Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 522 . 523 . 524 . 525 . 526 . 527 . 528 . 529 . 530 . 531 . 532 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 07:21 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
jo, maximálně třídíme (máme jednu popelnici a vyvážejí nám jí 1x za 14dnů zpravidla) a platíme stejně jako ten, kdo netřídí. Kdybysme třeba měli aspoň formální slevu, třeba 3% za každou ušetřenou popelnici, jenže u nás se místo toho dotuje svoz bioodpadu (máme kompost, nechat si odvážet biodpad považuju u větších zahrad za velmi neekologický). Se mi do toho nechce, moc nechce, ale budu muset začít chodit na zasedání obce a podobný hovadiny. Moje krátké období, kdy jsem nebyla považována za věčného rejpala asi skončilo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 07:30
- Nahlásit

kachna_
vzpominam si, kdyz sem bydlela v blansku, kde se platilo mesicne asi 300kc za vytah, to proste nikdy nepochopim, jakoze me osobne to bylo celkem jedno, obcas sem se s nim svezla, ale rodina s dvouma detma davat mesicne 1200 za vytah, jako fakt hnus... se nedivim, ze to nektery lidi nakonec donuti jit a nejak se angazovat, otazka je, zda li to bude platny...

me se treba libi, ze u nas rekli, ze budou pri svozu pipat ty carovy kody a kdyz nekde budou svazet min (tim ze tridi) tak tim donuti ty, kteri by tridit nechteli ale nechaj si vrtat koleno pro desetnik, ze se taky angazuji a nakonec ti, co to stejne delaji v tom budou mit vyhodu. taky skoda, ze to nejde i jinde...

no ja ani nevim, jaky to je, nebyt povazovana za potizistu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 07:33
- Nahlásit

a jeste dodam, ze fakt nechapu, pokud barak mel asi 6 pater a cca 40 bytu, i kdyby prumerne bylo 2 lidi na byt, tak at me nekdo rekne, ze mesicni provoz vytahu stoji jako 24 000...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 07:35
- Nahlásit

jdu zadělávat na vánočky...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 07:36
- Nahlásit

Xerxová
at pekne kynou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 08:17
- Nahlásit

jo a kdyby nekoho zajimala zajimava sportovni podprda - maji spoustu velikosti a i pul velikosti v kosickach a vypada fakt paradne a pevne.

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 09:44
- Nahlásit

cernej caj
Kamoska kdysi bydlela v baraku kde se platilo za vytah podle toho jak vysoko kdo bydlel
Jinak teda kojenec vyprodukuje odpadu vic nez dospelej jen plinama, fakt nechapu tuhle snahu neplatit za kojence, taky to u nas probehlo ale naatesti to neproslo

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 09:49 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

Vánočky kynou, maso na polívku k obědu se vaří, ... a tak jsem šla s psíkem řádit s lanem na zahradu. Toho bahna, co domů pak přinesl na drápech a v tlapátkách byla plná lopatička...

Fifi pokud si na mě kamarád od lan vzpomene a na den firem pro studenty mi vzorky donese... tak se rozdělím. Jinak - sami máme málo (To kecám, máme dost - žlutý, červený i bílý... různě tlustý - ale jsou hodně použitý... Najt jim dává coproto)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 09:50
- Nahlásit

Maya
je pravda, ze sem tam nejakou tu plinu vyhodi, ale co vim, tak na druhy dite ani zadny pliny nekupovali, pac tu handluji s kolegou dycky a prej ee, ze plin maj dost. A i kdybys vyhodila jednu plinu za mesic, tak me to proste prijde celkem zcestny. Pak by mohli matky s detma fakt vydelavat jen na poplatky...

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 09:53
- Nahlásit

cernej caj
Ta podprda vypada fakt dobre akorat bez vyzkousenj bych mohla objednat jen nekde kde sse to da lehce vratit
Letosni prace ukoncena a ted nuda do tri asi v poledne vyrazim pod zaminkou obeda do sparu zabit cas

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 09:53
- Nahlásit

Xerxová
a ma zdatnou pomocnici, co

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 09:54
- Nahlásit

čaj většina dítek je na jednorázových plínách... a to ti popelnici zaplní opravdu solidně

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 09:57
- Nahlásit

čaj to je z jara - jak jsme je hlídali 14 dní v kuse. Hrát "na blízko" se trochu bojí - on když se dogoun zapomene a plácne tlapou... tak jsou Trpajzlíci přeražení vejpůl. A tak nejlepší je boj "na dálku" - pravidla dodržují obě strany. Tady bylo lano nově vyndané - jinak ho pochopitelně uzluju a různě zaplétám. Žluté je slabé.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 09:57
- Nahlásit

Xerxová
tak o ditkach na jednorazovkach se nebavim - tam asi maj odpad snad i vetsi nez rodina bez deti (ale moc jich takovych teda neznam ani), vetsinou co znam rodice, tak jednorazovky maji malo, i kdyz kolega co ted odchazel, tak rikal, ze presli (maji dvojcata) a ze po par mesicich to jeho zenu prestalo bavit, protoze jen prebalovala, prala a zehlila a ze s tema jednorazovkama je to vyrazne lepsi, ze stiha i neco jinyho

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:01
- Nahlásit

cernej caj
Ono to nejsou jen pliny zejo, ale treba obaly od spousty veci atd me to proste prijde ve stylu ja jsem si poridil dite a vy mi to zaplatte a to fakt nesnasim, zivit dite si ma kazdej sam a matka na to ma mit otce a ne natahovat ruku m cizejm timhle stylem ze nebude platit tohle nebo tamto

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:04 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Maya
ale ja nemyslim "vy mi to zaplatte" ale pokud mi nevzroste objem odpadu tak proc najednou platit vyrazne vic?

me by se vic libilo, kdyby ten poplatek byl na tu popelnici a ne na osobu, protoze my ve dvou lidech naplnime celou poplenici za mesic a platime stejne, jako dva jiny lidi, ktery maj dve a naplni je kazdej tyden... (a pak chapu, ze pokud se nekdo chova ekologicky, tridi a snazi se odpad nevytvaret, ze by mohl mit nejakou slevu narozdil od lidi, co k popelnici pristavi 8 igelitovejch pytlu kazdej tyden)

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:07
- Nahlásit

Maya
kojenec vyprodukuje odpadu vic nez dospelej jen plinama
látkovejma?
Já chápu důvody toho systému, kdy za odpad musí platit každý, aby se předešlo tvorbám černých skládek, ale štve mě

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:08
- Nahlásit

- takze ani tak ne treba oprostit od toho deti, ale mit poplatky podle mnozstvi toho odpadu, aby se lidi naucili s tim odpadem lip hospodarit, recyklovat, nevytvaret tolik. Nakonec normalni lidi to plati bez mrknuti oka a tridi a chovaji se zodpovedne, ale ty ostatni to vubec nevede k hospodarnejsimu nakladani s odpady, kdyz to uz stejne musi platit tak co by se namahali ty plasty hodit pres ulici do zlutyho kontaku kdyz maj takovy palky za odpad platit, ze...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:09
- Nahlásit

kachna_
nic ve zlym, ale ty mas pocit, ze cerny skladky uz nejsou?

treba kdyz by to bylo na adresu/firmu - tak firma by to pak stejne vyvezla kam to patri a jednotlivci i presto hazou bordel, pneumatiky a hromady hadru vsude po lese, kde se jim to hodi (takze tuplem nechapes, proc to delaji a evidentne system kdy plati kazdej nepomaha)

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:10
- Nahlásit

cernej caj
jo, jenže ono to tak dřív bylo a vznikaly černé skládky, kdy to lidi vozili jinam, aby nemuseli platit za popelnici.
Takže asi jedinej krok kupředu je třídění odpadu v domácnostech (někde to teď zkoušej).

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:12
- Nahlásit

kachna_
tak me se libi, jak to udelali ted u nas - dali nam popelnice a podle mnozstvi svozu nam pristi rok nastavi poplatky, coz muze byt teoreticky zajimavy.

nicmene kdyby se platilo na kazdou adresu, kde nekdo bydli, bylo by to asi podobny jako s platbou na hlavu, proste kazda domacnost a firma by platily ale nemuselo by to byt na cleny a pak bys to stejne mela furt kam hazet

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:17 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

LANOVE INFO

xerxova fifi
vyhodila sem dotaz na ty lana do vhodnejsi skupiny a pry je to napusteny kdejakou chemikalii a i kdyz z opletu se to pouzivanim muze dostat pryc, v jadru toho zustane mraky a pry to neni vhodny vubec aby to pes dostal - pripadne pry poradne vyprat tak na 60-80 stupnu na nejakej dlouhej program.

nicmene treba se mi nekdo s vyslouzilymi kusy ozve

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:18
- Nahlásit

cernej caj
S kojencem objem odpadu vzroste i bez plen a kdo tvrdi ze ne tak keca
Samo s jedorazovkama je to vic ale to maji i dospeli ze nekdo ma odpadu vic a nekdo min
Jinak tu platbu za objem jsme driv unas meli a zrusilo se to prave kvuli cernejm skladkam ktery vyrazne pribyly protoze setrilkove nez by platili radsi to vodvezlu do lesa

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:24
- Nahlásit

tak je fakt, ze takhle z toho maj i vic penez, ale pak treba nechapu, proc u kachny to maj tak drahy ajeste musi doplacet obec

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:30
- Nahlásit

cernej caj
jo add. to třídění odpadu, zahlídla jsem to teď někdy v televizi - každá rodina měla svou popelnici na plast, papír, sklo. To by se mi líbilo!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:31
- Nahlásit

kachna_
my sme dostali na plast a papir, na sklo by udajne mela byt nove pristupna v obci mimo sbernej dvur (asi skla maji vsichni nejmin)

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:32
- Nahlásit

cernej caj
Tak jako vsude kazda firma vozi odpad za jiny ceny, u nas pred par lety kvuli levnejsi cene zmenili mistni firmu za jinou 100 km daleko akorat blby ze sbernej dvur ted je taky tak daleko,ale za ty roky jsme ho potrebovali jednou tak to se da

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:36
- Nahlásit

kachna_
Ja bych ani nechtela tolik popelnic, kam s nima, vsak na prochazku ke kontejnerum se tesej psi i deti

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:38
- Nahlásit

Maya
no tak to je dost nevyhoda, mam je pred barakem a tak mi je furt dolujou k silnici a delaj u toho hroznej bordel, musim vyrobit nejaky cedulky.

u nas blby, ze sme meli kontose ve sbernym dvore, otevrenym ve stredu a v sobotu 15-16, takze mi rekni kdo, krom duchodcu a maminek na dovolene se tam dostal

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2015 10:49
- Nahlásit

Maya
a bych ani nechtela tolik popelnic
prostě se nezavděčej

<< 1 ... 522 . 523 . 524 . 525 . 526 . 527 . 528 . 529 . 530 . 531 . 532 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání