jinak u nás dnes, co se týče počasí, hotová Sodoma-Gomora. Ráno poledovice, teď vichr s pořádnou chumelenicí...psa by nevyhnal

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 13:28
- Nahlásit

worick
nenasla

veri
aha good luck a doufam ze nebudes mit borderku...

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 13:30
- Nahlásit

to mne mrzí...snad se ještě najde.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 13:31
- Nahlásit

Worick ... psa by nevyhnal... nahatej Night vzkazuje samojedovi Woričkovi, že je konečně skvělé počasí na řádění ve sněhu... Ten dement se zcela holým břichem řádí venku a nechce se mu domů.... ne - fakt nemám normální dogu

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 13:33
- Nahlásit

čaj musí to být strašná beznaděj... je mi to moc líto. Těch možností, kde může čubina být je moc. Divný je, že když zdrhla "v rajónu", který zná - že se nedokáže vrátit.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 13:37
- Nahlásit

xerxova
mohla za stopou bezet dal, do smeru kam.treba nechodi a pak uz nevedela kde je...

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2018 13:52
- Nahlásit

Xerxová nebudeš tomu věřit, ale on to Woriček zase až tak nemiluje. To už měl sníh raděj Berunek. Vždycky říkám, že mi přijde, jako by Worka brblal: já si toho na Sibiři užil a už o to nestojím(on samozřejmě ne, předkové Ráno to ještě nebylo tak hrozné, zato se mu strašně lepily kamínky se sněhovým popraškem na pacičky, tak buďto vykusoval, nebo nastrkoval, ať vybírám. Domů proti té fujavici se skoro nedalo jít, vypadal už celkem nasraně Normální sníh v pohodě, ale tahle psina ho očividně nebaví

cernej caj - ona je zdrhač jak Worka? On se teda umí vrátit v pohodě a naštěstí nikdy neutekl daleko, horší nějaká silnice, železnice Třeba ji má jen někdo doma, doufám...

<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání