| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 12:38
- Nahlásit
prší a prší a leje... jen o kousek výš sněží... Jsem ráda, že ten včerejší Klíč vyšel - byla skvělá viditelnost. Páník mi závidí - a tudíž je jasné, že brzy polezu na ten šílenej kopec znova. Buď na svítání (to spíš) nebo na západ slůňa
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 12:40
- Nahlásit
Maya
musela jsem to dohledat, ale asi by to mělo znamenat něco jako:
Jak se estonci spřátelí?
Pijou spolu dva roky a ono se to začne pomalu vyvíjet.
Kuidas - jak
ja - a
ta - on/ona/ono
kaks - dva
joo - pít
a víc slov jsem neznala
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 12:44
- Nahlásit
birma
no vidis tak ses naucila dalsi nejaky slova
ta jsem myslela ze je spis jako tai a ono je to uplne jiny slovo
ale jako vtip dobry takovy estonskofinsky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 12:49 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Mám prosbu o nestranný pohled
Jako králíkáři máme rodokmeny (to samé, co u psů), za jeden rodokmen se odvádí Spolku 1,5 Kč (celkové náklady jsou cca 5Kč/králík).
Jedna pražská organizace registruje v Německu. Jeden důvod je, že taková zvířata získávají na výstavách edit. v Německu víc bodů, druhý je ten, že jsou asi prodejnější v Německu, třetí je ten, že se z takových zvířat k takovým zvířatům nemusí vystavovat rodokmen.
Předseda pražských chovatelů říká, že mají tedy papírově přejít do Německa jako celá organizace, když tak chtějí registrovat a nechce jim ani vyplácet žádné příspěvky (o rozdělení rozhoduje výbor).
Já bych byla pro to vyžadovat, aby vydávali ke svým zvířatům rodokmen, možná ještě ten poplatek za králíka, ale to mi přijde jako naprosto dostatečné.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 12:53
- Nahlásit
kachna_
z mýho pohledu - pokud pod váma nemaj králíky, proč by měli dostávat příspěvky?
a když registrujou v německu, znamená to, že když nemá králík rodokmen od vás, tak mu ho vystavěj v německu?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 13:08
- Nahlásit
birma
- no oni platí ještě členské příspěvky a ty platí nám.
když registrujou v německu, znamená to, že když nemá králík rodokmen od vás, tak mu ho vystavěj v německu?
to právě bohužel není tak jednoduchý, protože němci rodokmeny jako takové nemají.
Jednalo by se teda asi o český rodokmen potvrzený pravděpodobně registrátorem okresní organizace. Tak by tahle zvířata byla i evidovaná v ČR, jen by měla německé značky.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 13:09
- Nahlásit
birma
díky, asi jsi mi pomohla vymyslet návrh kompromisního řešení.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 13:32
- Nahlásit
kachna
koukam ti kralici to maj komplilkovanejsi nez psi
osobne myslim ze i podle zakona kazdy clen platici clenske prispevky ma narok na stejne sluzby
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 14:23
- Nahlásit
birma
hele nektery si zapamatujes lehko kdyz si prepocitas ty pismenka
http://blog.ut.ee/10-tongue-twisters-to-get-you-st arted-on-estonian/
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 14:48
- Nahlásit
Maya
kazdy clen platici clenske prispevky ma narok na stejne sluzby
ale jo, tak ono by to šlo odmávnout jednoduše s tím, když chtějí v Německu registrovat, tak ať si tam jsou taky v organizaci, ale v situaci, kdy těch členů nemáme nazbyt, mi to přijde škoda.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 15:32
- Nahlásit
kachna
me prijde lepsi proste zvyhodnit necim ty cleny kteri delaji to co chces jako to bylo u spicu s tema vysetrenima
navic stejne ty stavajici cleny jen tak vyhodit nemuzes pokud neporusujinejaky rady
prej se pro spolky chystaj povinny datovky a tim padem fikce doruceni coz bude teda pruser
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 16:16
- Nahlásit
tak dneska sem uz jela svuj prvni cvicnej pracovni ukol tak se seznamuju s vecma a tak a fakt me to celkem bavi obcas si prepoim par kabliku v krabici, paradicka
kachna
s kralikama nezavidim asi ro neni jednoduchy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 16:21
- Nahlásit
Maya
povinny datovky
to si dělaj srandu? To jim jako nestačí povinné evidence, přeregistrace a sídla?
Sakra, vždyť my máme roční rozpočet cca 15-20 tisíc
cernej caj
fakt me to celkem bavi
tak to je supr
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 16:26
- Nahlásit
hele kde hnízdí sokolíci : http://www.sko-energo.cz/cs/sokoli/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2017 19:36
- Nahlásit
Xerxová
to je nějaký komín nebo co
kachna_
tak nevím na kolik přijde datovka finančně, ale určitě se platí vytištění těch dokumentů a to musíš s tím ještě na poštu, ale průser je fakt to doručení, kde je lhůta jen 10 dní, stačí když ti člověk zodpovědný za datovku odjede na dovolenou nebo prostě zapomene a v případě víc lidí na datovku riskuješ že se něco opomene přečíst, bude asi veselo, vzhledem k těm občankám co teď odhlasovali, očekávám, že tohle bude asi brzo
další krok bude že datovku naříděj všem, k to mu to směřuje od začáku
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 07:58
- Nahlásit
Včera v práci první angličtina. Kevin je strašlivě zvědavej amík, tak to byla dobrá sranda vypadávaj mi slovíčka, ale to o sobě vím, jinak mi stouplo sebevědomí, protože jsem byla schopná bez problémů mluvit i rozumnět
A večer jsme s Adámkem konečně složili naší první zkoušku -NW - NZ. Pobavili jsme rozhodčí, protože všichni než vyšlou psa dělaj tajemný rituály, obcházej plochu, dělaj, že schovávaj vzorek a tak. Já dám jenom náčuch a vyšlu ho. No a Adam se tváří, že je duchem nepřítomen, jen se tak kohátá okolo a najednou označí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 16:25
- Nahlásit
birma
s anglinou super a nw gratuluju!
me bylo vcera zle jak psovi, asi v 6 sem sla spat pac me dneska cekal vulet, rano to bylo lepsi (dycky mam rana lepsi) ale pres den... jsem snedla par redkvicek a oriskovou tycinku a nevim zda mam vic hlad nebo chut zvracet museli sme zkratit vylet pac uz sem.fakt nemohla a skoro nic sem ani nevyfotila. 29km dneska a feri se mi zdala, ze de v pohode a pak u vlaku mozna nadlehcila mozna operovanou nohu ale ezko rict... tak nevim.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 18:59
- Nahlásit
birma
tak to gratuluju ke zkoušce, prej furt že nemáte nacvičeno
cernej caj
jste cvoci s birmou úplně stejný
s tou Feri je to blbý, ale no taky nemládne a přece jen operovaná noha už nikdy není úplně stopro oukej
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 19:02
- Nahlásit
my dneska ušli asi 6 km, to je pro mě tak příjemná procházka bez následků
Lokinek kravi a kraví, puberta na pochodu, takže teď asi njakou dobu bude šlapat jen na vodítku, má to úplně ve stejnou dobu jako Kim
jsme se chvíli zakecali se známejma, tak kravil válením nad strouhou
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 19:16
- Nahlásit
Birma gratulace veliká
4aj dej se brzy dopořádku
Maya hezky se vyvaluje na trávníku
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 19:20 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
pár včerejších mokrých kytiček - napršelo tady hodně vody... a v jedné se zrcadlí i Najtík
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 19:24
- Nahlásit
a ještě z Klíče...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 19:33
- Nahlásit
Maya
no su zvedava, mela bych davat asi vic neceho naklouby, prece jen mela i mirnou artrozu a nedavali sme ted v zime pravidelne
loki je bozi, premyslim zda si dal fotila nebo ho bezela zachranit
Xerxová
kytky sou bozi a nejlepsi je ten mech, je fakt nadhernej!
aji fotky z klice sou paradni. kde to je? mapy mi nasli asi stovku zamecnictvi
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 19:34
- Nahlásit
Klíč je nad Svorem kousek od Cvikova (Lužky)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 19:37
- Nahlásit
Xerxová
krásný kytičky s těma kapkama, zrcadlícíího Najtíka jsem teda nenašla
cernej caj
dal jsem už nefotila, protože jsem se musela smát, hodil záda dolů přímo do vody
ještě tak zachraňovat, to kolikrát běhá i hlubšíma a nedělá mu to problém, jen holt do žádný ještě takhle nežuchnul
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 19:40
- Nahlásit
Maya zrcadlí se v kapce vody na tom nerozkvetlém poupěti sakury (čtvercová fotka). Jen je pochopitelně vzhůru nohama (to je optika)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 19:58
- Nahlásit
Maya
hec ja najtika nasla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 20:17
- Nahlásit
Xerxová
aha, teď už ho vidím, ale teda bez nápovědy bych to nepoznala
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 20:18
- Nahlásit
jdu číst pohádku - dneska prej babička...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2017 20:20
- Nahlásit
cernej caj
teď čtu, zatím je to perfektní
http://www.databazeknih.cz/knihy/propast-casu-2696 97?c=all
|