| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 16:16
- Nahlásit
birma
a co to je za psa?
Maya
vidis
krasny teda
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 16:19
- Nahlásit
Maya
finský ježišek
znám
cernej caj
co to je za psa?
olda má několik samojedů a myslim, že by asi neměl nic proti vzít sebou místo jednoho dva s tim, že by se jeden prošel s někym jinym Fajka ho zná líp, tak mě třeba opraví, že šířím bludy, že by žádnýho nikdy nikomu nepůjčil...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 16:28
- Nahlásit
birma
ajo, to je ten "masher", ze jo, co dela z treku videa.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 16:29
- Nahlásit
cernej caj
jj toho myslim
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 16:36 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
birma
tak uvidime, ja myslim, ze pes se bude dat sehnat v pohode, tak jak se vypisou terminy, uvidime
jinak ale se bojim ty fyzicky, no. strasne rychle zmizi, jak se clovek prestane hybat
du si pocist
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 16:51
- Nahlásit
birma, čaj když vás tak čtu... nebylo by pro vás nejjednodušší si mimo hlavní sezónu pronajmout nějaký apartmán v Alpách nebo u italských jezer a vyrazit bez cestovek?? A nebo dva apartmány v jednom baráku a vzít manžela na straně jedné a maminku s autem na straně druhé... Mimo sezónu se dá bydlení pořídit levně, horská střediska mají řady cest všech náročností, psiska nebývají problém (ale většinou u Italů jeden na byt - ale dají se občas i dva)
Nemusíte se na nikoho vázat, program si uděláte samy a když by nějaký den měl být bezpsový (nějaký ten náročnější výstup), tak budete mít sebou hlídání, které se jinak může realizovat koupáním v jezeře nebo kocháním se na horských lukách...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 16:57
- Nahlásit
Xerxová
já cestovku určitě v plánu nemám. Ale víc než Alpy s hlídáním mě lákají třeba přírodní rezervace v polsku + procházky po pláži na Baltu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 17:14
- Nahlásit
Balt je pro psiska skvělý - není vedro, pláže široké. Ale v Polsku jsem tam nebyla... tohle je Bansin na Usedomu
jen už jsem líná na ten stan - v "domečku" - nejlépe oploceném - je psovi svobodněji. Takže u nás už stan většinou spinká doma...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 17:14
- Nahlásit
Xerxová
ja si predstavuju jak bez cestovky nekde jedu 15hodin 5ti autobusama navic me dovolenou pres cestovku proplati v praci v ramci benefitu, mame na nejakou castku rocne narok, coz pronajem apartmanu by byl narocnejsi resit.
muz ma cas asi 3vikendy v roce, s tim ze i rezervace 2vikendu na nasi dovcu je problem.
v tomhle mi to vyhovuje, nekde das penize a nalozi a vylozi te v brne, zajisti penzion, tohle mi zas celkem vyhovuje v zahranici, kdyz neumim ani jazyk.
birma
nasla sem tu E9 ze to de pres pul evropy tak presne nevim, co si tim myslela
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 17:17
- Nahlásit
něco pro Mayu - i když to asi zná a ví
cernej caj
tak presne nevim, co si tim myslela
no začla bych v Portugalsku a skončila na druhym konci
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 17:21
- Nahlásit
Xerxová
Balt je pro psiska skvělý - není vedro, pláže široké
právěže jsem na něj zatím slyšela chválu, tak bych se tam moc ráda podívala. Ideál autem s tím, že bychom se cestou podívali po těch parcích, jenže to bych zas ocenila větší auto, abychom v něm třeba mohli i spát...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 17:27
- Nahlásit
birma
no ja z neceho ten uver ale platit musim ale abstak mam silenej
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 17:30
- Nahlásit
cernej caj
no ja z neceho ten uver ale platit musim
taksi dáme stavovskej závezek - do 55 let obě poplatíme dluhy, našetříme na vybavení a pak se do toho pustíme. Co ty na to?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 17:31
- Nahlásit
birma my jednou jeli puťák po celé Itálii - a nevezli jsme stan (jen prostěradla a spacáky (abych nikde neplatila za lůžkoviny). A dopředu si vygooglila (v roce 2004 !! ) kempy, kde měli "chatičky", sroubky, bungalovy... a možnost ubytovat psa - a nic dopředu naplatila ani nerezervovala. A všechno klaplo - mimo sezónu bylo volno, ceny velmi rozumné... Takže možná i to je cesta pro "malé auto" a puťák
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 17:33
- Nahlásit
Xerxová
jsi geniální! to by mohlo klapnout
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 17:37
- Nahlásit
jen pozor na jednu věc - někde píšou, že jsou kemp pro psy přátelský, ale týká se to jen stanů - v chatce psa neubytují.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 17:40
- Nahlásit
Xerxová
tak stan se mi do auta vejde, ten bych brala určitě pro případ nutnosti přespání někde na louce
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 17:52
- Nahlásit
birma
jako az ty budes mit 55 nebo do 55let odted
ale jako ja to beru
Xerxová
to zni dobre, ale to asi nestihnes za maximalne 14ti denni dovolenou, co
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 18:00
- Nahlásit
cernej caj
do 55let odted
to bychom byly starší než Milošek, to leda že bychom si daly ralley na invalidnim vozíku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 18:22
- Nahlásit
birma
sice neznam Miloska ale tak na to mame tak 30 let a to je moznost, ze se nezhuntujem
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 18:28
- Nahlásit
cernej caj
sice neznam Miloska
uprostřed
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 18:38
- Nahlásit
birma
no bylo by to skvely mit takovou fyzicku, ja myslim, ze bych byla rada v tom veku i ujit mida
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 18:40
- Nahlásit
cernej caj
myslim, že bychom byly obě vděčný i za short
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 18:49
- Nahlásit
to je fakt, no.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 19:14
- Nahlásit
birma
a to neznám tu krabici, teda tam je věcí, to se vláda teda dost prohne tohle dát všem, ale je to docela zajímavej nápad, i když dneska už asi moc smysl nemá
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 19:16
- Nahlásit
Maya
ono je to pokud to dobře chápu místo našeho porodnýho, tak to asi žádnej velkej finanční rozdíl nebude.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 19:32
- Nahlásit
Maya
tak ale ona to ta vlada asi plati z dani obcanu, ne?
birma
oni to chteli rusit, ne? minimalne pro vic jak jedno dite? nicmene mozna radsi dostanu prachy a koupim si co potrebuju nez uni krabici ale zas to asi neni spatny a kdyz s tim muzes pocitat, asi to taky zas usetri rozpoctu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 19:50
- Nahlásit
birma
ono je to pokud to dobře chápu místo našeho porodnýho, tak to asi žádnej velkej finanční rozdíl nebude
no to je asi fakt a ještě je to kšeft pro firmy
cernej caj
ak ale ona to ta vlada asi plati z dani obcanu, ne?
no to jo, ale i tak se u nás třeba furt na x věcí nedostává
ale oni tam maj ty daně jinak, nevím jak ve Finsku, ale třeba ve Švédsku je zdanění kolem 80%, ale zase vláda platí třeba mimoškolní aktivity dětí a tak
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2015 20:02
- Nahlásit
nedělní Jizerky - kamzík Night
a ještě série "kocour sebevrah" - na poslední je kocour na vyhlídce
a bylo krásně
kdyby se někdo nudil a chtěl se kochat... ale je jich moc
|
birma
Člen |