Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 11:58
- Nahlásit

birma
jj, to chapu tak snad to s praci brzo klapne

Maya
nemas taky jeden?

no a myslis, ze nekomu muze skodit, ze misto aby celej den hnil vsede tak radsi pujde do obchodu pesky nez autem a radsi vyvenci psa ne kolem bloku ale dvou, aby limit nahnal, ze to v principu poskozuje zdravi? tezko. lidi sou liny (obecne), nic se sebou nedelaj a urcite jim nemuze skodit nachodit 5km denne

a z clanku
Lékaři totiž upozorňují, že pro lidi staršího věku či se sníženými fyzickými schopnostmi mohou tak asi mam mozek, ne, kdyz uz nejsu obezni linej mladik, ale starik se svymi neduhy, tak asi nebudu chodit jen proto, ze by se melo bez porady s lekarem nebo nad svoje moznosti, kdyz telo nestiha ze zdravotnich duvodu, ze jo...

jako svym zpusobem je to zajimavej clanek, s tim koncem souhlasim, ale zase... jako nastava okurkova sezona ze budem psat o vecech ocividnych, nebo?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 12:20
- Nahlásit

Maya
divna otazka, ale kamos ted sdilel obrazek, kde chtel ukazat masozrouty jako nicitele vody a vegany jako zachranu sveta.

na vyrobu 1kg masa ze slepice ze je treba 4000 litrů vody.
Muzes mi odhadnout, kolik ti vypije slepice za svuj zivot vody, kolik vody spotrebujes na myti noze po porcovani, kuchani, zabiti, myti ruk po skubani a rict, kolik tak masa z ty slepice mas?

tyhle hausnumera vytazeny ze zadnice me totiz desne rozcilujou, ackoli su treba celkem naklonena vsem temhle snaham o rozumnou spotrebu masa a tak, tyhle kecy dost nesnasim.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 12:45
- Nahlásit

cernej caj
1) nechápu, proč bych vyráběla maso ze slepice, tedy ze zvířete, které rok snáší a dává setsakra užitek
2) kuře - spotřeba vody se počítá 0,2 - 0,3 l/den (slepice), délka života 50 dnů (v drobnochovu dejme tomu délka života 100).
V drobnochovu opaření kuřete cca 5 l, další úprava cca 2 l, velkochov v tomhle bývá výrazně ekonomičtější, už před dvaceti lety měli zrovna tu porážku v Libuši celkem vymakanou a tu spotřebu vody myslím docela minimální. (počítám výtěžnost nad 65% a váhu kolem 1,5 kg, tedy reálně cca 1 kg masa)
Takže vypije cca 10 l vody, na vyprodukování rodiče podíl na jedno kuře jestli 1 l, úprava až na stůl 10 l, spotřeba vody spojená s přepravou, prodejem... taky cca 10 l + 10 l dejme tom u na stavební účely (stavba hal). 10+1+10+10+10. Nad padesát litrů se fakt nedostanu (u kuřete)
U slepic bych tedy připočetla 300 l, které za rok vypije, a třeba 100 l na přídavné provozy.

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 12:51
- Nahlásit

cernejcaj
mam tak podle me v tom clanku slo primarne o to ze ten udaj 10 tisic kroku je vycucanej z prstu a se zdravim nema nic spolecnyho, takze rict ze nekdo kdo to neujde je linej je nesmysl
s tou slepici teda nevim kolik vypije ted jsem nasla na netu ze cca 300 ml denne pri zabiti nejvic vody spotrebujes na opareni protoze abys ji do ty horky vody strcila celou tak potrebujes ty vody kybl ale zase komercni chovy to skubou bez vody tusim a i doma ten 1 kybl vody pouzijes na vic slepic asi tezko nekdo zabiji jen jednu slepici
pak je podstatej rozdil jak dlouho to zije v komercnich chovech to zabijej po par tejdnech doma zabijes kure minimalne po pul roce a slepice jsou obvykle nekolikalety
nuz vnitrnosti ruce a tak se obvykle nejvic omejvaj v ty vode po spareni ale tak jako pak to vezmes jeste doma normalne ale to uz je vsechno skoro cisty
kolik masa to fakt nevim ale urcite to je vic nez 1 kg v komernich chovech ty vykrmeny brojleri urcite jeste vic
tak asi taky hodne zalezi jeslti ten kamos pocital naklady komercni a nebo ten domaci malochov

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 12:51
- Nahlásit

cernej caj
transporty a stavby hal jsou fakt naprostý odhad ale.
jestli je míň ekologická průmyslově vypěstovaná mrkev nebo kuře si netroufám ani odhadnout. Neprůmyslově to zase nejde pro všechny.
Vodní stopu bych si troufla říct, že je ve prospěch kuřete.
Jo, je to brutální vykořisťování přírody, ale to je veškerá průmyslová produkce.

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 12:52
- Nahlásit

koukam ja se s tim pisu a kachna to mezitim spocitala na halir

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 12:52 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya
já si pomatuju, že v tý Libuši měli horkou páru. Odhadla na halíř . Možná ještě birma to zpřesní

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 12:57
- Nahlásit

kachna_
1) tak když už nesnáší, tak se sní, ne? sem si teda myslela.
2) diky moc, takze tech 4000l je jak jsem si myslela ciste hausnumero vycucany z prstu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 13:00
- Nahlásit

Maya
kamos sdilel veganskej obrazek aby konecne ti zaslepeni masozrouti pochopili, ze jedenim masa plytvaji vodou

tam bylo ze 1kg vajec spotreguje 3000l vody, 1kg masa ze slepice 4000lvody a 1kg masa z kravy 15000 l vody...

tak jasne, hausnumero vytazeny z prstu je chyba, ale je chyba, ze se mlady zdravi lidi snazi kvuli tomu misto 2zastavek salinou 15minut pecha? to chyba dle me neni.

no v kazdym pripade moc diky vam obema za vhled do situace, proste podporuje to moji teorii cisel vycucanejch z prstu na veganskou propagandu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 13:16
- Nahlásit

unesco clanek kde fakt padaj cisla jako 4300m3 (4 300 000 l) na tunu kureciho...

pokud do toho pocitaji i vodu na zalivani travy treba tak jako drsny, ale tu by dest stejna zalival.. budu si to muset nekdy precist

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 13:33
- Nahlásit

cernejcaj
jsem to jen tak prolitla a samo poctaj i vodu na krmeni a cisteni prostor
jako v tomto logicky maj pravdu ze se tak spotrebuje vic vody nez kdyz si to obili pro zvirata clovek sezere sam rovnou ale celkove mi ta myslenka pocitani vody na chov zvirat prijde tak ujeta ze mam problemy o tom nejak smysluplne premejslet

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 13:38
- Nahlásit

Maya
jo, ja to vnimam dost podobne... prece i rajcata po prevozu pro vegansky extremisty kdyz se rozmajdaj v prepravkach a nakladacich, tak se to musi umejvat a na druhou stranu pole s obilim asi nakrmi vic krav/lidi nez stejny pole s rajcatama... takze pak na vyteznou rajcatovou jednotku logicky musi byt vetsi plochy pole, vic prace, a tak...

od rana tu vrtaj, to je fakt na palici, uz mi vrta i v hlave

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 13:42
- Nahlásit

cernej caj
jo, ale o hovězím mase a jeho nepřínosnosti pro životní prostředí, tam bych se nepřela

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 14:29
- Nahlásit

cernejcaj
je zdravy chodit, neni zdravy stanovit nejaky vylhany limit a jeste nesmyslne pro vsechny stejnej kterej akorat pulku lidi uvrhne do deprese kdykoliv to nesplnej
co se tyka rajcat a spol bych argumentovala hydroponikou tak se dneska vetsina pestuje a naklady na vodu budou o x radu vyssi nez pri pestovani na poli

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 14:38
- Nahlásit

kachna_
tak já se nepřu, ale myslím, že rozumná spotřeba masa s tím,že se zajímáš přírodu fakt nezlikviduje

Maya
husty

jasne, ja nepopiram fakt o tom stanoveni nejakyho vymyslenyho limitu. To ze sou lidi v depresi, ze to nemaj splneno je jejich problem. ja denne nenachodim ani pulku a v depresi nejsu "D

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 14:48
- Nahlásit

cernejcaj
taky muzes zacit jist zverinu kde tu vodu usetris tim ze to zvire zabijes pak uz nis nevypije
ale jinak je to fakt celkove ujety protoze to vubec neni o nedostatku vody ale o nadbytku lidi lidi bude furt pribejvat do nekonecka ale vodou ani nicim jinym se donekonecna setrit neda tudiz driv nebo pozdejc ten okazmzik Zdroje dosly prijde at chceme nebo ne a setrenim vodou ten problem akorat hazime na potomky

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 14:49
- Nahlásit

cernejcaj
v podstate ten tvuj kamos je clovek kterej nechce resit problemy a jejich reseni odklada na pozdejc aby to radsi vyresil nekdo jinej a von si moh relativne v klidku zit

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 14:55
- Nahlásit

Maya
ale tak ty bys nechtela problem odsunout na pozdejc? deti nemas, sama se tomu vyhnes

drsny... mam limit na vybery nastesti, ale i tak...

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 15:03
- Nahlásit

cernejcaj
limit na vybery je ti prd platnej neb oni kartu okopirujou a pak s ni simulujou platby v obchode opakovane umelym posouvanim data takze ti za den vyberou celej ucet jakoze nekde v Indonesii
stalo se ty kolegyni a takhle ji to vysvetlovali
jako prachy banka vratila ale az za 3 mesice
s vodou si myslim ze u nas nedostatek nebude za myho zivota i bez odsouvani problemu takze z tohoto hlediska nevidim setreni vodou jako az tak nutny

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 15:05
- Nahlásit

cernejcaj
a vubec vis kolik ja usetrila zivotnimu prostredi vody tim ze nemam deti? to psi tolik nespotrebujou ani za rok co mimino za den

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 15:30
- Nahlásit

maya
mozna bych to mela rict kamosovi veganovi

aha to v tom.clqnku nepsali jak.muze obchodnik kdyz by tam nebyl zavlecenej posunout datum? blby, ze u toho maj i tn pin no...

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 15:34
- Nahlásit

cernejcaj
ne obchodnik ani sami simulujou ty platby v obchode jakoze platis nekde v Indonesii pres pc a jde jim to na ucet tusim tu kartu maj tim zarizenim celou zkopirovanou virtualne a pak si s ni muzou delat co chtej a asi je to pro ne takhle bezpecnejsi nez si ji nechat i vytisknout a lozit s tou kopií nekde po bankomatech

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 17:22
- Nahlásit

vymusleny to maj ocividne dobre

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 17:40
- Nahlásit

tak jsme se šli podívat do lesa. Prší, sníh mizí - z protažené silnice je pryč i většina ledu. Ale do lesa se vkročit nedá - poctivě pětadvacet cm mokrého děsně těžkého sněhu. I Najt má problém v tom delší dobu jít a kajícně se vrací na cestu.

Potoky jsou plné - voda se valí z hor...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 19:04 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Xerxová
začátkem týdne sem slyšela něco o ochlazení ale vůbec to tak teda nevypadá... navíc asi lepší trochu nad nulou, aspoň není všude ledovka...

Maya
tak už mi taky přišla a fotky tam sou asi 4 veprostřed knížky... jinak v předmluvě píše, že není ohledně vědy a že napíše ještě druhou, ale nikdy nenapsal, že

tady je to tvoje vydani online

mám šikovného muže a ořezali se synem kamaráda ořech, tak snad sousedi už budou spokojení

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 20:07
- Nahlásit

u nás naštěstí už je sníh pryč a jen všude bláto, psiska nemůžou domů, protože Lokina nemůžu nechat usychat na verandě s botama, tož mají smůlu, tak mě akorát těma blátivejma tlapičkama opatlá neb se naučil že když ho drbu tak mi omotá pacičky kolem ruky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 20:18
- Nahlásit

sem to kopla na fb jako jenom moje a hodim odkaz na kamose s tucnakem tak ted fakt ale lituju, ze nemam tu s obrazkama!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 20:35
- Nahlásit

prší prší jen se leje...

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2017 21:56
- Nahlásit

cernej caj
tu jsem tam ani neviděla, jo je tam hodně fotek Antarktidy i s popiskama co jsem koukala, ale jsem to prohlížela jen zběžně, tuhle fotku jsem tam ani neviděla, podrobně až to budu číst
už jsem přišla na ty akordy, našla jsem to v knížce, ono je to fikaně u každý značky jinak, mám naštěstí popisky k yamaze a casiu, takže dobrý, holt výrobní monopol, jak se jednou naučíš na jedný značce kláves, tak už se nebudeš přeučovat na jinou
Xerxová
tady jen fučí a fučí, ale je teplo 8 nad nulou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2017 06:22
- Nahlásit

maya
takze uz hrajes o 106? a to jednou rukou brnkas noty q druhou hrqjes akordy? a jak poznas, jaky?

<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání