Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 12:51
- Nahlásit

cernej caj
tak mě to nedošlo, že je zima tak krátká a rekonvalescent se nestihne rekonvalescentovat
Kim po první operaci to měl půl roku než byl OK, říkal vet, že se to občas stane, že to trvá dýl

birma
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 12:52
- Nahlásit

Maya
ty tyrane budeš honit psa v hlubokým sněhu???
on mě honí furt a všade, proč bych jednou jedinkrát nemohla honit já jeho? i když jak nás znám, tak budu mít zase smůlu a bude nadávat on mně, že jsem pomalá

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 12:56
- Nahlásit

birma
myslíš? mě teda připadá, že se psi dost bořej a nemaj to rádi, ale chápu, že utahanej Adam je dobrá motivace

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 12:56
- Nahlásit

Maya
ja taky cekam, ze za pul roku, pokud bude davat celodenni vylety, bude to OK ale vandr by jeste mohl byt hodne i long...

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 13:02
- Nahlásit

zvířecí stopy
http://www.arthursclipart.org/animaltracks/tracks/ page_01.htm

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 13:03
- Nahlásit

cernej caj
tak to určitě, těch půl roku jsem měla na mysli dobu, po který moh na běžnou procházku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 13:06
- Nahlásit

Maya
tak to ja doufam, ze feri uz na tom bude lip ale zima eltosni psi nebude, s vokounem mozna ale prece jen ma tak tech 9-12 a je haklivej na zanety mocaku, takze to taky nebude na nejaky radeni ve snehu

birma
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 13:07
- Nahlásit

Maya
mě teda připadá, že se psi dost bořej a nemaj to rádi
třeba Altárek to miloval, skákal do sněhu šíbry a koukal z něj jenom pahýlek ocásku s Adamem jsme víc sněhu ještě neviděli, tak jsem na to zvědavá

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 13:10
- Nahlásit

birma, čaj nevím, kolik jste toho kdy nachodily ve sněhu... A pes, který nemá dokonalou fyzičku a není na ten podivný způsob pohybu zvyklý dostane opravdu zabrat... Kulhání se objevuje i u psů, kteří nikdy žádnou potíž neměli. Navíc kvalita sněhu se mění i velmi rychle a takový náhle ztěžklý sníh případně krusta ostrého ledu dokáže psa v pohybu úplně utavit...

birma
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 13:20
- Nahlásit

Xerxová
jako mladší jsem se probrodila dost kilometrama sněhu po a nad kolena, tak snad si tělo vzpomene a řekla bych, že zas mám v hlavě dost na to, abych nepustila psa na ledovou krustu, která by se pod ním bořila. A jestli něco Adama fyzicky unaví a nebude to jenom jako únava po longu, kdy je ztahanej z nevyspání, ale fyzicky by byl schopnej to dát v polovičnim čase nebo toho ujít 2x tolik, tak jen houšť a větší kapky

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 13:35
- Nahlásit

birma ono jde i o to, že pokud jdeš mimo cesty, tak se ta kvalita sněhu změní skokem kdekoliv. A pokud nemáš "pevno" pod tlapátka blízko, tak je to pěkná fuška. Pro lidi i pro psy.
Něco jiného je poběhat ve sněhu, když je prašánek a protažená cesta na dohled a něco jiného je vydat se na pochod terénem (jak jsem pochopila čajdu, že ji to láká)

birma
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 13:44
- Nahlásit

Xerxová
pokud nemáš "pevno" pod tlapátka blízko, tak je to pěkná fuška. Pro lidi i pro psy.
To je mi jasný jen bych řekla, že stejně je 10 km pro nás, když jsme na sněžnicích nikdy nestály dost optimistický odhad a vždycky to můžu při únavě psa otočit a vrátit ho, jen je třeba na to při plánování procházky myslet že je to náročné a únavné pokládám za skvělou věc. Další výhoda je, že to je pohyb šetrný ke kloubům

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 13:51
- Nahlásit

to bych neřekla. Nám kdysi jedna veterinářka říkala, že v hlubokém sněhu musí pes vytahovat nohy vzhůru a že je to velký nápor na kolena. Že sníh není voda - plavání se doporučuje na klouby i nasvalení, ale pohyb ve sněhu je opravdu náročný.
Deset kilometrů pochodu sněhem... někdy pohoda a sranda a někdy skoro o život... a opravdu se situace dokáže změnit rychle - stačí když do prašanu zaprší nebo zasvítí sluníčko. Často stačí i zatvrdlé zamrzlé chodníčky, kterými občas někdo prošel a podkluzováním a smekáním a hrbolatým došlapem má člověk (o psu nemluvě) za chvilku dost.

Nechci vám výlety sněhové rozmlouvat, jen že většinou to vypadá podstatně jednodušší, než to na konec je. A to jsme z těch, co ven chodíme pořád a do sněhu taky. Přesto se psem a sněžnicema bych mimo civilizaci daleko nelezla

birma
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 13:54
- Nahlásit

Xerxová
Nám kdysi jedna veterinářka říkala, že v hlubokém sněhu musí pes vytahovat nohy vzhůru a že je to velký nápor na kolena.
Aha, to jsem nevěděla. Informaci ukládám do paměti.
Deset kilometrů pochodu sněhem... někdy pohoda a sranda a někdy skoro o život... a opravdu se situace dokáže změnit rychle
řekla bych, že ani jedna z nás není hazardér.
jen že většinou to vypadá podstatně jednodušší
to spousta věcí

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 14:05
- Nahlásit

jsem našla tohle, takže zdá se že ještě pěkný báglík ?D

I v našich horách nutno upozornit na některá zdánlivě banální úskalí. Chůze v hlubším sněhu je poměrně náročná, často více než běh na lyžích. Přitom akční rádius je naopak daleko menší. Je proto třeba být vybaven dostatečnou zásobou jídla a zejména tekutin (optimálně vodní vak s termoizolací jak samotného vaku, tak hadiček). Zejména zpočátku se snadno stane, že neodhadnete dobu nutnou na plánovaný výlet. Pak je dobré mít s sebou jednak čelovku, jednak telefon s dostatečně nabitou baterií. Pro zvláště riskantní výpravy je velmi vhodné mít GPS navigační přístroj.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 14:12
- Nahlásit

Xerxová
to je castecne duvod, proc si rikam, ze letos zkusim sneznice, kdyz ani jeden pes nebude v zime pouzitelnej za partaka, tak je nacase zkusit neco novyho, co s psama asi moc provozovat nepujde.

jj, pochopilas, chtela bych to vyzkouset. ale taky si myslim, ze vic jak 10km ani ze zacatku nepujde a to treba ani nedam.

by se mi to libilo i v zime jako takova varianta chata, pokec, pochodit si kolem chaty, na vrchol a tak, chata, pokec a domu. Postupne zkouset a testovat.

Maya
JJ, by to chtelo treba na 4dny s ubytkem nekde kde je snih a prvni den si zkusit dat treba jen 5km s tim, ze se vyrazi brzo, at clovek muze otestovat trochu jak to pude

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 14:37
- Nahlásit

čaj až to budeš zkoušet, je dobře znát tamní terén i bezsněžný. Neb znám blbouny, kteří měli velkou radost, že je před nima hezky zasněžená rovná paseka a on to byl rybník... Naštěstí mělký a vyhřátý srub nebyl daleko...
Ve sněhu taky není vidět, co je pod ním. Kamenná pole, mezery mezi balvany, soušky, větve... Je dobře tušit, do čeho se jedna boří...
Taky jedna strana kopce může mít vyfoukáno a jde se lehce a sněhu je málo... a o kus dál na návětrné straně najednou člověk zapadá nad kolena. A takový pohyb je dlouhodobě nemožný a musí se volit návrat... A brzo se stmívá a zima se prohlubuje... a mráz přichází...
Omlouvám se - ale v horách se pohybuju od malinkata... a ráda... i v zimě. A tak si raději trochu hraju na strašáka. Fajka se možná přidá...

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 14:44
- Nahlásit

Xerxová
lepší takhle strašit než pak nějakou nehodu
ono si myslím, že člověk nehorský nemá fakt vůbec představu a já teda osobně bych alespoň ze začátku šlapala se sněžnicema tak maximálně 2 metry podél hlavní cesty

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 14:54
- Nahlásit

Xerxová
jj, ale to si myslim, ze 5km okruh se zvladnes za svetla odborit i pesky, kdybys tam mela po kolena padat

tak samo asi nejsu silena natolik, abych si zajela sama na 30ti km tury nekam do jizerek, kde to neznam. Tady na jizni morave neni zadnej snih. ALe s nekym zkusenym, kdo zna treba i trochu oblast si myslim, ze to muze byt fajn vyzkouset. Ale myslim, ze ackoli nejsu z hor, tak zrovna ve svym pripade se nedostatku soudnosti v tomto nebojim... samo by to chtelo proste napred zkouset blizko a s jistotou a do neceho narocnejsiho se obout treba za rok

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 14:59
- Nahlásit

někdy pět kiláků prostě nedáš... věř mi Jasně - byl by to pech na blbý terén a blbé počasí, ale v zimě dokážou být hory i pěkné sviňuchy. Síly ubývají a své dělá zima

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 15:01
- Nahlásit

Xerxová
jasny, ale tak kdyz by to mel byt 5km okruh kolem chaty, tak se prece muzes vratit, kdyz vidis, ze to nejde. Zas nejsme uplny dementi prece

ja si totiz myslim, ze hory muzou byt svinuchy naprosto kdykolo, nejen v zime

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 15:06
- Nahlásit

ale vždyť já netvrdím, že se jedete zničit a zmrznout... jen jsem reagovala na tvé "pětikilometrový okruh zvládneš odbořit..."
Vždyť od začátku píšu, že to chce bloudit tam, kde je blízko (opravdu blízko) nějaká ta komunikace či civilizace.

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 15:16 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

Xerxová
všal všude píšou, že přijde mlha a vánice a člověk zabloudí i sto metrů od chaty
a to pak ukazujou v telce, tak třeba čaj s birmou budou slavný

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 15:16
- Nahlásit

Xerxová
no vsak jo, to ti vubec nevyvracim, ja si prave myslim, ze pro zacatek nejakej malej okruh blizko jakztakt odhazene komunikace, blizko turisticke znacky prochozene nebo proste nekde, kde kdyz to nepude, tak se vratis na pohodu po svych

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 15:27
- Nahlásit

cernej caj
se divím, že si prvně nevezmete něco takovéhodle, máš tam všechno včetně sněžnic a ty znalosti o zraněních by se vám taky mohli na těch výletech hodit
http://www.prpom.cz/kurz-0194/

birma
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 15:37
- Nahlásit

Maya
já bych si docela dala ujít spaní na sněhu líbí se mi představa sněžnic dopoledne, pak oběda v teple penzionu, odpoledne běžky na chvilku a večer čaj s něčím třeba i tvrdším opět hezky v teple

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 15:41
- Nahlásit

birma
tak tak

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 15:46
- Nahlásit

www.alpina.cz/zajezdy/mala-fatra-zima-sneznice

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 15:50
- Nahlásit

cernej caj
birma
to jste měly říct rovnou, chcete víc chlastat než chodit
tak to by pro vás bylo ani něco jako tohle a pak ty běžky a chlast už byste si dodali z vlastního
http://www.lucnibouda.cz/zazitky/sneznice.html

birma
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2015 16:07
- Nahlásit

mně na těhle zážitcích vadí, že bych musela bez Adama a vědět, že já se někde ničim a doma se mi nudí pes, kterýho by to bavilo, je pro mě dost nepříjemnej...

<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání