| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2015 21:24
- Nahlásit
Fifi
Dík
Vero
Nakapal mu toho pan dochtor asi půl litru. Doma mu co pár hodin vypouštim moč, takže žádná prdel. Vypadá možná trochu líp, ale blbě se to posuzuje.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2015 21:26 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Pošlušně hlásím, že to jsem nebyla jááá!!
http://www.novinky.cz/krimi/370549-osmnactileta-di vka-zaparkovala-v-jablonci-punto-excelentne-do-vyk opu.html
Punťu jsem měla ale modrýho!!!
edit...a ted koukám že vosumnáct mě už taky bylo
denyk
Fifijová má pravdu! věřím že ti pomůže a budeš pak skákat jako laňka! a ten měsíc to nějak vydržíš! šmarjá přce nebudeš vodteď už pajda pajdavá! na to si moc mladá!
Birma
čmoudíkoj držíme palčáky aby to zvládnul !
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2015 21:30
- Nahlásit
Rumštááájn
vítejte v 80tých
Blíží se konec školního roku 14/15. Pro děti, a přiznám se bez mučení, i pro učitele, ta nejhezčí část z kalendáře. Mohla bych využít této příležitosti a začít rekapitulovat, vyjmenovávat akce školy, hodnotit úspěchy žáků při zařazování do středních škol (mimochodem velmi úspěšné), plánovat, co dál. Přijde mi to však laciné. Kdo chce ocenit,ocení, kdo chce plivnout, plivne. A věřte! Ty "dobře míněné plivance" se velmi špatné smývají.
Využiji možnosti přispět do obecního časopisu krátkým zamyšlením nad výchovou a vzděláním dětí, na které snad mám po více než třiceti letech pedagogické praxe nárok.
Pokusím se oslovit "padesátníky" , tedy mou věkovou kategorii a starší. Všichni jsme prošli školou, všichni máme své zkušenosti a zážitky, ale ne všichni jsme však učiteli. Všichni jsme měli angínu, bolesti břicha, nevolnosti, máme opět zkušenosti, přesto nejsme všichni lékaři a netaháme si mandle nebo slepé střevo sami. Každý tedy rozumíme svému. Vrátím se ke škole. Dovedete si představit, jak by váš otec či matka reagovali na učitelovu výtku o porušení školního řádu? Vybavím si svého otce a ještě teď se mi orosí čelo. "Chodíš do školy, aby ses něco naučila, já tě to naučit neumím, tak budeš muset poslouchat toho, kdo to umí". Jak prosté. Pravda, moce se mi to tenkrát nelíbilo (každý "puberťák" je přeci nejchytřejší), ale ve své podstatě jsem se naučila přijmout pokyn či žádost dospělého nebo jiné osoby, dodržet ho, či přímo zrealizovat. Toto by bylo pro náš rozvoj daleko efektivnější,než pumpovat svoje EGO a z nezdarů obviňvoat okolí.
Málokdy bývá schůzka učitel - rodič motivující. Spíše bývá konfliktní, často arogantní, plná negativních emocí a věřte, není to ze strany vyučujícího. Chápu, že měnit zažité rodinné zvyklosti je složité, ale uvědomte si prosím, že nikdo nediskutuje se zedníkem, jak položit cihlu a namíchat kvalitní beton, tak proč diskutuje o množství učiva, metodách pedagogické práce ap.
Učitel bez autority není správný učitel. Autoritu však nezískáme, jeůli školní dítě bez kritického náhledu dospělých uctíváno a chráněno, jsou-li mu odstraňovány všechny možné problémy, jsou-li neúspěchy dítěte svalovány na okolí, nejlépe na učitele. Kdy nastane ten správný okamžik, kdy je dítě postaveno před skutečnost, zvládnout neúspěch? Budeme jim i nadále servírovat vše na zlatém táce,chránit je do nekonečna před zklamáním, odstraňovat kamínky z životních cestiček, ale co pak? Při prvním NE se nám dítě zhroutí, máme plné čekárny v pedagogických poradnách, dokonce je nutno využít i různých psychoterapií, aby náš syn či dcera zvládli dospívání a vstup do života. Přestaňme, sice v dobré víře, že děláme záslužnou věc, vychovávat sebestředné jedince bez základního přehledu, kteří, nikdy nezvládnou odpovědnost za své konání.
V životě bude každý hodnocen podle výsledku z podaného výkonu. Tak proč ne ve škole?
ředitelka naší školy v našem pravidelném obecním každoročníku. Achjo, v čem je jako ona lepší, když všechno hází na nás, rodiče a předem odmítá jakékoliv připomínky? Tak nějak bych si třeba jako rodič budoucího prvňáčka raději přečetla o tom, že bude první třída nově ve Střednicích apod.
Držet hubu a krok... jak prosté
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2015 21:32
- Nahlásit
birma
držím kočíkovi palce a Denykovi taky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2015 21:38
- Nahlásit
kachna_
ředitelka naší školy
Sem se fakt ocitla v dobach minulych, i kdyz par dobrych myslenek v tom tedy nachazim?
Sepis do pravidelneho kazdorocniku odpoved?
Fajka
a ted koukám že vosumnáct mě už taky bylo
Bodejt, predminuly stoleti. Ale holka sikovna teda, pak ze zensky neumej parkovat.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2015 21:39
- Nahlásit
kachna_
že nikdo nediskutuje se zedníkem, jak položit cihlu a namíchat kvalitní beton
jéééžiš šmarjááá! to je blbost!
kdyby číf nediskutoval a hlavně nehlídal zedníky dennodenně, tak místo garáže postavíme leda tak kůlnu která bude zfušovaná až hrůza...
Jo joo paní ředitelka který vadí když se rodič ozve a má připomínky nebo návrhy..hned je to špatně
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2015 21:40
- Nahlásit
Fifi
Bodejt, predminuly stoleti
no...právě
Ale holka sikovna teda, pak ze zensky neumej parkovat.
to sem přesně říkala taky! a zvládla to i bez řidičáku ! a jak se pěkně do tý díry vešla celá!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2015 22:45
- Nahlásit
Fajka
tak místo garáže postavíme leda tak kůlnu která bude zfušovaná až hrůza...
Ano, jak neni dozoru. Proto uz vim duvod, proc se vyvalila pri tom letosnim orkanu nahlym brana, borci to onehda na panty navarili jen dvema bodama? Vyrvalo to dva spodni panty, zazrak, ze ne celou. Je teda fakt, ze se to moc nepouziva, ale i tak...
a jak se pěkně do tý díry vešla celá!!
To by chlap ani s ridicakem nedokazal
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2015 23:03
- Nahlásit
birma
tak držím palce, chudáčkovi, ať to lepší fakt je.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 06:58
- Nahlásit
Fifi kachna_
taky tam nachazim par dobrych myslenek, ale problemy tam vidim vpodstate 2 - 1) jak pise kachna, nejsou takovy vsichni rodice a vsichni zaci a takovy rodice asi toto cist nechcou, prestoze takovy decka sou dneska na kazde skole 2) dotycni rodice (a potazmo jejich deti) si nikdy nepriznaji chybu a akorat se budou rozcilovat, takze ve vysledku takovej proslov neni uzitecnej pro nikoho
Fajka
tak tys mela 18uz v predminulym stoleti,takze by bylo spodivem kdyby se dochovali zpravy doted
birma
tak co cmoud?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 07:13
- Nahlásit
cernej caj
má lepší náladu mi přijde. Akorát vždycky když může, tak vleze do záchodku a snaží se čůrat, což se mu nedaří, protože má dole špunt. Dělá to i hned po tom, co ho vypustim, takže bych řekla, že plnej močák mít nemůže. Dneska má další kapačky, tak uvidíme co pak. Zejtra odpo jedu na Voka a bojim se bojim, jak to tu s nim bude mamka zvládat, pomalu zvažuju, jestli nezůstat doma...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 07:14
- Nahlásit
jo a sem chtela rict, vcera me pobavil muz, se mi nechtelo psum zablacenym utirat z venku tlapy, ze je necham chvili na dvore, ale muz ze jim je utre - a rika jedna spindira, druha spindira, dej mi tu treti spindiru... zacalo mi byt podezrely kolik tech psu jako mame a on rika tlapickam tak
akorat samo dycky zapomenu vzit fotak, ze bych natocila to ferinky dychani
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 07:39
- Nahlásit
cernej caj
rika jedna spindira, druha spindira, dej mi tu treti spindiru...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 07:46
- Nahlásit
birma
tak snad to mamka zvladne, pokud ti slibi ze jo, tak bych tomu verila, kdyz vi, ze ho musi hlidat... ono stejne, co pro nej muzes udelat vic nez ona?
a voka si aspon uzijes, prijdes na jiny myslenky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 07:48
- Nahlásit
cernej caj
ono nejde ani tak o hlídání, jako o to, že pokud bude mít ještě katetr, tak bude potřebovat vypouštět moč. Taky možná ještě bude nutný ho brát na kapačky a auto budu mít já. Navíc netušim, jestli pro něj nedostanu prášky nebo injekce domů (předpkládám, že jedno z toho určitě, pokud nebudou kapačky) a Čmoud neni zrovna nejvzornější a nejochotnější pacient
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 07:59
- Nahlásit
birma
aha, tak v tomhle je to blby...a jet na voka vlakem? a nekde ze svitav nebo kde to mate odvoz? holt nekdy nam ti nasi milacci pripravuji horky chvilky...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 08:08
- Nahlásit
birma
chudák, tak snad se dá brzo do kupy, u nás naštěstí na tohle nikdy nedošlo a stačilo vycévkování u veta, ale to nebyly ledviny, ale kameny
cernej caj
a ta Ferina jako tak nějak funí furt i v zimě a v klidu? jako vlčí špic funí z horka většinu roku a v baráku tuplem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 08:10
- Nahlásit
tohle je dobrý
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 08:25
- Nahlásit
Maya
jj, ona funi furt, sem to proste dycky brala za normu, ale ona nekdy u toho tak jako chrci a napul chrochta, tak birma me minule navedla, ze by s ni sla na vysetreni, pro jistotu, kdyz to tak dela i normalne a kamaradka rikala, ze to muze byt i jen mekky patro, ale ze to ten psi kardiolog pozna taky a je lepsi vyloucit potize - pripadne o nich vedet. POKUD tam neco je, tak asi nic hroznyho, jinak tezko bych s ni chodila na vandry nebo ty longy celkem na pohodu, ze jo. Ale tak pro klid duse, kdyz to birma nadhodila, to neuskodi.
ta fotka je supr
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 08:44
- Nahlásit
Dobre ranko, diky za drzeni palcuf, v 9 jechame na chiru. Tak jeste nepoustejte jo, at me tam zas netrapej a ja moc drzim cmoudovi at mu je lip....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 08:46
- Nahlásit
cernej caj
no tak určitě to bych s ní taky zašla někam, pokud to dělá furt, tak to normální není
měkký patro má Dorin a je spíš nárazovka, že občas, nejvíc při rozrušení, se začne jakoby dusit a chrčet, ale jinak to běžně nedělá, snad při zúžený trachee je to chrčení častější
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 08:47
- Nahlásit
denyk
tak to držím palce, hlavně aby ti to nějak vyřešili a mohlas brzo běhat jak srnka
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 08:54
- Nahlásit
cernej caj
jj vlčí špic funí.
cernej caj
taky tam nachazim par dobrych myslenek,
ale to jo, já taky nejsem zastánce liberální výchovy, ale jak má být rodič škole partnerem, když čte tohle?
birma
achjo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 09:00
- Nahlásit
denyk
drzim, drzim!
Maya
tak jako uplne furt to nedela, ale dela to hodne, birma prave minule myslela ze ma nesedici postroj ze ji to nekde tlaci ze tak chrochta ale ona tak klido chrochta i kdyz stoji nebo doma lezi nebo si cucha na voditku povolenym, z toho 10km nic a z toho chrochta i pri pomale prochazce jako vcera, kdy vic jak 10stupnu nebylo...
kachna_
tj, jak rikam - pro normalni rodice k nicemu, pro ty kterych se to tyka taky k nicemu, jen zas takova onanie jak je to ted zly ajak to bylo tenkrat dobry bez pridanyho uzitku, no
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 09:02
- Nahlásit
Fifi
Sepis do pravidelneho kazdorocniku odpoved?
Mně do tý školy budou chodit děti. A jak takováhle ředitelka přijme veřejnou kritiku?
Nejbližší škola, kam pak můžu dát dítě je 12 km a jako žádný velký terno to taky není. Na kritiku školy jsem příliš zbabělá/zkušená. Jako já vím, že by si tyhle věci člověk neměl nechat líbit, ale taky vím, o co hůř je na tom "špatně zapsané" dítě. Neznám správnou cestu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 09:06
- Nahlásit
kachna_
Já bych to nehrotila. Na prvním stupni stejně nejvíc záleží na konkrétní učitelce, kterou děti mají, ta jim dokáže školu znechutit a nebo naopak nadchnout je, na ředitelce až tak nezáleží, teda z hlediska těch dětí.
Já se na jednu stranu ani tý ředitelce nedivím, ono když si člověk vyslechne, co jsou někteří rodiče schopní ve škole předvést, tak se spíš divím, že někteří rodiče už nejsou zadupaní do země.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 09:15
- Nahlásit
cernej caj
já se utěšuju tím, že jsem jí zažila naživo a tam to bylo v pohodě, třeba jí jen před uzávěrkou fakt někdo hnul žlučí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 09:16
- Nahlásit
kachna_
a tady podle me ani moc zadna cesta neni, s takovou ucitelkou je nekdy lepsi si to nechat libit, pokud neni moznost zmeny, nez aby to dite pak z toho melo celou dochazku nejaky potize...
Maya
tak ono hlavne je klasika, ze 10dobrejch deti nikdo neresi ale o 1 problemovym se mluvi furt, ze jo...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 09:19
- Nahlásit
Maya
. Na prvním stupni stejně nejvíc záleží na konkrétní učitelce, kterou děti mají, ta jim dokáže školu znechutit
no a to je ta druhá věc (naštěstí jen v první třídě)
Já se na jednu stranu ani tý ředitelce nedivím, ono když si člověk vyslechne, co jsou někteří rodiče schopní ve škole předvést, tak se spíš divím, že někteří rodiče už nejsou zadupaní do země.
to určitě, ale mám navíc dost depresivní zkušenosti (ohledně kvality pedagogů) z tý VOŠky, co chodím, zkušenosti z dětství. No prostě Lucinka se těší, já mám děsy, ze školy . Dyk já už mám teď hrůzu z toho, až půjde do první Káčátko. Jedině Martin mě zatím nechává klidnou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2015 09:23
- Nahlásit
kachna_
tak uvidis, muzes sledovat, uvidis co deti a pak pripadne jeste muzes zakrocit, kdyby bylo fakt blbe... nekdy je zas takovahle forma jedina, jak si clovek muze trochu ulevit, takova "neadresna" ale at ji kazdy vidi....
co muzu treba rict ja, coz ti nijak nepomuze, ale co sme meli ucitelku 1/2 trida tak byla skvela a co sme pak meli tridni 3/4 na vetsinu predmetu, ta taky byla skvela
|