Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 20:46
- Nahlásit

Xerxová
A pernickama se zver smi krmit? Si nechci predstavovat, co by dva takovy udelaly treba s konem... To pro cernou zver?
Ale jinak s tebou asi souhlas, ze ta hora mrkve - bud nevyhovovala standardum EU nebo fakt krmeni pro zver a pic.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 20:50
- Nahlásit

Fifi i nestandardní se nalisuje do šťávy... leda že by v ní měli nepovolené procento třeba dusičnanů... Ale spíš si myslím, že je to opravdu na prasata (a vysokou). U nás běžně u posedů je mrkev a krmná řepa, občas i balík sena či slámy... no a někdy i pečivo (včetně těch perníků a koblih). Takže se přikrmuje a zároveň střílí... na jednom místě - nicmoc...

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 20:53
- Nahlásit

Xerxová
Takže se přikrmuje a zároveň střílí... na jednom místě - nicmoc...

Fuj.
Mimochodem, dneska tu znely salvy uz rano na poli, v podvecer pak v nedalekym lese.

Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 20:53
- Nahlásit

Xerxová
U nás běžně u posedů je mrkev a krmná řepa, občas i balík sena či slámy... no a někdy i pečivo (včetně těch perníků a koblih). Takže se přikrmuje a zároveň střílí... na jednom místě - nicmoc...

u nás to stejné.. jaké pak chození na číhanou zda zvěr bude nebo nebude..pěkně naučit chodit na pravidelný žrádlo a ak jen počkat v teple posedu a ..pic!

Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 20:56
- Nahlásit

Fifi
Mimochodem, dneska tu znely salvy uz rano na poli, v podvecer pak v nedalekym lese.
no čím dál horší..do lesa aby se člověk bál krz hony a myslivce a do vesnice mezi lidi krz blbce s petardama a rachejtlema
Fajfka už je zas vyplesklá a ani moc nechce chodit vem bo furt čumí a poslouchá kde co práská ..chjo..

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 20:59
- Nahlásit

Fajka
Fajfka už je zas vyplesklá a ani moc nechce chodit vem bo furt čumí a poslouchá kde co práská ..chjo..
Chudaky soudruzky pruhaty, tady nastesti jsou fobie jen z tech nebeskych objektu, rany a petardy jsou mu u zadele.
Dneska hrali Crazy na Beatu, jsem si vzpomnela, jak neterka s malou silenici? Zadny fotky novy...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 21:04
- Nahlásit

fajka
chudak fajka

to s tim krmenim a pic funguje asi vsude.

Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 21:16 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Fifi
hrali Crazy na Beatu, jsem si vzpomnela, jak neterka s malou silenici? Zadny fotky novy
Fotos má neteřinka ve foťáku prej už sem jí spílala že foťák má a nikde nic
já krz fofry v práci a Maruščinu tečkovanost Krejzoš neviděla, chystám se tam ...ale jako prej to vypadá že nebude učit jelito štěkat Krejzinku ale Krejzinka jelito
ale jinak je s výběrem spokojená maximálně prej něco jako jelito chtěla tak ted ho má jen v zrzavým vydání

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 21:21
- Nahlásit

Fajka
prej něco jako jelito chtěla tak ted ho má jen v zrzavým vydání
Tak to potes panbuh, jelito a krejzy za par let na treku, aspon budou vsichni vedit, kde jste.
Maruščinu tečkovanost
Kdo je Marus a co mela za tecky?

Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 21:26
- Nahlásit

Fifi
Tak to potes panbuh, jelito a krejzy za par let na treku, aspon budou vsichni vedit, kde jste
no když půjdem tak néé to je jelito ticho...ale všici budou vědět kde bivakujem

Kdo je Marus a co mela za tecky?
neteř číslo dvě ...neštovice...bo ty tetička neměla a rozhodně je nechce

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 21:37
- Nahlásit

Fajka
.bo ty tetička neměla a rozhodně je nechce
Ses rozumna, ze nemusis si hamtat vsecko pro sebe.
..ale všici budou vědět kde bivakujem
Sak, vas najdou, kdyz zbloudite.

Fajka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2015 21:45
- Nahlásit

Fifi
Sak, vas najdou, kdyz zbloudite.

všichni se nám rádi vyhnou

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 07:02
- Nahlásit

tak uvidíme, jestli dneska vyrazíme po dlouhé době dobýt Luž a nebo zůstaneme někde tady. Zatím je tma a nahoře se navíc ještě spíííí. Psisko vysloveně čekalo, až vypadnu a nacáplo se na můj polštář...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 07:06
- Nahlásit

fajka
to budou dvojka jj, teckam se vyhybej

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 07:28
- Nahlásit

xerxova
bude zaslintanej? uzijte si prochazku, ja tu mam procesi mrtvol, ale sou uz otevreny trhy, tak si rikam, jestli dnes nevyrazit do mesta s premyslim, zds lepsi adventni nedele nebo pracovni odpoledne po strance davu lidi

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 08:56
- Nahlásit

nakonec jsme Luž odpískali... neb velmi silně chumelí, výhledy by nebyly žádné a nechtělo se nám tahat do toho marastu auto. A vyrazili o lesoparku. Pes nadšen, já méně... neb jsem tušila, že v půl osmé bude přepsíno. A bylo. Hned první byl ten nepřátelský rasl - zvládli jsm edobře, nebyl úplně blízko a tak jeho výpady slovní i postojové Night přešel. Změnila jsem směr (cestiček mraky, výhledy i v chumelenici docela daleké), abych se vyhnula pánovi s jakýmsi černým lovečákem. Night v klidu poslechl (byl na vodítku), ale lovka se přiřítil... Byl srandovní - sice on přiletěl a on šel do očuchávacího kontaktu.... ale celou dobu hluboce vrčel. Klasika. Bál se. Nightovi to bylo jedno - sic na špagátě (nechtěla jsem ho pustit, cizí pes byl nervózní) - přesto naplno vrtichvostil a kámošil se... Celou dobu se ozývalo volání i píšťalka... ale až když Night začal poskakoval a psík začal ustupovat si taky vzpomněl, že má za lesíkem pána...
Pak procházka na volno (já oči upřené do dálky), psisko řádilo, páník se vztekal, že je tma a fotky budou blbý... borderu (psa) jsem viděla první a Nighta včas odvolala - trošku tančil na špagátě, ale dal si říct a pak ještě stafbulík... Uhla jsem na jinou cestičku - ale Night pískal (ve stoji na zadních), že snad alespoň jeden běhací by byl... No nebyl - páník bulíka se netvářil. Posledního jorka jsme zvládli s přehledem ve vzorném sedu vedle cesty. Ale trpaslíky snáší dobře - tam ví, že nemá šanci na hru, že k nim ho nepustím. Nic moc - ale vše se dalo lehce zvládnout - nikde jsem neměla pocit, že bych ho neměla pod kontrolou
Ráno v chumelenici dlouho trýskal zahradou (sníh je prostě slast). Pak vodítková i nevodítková procházka a teď byl se mnou stříhat větvičky do truhlíků... Jdem je dodělat - pomocníček už tady porcuje jednu borovou větev...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 12:30
- Nahlásit

Xerxová
tak supr, ze najtik potesil a byl bezproblemu, jen skoda, ze si moc nezaradil s jinyma psama.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 13:13
- Nahlásit

čaj prostě se musí naučit ostatní psy ignorovat, pokud nemá "povolenku". To nám zatím nejde. Štve mě to - je jasně vidět rozdíl v přivolání v lese (tam psa nevyhlíží) a poslechne ihned a radostně a pohodička, stejné "bezdůvodné" přivolání v lesoparku je podstatně vlažnější a vždy s hledáním důvodu, proč že ho volám. Zatím mě jen trochu uklidňuje to, že Betka taky nebyla za mlada svatoušek a pak byla dokonalá... a že prý Jižani dospívají o hodně později a že se uklidní... (říkala zkušená chovatelka - ta to musí vědět )

birma
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 13:28
- Nahlásit

já dneska vytáhla kolobku a potvrdilo se moje podezření, že když Adam zapne nohy, tak vypne mozek. Všechno s čim má problém je mnohem těžší zvládat, když běhá (a to i když s dostatečnym předstihem zastavíme). Navíc si dával pozor, aby se nepředřel, kondička je evidentně dost v řiti a budem muset tu kolobku brát častějc, nebo se budu muset dát vážnějc do běhání a ideálně udělat obojí...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 14:00 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Xerxová
aha, ja pochopila, ze byl vzornej, ale to vlastne asi proto, ze jsi videla psy zavcas a zavcas to mohla zaridit jak si zrovna potrebovala.

ale najtik jeste je stale dorostenec, ne? dogy sou plne dospeli kdy vlastne? a pokud to najtik jeste bude mit prodlouzeny, urcite tu puberticku zvladnete

birma
tak to je blby, ze nema oboji... no a neni spis pozitivini, ze ma kondicku mensi a tudiz ho snaz utahas?

jinak sem si napsala jeziskovi o mikinu, tak su zvedava. Co mam merino, tak sou vsechno trika s dlouhym a chtela sem i neco mikinovatejsiho, ne ze by to nebylo jedno ale treba do prace to vypada lip, kdyz to nemam obtazeny

a klasika nekolik vyletnich fotek

birma
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 14:14
- Nahlásit

cernej caj
No on se hajzlík utahat nenechá, prostě si rozloží síly a nezrychlí krok. Celejch cca 9 km vzal klusem a většinou dost pomalým, netahal, musela jsem si to oddřít sama, ke konci byl i pomalejší než já. Do cvalu naskočil jen dvakrát, když byl před náma pes a pokaždý jen na pár kroků a já bych ho potřebovala potrénovat ve sprintech..

birma
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 14:16
- Nahlásit

cernej caj
Mikina vypadá dobře a fotky jsou fakt malebný, úplně závidim

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 15:06
- Nahlásit

birma že bych ti půjčila na zápřeh Nighta ?? Krok zrychlí vždy a síly rozkládat neumí je pravda, že na našich výletech ani nemusí - fyzičku má lepší než my

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 15:07
- Nahlásit

čaj fotky krásný, Vokoun byl určitě spokojenější, když mu nelilo do kožušku, jako minule

birma
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 15:13
- Nahlásit

Xerxová
to má Adam taky lepší fyzičku než já, akorát je zvyklej v zápřahu na pomalej pohyb vpřed a nevim, jak ho naučit, že u kolobky u který jsme dřív jezdívali až 40 km vzdálenosti s průměrkou 7-10 km/h chci přidat na tempu a jezdit vzdálenosti 4-10 km s průměrkou nad 15 km/h

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 15:30
- Nahlásit

birma
tak to je blby, ze se mu moc teda nechce, napada te, cim ho trochu zrychlit? kdyz driv behaval rychle? a neni to treba tim krivym kolem? ze by to hur jelo a on proto nechtel?

dik, bylo tam hezky, hromada krasnyho prochazkovyho lesa, proste chriby, no

Xerxová
jak rikas, pro vokouna krasnej den, ze studanky se napil, tam teda stitive jednu nohu strcit musel (ne do studanky ale do takovyho curku co tekl ven)

birma
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 15:57
- Nahlásit

cernej caj
No on dřív o moc rychlejší nebyl, ale na dlouhých trasách mi to nevadilo. Zrychlil by se snadno, kdyby jel před námanějakej cyklista, jenže kde bych takovýho vzala, že jo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 16:00
- Nahlásit

birma
musis si domluvit nejakyho znamyho

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 16:02
- Nahlásit

čaj kdy jsou dospělí... já nevím. Vždycky mi říkali, že dogy rostou hrozně dlouho fyzicky a psychicky ještě dýl. Ale potvrdit to nemůžu. Vždycky na roce jsem je měla dorostlé na výšku a obě holky i na hmotnost. Kluci bývali na roce hubení, na roce a půl hodně štíhlí a na dvou letech byl Xerda hezký a Night (budou mu dva v únoru) se taky začíná dodělávat.
Psychicky nemíval nikdo výraznou pubertu, ani výrazný přechod do dospělosti. Žádný zlom... Přivolání Beta na dvou letech už měla dávno ukázkové - chodila na volno bez omezení, o Xerdovi ani nemluvě... Uvidíme...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2015 16:25
- Nahlásit

Xerxová
vsak to mas teda do unora jeste 4 mesice a to neni zas tak malo, zvladla jsi predchozi dogy, najtik bude taky urcite u vas bezvadne zvladnutej

<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání