Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Ešusovou IV
<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 547 . 548 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2017 20:13
- Nahlásit

čaj naštípat, nechat vyschnout, srovnat a udělat si na tom v létě párkrát masíčko na ohýnku...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2017 20:27
- Nahlásit

Maya
tak ale my nemáme štěpku ale větve, že jo... takže doufám, že letos obec zas to zběrný místo na štěpkovač udělá...

Xerxová
No ale to sou třeba i náletovky a tak, to tu roste neustále furt. Nebo oštípaný 2cm tlustý odrosty z višně a tak... když z něčeho uříznem jako paži tlustou větev, tak to ztopíme na oheň, ale ty uzounký větvičky... a to tu je furt

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2017 20:27
- Nahlásit

Fajka
tady je lijavec jako prase a sníh mizí před očima..se obávám že to tak optimální nebude páč pokud má pršet dva dny...tak si myslím že tam dole zase lidi poplavou
Ojoj, to tady je fakt nejak v klidu. Toz at to nikoho nesplachne.
Xerxová
dost obcí štěpky dělá a prodává. Poptej se po okolních vesnicích.
Vyzjistim, uz sem na to i koukala. Chci jen z listnatych stromu, at to nezakyseli z jehlicnanu pudu. A dlouha stepka, kterou se i topi, to je vo zarazeni klacku ci trisky do psi tlapky... No mrknu po necem.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2017 20:33
- Nahlásit

čaj vždycky jsme topili i ty malé větvičky. Dokonce jsem je sekala skoro stejně dlouhý a rovnala Teď je štěpkujeme - ale to jen poslední roky. Jinak fakt i maso na nich uděláš - a nebo u ohýnku posedíš a přikládáš a přikládáš a do uhlíků koukáš (a topinku si uděláš )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2017 20:47
- Nahlásit

Xerxová
jenže my máme tolik dřeva, že kdybysme topili celou zimu dřevem, tak můžem topit několik let snad, takže se mi celkem nechce kvůli dvěma ohnům ročně taky skladovat i takovou drobotinu, jinak se toho nezbavíme nikdy vanu ohříváme jednou tejdně, dva roky sme topoli dřevem a mám pocit, že ho jen přibejvá

Fifi
hm, tak to na pacicky je treba davat pozor, doufam, ze neco v okoli najdes. Bych dodala matros, kdybys nebyla tak daleko

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2017 21:37
- Nahlásit

cernej caj
kdo topí štěpkou má obvykle i štěpkovač, alespoň u nás teda, má to výhodu, že stromy poražený bobrama hnedka zmizej když jsou na dostupnejch místech

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 06:24
- Nahlásit

maya
fifi psala ze topna stepka je jinaci tak mozna jsou dvq druhy stepkovace nebo toho nastaveni?

pekne leje a je snad5stupnu, vzala sem si uz tenkou bundu a pohoda, abych se v zimni neuvarila

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 07:12
- Nahlásit

Mája vypadá dobře

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 07:25
- Nahlásit

kachna to je dobře, že to zvládla

Tady je jarní ráno - je teplo, neprší, ptáci řvou... sněhu je zatím dost, ale mizí rychle

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 07:41
- Nahlásit

kachna_
tak to je super

jinak sem zvážila soudek a on ten sud váží 18,5 kila, což je už teda víc než moje nejčernější můra, to je petina hmotnosti navrch. kdyz ona chudina furt vypada tlusta, tak to clovek snadno nepozna, ze fakt je

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 08:22
- Nahlásit

cernej caj
Chůdě Ferinka, soucítím s ní . Ono je blbý, že je asi normální, ztloustnout v týhle zimě, ale špic to prostě neshodí (jako třeba Mája, ta prostě začne sama hubnout)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 09:38
- Nahlásit

kachna_
no právě, mě na zimu neva, když přibere, ale většinou přibrala tak na 16kg a normoš váhu má 14,5. A jak říkáš, nevyběhá to, takže holt budem víc výletit a doufám, že ty granule s míň tukem zaberou. Když sem ji brala do náruče na vážení tak váží jak vokoun

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 10:13
- Nahlásit

kachna
Dorin zhubnul
jako az dneska rano mi doslo ze jsem jim vcera zapomnela dat nazrat
cernejcaj
s tou stepkou nevim vim jen ze u nas berou vetve stepkujou a topej s tim kotli
prisla mi dneska ta knizka

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 10:52
- Nahlásit

Maya
tak to zavidim teda s dorinem

tak pekny pocteni preju

ja pojedu o vikendu krabicovat krabice k tchanum, nektery krabice sem obsah nepotrebovala i 8 let, tak su zvedava, co tam bude za poklady

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 11:05
- Nahlásit

cernejcaj
hraboseni ve starejch kramech by se mi taky libilo
Dorin zhubnul po Annamaet ma ted pas jak modelka Loki zere Nutram a nic a navic toho jeste sezerou bokem ze se divim ze taky nejsou soudky asi to vic vybehaj nez postelovy povaleci

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 11:10
- Nahlásit

maya a hlavně jsou venku - udržování teploty sebere hodně energie

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 11:32
- Nahlásit

Xerxova
jj to je jedno s druhym

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 11:35
- Nahlásit

kde boli patni ostruha? muze to by i na vnitrni hrane zespoda?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 11:38
- Nahlásit

Maya
a ktery ty annameat si mela? feri ted ma ten marp, tak tech 18kg bude mit na dobry 3 mesice

no ale pritom ja mam psi pres den taky venku a doma jen na noc pak, pritom Tim je v dobre kondici. ALe feri ty sklony k tloustnuti ma od stenete, ze se musi fakt furt hlidat ale pres tu zimu sem ju ani jednou nezkontrolovala a hlavne sem si rikala, kdyz venku bylo chvili i kolem -20 i u nas, ze lepsi nez kdyby byla hubena a doufam, ze do leta to vybehame

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 11:55
- Nahlásit

cernejcaj
tu Salchu taky to bude mit na dlouho
tak Dorin byl strasne tlustej na podzim protoze zral vickrat s Lokinem takze ja ho chtela zhubnout akorat ne tolik
ale tak Feri to taky zhubne o tom nepochybuju

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 12:20
- Nahlásit

Maya
jo, urco to zhubne, ale me prekvapilo, ze je az TAK tlusta, sem si rikala 17 bude mit, vyzirka a ma 18,5. vero rikala, ze to ma po me, ze se mrkne na zradlo a pribere z toho 3 kila

jinak vas pozdravuje, buldozer je zdrav

sem si dneska objednala novy maskace, pac ty stary uz zacinaj byt jakoze... no...

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 13:29
- Nahlásit

cernejcaj
tak ono jak je clovek cilene neprosahava tak v tech chlupech nic nenasaha ani tukovy polstare
ze taky zdravim vero a buldozera

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 13:50
- Nahlásit

Maya

zrovna u mejch psu to nasahat jde, kdyby me to napadlo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 14:59
- Nahlásit

nechapu ze jim neni divny ze nevidi zadnej byt...

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 15:46
- Nahlásit

cernejcaj
protoze ty najmy jsou tak nizky ze chtej mermomoci predbehnout vsechny zajemce a tu zalohu zaplati v podstate genialne vymysleno ostastne jako vsechny tyhle veci

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 17:27
- Nahlásit

koralkovy psi celkem drsny

udelala sem nakup a byla tancovqt, ale nedelni klouzacka tech 10km bo na me asi.moc takze dneska jak zpraskanej pes a tak tak sem dosla na bus

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 18:33
- Nahlásit

uaaaa prisly mi ty mega krasny supr maskace, ktery sem riskla, ze meli jen v Mku a Mko je takova 40/42... no... budu brecet, sou mi maly

No naštěstí sem je našla na bazaru v Lku ale že teda už potřebuju 44/46 velikost, to už mě dost děsí

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 18:51
- Nahlásit

a zjistila sem, ze i koktejl se zakysanou smetanou je dobrej

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 19:16
- Nahlásit

Maya
jako az dneska rano mi doslo ze jsem jim vcera zapomnela dat nazrat
Ty ses ale krkavci matka, chudackove pejskove! Kdybys je mela doma, urcite by te zapomenout nenechali!
cernej caj
jinak sem zvážila soudek a on ten sud váží 18,5 kila
takže holt budem víc výletit a doufám, že ty granule s míň tukem zaberou.
Tak trosicku si madam pribrala, stane se. Ja bych teda hledala granule ani ne tak s min tukem, ale s min sacharidama? Kdyz uz krmis jen granule a vezmu to coby paralelu k prirozeny strave. Tam psa snadno zhubnu sice dietnejsim masem, ale zato vic balastem okolo a castejsim krmenim. Ne prilohama typu ryze, testovin, brambor. Kdysi jsem slecnu Sadlo takhle zhubla za rok o deset kg - pozvolna a jen upravou stravy, kdyz mela vzhledem ke svym hnatam minimum pohybu. Takze ruzny druhy masa, vyhnout se tem nejtucnejsim, ale jinak se nestydet ji dat treba drstky zeleny, mlety hovezi, kureci a furu "balastu" - vlocky, zelenina hlavne listova + korenova. Ale treba se mylim a jdu na to spatne, kdyz bobule moc nekrmim.

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2017 19:36
- Nahlásit

cernej caj
jenze já moc nepoznám ten poměr sacharidů v granulích
Ja tuplem ne.
a ohledně masa je muž dost výrazně proti krmení masem. Nebo býval v minlosti, možná nejvyšší čas se kvůli menší výplatě znova zeptat a argumentovat i cenou
A proc byl proti? Pokud mas mrazak, pripadne moznost kupovat v Brne po par kusech mrazenyho masa a ne veleobjednavku kvuli zavozu domu, popremyslejte. To ti fakt nenutim, ale financne by se ti to urcite vyplatilo. Hlavne bys vedela, co komu davas do misky.
Jak to u vás vypadá s tím táním a deštěm? u nás pršelo chvílema, ale naštěstí ne moc...
Vcera jeste lezel snih, dneska uz neni. Bahno, blato, sed. Prselo trosicku v noci, ale tady v placce to je fuk. Snad to zdejsi horalky maji podobny a zadny silenosti.

<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 547 . 548 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání